יצחק רבין

למה לבוא לעצרת? הנה התשובה שלי.

אף אחד כבר לא מדבר על שלום כולם מדברים על צדק הצדק שלי והצדק שלך אתה טוען שאתה צודק אבדה כל טיפה של משמעות הפסטירבין ה12 מגיע לעיר יהיו שם ימנים כאלה שיחזרו הביתה ויפגינו נגד החזרת שטחים נגד השלום שלנו את הבובות חסרות הדעה אלו שגרים במקרה בסביבה והחליטו לקפוץ להופעה טובה אתה בכלל לא רוצה להזכיר אתה נשאר בבית זה הכל סתם מציע לי להיות נבון להישאר גם אני מקשיב לכל מילה מקשיב בדממה בפנים כואב לי אני יודע שאבדנו אותך אתה כבר לא תצעק אתנו אתה וגם הוא וגם הם כולכם אני כבר יכול לדעת שזה כבר יותר משליש אתם שותקים על פי הבנתי בסטטיסטיקה עכשיו זה עוד כמה אחוזים לטובתו של ייגאל עמיר זו טונה של רפש אדמת תסכול ופחדים שאתם עורמים על הקבר שחפרתם לדמוקרטיה שלנו אני חושב שאני צודק וזה לגיטימי אני מניח אז תנו לי לצעוק עליכם להחזיר אש כנגד כולנו חולמים על השלום במציאות זו מלחמה על הצדק מלחמה בין שמאלני לשמאלני בין שמאלני לימני מה זה בעצם משנה? מלחמה ביני לבינך אחי ואני? אני בא לעצרת! אני בא כחייל בצבא ההגנה של המדינה כי למקרה שאתם עדיין עוצמים את העיניים אתם ברגע זה מסובבים את הסכין בתוך הקרע העמוק שפצענו בליבה

פורה

New member
רבין. לא פסטירבין, לא עצרת, רק רבין. האיש

אז ככה, חשבתי שזה יהיה ראוי מאוד אם נפתח פה שירשור בנושא רבין. שאנשים יכתבו איך הם הרגישו בערב של הרצח (מי שהיה מספיק גדול וזוכר) ואיך זה נתפס אצלם, שאנשים יכתבו מה הם חושבים על המדינה שלפני הרצח, מה דעתכם על המצב שהיה בארץ, איך לדעתכם רבין הרגיש, איך המדינה פתאום הייתה אחרי הרצח..? מאוד מעניין אותי מה אנשים חושבים, אז אל תפחדו לכתוב.. או "לחפור" כמו שאומרים..

מטלבת?תשתחררו מהתסכול והציניות, כנסו הנה!!!

יאללה זה מתסכל, אם כולכם באים. אני שמח. אבל אני לא כותב דברים סתם לאוויר. אני רוצה להעביר את זה הלאה! תקראו את זה בבקשה? ותגידו לי מה דעתכם? זה כתוב טוב? המסר הובהר היטב? שינה אצלכם משהו?! יאללה! אל תבאסו!

שרשור חשוב! ../images/Emo45.gif

אמ..אני הייתי פיצית, בת 5 [למרות שיחסית לכולם פה אני דיי גדולה] לא באמת הבנתי. אני זוכרת בטלויזיה צעקות ובכי. ואני זוכרת גם ת'הורים שלי מתמרמרים... אממ... בשבילי רבין, אממ...מנהיג הכי טוב שהמדינה ידעה עד כה לדעתי, כי הוא לא היה מוכן לשלום בעד הכל אבל הצעדים שהוא נקט היו נורא טובים.. הוא היה כריזמתי והנאומים שלו היו נורא מעניינים [עד היום מעניינים..]. בעיקר מבחינתי, הרצח שלו מסמל את התנפצות האמונה שיש עוד סיכוי לשלום. והאמת, עד עכשיו קשה לי להאמין שיש סיכוי לשלום. אבל אני לא מוותרת! כי זו המדינה שלי, והיא חשובה לי! בקיצור, רבין זה רבין זה רבין. ובלי קשר [טוב נו אולי קצת], היום קראתי כתבה בעיתון שרייאנו בני נוער בגילאי 15, 16 אולי גם קצת 14 והם אמר שהם לא יודעים מיזה רבין, חלקם אמרו שהיה מגיע לו למות, חלקם אמרו שהוא נרצח ע"י יגאל אלון שזה היה הכי מביך מבחינתי בכיכר ההמדינה =\ עצוב שכמה אנשים בורים כאלה נותנים תמונת מצב עגומה על הנוער של היום. אבל..היי שלא תתמרמרו מהתגובה שלי...יהיה בסדר :):)

באיזה עתון זה נכתב???

