יצא שאני גזען

יצא שאני גזען

ידידה שלי רצתה להכיר לי מישהי. היא הוסיפה ואמרה שהיא לא יהודיה. לצערי, הבנתי, שאם כך הדבר, חבל בכלל לנסות כי ברור שבמדינה הזו, זה לא יתקבל בצורה טובה ויוביל ללא מעט צרות. לגבי החתונה עוד יש פיתרון, אבל מה לגבי הילדים? הם הרי יחשבו כ-לא יהודים וזה אומר לא מעט צרות שיפלו עליהם. איכפת לי יותר מדי מהילדים שיהיו לי ואני בטח לא ארצה להכניס אותם למערבולת עוד לפני שהם נולדו. מכיוון שאני אופטימי, אני רואה את הבעיות שיווצרו מתוך הנחה שהשידוך כן יצליח (לזה קוראים אופטימיות זהירה). עכשיו ידידה שלי לא מוכנה יותר להכיר לי בגלל שלטענתה אני גזען, ההסבר לגבי התנהלות המדינה שלא משאירה לי ברירה והעובדה שאותה בחורה לבסוף מצאה מישהו לא שינתה את דעתה. לדעתכם אני טועה או שאולי אני צודק מחוסר ברירה?

BlackUnicorn

New member
טכנית לפי ההגדרה אתה אכן גזען...

אבל מי לא? אם נהיה רציניים לרגע... 90% מהאנשים במדינה היו עושים את אותה החלטה כמוך, כנ"ל אני. מי שחשובה לו ההיסטוריה שלו (ואני אומרת את זה כאתאיסטית דווקא) - לא יתחתן עם בן זוג מדת אחרת, מה לעשות. במיוחד במצבים בהם זה עובר הלאה לילדים.

אבל

לא אמרתי שהיא פחות טובה ממני או שאני יותר טוב ממנה. רק אמרתי שזה בעייתי בגלל שהיא לא יהודיה (והסיבות ברורות) אני לא דתי אפילו לא לייט, חילוני במובן הכי חילוני שיכול להיות אבל זה לא אומר שאני לא מכיר את החוקים, ולצערי הם עובדים נגדי, אז למה אני זה שיוצא לא בסדר?

BlackUnicorn

New member
תמיד יהיה מישהו שיחשוב שאתה לא בסדר

זכותה לחשוב ככה ובעיה שלה. למה כל כך אכפת לך?

Ash82

New member
איזה אתאיסטית ואיזה נעליים

"מי שחשובה לו ההיסטוריה שלו (ואני אומרת את זה כאתאיסטית דווקא) - לא יתחתן עם בן זוג מדת אחרת, מה לעשות. " זו לא אמירה של אתאיסטית, צר לי.

B L I M P

New member
בטח שכן

יהדות זה מסורת ולאום והסטוריה הרבה יותר מאשר דת.

BlackUnicorn

New member
ועוד איך שכן...

יש לא להאמין (אתאיזם) ויש לכבד את המסורת וההיסטוריה. אני לא מכירה הרבה אתאיסטים שיראו בחו"ל לדוגמא פעילות אנטישמית ולא ירגישו איזושהי צביטה קשה בלב. לדעת מה בני המשפחה שלי עברו בשואה ולהתעלם מזה רק כי אני לא מאמינה זה לא להיות אתאיסטית, זה להיות בן אדם חסר רגישות ולו הקטנה ביותר.

Ash82

New member
את בפרוש דיברת על דת

אמרת שלא תתחתני עם מישהו מדת אחרת, כלומר כזו השונה משלך. אתאיסט הוא אדם ללא דת, מכאן הבעיתיות. זה מאוד נחמד לכבד את המסורת וההיסטוריה, אבל למה זה צריך להיות קשור לדת? בקשר למה שאמרת על האנטישמיות בחו"ל-לא מדובר פה על בעיה עם הדת, אלא גזענות פרופר.

BlackUnicorn

New member
הממ... אתה טועה

אתאיסט הוא לא אדם ללא דת. אדם ללא דת הוא אדם ללא דת, כזה ששום מדינה לא הכירה בדת שלו. כמו למשל עולים מברית המועצות בתקופה מסוימת בה הם לא קיבלו אישור על הדת שלהם בבריה"מ ואז כשעלו לארץ - גם הרבנות כאן לא קיבלה את יהדותם, והם נשארו ללא דת. אתאיסט זו בכלל השקפת עולם, זו דעה, לא עובדה בשטח. הפירוש היווני לאתאיסט הוא גם "ללא אמונה באל". זה קשור אך ורק לאמונה ולא קשור לאם אתה יהודי או לא יהודי, נוצרי או לא. מהיהדות אי אפשר להיפטר לעולם (גם אם תתנצר תישאר יהודי). אתה יכול להיות אתאיסט אבל יהודי אתה תישאר תמיד. יש? ונכון, לא אתחתן עם מישהו מדת שונה משלי (ולמזלי אני כבר נשואה, אין לי את הדילמות האלו.. אבל לאחי יש), וזה מתוך כבוד להיסטוריה שלי. אני לא מאמינה (ומכאן אתאיסטית), אבל אני יהודיה גאה, זה עניין של מסורת, היסטוריה. אם פוגעים ביהודים על שם יהדותם - אני מיד מרגישה הזדהות. זה לא קשור לאמונה באלוהים, זה קשור למי שאני. לא יודעת איך להסביר לך מעבר לזה.

