"יצאתי פראייר"

היהדות קיימת כ3000 שנה,

וכן אני, כשאר האדם, צריך להתפכח עוד, אין גבול לפקחות וכל יום ניתן לגלות דברים חדשים

גיל110

New member
העולם קיים 4 מיליארד שנים, ותודות למדע

אנחנו יודעים שאפילו השמש של שביל החלב, שחשבו שהוא הכוכב הגדול ביותר לפני 50\60 שנה, הוא בין הקטנים ביותר. כמובן שאם נשאל פרמטיבים דתיים כמוכם, אתם לא הייתם יודעים להגיד זאת וכשהמדענים אומרים אתם זורקים את השטויות של "נפלאות הבריאה" כשבכלל לא ידעתם על קיומם (הזוי משהו, נכון?)

העולם קיים ע"פ הספירה היהודית 5772 שנה,

ה' = 5 ת = 400 ש = 300 ע = 70 ב = 2 את ה' סופרים באלפים אז זה יוצא 5000 + 400 + 300 + 70 + 2 יוצא 5772 ולזה אני מאמין בניגוד אליך, ספירה של דורות, המדענים מעריכים שהעולם קיים מליוני שנים, אך הם לא יודעים כמה בדיוק של מליונים, או כמה בדיוק של שנים, לעומתם היהדות יודעת בדיוק, וכל שנה חוגגים את ראש השנה לעולם ב-א' תשרי, שזה היום בו הסתיימה לה הבריאה,

גיל110

New member
אתה חייב להיות מסטול כדי להאמין בכך

יש לך עדויות של אנשים שחיו על הפלנטה הזאת לפני 10,000 שנים, אז מה? יש לך עדויות לחיות שאפילו לא מתוארות בתנ"ך או באף ספר דת, מה שמוכיח שהתנ"ך נכתב בשנים מאוד מאוחרות על ידי אנשים עבור אנשים. בטח שאי אפשר להעריך במדוייק - מי חי כאן 4 מיליארד שנים? לעומת זאת, 5,000 שנה זה זמן מעולה לתארך. גם אם הוא מדוייק על השנה, 4 ספרות הרבה יותר קל מ-10 ספרות.

אורן316

New member
אתה שיכור או הוזה

התורה לא יכולה להיכתב ע'י אנשים(דבר שמעיד על בורות,ואי ידיעה בכלל בכל מה שכתוב בתנ'ך)נוח לך,לומר זאת כי זה פותר אותך ממחויבות בינך לבין בוראך,אבל הכופרים בתורת ישראל יותר ממך,מעידים ואומרים שיש כוח עליון ולא רוצים להגיד שזה בורא עולם אבל מעידים שיש כוח ששולט והוא לא בן תמותה. גדלת על ערכים כלכך מוטעים שאני לא יכול להאשים אותך,אבל תתפכח אתה חיי בסרט שיוכיח לך עם הזמן כמה אתה טועה, אני מכאן יכול לומר לך שאם תתווכח עם רב ,והוא יוכיח לך שיש בורא לעולם,בטוחני שאתה כן,אתה,תהיה אחד המחזיריםהגדולים בארץ,ואני לא טועה,הקיצוניים שכופרים יותר ממך הוכח להם אחד נגד אחד עד כמה הם טועים,חזרו בתשובה ונהפכחו מאמינים גדולים,לכן תפסיק להיות 'חכם' ו'ידען',כי אתה ,לא.תן לי הוכחה אחת שאין בורא לעולם,אחת-לא יותר.