אלה לא היו ילדים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם. אם הם אמרו שייגאל אלון רצח אותו. הם היו ימניים קיצוניים שתכננו היטב מה הם יגידו. כי הוא היה ראש השב"ק אז.. או שהם עברו שטיפת מוח, על ידי הימין הקיצוני. אם כן זה אולי אפילו גרוע יותר, זה אומר שההסטה נמשכת חוזרת ונשנית, והמצב עלול להדרדר שוב ואני שואל את עצמי... אם אז תלו תמונה של רבין עם מדיי S.S. על קיר של בניין בכיכר ציון. האם היום זו תיהיה תמונה של אולמרט בעיתון!!! תקשיבו כולנו צריכים לקרוא את הכתבה הזו. כדי להבין יותר טוב מה היה שם ואז לחשוב טוב טוב אם אנחנו רוצים איי פעם לפתוח שוב את העיתון הזה. אפילו אם זה מעריב או ידיעות.

זה היה עיתון מהאלה שמחלקים בחינם,

ולא הכתב רשם את זה...!! ילדים נשאלו ברחוב מה הם יודעים על רבין וזה מה שהם אמרו....אין פה שום הסתה..!! חח אתה לא צריך להלחץ.. וזה לא כי הם ימניים קיצוניים [או שכן] זה כי הם ממש מטומטמים..ויגאל אלון דומה ליגאל עמיר [בשם] והם זכרו שזה קרה בכיכר כלשהי... מה שזה אומר זה שהנוער של היום לא יודע כלום על רבין.

וזה גורם לנו לחשוב שוב

אולי בכל זאת חובה בכל טקס להקדיש זמן לרבין האיש. אני לא יודע. הייתה לי עמדה דיי עיקשת שזה מיותר בטקסים, כי הריי ממילא הזמן כלכך קצר. וצריך להכניס כלכך הרבה. אבל אולי טעיתי.

היתי פיצקית...

אני חושבת שהיתי בת חמש, ממה שאני זוכרת זה שקמתי בבוקר וראיתי את אמא בוכה ומדברת עם סבתא בטלפון ומספרת לה שרבין נרצח:\ אני יודעת שלפני הרצח היתה תקופה של הסתה, המון אימרות קיצניות נאמרו מצד העם. על רבין-האיש,שמעתי די הרבה..כי זה בערך מה שתמיד מדברים, כל הזמן מהללים כמה אדם טוב הוא היה,שתמיד אוהב לעזור ולהקשיב. הוא התחיל את תהליך השלום,וקטעו אותו. אחרי הרצח,היתה תחושה של פילוג.. ניסו לשכך את זה, ולא לדבר על מה שהיה, אלא על כמה שאנחנו עם חזק ומאוחד[פחח]... היה גם את נוער הנרות,שהתייצב בכיכר רבין נראלי כל יום או משהו כזה וכאב את רבין. מכעיס אותי שבעיקר מדברים על רבין האיש,כמה שהסיפור שלו מתעוות. לא מעבירים את הנקודה ש-רבין נרצח בגלל הדעה הפוליטית שלו,כי לא קיבלו את מה דעותיו ורצחו אותו. היתי בטקס של העייריה של ראשון[מטעם התנועה כמובן], וכל הזמן אמרו שרבין נפל קורבן לשלום. רבין לא היה קורבן והוא גם לא נפל, רבין נרצח,בגלל שהוא באמת קידם את השלום ומה לעשות שתמיד יהיו כאלו שלא יסכימו והפעם זה היה בקיצניות. ואין פלא למה הילדים של היום, לא יודעים למה רבין נרצח, הם רק יודעים שרבין היה איש טוב.

