יצחק רבין

אה !!

דיברת על הצבא ?<! אמרת קצין?! אז בואי נלך עד הסוף! למה לא הזכרת שבתור קצין מציון הוא גם זה שהפציץ את אוניית אלטלנה! שהיו בה ניצלוי שואה מסכנים! ואפילו הם ברחו מהאונה והם התחננו שיפסיק להפציץ אבל הוא לא הפסיק! והוא בעצמו כתב ביומן שלו שהוא עשה זה. איך בן גוריון קרא לזה "התותח הקדוש" גם סבא שלי היה איש הגנה, ואל תשכחי שהוא קיבל על כך כסף.
 
סבא וסבתא שלי היו אנשי הגנה

ולא קבלו כסף!! וחוץ מזה, ממה רצית שיחיה ??? שיעבוד בחינם?, נו , באמת אסף, לא הגזמת?
 
לא אני רק

שהוא טרם כל חייו למען המדינה אבל הוא גם קיבל על כסף... כי לכל מטבע יש שתי צדדים.
 
אבל לא אמרתי שהוא היחיד!

מי אמר זאת? אני לא אמרתי שהוא היחיד!! יש עוד הרבה אנשים שעשו , גם שרון עשה. כולם עושים. הרעיון בטקס זכרון זה לא רק לדמות רבין, זה לרצח של ראש ממשלה . רצח על קנאות דתית רצח בגלל אי הסכמה רצח מתועב רצח הדמוקרטיה.
 
לרונית שלום

חורה לי רונית שאם כל הכבוד אליך ואל רבין ז"ל חורה לי שאת רק כתבת את הדברים היפים והטובים ?! אבל למה?! למה לא כתבת גם דברים רעים עליו?! למה לא כתבת שגם הוא זה שהיה ראש הממשלה ונדמה שמדיניות הביטחון בזמנו דיי קשלה והוחכה לכך גל הפיגועים העצום וכתוצאה מכך נהרגו הרבה חפים מפשע.. ואל לנו לשכוח שהוא גם היה מושחת ראה ערך הפרשיה של חשבונות הדולרים באמריקה...(אין לזלזל בזה). ואל תשכחי שהוא היה הראש הממשלה הראשון שהתחיל עם העושר ואי הצניעות והאו הראשון שהתחיל עם זה ראה ערך הקאדילק המפוארת שלו... (לא ביבי היתחיל אם זה) ויש עוד אולי כמה דברים לא הכי מחמיאים עליו.. אז למה לא כתבת את זה?!
 
כמה תיקונים:

1. גל פיגועים היה עוד בתקופת הבריטים (פרעות , ספרים לבנים....) נמשך לצערנו עד היום.... וגם בתקופת ביבי היו פיגועים! כך שלהאשים את רבין זה לא בדיוק הדבר הנכון... 2. רבין?????????????- מושחת??????????????- התבלבלת!!! פרשת הדולרים: לאה רבין פתחה חשבון דולרים פרשת חשבון הדולרים היא פרשה שנחשפה על ידי העיתונאי דן מרגלית בעיתון הארץ. בתחקיר התגלה שלאה רבין, רעייתו של ראש הממשלה דאז יצחק רבין החזיקה בניגוד לחוק חשבון דולרים בארצות הברית, שנפתח בזמן שבו רבין כיהן כשגריר ישראל בארצות הברית. החוק חייב את סגירת החשבון עם סוף הקדנציה ולאה לא סגרה החשבון... על אלה רבין נגזר קנס בסך 250 אלף לירות. בעלה יצחק רבין הבין שאשתו!!! (לא הוא, אשתו!!!) עשתה דבר שגוי ופרש מתפקידו כראש ממשלת ישראל (רבין לא יכול היה להתפטר אז כי הממשלה היתה מממשלת מעבר), רבין פרש מהנהגת המערך השני, ונתן לשמעון פרס להתייצב במקומו בראש הרשימה לקראת הבחירות לכנסת התשיעית. באותן בחירות, בשל הפרשה, הציבור הפנה עורף למערך ולכן בחר בליכוד , שהביא את בגין להיות רה"מ..... לא נראה לי שאדם מושחת היה לוקח אחריות על מעשה של אשתו ... כולנו טועים- החוכמה היא לקחת אחריות!!! רבין לקח אחריות.
 