גיל110

New member
כמה טעויות בתנ"ך מעידות על כך שהוא נכתב בידי

אנשים. קודם כל - כתוב שלפרה יש 3 קני נשימה. בדיקה ארכיאולוגית קובעת שלשום קרוב פרה-היסטורי של הפרה מעולם לא היה 3 קני נשימה, תמיד 2. עד היום הדוסים אוכלים את הלב בגלל הטעות הזאת אבל לא מספרים אותה כדי שלא יתחילו לשאול שאלות ופתאום יצאו בשאלה. מעבר לכך, הוכחה לאי קיומו של האל: הטיעון ההיסטורי: ההיסטוריה המתועדת מלמדת כי המונותאיזם צמח על רקע האמונה הפוליתאיסטית, שכללה בין השאר גם אלים דמויי-אדם, שהתפתח בעצמו מאמונות בכוחם העל-טבעי של עצמים דוממים. מכיוון שכך, ניתן להניח שהאמונה באלוהים מקורה באמונות פרימיטיביות אחרות. כלומר, הרעיון האלוהי לא הועבר לאדם על ידי אלוהים עצמו, אלא נוצר על ידי אבולוציה של רעיונות שהשתנו עם הזמן ממעבר מדור לדור ואדם לאדם. על פי טיעון זה, אם אכן אלוהים היה קיים אזי הוא היה מעביר את הידיעה על קיומו לאדם הראשון, והאמונה בו הייתה קיימת מראשית הזמן. אך לפי הראיות הארכאולוגיות, רעיון האל המונותאיסטי הופיע לראשונה אך ורק בשנת 600 לפנה"ס. כמו כן קיימות עדויות להתפתחות דתות מסויימות מדתות אחרות. טיעון המורכבות: על פי תאיסטים רבים, ההוכחה לקיום אלוהים היא המורכבות של העולם. לא ייתכן כי מורכבות וסדר יופיעו ללא מתכנן, ולפי כך עלינו להניח את קיומו של אחד כזה - אלוהים - כדי להסביר את העולם. אך, אם נלך על פי אותו ההיגיון של טיעון זה, גם לאלוהים צריך להיות בורא, מכיוון שישות על טבעית בעלת תודעה כמו אלוהים היא דבר מורכב, ולכן דבר זה דורש יוצר גם הוא, כפי שהעולם דורש. דבר זה יביא לנו להסיק שרשרת אינסופית של בוראים, אשר לעולם לא נוכל לשים לה סוף. אבל, אם נניח שאלוהים לא דורש בורא, למה לא נוכל לטעון שהיקום עצמו אינו דורש בורא, וכך אפילו נקבל הסבר פשוט עוד יותר לגבי העולם? על פי טיעון זה, אלוהים אינו מסביר את העולם, אלא מסבך אותו עוד יותר. מכיוון שישות כמו אלוהים הרבה יותר מורכבת מהעולם עצמו, היא איננה יכולה להסביר את מורכבות העולם. אם ישות זו פתרה לנו את השאלה מאיפה הגיעה המורכבות של העולם, היא יוצרת עוד יותר סימני שאלה בניסיון להסביר מהיכן באה המורכבות שלה עצמה. הרעיון האלוהי מסביר את מורכבות העולם על ידי כך שהוא יוצר מורכבות שגדולה עוד יותר מהעולם עצמו, ולכן, הרעיון הזה כושל וסותר את עצמו. תכנון לקוי: אלוהים שהוא כל-יכול וכל-יודע היה יוצר יצורים בעלי תכנון אופטימלי. ישנם יצורים, שאילו תיכננו אותם, הרי שהתכנון שלהם היה לקוי, כולל בני האדם: תוספתן, שקדים,"עור הברווז", שיני בינה עקומות אצל 30% מהאוכלוסייה, ליקוי במבנה העין הגורם כתם עיוור בשדה הראיה, קנה קרוב מדי לוושט הגורם לחנק, עצם זנב (שריד אבולוציוני), פטמות לגברים, שרירי אוזניים, שיער מיותר, אי התאמה מושלמת להליכה על שתיים - כל אלה הם פגמים בתכנון שיכולים להיווצר רק על ידי תהליך "עיוור", ולא פגמים שהיינו מצפים למצוא אצל מתכנן כשלהוא. אפשר להמשיך ככה עד מחר, חבל להשפיל אותך.

