יפן

• פותח הנושא tofy1
  • פורסם בתאריך

tofy1

New member
יפן

הי אני חדשה בפורום ולמרות זאת אשמח לקבל עצות על טיול תרמילאים ביפן. מה כדאי, איך ו.... בקיצור כל מה שניתן. תודה

ashmash

New member
עצות על יפן?

לחסוך הרבה כסף
טוב. ראשית, אם מדובר בטיול קצר (של עד חודש), בלי רצון לעבוד ביפן באופן בלתי חוקי, ומדובר ברצון לטייל ביפן ולא רק בטוקיו, אז מומלץ לקנות JR PASS שמאפשר נסיעה ברכבות (כולל שינקנסן, לא כולל נזומי) ועוד כל מיני אמצעי תחבורה. שימי לב שאפשר לקנות אותו רק מחוץ ליפן (אני את שלי קניתי בשנגחאי) ולהחליף את השובר בכרטיס עצמו. אפשר למצוא מקומות לינה במחירים של 30,000 ין (שזה קצת פחות מ-30 דולר) ללילה ובקיוטו מצאתי גם מקום במחיר של בערך 18,000 ין בלבד... אלו עצות ממש בסיסיות כמובן. אפשר להרחיב עוד ועוד...

takano

New member
עונה לא מאוד מומלצת

לטיול במיוחד לא אם את באה באופן חד פעמי עכשיו חורף וברוב יפן מאוד מאוד קר

tofy1

New member
מרץ

אנחנו נוסעים באמצע צרץ, האם אז זה מתאים

ashmash

New member
מצד שני

אני בספטמבר נתקעתי בסופות טייפון (רעידות האדמה עשויות להיות כל השנה
). בכל מקרה, אפריל כמדומני היא העונה המומלצת ביותר, למי שרוצה לצפות בפריחת הדובדבן הנודעת של יפן.

kogawa

New member
לא מכיר מספיק

טיילתי שם כתרמילאי רק 4 חודשים, אבל אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות. ככלל, התנועה רק בטרמפים, השינה באוהל במרכז העיר או באירוח "סרווס" או באירוח אצל נהגים הלוקחים טרמפים, האוכל ברובו בבישול עצמי או כשמוזמנים ודמי כניסה - מה לעשות, יש לשלם. בערים הגדולות שינה בריוקנים ואוכל במסעדות זולות או בבישול בבתי ההארחה. לא זול, אבל ניתן בהחלט לביצוע, ויש שם המון מה לראות.

ashmash

New member
רק 4 חודשים?

זה די הרבה למדינה כמו יפן... כזאת שגם היפנים הצעירים חושבים פעמיים לפני שהם מטיילים בה, בשל יוקר המחיה והתחבורה... אגב, אשרת הכניסה הניתנת בגבול (לפחות לאלו שמגיעים דרך הים, אם כי אני מניח שזה נכון לגבי הגעה לנאריטה) היא לשלושה חודשים בלבד.

natyh

New member
ללמוד יפנית

למיטב ידיעתי : במוזיאון היפני בחיפה בשדרותהנשיא קיים קורס כזה . מומלץ . נתי

sela v

New member
בהמשך למשימתך

לשכנע ללמוד שפות זרות. למה לא לקנות שיחון או מילון, ופשוט לנסות ללמוד בארץ היעד? אני לא למדתי שפה חדשה בטיולים שלי מלבד כמה מילים. אפילו הנסיון של שותפתי ללמד אותי קצת איטלקית לא עוזרים הרבה, ואני חושב שאני יכול לספור על שתי ידיים את המילים שאני יודע באיטלקית.

למרבה הפלא

גיליתי שללמוד יפנית קלה, ככה ברחוב תוך כדי שיחה ותשומת לב זה דבר בכלל לא קשה. אחרי שלושה שבועות ביפן עם תשומת לב על קליטת השפה, אני יכולה להגיד שיכולתי לקשקש ולפלרטט ביפנית, זה כיף ונחמד ומקל על החיים כי הם כמעט לא יודעים אנגלית. משפט ראשון : וואטשי ניהונגו ווקארנאי = אני לא יודעת יפנית.

sela v

New member
אולי תלמדי אותנו איך אומרים

אני רוצה לאכול סושי?

sela v

New member
אז מה עוד יש לאכול ביפן?

הרי במסעדה יפנית יש רק סושי

למי היה כסף למסעדות?

