אני לא כ"כ מסכימה איתך
האמנות לפעמים מתארת מצב שאינו קיים ומייצגת מעין אוטופיה.. כלומר, הכותב מעביר דרך השיר את הגיגי נפשו, חלומותיו, שאיפותיו. לא תמיד הם ייצוג של מה שהולך בחוץ.. בנוסף, הכותבים מרבים להשתמש ברגש בכתיבתם. הרגש, כידוע, אינו המציאות האובייקטיבית. להפך, הוא הופך את הסובייקט לסובייקטיבי יותר. גם כאשר השיר משקף מצב קיים (וזה נפוץ.. אני לא אומרת שלא) הוא מקבע אותו. השיר הוא סוג של קיבוע, של שינון.. אז היה רצח של בת זוג מתוך קנאה. ברגע שאת כותבת על זה שיר, מלחינה אותו ומזמרת אותו במשך עשרות שנים את מנציחה את האירוע ואפילו מרגילה אנשים לשמוע אותו באוזן. מציאות כזו הופכת להיות פחות מפתיעה ופחות מזעזעת. אני מאמינה שיש לשירים כוח, ושאם את רוצה להנחיל מציאות חדשה, את יכולה להשתמש במוזיקה לשם כך. היא משרה את האווירה שאת מנסה להעביר, מחלחלת לראשנו ונותנת את אותותיה. ודאי שהמוזיקה לא חזקה עד כדי כך שאם תשני את השירים- תשתנה המציאות בהתאם רק בזכות השירים, אלא שהשירים מוסיפים מעין "שטיפת מוח".. את מחליטה משהו והשירים עוזרים לך לשנן אותו ולהפוך אותו למציאות שלך. אין פה שום מעשה קסם ושום קיצוניות.. פשוט השפעה פסיכולוגית, כמו כל היתר.