אורן316

New member
קראתי ואני עונה

העתקת מילה במילה מדף The world will change (טעיונים אטיסטים) וחשבתי לתומי שאתה זה ששואל את השאלות. בכל זאת ,זאת התשובה אני מעתיק לך את התשובה שנאמרה מפי רב ניסיתי לשלוח דף קישור אבל זה לא הסתדר במסכת חולין (דף מה עמוד ב): ``אמר אמימר משמיה דרב נחמן: תלתא קני הוו; חד פריש לליבא, וחד פריש לריאה, וחד פריש לכבדא, דריאה - כריאה, דכבדא - ככבדא, דליבא – פליגי``. ובפירוש מילולי: אמר אמימר משמו של רב נחמן: שלשה קנים הם; אחד הקנים פורש לכיוון הלב, אחד הקנים פורש לכיוון הריאה, ואחד הקנים פורש לכיוון הכבד, ההלכה בנוגע לנקב שנמצא בקנה המוביל לריאה הוא כהלכה של נקב הנמצא בריאה עצמה המטרפת את הבהמה גם בנקב קטן, ההלכה בנוגע לנקב שנמצא בקנה המוביל לכבד הוא כהלכה של נקב הנמצא בכבד עצמו שאינו מטריפה את הבהמה בנקב קטן, ואילו ההלכה בנוגע לנקב שנמצא בקנה המוביל ללב, הוא כהלכה של נקב הנמצא בלב עצמו שנחלקו בו רב ושמואל בגודל הנקב שתגרום להטרפת הבהמה. מאמר זה -לפי מה שפורסם-, הביאה את מי שהוא להסיק מסקנות בנוגע לקדושת התורה, ומשכך, הסיק מסקנה אישית ו``חזר בשאלה``, מאחר ולפי הידוע קנה הנשימה מתפצלת רק לריאה, כמו כן יש בצוואר הבהמה עוד צינור המוביל לקיבה הנקרא `ושט`, ואין זכר לשלשת הקנים שדיבר עליהם רב נחמן. לפני שאנמק את הביאור הנכון בדברי הגמ` המדברת על שלשת הקנים, אקדים שלדעתי האיש שפירסם דוקא את השאלה הזאת כרקע לחזרתו בשאילה, רק חיזקה את הידוע שהאיש הזה לא פרש מן התורה בשל שאלה זו או אחרת, ויש בפירסום שאלה זו משום גילוי בורות וטפשות בשיעורים מדהימים, מאחר שגם אלו המסכנים במשך הדורות שיצאו לפקפק בקדושת התורה, ביקורת המקרא, וכו` וכו`, הסכימו כולם על דבר אחד שחכמי ישראל לדורותיהם היו חכמים מחוכמים, ולא עלה על דעת אחד מהם לחשוד את חכמי ישראל בטיפשות, אדרבה, הם הפליגו כי חכמתם היא שעמדה להם לייצר תורה נפלאה כל כך. אדם שנעמד לשעות בדברי שקר באוזני אלפים, בזמן שכל ילד קטן יכול לגלות את השקר העומד מאחורי הדברים, זוהי כמובן הוראה על חוסר אינטלגנציה ושהמדבר סכל וטיפש, ומכיון שלא צריך להיות מנתח בכיר בכדי לדעת סדר האנטומיה בבהמה מצויה, שכל מי שמבקר בבית המטבחיים פעם ופעמיים יודע כמה קנים יש בצוואר הבהמה, ולהיכן בדיוק מתפצלת קנה הנשימה, הרי שאדם שיאמר אחרת מהמציאות ואף יפרסם הדבר ברבים, ולא יחזור בו לנוכח הערות הציבור, כמובן שהיה מקוטלג כשוטה וסכל מיום זה והלאה. לידיעת הציבור, בעל המאמר של ``שלשת הקנים`` הינו רב נחמן שהיה גדול ישראל בדורו, ורבם של האמוראים המפורסמים הבאים אחריו, נהרו אחריו אלפים ורבבות כמסופר בתלמוד, הוראה זו נאמרה לפני תלמידיו, ותלמידיו הם שחזרו עליה, ועם שבהלכות טריפות רבו הערות חכמי התלמוד ומחלוקות רבים נפלו בהם, מכל מקום הוראה זו של רב נחמן עברה בשתיקה ובהסכמה כללית, ואין בתלמוד מי שיחלוק או יערער עליה או יטיל איזה ספק קל בדבריו, האם נראה לכם הוגן שכל חכמי התלמוד יסכימו להלכה מפוברקת, שאין לה אחיזה במציאות, האם אכן ניתן לומר או לחשוב שכל אותם חכמים שהורו הוראות בהלכות טריפות יום יום שעה שעה, ואלפי קנים וריאות עברו תחת ידיהם אכן צעדו בטפשות ובערות אחרי הלכה תמוהה. לי נראה, ודומני שכל אדם ישר יסכים, כי עצם הדבר שנאמרה הלכה מסויימת המתייחסת לאבר מסויים, ונמסרה בתלמוד בהסכמת אלפי חכמי התלמוד, כמובן שההלכה חייבת להתאים לסדרי האנטומיה בהמה, ויש למצוא פתרון להבין את ההלכה הזאת. אולם, עוד נראה לי הוגן וישר, שמי שמסיק מסקנה אישית מכח הלכה זאת, שיש בכך הוכחה על כך שחכמי התלמוד יכלו לטעות, הרי זה מראה כי רמתו השכלית שואפת לאפס, ובוודאי שהמפרסם בוואלה בערב יום כיפור, כי איש כמו רב נחמן שיקר והגיד לאלפים דבר מפוברק לחלוטין בסדרי קנה הנשימה שנראה לעין כל שאין הדברים כך, וכל עדת האמוראים שביקרו