יצא חומוס?

מוגג

New member
יצא חומוס?

יוצר שכונת חיים שירן יוצא חוצץ נגד חברת צבר שחיללה לדעתו את זכר התכנית. טענתו העיקרית - התשדיר של צבר מחזיר את הסטריאוטיפים ששכונת חיים ניסתה לנתץ. אגב, עולה חשד קל כי גם הוא נגוע בחשיבה סטריאוטיפית כשהוא מכנה את החומוס - "נזיד עדשים"...

אהבתי את התוכנית

לא ראיתי את הפרסומת המדוברת אבל פרסומות שמשתמשות בגירוי בלוטות הנוסטלגיה שלנו כדי לגרום לנו לקנות מוצר כלשהו - מעצבנות אותי.

הפרסומות של צבר מבחילות

גם בלי לחלל את זכר התכנית שכונת חיים. הפרסומות מתבססות על סטריאוטיפים מהסוג הנחות ביותר, המציגים את המזרחי או הערבי כפרימיטיב אבל "אותנטי". אני רק תוהה- איזה מין מזרחי או ערבי אותנטי יאכל את הדרעק הזה?

גרי רשף

New member
החומוס בוודאי אינו מהמשובחים

יש מאות אלפי ישראלים שחושבים שחומוס מהסופר הוא חומוס אמיתי ולא היא: מדובר במוצר נחות המכיל כמות עצומה של שמן צמחי, ובנוסף חומרים משמרים. חבל כי מדובר באוכל שיכול היה להיות אוכל בריא, כמו חלק גדול מהמטבח המקומי. הסיסמה "חומוס עושים באהבה או שלא עושים בכלל" מעוררת גיחוך.

אלי ו.

New member
../images/Emo45.gif

זה חילול הקודש האמיתי, העובדה שיש ישראלים החושבים שהמשחה שמוכרים להם בסופר היא חומוס.

diday

Member
בכפרים בגליל גיליתי את החומוס

כפרים שאוכלוסיתם שייכת למה שקרוי כיום המגזר. לא, לא מה שאתם חושבים, לא חומוס תוצרת בית, אלא את אותו החומוס בקופסה, המינימרקט היה מלא בו. שאלתי את המארחים שלי כיצד יתכן. נענתי שלבשל חומוס זה הרבה עבודה, לכן בדרך כלל קונים חומוס מוכן, את הפשוט ביותר, ומשבחים אותו.

הינו הך

New member
תוכל לברר בטובך איזה שבחים הם

אומרים בפניו במיגזר בגליל בכפרים? נהייתי כחול בחלחולת מרוב שדיברתי שיבחו, וכלום. נותר כחרא המשומר.

diday

Member
כשההודעה נשלחה, היה לי ברור שהודעה

כגון זו תבוא בעקבותיה, אבל היה מאוחר מדי לשנות את "משבחים" ל"משדרגים". וברצינות, החומוס הפשוט בקופסה של (נדמה לי שטראוס) אינו כל כך גרוע. החומוס שאני מכין לבד בבית ודאי טוב יותר, שאותו אכין מהסיבה הפשוטה שבמקומי איני יכול להשיג משהו אחר.

גנגי

New member
משביחים, לא משבחים,

היה עושה את העבודה לא פחות טוב מ"משדרגים".

diday

Member
המצב חמור בהרבה משסברתי

היום התלוננתי בפורום אחר על טעויות שאני עושה כיום בעברית. טעויות שבעבר לא עשיתי. הכוונה לטעויות של זכר ונקבה שאליהם אני מודע (הם עושות, שלושה ילדות וכד') ובהם אני מבחין (כמובו רק לאחר שההודעה נשלחה). אני יודע שאומרים משביחים ולא משבחים, אבל כשכתבתי את שתי ההודעות... לא הבנתי בעבר כיצד אפשר לאבד שפת אם, עוד פחות האמנתי שזה יכול לקרות אצלי. יאוש

diday

Member
בדיוק הדבר שאליו התכוונתי

כתבתי, שלחתי, קראתי, ראיתי "שאליהם" במקום "שאליהן" או פשוט "שלהן"

diday

Member
זאת אומרת שלאחר שההודעה נשלחה

הצלחתי להבחין בה.

למעלה