יצאתי עכשיו בערב מביתי לשבת על הספסל החביב עלי

מי רצה לפגוע פיזית בזכר המבוגר הבלתי נעים

שהתעקש לעמוד ולעמוד במרחב שלי? הלא קמתי והלכתי....
לפגוע פיזית היה נכון בערס הזנותי המחוצף והגס שממש שידר איום פיזי.

אני סבורה שכל אשה צריכה להיות מסוגלת ללמד לקח פיזי זכר תוקף. אם את בנויה מהטבע כמו לי קורזיץ השייטת, אין לך בעיה. אבל אם לא, מוטב שתהיי מאומנת באיזו אמנות לחימה, וכן תהיה לך שליטה בנשק .

meidadc

New member
לא.

כשאני כותב אדם אני מתייחס לאדם שיכול להיות בכל אחד מהמינים.
אם זה הובן אחרת, אני מתנצל. לרוב אני מקפיד

לגבי הדיון עצמו - מיציתי

ברור

catchet

New member
מסכימה איתך שאכן לא כל פעם שמישהו מוטרד

חייב להיות מישהו המטריד אותו. כלומר, יכול להיות שמדובר בפרנואיד שבודה את עניין ההטרדה מלבו. אך תסכים איתי שרוב הפעמים זה לא המצב, לכן טענות להטרדה צריכות להתקבל כנכונות.

aaa123

Member
הכוונה שלי לא היה רק למקרה של פרנואיד אלא גם למקרה

של מישהי שמרגישה מוטרדת בלי שמדובר במישהי שמשקרת או ממציאה דברים שלא היו ,ופשוט מתארת את ההרגשה שלה,כשהעובדות האובייקטיביות שהיא מתארת אינן הטרדה(ויכול להיות שהיא אפילו לא טוענת שמישהו הטריד אותה אלא רק שהיא הרגישה מוטרדת שאלו טענות שונות).
אם אישה מפחדת מגבר זה לא אומר שהיא מאשימה את הגבר שהוא עשה משהו רע או הטריד אותה.
אישה שמתכווצת בחצי שלה כשגבר מתיישב לידה באוטובוס בלי לגעת בה לא מאשימה את הגבר במשהו אבל בלי מלים משדרת שהיא כנראה חוששת ממנו או במלים אחרות מרגישה מוטרדת ממנו.
&nbsp
&nbsp

בלי מילים היא מאשימה אותו בגסות ובשחצנות. בלקיחת כל המרחב,

בפלישה לתחום שלה, מה שגורם לה הרגשה רעה.

aaa123

Member
אם העובדות האובייקטיביות הן שהוא לא לוקח את כל המרחב

אלא נמצא בתחום שלו אז אני לא רואה האשמה כזאת בהצטמצמות שלה בשטח שלה כדי להגדיל את המרחק ביניהם.
&nbsp

אתה מיתמם? הלא כל הטענה היא שהלה לוקח מן המרחב יותר

מן החצי. הרבה יותר. ובגסות ובשחצנות פולש לתחומה של היושבת לידו, והיא מרגישה מצוקה ומשתדלת להתרחק ממנו.

aaa123

Member
אני התייחסתי למקרה שלי כשלא תפסתי יותר מחצי מהמרחב אבל

בכל זאת היא התרחקה ממני אז התרחקתי בחזרה גם כדי שיהיה לה יותר מרחב.
&nbsp
לא הרגשתי שהיא משדרת שהיא מאשימה אותי שאני מטריד אותה אבל כן הרגשתי שהיא משדרת שהיא מרגישה מוטרדת.
אלו שני דברים שונים בעיני.
&nbsp
&nbsp

ואם היה מעז לגעת?

אתה טוען שלא בכל סיטואציה של מוטרד יש מטריד אז במצב שהיה מרשה לעצמו לתכנן נגיעה "בטעות", לביים את זה כאילו לא שם לב ולהתנגש בה- מה היית אומר?
&nbsp
&nbsp

aaa123

Member
אם הוא תכנן לגעת "בטעות" אז הוא הטריד

אבל אם זה חד פעמי והוא לא מודה שהוא תכנן אז אדם אחר לא יוכל לדעת.

meidadc

New member
זה בכלל לא מה שאני אומר

יכולים להיות מצבים נורמטיביים לחלוטין שבו שני האנשים לא סובלים מהפרעה נפשית שיוצרת בוחן מציאות לקוי - ועדיין תחושת ההטרדה הסובייקטיבית שלי יכולה לצוץ מבלי שהמטריד התכוון להטריד

אני אתן דוגמא מעולם שונה אבל ממחישה את דברי - לפני שנה "התלוננתי" מול עמיתה לעבודה כמה קשה לי החופש הגדול והעיסוק האינטנסיבי בילדים כשאין להם מסגרות. שאלתי אותה איך היא מסתדרת והיא סיפרה לי שבגלל כל מיני שקרים שהגרוש שלה סיפר לרווחה, לקחו לה את הילדים באופן זמני והוציאו אותם מהבית. לא היה לי מושג שזה העניין והרגשתי נורא עם עצמי שאמרתי את הדברים שאמרתי, כשמן הסתם כל מה שהיא הכי רוצה בעולם הוא "לסבול" עם הילדים שלה בחופש.

