יצא לי לשמוע

EdisonGirl

New member
../images/Emo32.gifאגב,

אהבתי את מה שכתבת בכרטיס האישי: "מה לעשות עם ה"עולם האישי" שלי?" רעיונות יפים

בנגלה

New member
../images/Emo26.gifעד שקראתי את ההודעה הזאת

לא חשבתי בחיים מה עשו עם המקל והסרגל.. שרתי את השיר כשהייתי קטן, נהניתי.. לרגע לא עלה לראשי שמישהו הולך להרביץ לתיש המסכן.. אני בטוח שבגיל הזה זה כבר לא ישפיע עלי..

its moi

New member
זה מה שאתה אומר!!

אם הייתי חמור - הייתי מאוד נזהר ממך עכשיו, יא פסיכופת! (סליחה, תיש)

בנגלה

New member
הייייי..... ../images/Emo46.gif

אני מקדיש את חיי לעזרה לחמורים פחדנים ומתנדב קבוע באגודה למען התיש המוכה! לי לא יקראו פסיכופט!

choopi3

New member
../images/Emo3.gif בגלל השיר הזה הפכתי לילדה מאוד

אלימה - חחחחח, באמת! לא צריך להגזים !

EdisonGirl

New member
צודקת, אז למה את מגזימה? ../images/Emo13.gif

מובן שלשירים לבדם אין השפעה כזו מרחיקת לכת על בני האדם! לעומת זאת, השירים הם חלק בלתי נפרד מהמידע שאנחנו קולטים, ולכן הם גם חלק בלתי נפרד מהמידע המשפיע על עיצוב האישיות שלנו.

לא, הם לא.

כמה שירים את מפזמת מבלי לשים לב בכלל למילים שלהם? אני מהמרת שלא מעט...

EdisonGirl

New member
בעברית >

קשה לי שלא להתייחס למילים.. יכול לקרות לי שבגלל שהמנגינה תהיה קליטה וכייפית, אני אוהב את השיר למרות המילים שלו. ובכל זאת, מה זה משנה?! השירים שאת מפזמת מבלי לשים לב למילים שלהם מכילים מילים המוכרות לך. את באמת מאמינה שהמידע הזה הולך כלעומת שבא? תראי, לא בדקתי את זה מדעית (ואני מאמינה שקיימים מחקרים כאלה או דומים), אבל אני משערת שמילים וצירופי מילים שלא הכרת מחלחלים למוח שלך ואח"כ את מוצאת את עצמך משתמשת בהם במשמעות הנכונה שלהם. ואם המילים חודרות לתועדתך כמילים, הן חודרות לתועדתך גם כמשפטים. את אולי לא מפרשת אותם באופן מודע אבל המוח שלך יכול לעשות זאת בשבילך ע"י נבירה בידע ובחוויות שצברת במשך החיים, וכך- גם המידע המועבר בשיר משפיעה עליך באיזשהו אופן. קראי עוד תגובות שכתבתי בשירשור להודעות כדי לקבל תמונה מלאה יותר למה שאני אומרת, ואשמח לשמוע את תגובתך (כשאת מבינה יותר את קו המחשבה שלי בעניין).

EdisonGirl

New member
../images/Emo6.gif ולעומתה,

יש ידיד טוב לכולנו ניקיון הן זהו שמו הוא תמיד שומר אותנו אנו גם נשמור אותו..
רק מי אמר שלהישאר שבוע שלם בפיג'מה זה לא נקי?

magic girl2

New member
בטח שיש עוד שירים חינוכיים../images/Emo26.gif

בזמן האחרון אני מאזינה ורואה הרבה קלטות שירים לפעוטים במסגרת עבודתי כבייביסיטר לפני הצבא.... אני אקח את דיג דיג דוג הקלאסי לדוגמה. השירים שם מתוקים ואפילו מקסימים בפשטותם ("הבטן של אמא גדלה לה פתאום...איך זה קרה לה ולמה פתאום...? אולי היא בלעה אבטיח אדום??"
), אבל יצא לי לחשוב על מסרים נסתרים בחלק מהשירים. למשל (גם מדיג דיג דוג): "אני הכי יפה! מכל הילדות! אני הכי הכי יפה מכל הילדות!" (נו, ואם יש מישהי יותר יפה ממך? למה את חייבת להיות יפה יותר מכל הילדות!?) "ספונג'ה! ספונג'ה! כל היום רק ספונג'ה! תנקה! תצחצח! אל תיפול ותעבוד!" (רק שתהיו בעניינים, התמונות שמרצדות על המסך הן של אישה שעומדת במטבח ומעבידה את הבעל שלה
) חתול ג'ינג'י...ג'ינג'י...ג'ינג'י...זה כל מה שביקשתי והבאת לי לבן." (הילדה ביקשה מהילד חתול ג'ינג'י, והוא לא מצא, המסכן, אז הוא הביא לה חתול לבן במקום) "...אני כבר לא בעסק... בכלל כבר אין לי חשק, אני לא מרשה לך לשחק איתי יותר.." (הילדה בפוזות, אחרי שהילד לא מצא חתול ג'ינג'י ולא ענה לבקשתה המדויקת
, מה זו העקשנות הזאת!?) כמובן שהפעוטה שמרותקת לשירים לא מוצאת כל מיני מסרים נסתרים בשירים שאותם היא מדקלמת, וגם לא צריך להגזים ולחפור בכל שיר ("אהוד, אהוד, אתה כזה חמוד!... בוא נלך ביחד לאיבוד!" [ואחר כך ההורים צריכים להיכנס להיסטריה ולחפש אותם?.......]) האמת, שעד שלא כתבת את זה לא הבנתי למה המקל והסרגל משמשים.

