יצא לי לשמוע

יצא לי לשמוע

היום, את שיר הילדים המהולל "יש לנו תייש" למי שלא זוכר: "יש לנו תייש לתייש יש זקן, ולו ארבע רגליים וגם זקן קטן" עד כאן התאור הזואולוגי. ואז מגיע התאור ה"חינוכי" " במקל,בסרגל, מה שבא ליד..." ואני תוהה: 1.מי כתב/ה את זה ועל מה הוא/היא חשב/ה?!!! 2.אני מקווה שלא שרים/מלמדים את זה יותר. 3.יש עוד שירים "חינוכים" כאלו?

אולי אפשר לדון על

שירים כאלו עם תלמידים, ובכך א. הם ילמדו גם להקשיב ולא רק לשנן ב.להביא למודעות את מצבם העגום של בע"ח ה"משרתים" אותנו, או לפחות ההתיחסות אליהם בעבר. ולדון מה ואם השתנה היחס לבע"ח. הן לחיות מחמד והן ל"בהמות עבודה". אולי אפילו לכתוב שירים חדשים שמדברים על הקשר החיובי ביננו לבין בע"ח. מישהו לוקח פרויקט?

פלגיה

New member
זה לא המקור

זה העיוות שנעשה אחר כך. ומה זה משנה אם מכים תלמידים או מכים את העז? סתם שיר נון-סנס, שאף אחד לא מתייחס אליו ברצינות. ואם כבר, מה עם: "אך הסוף היה מבהיל בא הביתה אבא-פיל פיל-פילון נבהל מאוד ומיד התחיל לצעוד" גם שיר חינוכי מאוד. ויש רבים כאלה.

Kalla

New member
אני חושבת שהילדים בהחלט מסוגלים

להבחין בקריצה שמאחורי המילים. בכלל, בזמן האחרון יש יותר מדי נטייה לחפש את הפוליטיקלי קרוקט בכל דבר. בעני, זה קצת מוציא את הטעם מהיצירות.

אני חושבת שילדים כלל לא שמים לב לזה

וגם אני לא שמתי לב לזה עד שאיזה סטנדפיסט עשה על זה מערכון. גם לדעתי זה מיותר ואפילו טיפשי להיתפס לקטנות.

EdisonGirl

New member
שמים לב או לא..

זה מחלחל לראש, ומהווה, כמו כל דבר אחר, חלק מהלמידה שלהם על החיים ועל העולם שסובב אותם. מי, אם לא החברה וכל האלמנטים בה, מלמדים את הילד איך מצפים ממנו להתנהג בחברה? היא הרי גורם חשוב בגיבוש האישיות שלו. השירים הם חלק בלתי נפרד מזה ואני חושבת שלא קשה לראות את גודל ההשפעה של שירים (דווקא שירים, בגלל שהם קליטים, קלים לשינון, מעבירים בקלות מסרים..) על בני האדם (ולא רק עליהם). אחרי הכל, מדובר במילים קיימות! לא במקבץ של נהמות חסרות משמעות.

Aquara

New member
זה די נכון, אפשר להגיד.

אני אפילו לא הבנתי את משמעות המילים עד לגיל מסויים... חוץ מזה, זה לא נאמר על תיש, אלא על מורה בעל זקן תיש שמכה את תלמידיו "במקל, בסרגל"...

imashelbar

New member
זה אכן המקור של יצחק אלתרמן

רק כאשר הוא קיבל איזשהו תפקיד במערכת החינוך המתהווה של מדינתנו, הוא שינה אותו, הרי לא ראוי שמורה ואיש חינוך יכה תלמידים... ובזכות הפוליטיקלי קורטקט קיבלנו שיר בלי הרבה משמעות...

LEATHER REBEL

New member
בהחלט שמלמדים את זה

בן אחי הוא בגיל שנתיים כבר, ואחד הדיסקים שהוא אוהב במיוחד הוא "100 שירים ראשונים". מן הסתם, לצד "עגלה עם סוסה" ו "האוטו שלנו" יש שם גם את השיר הזה, והילד אוהב אותו. התפתחותו של הילד תקינה עד כה, שני הוריו עובדים בחינוך וכך גם סבתו.