elena20

New member
את רואה כל יהודי כמישהו יהודי

שלעולם לא ישתנה, אבל אתאיסטים רואים את עצמם כלא יהודים כי כל דת מבחינתם (לא משנה אם זה יהדות, נצרות, אסלאם) זה בולשיט אחד גדול , המצאה של אנשים ולכן מבחינתם אם הם לא מאמינים בזה ולא מקיימים שום דבר שקשור לדת הם אינם יהודים, זה שכולם רואים אותם עדיין כיהודים זה משהו אחר....

elena20

New member
אבל למה את מביאה לי הגדרה?

לא דיברתי על מהו אתאיזם אלא איך אתאיסטים מתייחסים לעצמם ( בהכללה גסה כמובן,ממה שיצא לי לשמוע).

BlackUnicorn

New member
יש זרמים שונים לאתאיסטים

הדבר היחיד שזהה לכולם הוא ההגדרה שלהם. לכן אי אפשר לבוא ולהגיד לי שאני לא אתאיסטית כשאני כן חיה לפי ההגדרה. אם אני בוחרת להתייחס לעצמי בדרך אחת (שאינה סותרת אתאיזם כהגדרתו) - אז הרי ש- Ash82 טועה כשהוא אומר לי שאני לא אתאיסטית.

Ash82

New member
תקראי לעצמך איך שאת רוצה

זה לא העניין. בשורה התחתונה, איך שלא תסובבי את זה, אין שום משמעות לדת תאיסטית אם אתה אתאיסט.

B L I M P

New member
עם יהדות זה טיפה יותר מסובך

נצרות ואיסלאם הם דתות מאוד מובהקות, וכשאתה אומר מוסלמי, אתה יכול לקחת מוסלמי מאנגליה, ממצרים ומישראל, ומה שיהיה להם במשותף זה האמונה הדתית, העקרונות הדתיים, המצוות וכו'. אני לא מכירה מישהו שמגדיר את עצמו מבחירה כמוסלמי (כלומר, לא כזה שרשום לו מוסלמי בתעודה רק כי הוא בן למוסלמים) ואומר שהוא לא מאמין באל. ביהדות, לעומת זאת, הרבה פעמים המילה יהדות מתארת אסופה של חוויות, עקרונות ואמונות שאין קשורות לאמונה הדתית, ובפרט, אינן מחייבות להאמין בקיומו של האל. לכן הרבה פעמים משתמשים ביהדות כ"דת" מתוך נוחות, כי זה מושג שגור, אבל הכוונה היא לאדם שחולק אותה הסטוריה, מסורת, תפיסה לגבי אורח החיים (למשל, ארוחות שישי), תפיסת השפה העברית כשפה של יהודים וכו'.

Ash82

New member
וזה מה שכל כך מבלבל ומטריד אנשים.

היהדות היא באמת מעבר להגדרות דתיות נטו. המושג השגור שעליו את מדברת הוא בעייתי ומבלבל מאוד. כיהודי אתאיסט ההגדרות היבשות של היהדות כעוברת בתורשה מהאם וככזו המחייבת אותי לקיים את תרי"ג מצוות וכו' לא מדברות אלי. היהדות עליה את מדברת אין לה גבולות ברורים והגדרות חד משמעיות, מספר ההגדרות כמספר המגדירים. בגלל זה אני נזהר בלשוני ולא מגדיר את היהדות שלי כדת. יש אנשים שהבחירה בבן זוג בעל המאפיינים התרבותיים האלה חשובה להם מאוד אך הבעייתיות עם ההגדרה הדתית שהזכרת מבלבלת אותם ומכניסה אותם לסחרור של תהיות מוסריות: האם אני גזען? האם אני עושה הפרדה על בסיס דתי? התשובה במקרה כזה היא לא.

Ash82

New member
תגובה

זה מורכב. אני למשל מגדיר את עצמי יהודי מבחינה אתנית, תרבותית ולאומית, אך לא מבחינה דתית מכיון שאני לא מאמין באלוהים ולא מקיים מצוות. זה שמבחינה דתית אני נחשב יהודי לא מעניין אותי, זה עניין של הגדרה שקבעו פוסקים כלשהם והיא יכולה להשתנות מחר. לכן אני לא מייחס חשיבות להגדרה הדתית של בת זוגי. פעם היה חשוב לי שהיא תגיע מאותו הרקע, כלומר רקע יהודי תרבותי, אך היום גם זה לא חשוב לי. דעתך שונה משלי וזה בסדר כמובן.

מפתחSoul

New member
אתה לא גזען, אתה יהודי

ואתה רוצה יהודיה. זה לא אומר שאתה חושב שעם אחר הוא נחות.

למעלה