נו באמת

אני מדבר איתך על הפיגועים בתקופת רבין.. אות חוזרת לי חצי מאה אחורה?! העובדה היא שבתקופת שמיר היה יותר בטוח ולא היו צריכים להעמיד שומר בכניסה לכל מסעדה. וביבי לא מענין אותי. בעלה רבין נשכב על הגדר למענה.... הצבירו הפנה עורף למערך בגלל שלל סיבות. יש סיסמא של אז מאוד ידועה.. וזה בידיוק למה הוא הפנה עורף "נמאס ודי משלטון מפא"י" כאשר עשרות שנים גוף מסויים מנהל מדינה מסויימת בסוף נמאס ממנו. גם רןו לוינטל יכול להיות שהוא יההי עוד 10 שנים יו"ר המפלגה עוד 20 שנה יו"ר המפלגה עוד 40 שנה יו"R המפלגה... בסוף ימאס ממנו ויגידו דיי ויעשו שינוי! ודיי כמה כבר שנים אפשר לסבול כל הזמן את המערך?! כמה שנים אפשר לסבול כל הזמן את המפלגות החרידיות בממשלה?! אפשר לחשוב שכל כך גרוע שבגין היה ראש הממשלה... מה זה חוק שכל הזמן מפלגת העבודה חייבת לשלוט במדינה?! תראי אולי הוא לא הכי מושחת מושחת אך בתקופה של אז למשל זו הייתה שחיתות חמורה מאוד... וכך לפחות דן מרגלית אמר... עיתונאי שאני מאוד מעריך.
 
מה שקורה עם רבין,

כל סיטואציה,שיוצא ממנה ניחוך עז של מדינות ומשטרים ששם הפכו מנהיגים בחיהם וגם אחרי שירדו מהבמת ההיסטוריה לאייקונים והתנהלות של ההמונים, על סף של סגידה ועבודת אלילים גורמת לי תמיד לחפש חלון לכיוון הים, בכדי לחפש קצת אוויר חופשי. תארי לך סיטואציה שבה מסבירים לנוסע כייצד להגיע לכתובת מסויימת וזה מתחיל, ככה, אתה עובר את כיכר רבין (כיכר מלכי ישראל) ואחר כך אתה נוסע ברחוב אולמרט (לשעבר אבן גבירול) עובר את בית החולים אריק שרון (לשעבר איכילוב) וכך הלאה והלאה...... לאן נגיע? אולי לרחוב שולמית אלוני (לשעבר שדרות רוטשילד). גם ה-GPS הכי מתקדם יעבד כיוון במדינה שלנו. כל הנקודות שציינת לגבי המנוח, תוכלי למצוא אצל לא מעט מהמנהיגים שפגשנו בהיסטוריה הקצרה של מדינת ישראל, מלבד כמובן שלושת קופסאות הסיגריות (אני חושב מלברו) שהסניף מידי יום, בזה בוואדי לא היו לו מתחרים.
 
אסף,

רציונל כינוי שמות רחובות ע"ש מנהיגים, אנשי ציבור , אנשי רוח וכו'... הינו בכדי לזכור את האנשים הללו ואת מה שעשו למען המדינה/ האוכלוסיה... וכו'............ אני לא חושבת שה ג'י פי אס יתמוטט (עושים לו עדכוני גרסאות מידי פעם... (LOL)
 

ביאטה

New member
ממש (לא מצאתי אייקון לזקנה)

תאמינו ילדים, שכשתגיעו לכל גיל שתגיעו, תבינו שזה עוד כלום. אתם בטח חושבים ש 18 זה וואו ?! אז לא. אחרי זה חושבים ש 21 זה וואו כי מסיימים צבא, אז גם זה לא.
 
למעלה