אלפי פעמים בבית מטבחיים קיבלו את דבריו בשקט, בכך הכריז `מר ידען` על עצמו מועמדות על תפקיד `שוטה הכפר` ללא מתחרים, וראוי לכל שוחרי אינטגלנציה להתרחק משוטה זה, ומי שנותן במה לאיש הזוי זה וטענותיו הטפשיות, -שמכל הטענות שפירסם בימי חייו הטענה הזאת עליה אנו מדברים כעת נראית לי כטענה שהיא בעצם תשובה על כל מה שהאיש הזה מפטפט-, מצטרף אף הוא למועדון ההזויים. ועוד דבר אחד, כל הלומד מסכת חולין, מתיידע לעובדה כי אותו רב נחמן שהוא בעל המאמר, [שהביאה לאותו `ידען` לחזור בשאלה לדבריו], הורה עוד עשרות הוראות בהלכות טריפות באברים הפנימיים של הבהמה, בקנה הנשימה עצמה הוא הורה הוראות יסודיות בהלכות השחיטה בראש הקנה בשיפוי הכובע שיש שם [חולין יח ב – יט א – יט ב], כמו כן מוצאים אנו הוראות של רב נחמן במקום השחיטה בושט, כשהוא מגדיר בדיוק היכן מתחיל הושט להיות שעיר בחלקו התחתון [חולין מד א], כמו כן הורה הוראות ברורות בנוגע לקרומים של הריאה, ואף הגדיר את הקרומים השונים שיש לריאה [שם מו א], אף בשומנים העוטפים את חלקי המעיים הוא היה בקי והגדיר באופן מדוייק את כל השינויים הקיימים בין סוגי השומן [שם מט ב - נ ב], האם נראה לכם אפשרי שאותו רב נחמן יטעה וישקר לרבים במבנה קנה הנשימה. לא רק זאת, בתלמוד [חולין קיא א] מסופר כי בביתו של רב נחמן היו נוהגים לבשל את קנה הנשימה עם כל החלקים המחוברים לו, הריאה, והלב, והכבד, וכולם היו מבשלים יחד, והתלמוד דנה שם בבעיה של הדם שנפלט מהחלקים האלה, ומשיבה כי בביתו של רב נחמן היו נוהגים לחלוט את הקנה וחלקיה במים רותחים לפני הבישול בכדי לסלק חשש לדם, ואם כם יש לנו עדות קיימת על סיפור יום יומי בביתו של רב נחמן, שראה ואף החזיק קנה של בהמה עם כל חלקיה, ובדיוק `הוא` זה שישקר לרבבות ויגיד דבר מפוברק לחלוטין, צא ולמד עד כמה יכולה התאוה והקנאה לעוור את עיני ה`ידען` השוטה הזה, או אולי זה בא כתוצאה מהלקאה אישית שה`ידען` הזה מתייסר בהם יומם ולילה, מסכן. המאמר הנ``ל שהבאנו בראש דברינו ידועה לכל צורב הלומד מסכת חולין, ועמה גם הקושי בהבנת הנאמר, המאמר הזה לא מוסתר בבית המדרש, אדרבה היא ניצבת בריש גלי, וכל מי שעבר פעם על המסכת עם פירוש רש``י יודע את הקושיה, והמפרשים [ה``ה: רבינו יצחק למפורונטי זצ``ל שהיה הרב והרופא דקהילת פירארא [פירנצה], הרב בעל יד יהודה (בפתיחה לסי` מ), והקהילות יעקב (הסטייפלער זצ``ל) בספרו (סי` יז)] אכן מקשים איך יתכן הדבר, וה`ידען` הזה גנב את הידיעה המרעישה הזאת מבית המדרש, אני אישית מגיד שיעור בדף היומי, וכשהגעתי למאמר הזה לא עלה על דעתי להעלים את הקושי, מאחר ואני מעריך את רמתם השכלית של שומעי לקחי שבוודאי לא `יסיקו מסקנות`, ואין כאן משום התחלה של ערעור בדבריו של רב נחמן ובידיעתו הבהירה בחכמת האנטמיה. ולגופו של ענין, מעולם לא נאמר בתלמוד עצמו, כי קנה הנשימה הוא זה שמתפצל לשלשה, לעבר הריאה, הלב, והכבד, נאמר רק כי ישנן שלשה קנים, שכל אחד מהם פורש לאיבר מסויים, ונפסקו הלכות ספצפיות לגבי כל קנה וקנה, ואכן ישנן שלשה קנים כאלה, קנה הנשימה המוביל אויר לעבר הריאה, העורק הראשי הנקרא `אבי העורקים` המוביל דם מן הלב לאברים התחתוניים יותר, וקנה הכבד, הנקרא `וריד נבוב תחתון` המחזיר דם מן הכבד ללב, וכך אכן פירש הרמב``ם מאמר תלמודי זה, באופן שאין שום בעיה וקושי עם המציאות, אדרבה. ה`ידען` הזה נזעק [מכח מה ששואלים תמיד בבתי המדרש] לנוכח דברי רש``י שנראה מדבריו לכאו` כי דברי רב נחמן על שלשה קנים, מתייחסים לקנה הגדול המתפצל לשלשה, וזה נראה לכאו` תמוה, אבל לפני שנלך הלאה, אין כאן צל של קושיה על דברי התלמוד עצמן חס ושלום, אלא קושיה על דברי רש``י, שגם לזה אני לא מסכים וכמו שיבואר, אולם איך מסיקים מסקנה על ערכה של התורה שבעל פה מכח קושיה בדברי אחד המפרשים, כששאר המפרשים מסבירים דברי התלמוד בטוב טעם ודעת. שנית, גם רש``י ח

