יפנית או קוראנית

M4686

New member
יפנית או קוראנית

מה קל יותר ללמידה? יפנית או קוראנית? ואם יש באמת משהוא שמבין פה קצת בקוריאנית הייתי שמחה לדבר איתו^^

tals56

New member
כמובן שקוריאנית! ../images/Emo8.gif

כי זאתי שפה מושלמת! וקלה ללמידה! (לפחות מערכת הכתב שלה! שהיא גאונית!)

Silly LoveSong

New member
אפשר הסבר?../images/Emo13.gif

על מערכת הכתב הקוריאנת? לא שאני רוצה ללמוד, אבל אני סקרנית

Woogy

New member
קצת הסבר על קוראנית (כתב האנגול)

הכתב הקוראני הומצא בצורה מסודרת כדי להקל על הקוראנים קריאה וכתיבה. ברמה בסיסית היא שפה קלה ללימוד. הכתב מחולק לעיצורים ולתנועות. יש בערך 7 תנועות, ו-14 עיצורים בסיסיים. ניתן ללמוד לקרוא קוראנית בקלות יחסית. מבחינה תחבירית ומבנית היא דומה ליפנית בדברים רבים, כולל במבנה הכללי של המשפט, בסיומות המציינות את התפקיד התחבירי של מילים, במבני הרישמיות השונים, ובחלק מאוצר המילים שמקורן בסינית(אם כי מילים מבוטאות אחרת). בקוראנית מצרפים הברה שיכולה לכלול עיצור+תנועה+עיצור ביחד למשהו שנראה כמו אות המורכבת מהעיצורים והתנועות הנכללים בה. מינימום עיצור+תנועה(יש עיצור ריק אחד שדומה במקרה זה לתפקיד דומה של "א") מקסימום: עיצור+תנועה+תנועה+עיצור+עיצור הקוראנית חזקה מאד בעיצורים ובתנועות וחסר בה מעט לעומת שפות אחרות כדוגמת יפנית. (אין אפ, אין "ח", אין הפרדה ברורה בין שׂ ו-שׁ, אין הפרדה ברורה בין אל, ו-אר. "ד" קרובה מדי ל-"ט", "ב" קרובה מדי ל"פ", "ג" קרובה מדי ל-"ק") אם תלמדו את הסוגריים יהיה לכם קל לזהות מבטא קוראני
לעומת זאת יש להם הרבה דקויות בעיצורים שקשה מאד לתפוס בשמיעה כך שההבדל בין לקרוא ברמה סבירה לבין לבטא מושלם, הוא גדול מאד. יש בקוראנית גם שני תנועות שלא קיימות בעברית וכן גירסה של רוב התנועות עם "י" (או->יו, אֵ->יאֵ , אַ->יאַ ...) מצורף קישור לדף שייתן רקע טוב(באנגלית), וכן להודעה שכתבתי פעם עם אוסף קישורים יותר מקיף. עוד לא ראיתי שום חומר כתוב על קוראנית בעברית, אם מישהו ראה שייספר לי, בבקשה, אולי בסוף אני עוד אכין משהו.

GnomeBubble

New member
עברית ../images/Emo6.gif

(חוכמה גדולה ללמוד שפה שכבר לומדים אותה) מבחינת קלות הלימוד יש יתרונות לקוריאנית מן הסתם (המפורסם מביניהם הוא שלא צריך ללמוד 3000 קאנג'י), אבל יש גם חסרונות, כמו הגייה מסובכת הרבה יותר (ריבוי התנועות שם דורש השקעה עצומה מדובר עברית, ועבורי הוא מסובך לא פחות מהטונים בסינית). החסרון הכי גדול, אבל, הוא שאין הרבה חומר לימוד לקוריאנית כמו שיש ליפנית.

Nisenhouse

New member
עברית הרבה יותר מסובכת לי להבנה

למרות שזו שפת האם שלי. וזה מכיוון שאנשים חקרו את השפה ומיישמים חוקים שלא מתאימים לה כבר. אין בה את הלוגיקה של היפנית.

GnomeBubble

New member
כשמנסים לחקור את העברית

בצורה מדעית (כלומר לא איך "צריכים לדבר עברית" אלא איך מדברים עברית באמת), היא לא נעשית יותר לוגית - להיפך. מצד שני, זאת שפת האם שלך, אז עדיין לא אמורה להיות לך בעיה לדבר אותה.

jonbaum

New member
על מי אתה חושב שאתה עובד?

זה מזכיר לי את היום הראשון שלי במעונות ביפן. עשו מסיבה לכבוד כל החדשים שהגיעו. התחיל לדבר איתי בחור ביפנית, ודיברנו על הא ועל דא, עד שבסוף שאלתי אותו מאיפה הוא, והוא אמר (ביפנית) "אנגליה". אז כששאלתי אותו (באנגלית) למה אנחנו לא מדברים באנגלית, הוא ענה לי (ביפנית) Nihongo no hou ga raku. התשובה שלי (באנגלית) היתה Fuck off.

jonbaum

New member
מה שהוא ענה לי זה

"יותר נוח לי לדבר ביפנית". נו באמת. לזה קוראים בצרפתית עואנטה.