אין לי ספק שדברי פגעו בה. לא היתה לי כוונה לפגוע.
ולאף אחד מאיתנו אין סכיזופרניה פרנואידית

אגב, אם זה לא היה ברור, העובדה שאין מטריד בסיטואציה מסויימת, לא פוגם (בעיני לפחות) בלגיטימיות החוויה של המוטרד. במקרה דנן, אני מכיר בזה שהחוויה של פנתרית היתה אותנטית ואני מקבל את טענותיה כנכונות. התגובה הראשונה שלי אליה נבעה מהשלב הבא שהוא הדיון מה צריך לעשות עם חוויית ההטרה הזו? האם אותו אדם מטריד ללא כוונה צריך לשלם בחייו על כך שהוא עורר רגשות לא נעמים באישה זרה על ספסל? בעיני לא. יש לי מידה רבה של אמפתיה לקושי של פנתרית בפרט ושל נשים רבות בכלל באינטראקציה עם גברים גם אם כוונתם תמימה ולו בגלל שמשהו ביחסי הכוחות החברתיים יוצר חוסר נוחות באופן מובנה. בזה אני כלל לא מפקפק

מה אתה מכניס לכאן סכיזופרניה פרנואידית?

את מי מעניין תחום העיסוק שלך, ומי מאתנו דן פה במקרים של מחלות הנפש?

ובאמת לא נעים להיווכח שאתה מסלף קשות את דבריי. אני חשבתי על הצורך בשליטה באמנות לחימה ו/או ידיעת שימוש בנשק קר במקרה של הערס הגס הזנותי והמחוצף בן ה15 , תקרא שוב את תיאור השהייה שלי בפארק וההטרדה שלו.

Berethor

New member
לדעתי זה דווקא טוב שאת לא יודעת אומניות לחימה, ושאין לך נשק

משום שלתקוף נער בן 15 רק על כך שהוא צלצל בפעמון והפריע לך לקרוא, זאת לא פעולה מוצדקת, ולמרבה האירוניה זה גם האופן שבו הערסים הכי גדולים מתנהגים, כאשר הם מוכנים לתקוף אדם, רק על כך שהוא הסתכל עליהם או על חברה שלהם, או לתקוף אדם בשביל כיסא בים או בשביל חנייה. זאת לא הגנה עצמית.

"יום שישי האחרון התקבל במוקד המשטרה במחוז המרכז דיווח מבית חולים אסף הרופא על נער כבן 13 שהגיע לבית החולים כשהוא פצוע מדקירות סכין בפלג גופו העליון. במהלך חקירתו סיפר הנער לשוטרים כי טייל עם אחיו הקטן בשוק רמלה שם נתקלו בבחור שהם בקושי מכירים ששאל אותו? למה אתה מסתכל עלי?. הוא, הנער הפצוע ענה לו "מה אסור". התשובה של הנער לא מצאה חן בעיני הבחור שבתגובה שלף סכין ודקר אותו בפלג גופו העליון. בעקבות תלונתו של הנער ותיאור שמסר, מנסה המשטרה לאתר את הדוקר."

http://www.pnns.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=5350

"A character with a hair-trigger temper flies into a rage at the slightest provocation. Masters of Disproportionate Retribution, they react explosively to the slightest annoyance. Unlike someone with a Berserk Button, who is generally calm until a specific button is pressed, characters with a hair-trigger temper can be set off by anything. This makes them far less predictable — and far more dangerous."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HairTriggerTemper

meidadc

New member
התייחסתי לקאטצ'אט. היא דיברה סכיזופרניה פרנואידית

וזה לא תחום העיסוק שלי

זה מכוער בעיני שאתה תופס כאן במה על חשבון מישהי

מספיק כבר ללכת מסביב, הוא הטריד היא הוטרדה, נקודה. אתה לא היית שם ואף אחד מהדיון פה לא היה שם אז די להתרברב בניסיון הניתוח שלכם את המקרה.

meidadc

New member
על חשבון מישהי?

זה פורום פתוח. העובדה שאני מביע את דעתי איננה מונעת מאיש או אישה להביע את דעתם ההפוכה. אני בסך הכל משתמש מן השורה כאן.

אני לא הולך מסביב לשום דבר. אם היתי חושב שהבחור התכוון להטריד היתי אומר את זה ישירות

למעלה