גיל110

New member
לא כל צינור הוא צינור באשר הוא

בדיוק כמו שיש 3 סוגי כלי דם אבל אתה לא יכול להגיד שהם אותו הדבר ולתת להם את אותו היחס. אני דיברתי על 3 סוגי צינורות ספציפים, הרבנים הפלצפנים שלך מנסים לפלפל ולהכניס צינורות שלא קשורים בכלל למה שאמרתי. אל לרב מפגר להתייחס לרפואה שאינו בקי בה. אגב, בארה"ב, העונש על עיסוק ברפואה ללא רישיון עומד על 5-20 שנה במידה וגרמת למותו של אדם. רק בישראל מרשים זאת לרבנים. עכשיו לך חפש משהו.

אורן316

New member
א.לא קראת את התשובה טוב

הוא ענה לך ספציפית על השאלה,אומנם בהרחבה אבל הוא ענה לך בדיוק. ב. תן כבוד לרבנים לומדי התורה - זה מראה בדיוק איזה ערכים ינקת ומאיזה בית יצאת.. ג. הרבנים יודעים הרבה יותר טוב ממה שהמנתחים והרופאים שלך יודעים ואל תזלזל ותוציא דיבה רעה. ד. עכשיו לך חפש משהו- זה דיבור של צ'חצ'ח חסר תרבות ודרך ארץ. בוש וכלם וחזור בדבריך.

בסדר....צודק...

אתה בסדר - העולם דפוק! העולם לא קיים מספר שנים שמתחלק על 10 ספרות, זה הכל השערות של המדע, נקודה! זה שמדענים קבעו כל מיני דברים זה בסדר, זכותי לא להאמין לזה, אגב, אם התכוונת לדינוזאורים, עד לפני המבול היו דינוזאורים, והתנ"ך אומר את זה בספר בראשית, פרק א' פסוק כ': כ: וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים--יִשְׁרְצוּ הַמַּיִם, שֶׁרֶץ נֶפֶשׁ חַיָּה; וְעוֹף יְעוֹפֵף עַל-הָאָרֶץ, עַל-פְּנֵי רְקִיעַ הַשָּׁמָיִם. כא: וַיִּבְרָא אֱלֹהִים, אֶת-הַתַּנִּינִם הַגְּדֹלִים; וְאֵת כָּל-נֶפֶשׁ הַחַיָּה הָרֹמֶשֶׂת אֲשֶׁר שָׁרְצוּ הַמַּיִם לְמִינֵהֶם, וְאֵת כָּל-עוֹף כָּנָף לְמִינֵהוּ, וַיַּרְא אֱלֹהִים, כִּי-טוֹב. כב: וַיְבָרֶךְ אֹתָם אֱלֹהִים, לֵאמֹר: פְּרוּ וּרְבוּ, וּמִלְאוּ אֶת-הַמַּיִם בַּיַּמִּים, וְהָעוֹף, יִרֶב בָּאָרֶץ. כג וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם חֲמִישִׁי. {פ} התנ"ך כמעט לא מפרט על הבריאה, הכל נאמר בקצרה, לעומת התנ"ך התלמוד מרחיב בהרבה דברים, חפש בתושב"ע ובפרד"ס,

גיל110

New member
רק אידיוט יחשוב שתנין גדול זה דינוזאור!