tals56

New member
אתה תמיד מוצא לדברים איך קוראים להם

בצרפתית כמו במקרה הקודם שאני לא אגיד מה היה שם -.-

Nisenhouse

New member
אני לא עובד על אף אחד

אני משווה את מה שאני יודע על יפנית, עם הלוגיקה העברית, ואני חייב לציין שרק בזכות הנסיון אני מסוגל לדבר עברית, יש כל כך הרבה חוקים שלא מתאימים לימינו וכל כך הרבה יוצאי דופן, שמזלי שנולדתי אליה ולא הייתי צריך ללמוד אותה בתור שפה שנייה. ולא הבנתי את הקשר למקרה... אני לא אמרתי שיותר נוח לי לדבר יפנית, אלא להבין מהיכן היא באה (ולאן היא הולכת). כשאני לומד אנגלית וגם כשלמדתי ערבית, תמיד השוויתי עם עברית וראיתי דמיון עצום מבחינת צורת החשיבה (אנגלית טיפה יותר שונה, אבל לא בהרבה). יפנית, לעומת זאת, הייתה קשה בהתחלה בגלל השוני, אבל ברגע שמבינים את צורת החשיבה הזו - אפשר להבין הכל. הדוגמא הכי טובה היא העובדה שמילת השאלה בעברית ובשפות רבות מופיע בתחילת משפט, דבר שגורם לעיוות במבנה המשפט כולו.

יכול להיות שבגלל שלמדת עברית

כשפת אם אז קשה לך להבין את הלוגיקה שלה. אני למדתי עברית כשפה שניה, והיא הכי הגיונית לי בעולם. לעומת זאת רוסית, שפת האם שלי, נראית לי בלתי אפשרית לחלוטין, ואני לא מצליחה להבין איך אנשים לומדים אותה שלא כשפת אם.

GnomeBubble

New member
מה ש-Nissenhouse מתכוון

כנראה הוא שיש בעברית ישראלית מודרנית אמיתית (לא עברית של ה"אקדמיה ללשון העברית" שחוץ מאבשלום קור וכמה קריינים ברדיו כנראה אף אחד לא מדבר
) הרבה יוצאי דופן (בעיקר במערכת הפועל) שכבר לא פועלים לפי חוקי הגזרות. לפי חוקי הגזירה של הפועל אנחנו עקרונית אמורים לומר "לרכוב על אופניים", אבל הרוב אומרים "לרכב", ולא אכפת לי מה המורים ללשון אומרים, זאת הצורה הנכונה. הצורות "לרכוב על אופניי" "והן תשמורנה על השמנת" הן שגויות בדיוק כמו שהצורה "This miller hadde a sharp conclusioun" שגויה באנגלית היום. אם תכתבו למורה לאנגלית I hadde a dream במבחן, היא תסמן X ולא משנה כמה תנסו לשכנע אותה שצ'וסר רשם ככה פעם... חוץ מזה יש עוד תופעות לשוניות חדשות שקורות, אבל לא מתוארות בדקדוקים ואני לא בטוח שהן כל כך סדירות. יש, למשל, את המילה מדבח (שמשום מה רושמים אותה מטבח, למרות שאני בטוח שכמעט כולם אומרים מדבח
) - למי שמתלונן על הכתב היפני הלא סדיר ועל זוטות של HA ו-WA. ויש כמובן צורות רבים עקומות לגמרי כמו שולחנים וכיסאים, ביצות ונמלות (או להפך?). אז נכון שזה לא חוכמה להשוות את כל זה לשפה סלאבית עם מערכת הטיות שחסרה כל קשר למציאות, אבל אני בכל זאת מאמין שיפנית סדירה יותר מעברית. מעבר לכל הבעיות ש-Nissenhouse תיאר (שמפריעות ללומד השפה), כשבאים לחקור את השפה העברית בצורה בלשנית זה די קשה. זאת שפה שמשתנה כרגע בקצב מאוד מהיר ולדעתי היא לא כל-כך מאוזנת (למרות שסביר להניח שהיא תתאזן בסופו של דבר וקצב השינוי יקטן).

נו, אז יש כמה יוצאי דופן, ביג דיל.

דווקא הדוגמא שלך ממש לא מוצלחת. הצורה הנכונה "לרכוב" היא בכלל לא הגיונית. אנחנו אומרים "ארכב", "תרכב" וכו' ולכן הגזירה ההגיונית היא "לרכב". ורק בגלל שבתנ"ך מופיע "לרכוב" מתעקשים על זה ככה. בכל מקרה, אני לא רואה טעם לגלוש לדיון על העברית. היא בטח יותר הגיונית מהאנגלית (שההגיון שלה מתמצא במשפט "ככה זה. צריך פשוט לזכור את זה"). יכול להיות שהיפנית עוד יותר הגיונית, אבל גם לעברית הגיון פנימי מוצק למדי.

GnomeBubble

New member
אולי העברית יותר "הגיונית" מהאנגלית

אבל אני עדיין חושב שהיפנית יותר הגיונית. חוץ מבקאנג'י - שם הרבה פעמים אין הגיון

furrball

New member
כנ"ל ../images/Emo45.gif

רוסית זו אחת השפות הקשות בעולם, זה בטוח

tals56

New member
ודווקא אנשים אומרים שעברית הכי קשה

בעולם... באמת אף פעם לא הבנתי למה אומרים את זה \: