יצא לי לשמוע

פלגיה

New member
בעיני יש דברים יפים, ויש כאלה שלא

ואני באמת לא נכנסת לחדר המיטות של אף אחד. (אגב - אני מתנגדת לפרסום הכולל סקס, גם כשזה "סקס יפה", בטח בפרסום של ילדים)

לפי דעתי החמור כאן התגנב לגן וגנב

את התלתן, ככה שיש מקום לכעס של הגנן, אם רוצים לדייק. כמובן שאני לא בעד המקל על הגב הקטן, אבל בהתחשב בזה שהשיר נכתב לפני כמאה שנה, אולי היה כאן איזה מסר חינוכי ברוח הימים ההם.

מסר חינוכי לחמור?

שילמד לא לגנוב תלתן שטעים לו ויסתפק בקש? אולי באמת מזמן , כשהתיחסו לחיות כמכשיר עבודה, אז היה לשיר הזה סיבה (לא מסר) אבל היום כשברור לכולנו שכבר מגיל מאד צעיר, ילדים קולטים המון דברים ומפנימים, אם אפשר לצמצם את הגישה השלילית והאדונית כלפי חיות , ולו רק ע"י אי לימוד שירים סתמיים מסוימים-לא עדיף? אני לא באה אליך בטענות או תקיפה, אני כועסת על מי שכתב שיר כזה. חיות פועלות לפי אינסטינקטים-מה שאנחנו איבדנו מזמן, לכן אין לנו זכות ללמשד אותם "לקח". לכאוס ולחנך-בהחלט כן. ואני לא חושבת שאני "מגזימה" עם פוליטקלי קורקט. פשוט רציתי להעלות את הנושא לסשדר היום, כדי לפקוח קצת את עיננו ולהראות שהשתנו דברים ושאנחנו צריכים להתקדם ולהשתנות בהתאם.

אני גדלתי על השירים הללו ולא ניגרם

לי נזק נפשי
. אין משמעות למקל ולסרגל בשיר , סתם חרוז שגם הילד קולט אותו כחרוז גרידא. זו דעתי בכ"א

אני מסכימה מבלי להתרגש.

כלומר- המסר כאן שלילי בעיני. אני לא אוהבת את השיר הזה. אני גם חושבת שהוא לא איום ונורא, סתם טועה. אני גם חושבת שבהחלט (עם כל הרצון הטוב) אנחנו כן מאלפים כלבים, כן מחנכים לנקיון, יש כאלה שלא מרשים לבעלי החיים לישון במיטה שלהם. באותה הדרך, אפשר בהחלט "לבקש" מהחמור לא לפרוץ גדר לגינה. בין זה ובין גישה שלילית מרחק רב. ולמען הסר ספק, אני לא מרשה אפילו לומר לחתולים שלנו "לכו מכאן" ולא מרשה להציק וגם לא לקרוא בשמות, בשביל האלמנט החינוכי ובשביל איכות החיים של החתול.

its moi

New member
זה בינתיים...

אבל חכי חכי!! כשהוא יגיע לבגרות הוא יהיה רוצח סידרתי! וזה הכל בגלל השיר הזה שמחנך אותו לאלימות!

למה להגזים?

אבל אני פוגשת ילדים שמושפעים משירים וסיפורים כמו ממשחקי מחשב וטלביזיה (ששם זה כן "לגיטימי" לכעוס על התכנים ולאסור צפיה מגיל מסוים) ומחקים. כל מה שאני אומרת זה שיש שירים טובים אחרים, וכן "יותר חינוכים" ואפשר ללמד ולשיר אותם ולא להוציא מהבוידם כל מני שירים ש-לא אגזים ואומר "פג תוקפם" אבל יעה להם שלא יושרו. למה שירים למבוגרים כן מצנזרים? עיין ערך "הסלע האדום" ו"אנס ברחובות" (של מסנר) הרי אנחנו המבוגרים אמורים להיות פחות קלים להשפעה. אם הייתי רוצה להגזים הייתי מפנה את תשומת לבכם לכל הסרטים המצוירים וביוחד של "וורנר" אבל לדעתי הילדים יודעים לעשות הבחנה בין מציאות לסרט מצויר. אבל כשמבוגר מלמד אותם משהוא , כמו שיר, הם לוקחים את זה יותר ברצינות ומפנימים. כי הרי אנחנו לימדנו אותם ואנחנו דמויות הסמכות.

פלגיה

New member
אבל יש הרבה יותר שירי ילדים

שהם הרבה יותר פופולריים מ"יש לנו תיש" והם כן מעודדים יחס טוב לבעלי חיים. לא צריך להידבק לשיר אחד קטן.

זה בדיוק העינין!!!../images/Emo45.gif

יש כ"כ הרבה שירים , וזה שיר קטן וישן, אז הפריע לי שדווקא אותו החליטו להוציא מהנפטלין ולהשמיע ברדיו ובטלביזיה. המסר שלי היה (ועדיין) בואו נשאיר את השירים הללו בצד וכן נשתמש בשירים שמחנכים לאהבת החי,אדם וסביבה.

יש גם את השיר "בני בני ילד רע..

ויש שם שורה שבני מרביץ לה מכות והיא מאוד נהנית. מאוד מאוד מצטמררת מהשיר "ילדות" הזה באאאא....

פלגיה

New member
אבל בשיר "בני ילד רע"

יש תיאור מצב של ילד המשקף את מה שהוא רואה בבית למשחק שלו. זה מצמרר, נכון. זאת המטרה. זה לא נותן מודל לאיך צריך להתנהג. זה מתאר מצב עגום. כך גם בשירו של אלתרמן שהפמיניסטיות נהנות לשנוא "אך אם פעם תהיי צוחקת/בלעדי במסיבת מרעיך/ תעבור קנאתי שוטפת /ותשרוף את ביתך עליך" אין כאן עידוד לקנאה ולשריפת בית של אישה בוגדת. יש כאן תיאור כן ואמיתי של גבר שאהבתו לאשה היא בעצם אהבת-עצמו, ולכן ככל שגדולה אהבתו, כך גדלה קינאתו, והוא מגיב באלימות.

Kalla

New member
../images/Emo45.gif נכון, תמיד זה מצחיק

שאנשים פוסלים אמנות שמתארת מצב נפשי של אדם ספציפי (שיכול להיות רע, עצוב או כל דבר אחר) כ"פוליטיקלי אנ-קורקט".

../images/Emo6.gif

מילא "תשתקי כבר סימה"(אחרי מכות באות הנשיקות), אבל מה יכולה להיות הבעיה כאן? נראה לי שזה קצת מוגזם...

Kalla

New member
../images/Emo88.gif נא לדייק.

זה לא שיר סקסיסטי, זה שיר על ילד בעל התנהגות סקסיסטית וילדה שאין לה מודעות פמיניסטית (או יש לה, אך האהבה מונעת ממנה לפעול על פיה)

למעלה