מלבד כמה תכונות גנטיות זהות, הם ממש לא קרובים! אם כבר, האדם קרוב גנטית לקוף ב-99%, לכן יותר הגיוני הטיעון האבולוציוני מאשר הבריאתני במקרה הזה, אל תחפור לעצמך בור.

בסדר ד"ר גנטיקה,

!sickttir nahoy גם אתה עם השטויות האבולוציוניות שלך, הקב"ה ברא את השמים ואת הארץ וגם אותי ואותך, אכלתי מכל מני אטאיסטים כל מיני שטויות אבולוציונית, אין לי כוח לשמוע את זה, ב"בראשית" כתוב, שאנחנו נוצרנו ונבראנו כבני אדם, לתורה אני מאמין בניגוד אליך, כי התורה היא לא אנונימית, איך אתה מסביר את זה שיש בכל יום ויום יותר ויותר חוזרי בתשובה? לך להרצאה של הרב אמנון יצחק, והוא ידע להסביר לך את האמת יותר טוב ממני בהרבה, אין לי כבר כוחות לזיבולי שכל שלך, ואין לי כבר עצבים לענות לך, יש לך שאלות/תלונות על הדת? לך לרבנים! אני לא רב,

אורן316

New member
תתחיל לקרוא ידידי

בהיסטוריה היו בעלי חיים ענקיים רבים, כאשר הבולטים שבהם היו הלטאות. בין השאר היו גם ממוטות ענקיות, ואפילו ציפורים ענקיות מאוד. אמנם החיות הגדולות ביותר היו ככל הנראה הדינוזאורים, המתוארים כלטאות ענק, אשר חיו לצד בהמות ענקיות אחרות שאיכלסו את כדור הארץ בתקופת בראשית. גם התורה מלמדת אותנו על קיומן של חיות ענק בעת העתיקה, אשר נכחדו ככל הנראה במבול. בלשון התורה חיות ענק אלו מתוארות בשם "התנינים הגדולים" (תנין הוא אחד משרידי הדינוזאורים היחידים ששרדו, והוא נחשב לזוחל הגדול ביותר בכדור הארץ גם בימינו). בלשון התורה "תנין" יכול להיות שם משפחה לכל לטאה, ולאו דווקא לתנין היאור (הקרוקודיל). "ראם" - פירושו השכיח ביותר הוא "בהמה", ושם זה מכוון בדרך כלל לסוג ספציפי של פר הנקרא "אנטילופה" (Oryx). עם זאת, במדרשי חז"ל נעשה לעיתים שימוש במילה "ראם" ו-"ראמים" כדי לתאר חיות ענקיות מתקופת בראשית. חז"ל טענו כי לפי המסורת היהודית, חיו בעבר חיות ענק אשר נכחדו, ורק יחידים מהם שרדו בעולם, אם בכלל. חיות ענקיות אלו נקראו בלשון התלמוד בשם "ראמים", כלומר בהמות גדולות. מעניין לציין שכאשר העמים העתיקים תרגמו את התורה ליוונית וללטינית, הם תרגמו את הביטוי המקראי "התנינים הגדולים" למילה "בהמות" (behemoth באנגלית). עד היום זהו התרגום האנגלי המקובל. יתכן מאוד שתרגום עתיק זה, גם אם הינו מסולף, הוא מבוסס על המסורת היהודית ומדרשי חז"ל. ואכן, מדרשים עתיקים של חז"ל העבירו מסורות וסיפורים המבוססים על ה"ראמים" כחיות ענק מהעבר. כך לדוגמה, במדרש על ספר תהילים (מזמור כב) מסופר: "אמר ר´ הונא בר אידי, בשעה שהיה דוד רועה את הצאן, הלך ומצא את הראם ישן במדבר, והיה סבור בו שהוא הר ועלה עליו, והיה רועה, ננער הראם ועמד, והיה דוד רכב על קרניו, והיה גבוה עד השמים, באותה שעה אמר דוד רבונו של עולם אם אתה מורידני מן הראם הזה, אני בונה לך היכל של מאה אמה, כקרני ראם, יש אומרים לארכו מדדו, ויש אומרים לעיגולו מדדו". בסיפור זה מתואר ה"ראם" בגודל של הר, בתור חיה נדירה השייכת למין נכחד של חיות ענק מתקופת בראשית. אנו רואים שגם התורה מספרת על חיות ענק בתקופת בראשית ("התנינים הגדולים"), וגם חז"ל מתארים חיות ענק אלה מתקופת בראשית (בשם "ראמים"). מדהים לראות כיצד לפני אלפי שנים, ידעו חז"ל מהתורה והמסורת על קיומן של חיות ענק שאיכלסו את העולם ונכחדו. טענה שכזו היתה יכולה להראות לאנשים רבים מהעבר כעוד "אגדה" או סיפור. רק כיום אנו נוכחים לגלות עד כמה המסורת היהודית היא היסטורית ומהימנה - גם בפרטיה המדעיים והזאולוגיים. (ולא פחות מפליא לגלות, שהתורה זיהתה חיות היסטוריות אלה בשם התואר "תנינים", שהם באמת לטאות ענק שחיו בעבר ונכחדו). כאשר אנו משיגים ומקבלים את עובדת מתן תורה, אנו גם מבינים את המקור האלוקי לידע זה. חיות ענק מהעבר אינם עוד "אגדה" יהודית עתיקה מן התורה, כי אם מדע עובדתי עליו איש אינו חולק. המלב"ים הוא אחד מפרשני התורה הידועים. הוא חי לפני יותר ממאה שנה, וכבר אז תיאר בפנינו מה היה בסופם של אותן חיות עצומות מימי בראשית. המלב"ים על פרשת נח כותב שאת החיות העצומות הכחיד הבורא במבול. במילים אחרות, התנינים הגדולים וכל הדינוזאורים מתו בטביעה במבול. לאחר שמפלס המים ירד, פער הבורא את האדמה כדי שהפגרים הענקיים יבלעו בתוכה, ולא יפריעו להתרבות בני האדם בעולם החדש שלאחר המבול. ראוי לראות את כל דברי המלבי"ם על פרשת נח, ולהיווכח בישוב כל הסתירות כולן.