choopi3

New member
יש לנו את הקלטות כמו לחצי בתי אב

וגם אני תוהה, אבל הילדה שלי בת שנתיים עדיין לא מבינה הכל... באמת יש מסרים שונים, אבל אם אנחנו כהורים נותנים לילדים כלים להבחין בין טוב לרע, בין פסול למבורך - אני לא חושבת שהמסרים האלה מזיקים, להפך - אולי נותנים נקודת התייחסות למה רצוי ולעובדות הנכונות. למשל - אם הילדה שלי תגיד לי אני יפה אז מגיע לי....אני אדע להתייחס לה ולהפריח לה את המסר שנקלט.

מקורות תרבותיים עמוקים...

יש לנו תייש הוא גלגול של מיתוס שעיר (בסגול, או שמא צירה) לעזאזל. שעיר=תייש. יש כאן תיאור של תופעה תרבותית די נפוצה, עד היום, בגלגולים מתונים יותר, לכאורה. הבעיה עם הפוליטיקלי-קורקט היא לא ההפרזה במשמעות, אלא הנסיון למחוק את הצד האלים שקיים בנו, וכך להפוך אותו למודחק, ובעצם להעצים אתהפעולה שלו מתחת לפני השטח. ילדים ומבוגרים הם גם אלימים, עם השיר או בלעדיו. ילדים לומדים אלימות ממבוגרים ולא משירים. בהחלט, השירים לא חינוכיים, בכלל, בני אדם הם לא דבר שאפשר לסמוך במאה אחוזים על החינוך שהם מעניקים. השירים האלה רק משקפים מציאות של אלימות כלפי בעלי חיים, כלפי ילדים, ובכלל, שהייתה רווחת מאוד בעבר, ורווחת עד היום. יש ספר מדהים שנקרא the history of childhood של חוקר בשם די-מאוזה, שמתאר את גלגולי חוויית הילדות לאורך ההיסטוריה. ספר מצמרר. לדעתי, אנחנו מרוויחים מהשירים האלה, בכך שהם חושפים פן אפל הקיים בתרבות, שיש לשים לב אליו תמיד. "מחיקתם" מהקנון של שירי הילדים לא תעלים את התופעות שהם מתארים, רק תקשה על חשיפתם.

ntheg

New member
MORE BAD SONGS- ENTER../images/Emo36.gif

childrens song: "Ring around the rosie,a pocket full of posie, ashes, ashes, we all fall down" for any english speaker,this song is nostalgic.kind of like "Uga Uga Uga," everyone holds hands and the circle spins, and at the words "...we all fall down" everyone falls to the ground ah. kindergarden. ! ! ! WHAT MOST PEOPLE DONT KNOW, IS THE MEANING OF THIS SONG: back in the late 1700's, i think, there was a terrible plague killing thousands in america. Ring around the rosie: rosmerie beads, used by quite a few religions to pray with,is what "Rosie" means a pocket full of posie: posie's, a flower which mothers believed would keep the plague away (obviously advanced medicine wasn't practiced much back in the day...) ashes ashes we all fall down- well, i guess you can guess what that means oh, and in case you thoght i don't have a few more under my sleeve: Three blind mice," Three blind mice See how they run, See how they run! They all ran after The farmer's wife She cut off their tails With a carving knife Did you ever see Such a sight in your life As three blind mice? acordind to an article i read, this song has to do with henry th VIII wife, who was killed by her husband, which also, is where "Bloody Mary" comes from. look it up. before i leave, look up the songs "Humpdy Dumpdy", and, my all time favorite, "Rock a by Baby" weird, huh?

מוהר

New member
בכלל לא מוזר...

מכאן גם הגיעו השירים שלנו, את רינג ארונד דא רוזי הכרתי עוד קודם, ההשערה שאני שמעתי יחסה אותו למגפת השפעת הגדולה, למרות שאופציה אחרת קישרה אותו למגפת האבעבועות השחורות בימי הבינים בבריטניה ! ככה זה, עולם אכזרי, אנשים אכזרים וילדים שנהנים משירי זוועה. זיכרו כמה מפחידים היו סיפורי גרים במקור, המכשפה שהוכרחה לרקוד בנעלי ברזל על פחמים לוהטים עד למותה ? מה לגבי "דרוך על הסדק ושבור לאמא את הגב" ? רק על תישכחו - ילדים זה שמחה

ntheg

New member
red shoes

i tottaly forgot about the dancing shoes story! btw, it was a girl, not a witch, if my memory isn't betraying me. don't step on the crack or you'll brake yourmammas back- well, that isn't really a childrens song, but more like a cheer that kids made up, kind of like any basic jumprope cheer. down will come baby, cradle, and all- now, thats sick.

למעלה