פורה

New member
יאלה. גם אני. הסנדלר כבר לא הולך יחף.

בערב של הרצח, בערך חצי שעה לפני ההורים שלי חזרו מחופשה, ונורא שמחתי לראות אותם והתרגשתי. הלכנו לטלויזיה לראות חדשות אחרי סופשבוע שלם שההורים שלי לא ראו חדשות. הם מהסוג המכור. הדלקנו את הטלויזיה בדיוק בשיר של רבין ומירי אלוני, עמדנו, הסתכלנו בטחף ככה, (אני השתעממתי למען האמת), ואז, שמעתי קול שהוא לא מהסוג ששומעים בד"כ. ההורים שלי התקרבו לטלויזיה, הגבירו את הווליום ופשוט היו בהלם מוחלט, אני לא הבנתי בכלל מה קורה, ושאלתי, אבל הם היו המומים מדי בכדי להקשיב בכלל לעולם החיצון, פתאום אמא התחילה לבכות ואבא תפס את הראש בידים "אני לא מאמין!! אני לא מאמין!!לא יכול להיות!!" ואז היה כתוב על המרקע- "ראש הממשלה יצחק רבין נרצח הערב בתל אביב".. לא הבנתי מה קרה. רק הבנתי שקרה משהו גדול. מאוד. המדינה שלפני הרצח הייתה פשוט גהנום אחד גדול. אני באמת לא מבינה איך רבין שמר על כמות אדירה של קור רוח, איך הוא לא נשבר, אבל הכי עצוב לי, שהוא מת בדיוק בתקופה הזאת, אמנם באירוע משמח, אבל אני בטוחה שזה לא גרם לו לשכוח את השאר. את חיי היום יום הנוראיים שחווה בשנים האלה. המדינה של אחרי הרצח. צביעות. ילדי הנרות היו כנים אולי ברובם. אבל פתאום השתתקו כל קולות המתנגדים שהעזו לפני לתלות כרזות של רבין במדי קצין אס אס, פתאום הם ברחו עם הזנב בין הרגליים. לא שרציתי הפוך, אבל זה רק מראה אילו נמושות הם היו.

הם לא הסתלקו לחלוטין!

הממשלה ממש עזרה להם להעלם מהתודעה שלנו. (גם הממשלה של פרס) כי הם רצו לעשות סולחה מהירה שהקהל בארץ יקבל כדור הרגעה דחוף. אבל הבעיה בארץ היא לחלוטין פסיכולוגית, הרבה אנשים שצעדו בכיכר ציון, ולא ידעו לאן זה יוביל וזה. וגם המון מאתנו, המון ששותקים. זה עוד סיבה לבוא לעצרת. כי הימין הקיצוני עוד חיי ובועט. ועובדה הסקרים על שחרור ייגאל עמיר. תקשורת מפגרת! כוס אמ אמ אמוק! ותכנסו כבר להודעה שלי על המזכירות הארצית. החברים שלנו פה הולכים להפסיד את כל היקר להם. וכולנו ידועים כמה התנועה יקרה לנו. כך גם להם. זה לא יעזור ללכת הצידה וללקק את הפצעים ולבכות שלתנועה אין כסף. אם נצליח לגייס כוחות מספיק גדולים, נוכל להעביר במזכירות מהלך גדול מאד של התרמה. בהקייפים גדולים, אם תמכיה של מלאה של ההנהגה, הם צריכים את העזרה שלנו. לעזאזל, אני אפילו לא יודע מי המזכירים האיזוריים מטעם החניכים. בשום איזור! פשוט תכנסו ותעזרו לי! גאדדאמאיט! אני בכלל צריך לישון עכשיו, וללכת תכף לשבעה, ואז ללכת למפקד אש של פתיחת שנה. אבל אני לא יכול, זה מכאיב לי המצב המחורבן הזה. ואנחנו חייבים לעשות משהו. תגיבו לי! אחרת אני לא ארדם! P: חח מצטער אולי נסחפתי עם השיווק אבל זה המצב.