ויש גם את "החמור הקטן"../images/Emo79.gif

"החמור הקטן שהלך אל הגן אי-ה אי-ה... הוא שכח כבר מזמן טעמו של תלתן אי-ה אי-ה... הוא פגש בגנן שעבד שם בגן והכה במקל על גבו הקטן..." שיר "חמוד", כליל, מוכר בכל בית... מסכן החמור! אני מסכימה עם אלה שמתנגדים לשירים מסוג זה. אותי הם מעצבנים, מבחינת המסר שהם מעבירים. וזה בכלל לא חשוב אם הלדים מזמזמים אותם, אוהבים אותם או נהנים מהם. המסרים מחלחלים

../images/Emo46.gifואני עסוקה כבר מאתמול בשלט

המזעזע של חברת ג'ינס שראויה בעיני לחרם צרכנים, (לא מתחשק לי לדמיין שוב כדי להיזכר, ובכל זאת: או שאולי בעצם לא מגיע להם, כי זה רק יגביר את החשיפה
... מדובר על שני אנשים ש"משחקים" איקס-עיגול עם שוט על גב של אדם שלישי) מה עושים? פונים למועצה לשלום הילד?

noa_f

New member
כן, גם לי הוא צרם.

גם מודעות שלהם בעיתון כלשהו. לא קונה.

marllasinger

New member
בחייך

אותה חברת ג'ינסים לא פונה לילדים בפרסומת. היא פונה למבוגרים-צעירים ע"י ההתעסקות (כמו בכל דבר אחר בחייך) בסקס. במקרה הזה סקס אקסנטרי, שכן השוט מרמז ל BDSM. אנחנו יכולים לטמון ראש בחול להגיד שזה לא קיים ושסקס וכסף לא שולטים בעולם, אבל זו תיהיה שגיאה. גם ילדייך שייכים לעולם הזה הזה ומהווים חלק ממנו, את לא יכולה ליצור להם "ארץ עוץ" מפוברק של פרחים ופרפרים. רק ללמד אותם להבחין בין רע לטוב ע"פ שיקולי המוסר שלך כמחנכת.

פלגיה

New member
../images/Emo31.gif זה שסקס (מכוער) וכסף רע קיימים

לא אומר שצריך להשלים איתם. זה גם לא אומר שצריך להכניס אותם בכוח לילדים שעדין לא חשבו על זה. וכן - הייתי מאוד שמחה לגדל את ילדי בארץ של פרחים ופרפרים, ובלי סכנות של פדופילים ושאר מרעין בישין. לפחות את כל הסטיות (גם אם אני מודה בהן) אני לא עוטפת במסווה של "זה דבר טוב, תצרוך את זה".

marllasinger

New member
סקס מכוער?

איך הבאת את ילדייך לעולם? שהופכים להיות הורה, זה מה שקורה? כל מי שאתה קמל, כל העולם סביבו נשרף ואין דברים אחרים? אני בטוחה שהיית שמחה, אבל זה לא העולם שלך, אם הוא טוב או רע- את תשפטי. גם אני וגם את גדלנו, וודאי ראינו דברים בדרך, ויצאנו לא רע...(מניחה לגבייך).

פלגיה

New member
לא כל סקס מכוער

לא הבאתי את ילדי לעולם ביחסי סאדו-מאזו, והם לדעתי סטיה מכוערת המחייבת טיפול פסיכאטרי של שני הצדדים. ולא הבנתי את המשפט הזה: "שהופכים להיות הורה, זה מה שקורה? כל מי שאתה קמל, כל העולם סביבו נשרף ואין דברים אחרים?"

Kalla

New member
מה זה סקס מכוער בעינייך?

בעיני, כל דבר שבני זוג עושים מרצומם החופשי, בהסכמה ובהנאה, גם אם זה סאדו-מאזו, אינו מכוער וזה נוגע רק לשניהם (או שלושתם וכו'
.

marllasinger

New member
kalla

תודה. ובדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי "שהופכים להיות הורה, זה מה שקורה? כל מי שאתה קמל, כל העולם סביבו נשרף ואין דברים אחרים?" כשהופכים להיות הורים כל החשקים, הפנטזיות, הרצונות נעלמים? עוברים למסיונרית כי זה מה שהסביבה קוראת "נורמלי" וחיים חיים משעממים על גבול ההתנזרות? הגישה הזו שכל מה ששונה ממני הוא, כהגדרתך, מכוער היא העצובה בעיני. לא הייתי רוצה לגדל ילדים בעולם צדקני ומיושן. הייתי רוצה שילדי יהיו מודעים לקיום האפשרויות ולא יפחדו לממש אותם בגלל אנשים (ובאמת סלחי לי, זה לא אישי נגדך פלגיה) צדקנים שכמותך.

למעלה