מה, אני חיה טוב כמוך?
פסטה ולחם ועם טיפה מזל, היפנים אוהבים לתת מתנות, ככה סתם בשביל הכיף, אז לפעמים היו מפנקים אותנו בירקות.(טוב, ברור שקנינו עוד כמה דברים).היה לנו גם חבר מבוגר שעבד כמנקה של סניף לממכר דונטץ וכל לילה היה מפנק אותנו בהמון המון סופגניות מכל הסוגים. חוץ מזה יש את כל הרשתות של המזון המהיר למרות שאני חיבת לומר שהמקדונלד שם זה הדבר הכי זוועתי שאכלתי בחיי. ממש לא מתקרב לטעם של כל מקום אחר שהייתי בו ומי שטיפה טיפה מכיר אותי, יודע שהייתי. מה עוד? נדמה לי שפעם כבר כתבתי על הלחם... " הזהירו" אותי שהלחם ביפן הוא טעים טעים ואני בתמימותי חשבתי, מה כבר יכול להיות כל כך טעים בלחם יותר ממה שאנחנו מורגלים בארץ, עם כל השפע שיש לנו פה. האמת.... רק מהמחשבה על העטם,בא לי לעלות על
ברגע זה. נו, ויש עוד הרבה סיפורים.... אחרי כל - IT IS A F' ISLAND

sela v

New member
לא ידעתי שביפן יש לחם טעים

זה לחם מיוחד או לחם רגיל מיוחד? זה מעורר לי את הזכרון של המאפים בכל כפר קטן בצרפת שעצרתי חוץ מימי ראשון שהם סוגרים הכל, שאפשר לקנות את המאפים המתוקים, לעומת אנגליה שהאוכל פה זוועה ברוב המקרים. שוב יצאתי בשל החגים לאזור ה-Peak District, ויותר מ-Fish & Chips או איזה פאי אין משהו יותר מדי טעים. בעצם נזכרתי בסוג הפנקייק משיבולת שועל שאכלתי בכפר קטן בשם Hartington.

kogawa

New member
אוהאיו גוזיימס - פאנומימי ארימסטה?

זה היה המשפט הראשון שלי שמשמעותו לאחר בוקר/צהריים/ערב טוב "האם יש ברשותך את קרום הלחם?" ביפן אוכלים את הספוג הלבן של הלחם ואת החלק הטוב מפזרים לציפורים, ולכן היו זמנים שתיירים התנדבו בהתלהבות "להאכיל ציפורים" כמובן שהפרוסות האלו עם מיונז ובצל היו ארוחות הבוקר והצהריים של המטילים העניים. לחם תירס היה החלק המזין של מרק (במרק הוא נהיה כמו מחית תפואדים). המשפט השני היה כמובן "ווא קרימשטה" או ווא קרימהסן" שזה בעקרון לא מבין שיט בשפה שלכם. "וואטאשי" (אנוכי) מלווה תמיד בנגיעה באף, ולכן כנראה יש להם אף פחוס. ביטויים נוספים קלים לזכירה הם (כמו פאן שהוא לחם), טנטו (אוהל) היטשהייקו (טרפ) וכו. "דוקוני יוקימסקה" (לאן אתה נוסע?) ו"דוקו קראקימסקה" מאיפה בא? הם ביטויים הכרחיים. המרקים שלהם עשירים חריפים וזולים, וגם עוף במחיר סביר. כמובן סושי וסושימי אוכלים רק המליינים. האוכל היפני נטול תבלינים ועשיר בטופו שהוא גבינה קפיצית דביקה ומגעילה מסויה. בקיצור, צריך להשקיע בטיול ביפן, אבל זוהי מדינה יפיפיה ומרתקת. ולמי ששאל לגבי 4 חודשים, בהגעה לשימונסקי זהו כמעט פשע לא לקפוץ לאיזה חודש לקוראה כך שאין בעיה בהזדמנות להאריך שהות. לגבי עונות, שקוקו וקיושו הם דרומיים מספיק למרץ, וצפון הונשו, האלפים היפניים והיהלום-הוקיידו מתאימים ליוני והילך

sela v

New member
מילון יפנית-עברית

בעקבות ההצלחה המסחררת של מונחים ביפנית, ושגעון השפות של נתי. החלטתי לפתוח במילוני הפורום מילון יפנית-עברית. כל דוברי היפנית, מוזמנים להוסיף שם מונחים חדשים.

במסעדה יפנית עממית

אפשר לאכול מרק ממש טעים עם כל מיני הפתעות בפנים. [לא סושי - אני לא אוהבת אורז] יש להם גם עוף מטוגן ממש טעים, אבל בפעם השנייה ששאלתי וחיפשתי, יפני אחד סחב אותי ל-KFC...
גייג'ין = כל אחד שהוא לא יפני. ככה הם קוראים לנו, וזה קצת מעליב לפעמים, אבל כשילדה חמודה בפארק צועקת לכם:
"גייג'ין.." אז זה יותר חמוד.
דַמֶה = אסור. גם כן קצת מעליב לפעמים. בכלל היפנים האלה, שהם באמת מנומסים ומסבירי פנים, יכולים להיות ממש גסים לפעמים.

למעלה