אורן316

New member
לאן נעלמת גיל 110,למה התקפלת,פוחד מלגלות

את האמת,את עובדות החיים אה..חזור ושאל את כל השאלות שאתה רוצה ונשתדל לענות לך שנאמר 'הפוך בה הפוך בה וכולה בה', תתחיל לקבל עובדות שאינם לטעמך,אבל זו האמת אז קדימה קבל עול מלכות שמיים וקדש את אביך שבשמים ברבים,קדימה המלאכה מרובה והזמן אוזל

אורן316

New member
את מה

שאתה יודע אנחנו שכחנו מזמן... פרמיטיבי זה אתה היחיד פה שחי בבועה אתה כנראה חונכת על ערכים מוטעים ולא נכונים ומשם צמחת.. מתי פעם אחרונה אם בכלל הנחת תפילין או שאתה בז לכל ערכי היהדות? אתה עוף מוזר..

לא הייתי מחובר כיום וחצי יפה שענית לו את מה שלי לא היה עצבים להקליד, הבעיה של כל האתאיסטים שהם לא רואים (או שלא רוצים לראות) את ההישרדות של היהדות במהלכך כל הדורות ולמרות כל התלאות, ומאז אברהם אבינו ועד היום עם כל הצרות שעברנו, ועם כל הניסיונות כליה שעברנו, ועם כל הגלויות שהעם הזה עבר הוא עדיין חי וקיים, ועדיין שומר על יהדותו, וכל הדורות האלו לא משקרים, היהדות היא אמת, אני לא חד בגמרא כמוך, אבל די מבין מה היא יהדות, כן ירבו כמותך בישראל - אמן |דויד|

NEO83

New member
לא מתכוון לענות לכולם

כי אין זמן וכבר כוחות לזה, חושב שדעתי הובהרה פה ואם מישהו רוצה להתדיין איתי על הנושא מוזמן לפנות אלי לפרטי, פרט לכל מיני מתסיסים.

למעלה