הייתי בת 4 וקצת, ואני עדיין זוכרת.

אני זוכרת שבאותו ערב נרדמתי במיטה של ההורים, ופתאום אח שלי נכנס, עדיין עם דגלים של "שלום עכשיו" ואמר "תפתחו טלוויזיה, ירו ברבין". [אני אמשיך יותר מאוחר, כרגע אני עייפה מדי לתפקד]

אני ממש מרגיש לבד פה.

תשמעו חבר'ה. אם אני אקריא את הקטע בעצרת התנועתי בכיכר זה יהיה נורא לגיטימי, ונחמד לי וכבוד וזה. אבל זה יפספס את המטרה. אם אני אדע שכתבתי את כל זה והשקעתי. ובסוף לא שכנעתי אף אחד נוסף שחשב לוותר על העצרת. כי פסטירבין... פסטירבין בתחת שלי דרך אגב. אני אהיה ממש ממש מתוסכל ומאוכזב בעקר בהתחשב בכך שהיום הייתה לי הזדמנות להקריא אותו מול 1000 איש מכל התנעות הכחולות! ופשוט פיספסתי את זה, למרות שנתנו לי את הבמה. בגלל כשל טכני! זה ממש ממש מבאס! יאללה קבינימט שתפו איתי פעולה.

מי רוצה לאמץ את הקטע שלי לטקס הקיני?

אולי אני אצליח להעביר את זה הלאה לכמה חניכים או מדריכים שעוד מטלבתים. הנה הטלפון שלי אם תחליטו לתת לי יד במאמץ שלי להשפיע! 0506385079 אני ממש ממש יעריך, כל אחד ואחת מכן, שקדיש לי מזמנה תקרא את הקטע ותשקול ברצינות להשתמש בו. זה יהיה מעשה רב ערך וחשוב מאד בשביל היעילות של המאבק שלי. ומי שמכיר אותי אישית פה. אז זו גם תיהיה טובה אישית שאני ממש ממש אודה עליה. ואני מתוק אז מגיעה לי טובה אישית לא? P: אוף... כמה מטופש זה נראה כשאני מגיב לעצמי ארבע פעמים. זה נורא עצוב שהגעתי למצב כזה. אבל זה שווה את זה, אם בסוף זה ישכנע אפילו עוד אדם אחד שלא רצה לבוא לבוא לעצרת!

לילה טוב.

חחח וכשתקומו בבוקר, ותפתחו את הפורום. זה מה שיהיה לכם מול העיניים. סוג של שטיפת מוח... XD אני יוצא מזה מטומטם. ואפס... חבל

פורה

New member
הנה תגובה!

קודם כל, כל הכבוד לך על היוזמה, ועל הכישרון, הלוואי עליי. ועכשיו ל"מחמאות"- אני לא אהיה יפת נפש ואגיד שאין כזה דבר בכלל פסטירבין, שזה לא קיים, אבל כן חשוב לי להגיד שהאירוע הזה, צריך לכבד אותו ואת היוצרים שלו, אלה שעושים ממנו פסטירבין זה לרוב הקהל שבא לעצרת. אני אומרת לך מראש שאם היו מבקשים ממני לערוך את הקטע לא בטוח שהייתי חושבת על זה בכלל, אבל צריך לחשוב איך בכל זאת מכבדים את העצרת הזאת בקטע, לא משנה למה הפכו אותה. ובקשר לקטע השני- מילים ממש חזקות, אהבתי את הכתיבה, והדימויים ממש טובים, כל הכבוד-קבל ח"ח ענקי!! הקטע הזה ראוי להשמע בעצרת בטקס התנועת ואולי אפילו יותר.

חחחחחחחח

אתה?רע בשיווק?
טוב,דור הגבתי לך כבר במקום אחר.. אז לך תבדוק,אם לא שמת
זה באמת מעולה לטקס התנועתי:] נתראה בעצרת=]

../images/Emo45.gif

אני ניראלי מגיעה, ואחלה קטע. נורא טעון, ורואים שזה נושא שחשוב לך. וכן זה יהיה נורא טוב אם זה יקרא בטקס התנועתי.

למעלה