יצחק רבין

זה יקרא בטקס התנועתי

כדיי שכל אחד שיגיע לשם, ויישאל את עצמו, האם עשיתי את המעשה הנכון? יישמע את הקטע שלי. והלוואי שאז הוא ידע. עשיתי את המעשה הנכון, ויהיה שלם עם עצמו. אז אני אהיה מאושר. ואדע שהקטע הזה עשה משהו. אבל את מבינה. הקטע הזה, הוא חייב לעבור הלאה. הוא לא נכתב רק להוציא כעס. הוא נכתב בכדיי לשנות!!!

AizoMe

New member
משו שקשור אבל לא...

אז ככה...רציתי להעיר משו בקשר לתנועה בכל העיניין....אם לא ידעתם אז עכשיו תדעו שהתנועה מוכנה לשלוח לשם רק את האנשים ששיכים אליה.... זה נישמע סבבה עד שניכנסים לזה...כי תחלס ההרשמות של הדמי חבר נסגרות בסוף השבוע....זאת אומרת לפני העצרת.... מה שאני מנסה לומר בעצם שאנשים שמכל סיבה שהיא לא יכלו לשלם עד עכשיו את הדמי חבר לא נותנים להם לצאת ולא משנה כמה כולם יודעים שהם בתנועה פשוט מה לעשות אין להם ת'כסף.... אז מה...לאנשים שאין להם כסף זה לא יכול להיות חשוב ?? עכשיו בואו אני יתן לכם את המיקרה שלי...אני שילמתי כבר על העצרת לפני שבוע ולפני יומיים אמרו לי שלא...לא מרשים לי לצאת.... אני כרגע ביא' ואני בתנועה מכיתה ה', הדרכתי ונכון לעכשיו אני מרכזת עם חן את וועדת תרבות של הקן שהיא גם הנהגת הקן...בקיצור...לא ניראה לי שלמישהו יש ספק שאני נמצאת בתנועה...אבל מה לעשות כל השנים לא דרשו דבר כזה דמי חבר עד שנה שעברה ואז איכשהו התקמבנתי אבל ההורים שלי לא מוכנים לשלם את זה כי עם כל השנים האלה... הם בחיים לא שילמו ונכון להיום זה גם קשה לשלם את זה שאבא שלך מובטל ואמא שלך מורה מושבטת... אז גם אני לבד ניסיתי להשיג את הכסף אבל גם זה בעייה כשאף אחד לא בא לעזור ואתה עומד עם עוד בן אדם אחד ומנסה למכור עוגות... אז אני שואלת אותכם משו כזה....איפה התנועה המתחשבת ?,המבינה ? המקבלת ?... נכון לכרגע...אני לא רואה אותה... ואני יבוא לעצרת לבד ולא עם האוטובוסים של התנועה כי היא לא מקבלת אותי כמו שאני ואת העובדה שלא לכולם יש כסף נזיל לכל דבר, אבל אתה לא תראו אותי בטקס התנועתי וגם לא תראו אותי בשומרית שאני כל כך התגאתי בא כי ככל שזה המצב...אין לי במה מהתגאות בדבר שלא רואה אותי כחלק ממנו...ולא אני לא יעזוב בינתיים את התנועה וכן אני ילחם על המקום שלי כי התנועה בכל זאת חשובה לי אבל ביום ההוא...אני יתבייש בה !

AizoMe

New member
...

סורי אם קצת חפרתי פשוט ההיתי חייבת להוציא את זה איפושהו ופה זה ניראה לי המקום הנכון

פורה

New member
דיי כבר עם הסליחות האלה!! דייי!!

זה בסדר גמור שאת כותבת את הדברים האלה, אנשים צריכים לשמוע ואת צריכה להשמיע, אבל באמת באמת שאין צורך להתנצל, מי שלא רוצה שלא יקרא, למי שאין כוח שלא יקרא עד הסוף! את צריכה לבוא בגישה של "אני כותבת, מי שרוצה, שיקרא, מי שלא- סבבה! אבל שלא יגידו לי כמה לכתוב!" ועכשיו, אחרי שפרקתי אגרסיות- אני חייבת להגיד לך שאת צודקת מאוד, למרות שאי אפשר שלא לראות את הצד השני, התנועה לא תתקיים ללא דמי החבר שאנחנו משלמים, ואין ספק שמי שיכול צריך לשלם. אבל התנועה פה יותר מדי נוקשה, לדעתי צריך לפתוח את ההסעות לעצרת גם למי שלא חניך בתנועה, שכל אחד שירצה לבוא לעצרת ישלם את הנסיעה ויצטרך לאוטובוס, זה לא משנה של מי האוטובוס,העיקר שיבואו לעצרת. לדעתי. אבל את כבר בתנועה מכיתה ה' ואת יודעת מה זה בירוקרטיה של התנועה, ועד שמגיעים לבעיה שלך היא כבר לא רלוונטית. אני לא רוצה להגיד לך לוותר כי זה לא נכון לעשות במקרה הזה. זה לא אירוע תנועתי, זה אירוע של כל המדינה וזכותך להשתתף בו גם אם את חניכה וגם אם לא, גם אם שילמת דמי חבר וגם אם לא. אני לא יודעת כבר מה אפשר לעשות חוץ מלנסות לגייס כספים.. אבל חשוב שלא תתיאשי.

את כלכך צודקת!!

אני מכיר את הסיפור, כבר שמעתי אותו מאנשים יקרים לליבי. וכואב לי לשמוע אותו כל פעם מחדש. אהמאמיאהמ D: כרגע מאד מאד קשה לי להתרכז בעניין, ולנסות לבנות תהליך חכם ונכון. כי ברור שסתם הפגנה בוטה מול ההנהגה לא תעזור. אבל מצד שני, צריך להבין את החובות המטורפים שהתנועה נמצאת בה. את מבינה, אני יכול להיות בטוח שלא היה להם קל לעשות את ההחלטה הזו, סביר להניח שהם לא ישנו כמה לילות אחר כך. התנועה הולכת וקטנה. ובנוסף הממשלות, גם אם הן ממשלות שמאל, בזמן האחרון משקיעות הרבה פחות בשומר הצעיר. כי השומר הצעיר זו תנועה שידועה כתנועה של הקיבוץ. והקיבוץ עבר מהעולם, לפחות לדעתם. ובנוסף התנועה הולכת וקטנה. אז ברור הם רוצים שיהיה איזון בין השמאל לימין, רוצים לשמור על ערך השוויון בדמוקרטיה, כמה שזה פאטתי להגיד את זה דווקא לך, אני גר בקיבוץ. אבל את בטח רואה איזה הומלס פר שבוע. אז הם בוחרים מצד אחד להשקיע שווה בשווה בתנועה נייטרלית\פאסיבית=ימנית! ומצד שמאל, הם בוחרים בשרוכים האדומים כמובן, זו השקעה הרבה יותר יעילה בשבילם כאילו, היא תנשא הרבה יותר פירות. אז השמוץ בבעיה. אני חושב שחובה להעלות את זה במזכירות הארצית! חובה. ואם אנחנו מארגנים קבוצה טובה של חבר'ה, שיודעת בדיוק מה היא רוצה להגיד, ואיך להגיד את הדברים נכון. והולכים להנהגה לדבר איתם, ומחליטים כולם ביחד אחריי שיחה טובה. כמו שתמיד עשו ועושים בשמו"צ זה הפתרון האדיאלי. ומצד שני... מאיפה כמה מילים טובות יביאו כסף? אבל בטוח נצא משם עם תחושה הרבה יותר טוב שעשינו משהו! ובנוסף לזה אולי גם נוכל משם והלאה להעביר איזשהו מהלך של התרמת כספים בהקיפים משמעותיים לתנועה שלנו. אחריי הכל אנחנו כלכך קטנים היום ): דרך אגב... אני לא בדיוק בטוח בקשר לזהותך. אבל אני אשמח לדבר איתך על הנושא, ולהוריד דברים לקרקע. אז הנה הטלפון שלי 0506385079

מעיינוש,אני חושבת ש..

זה ממש לא בסדר שהם הוציאו הוראה כזאת,כי יש אנשים שלא יכולים עדיין לשלם את הכסף לדמי חבר מכל מיני סיבות, וזה לא שאת חניכה בט' שסתם לא משלמת, את מובילה בקן..ופשוט אין לך יכולת לזה.. אני חושבת שצריך להלחם על כך שתצאי -עם התנועה- , ואני איתך בכל מצב=]

למעלה