יפה הרגת אותי.....

עוגת כדור

אני אסביר איך עשיתי את הכדור אבל... אני לא בטוחה שזו הדרך הכי נכונה, לא היתה לי תבנית מיוחדת ולא היו לי את העזרים הנכונים כך שזו קצת דרך קומבינה... השתמשתי בקערת פיירקס. המתכון הוא של עוגה שהוצאתי מהאינטרנט, זו עוגת יום הולדת שמוסיפים לבלילה שתי כוסות מיים. נראה לי שיש בלילות יותר נוחות וייציבות. מאינפורמציה שקיבלתי בפורום הבנתי שצריך לאפות בחום נמוך יותר זמן. אפיתי ב 150 מעלות כי שהגברתי, החלק העליון נשרף קצת. זה לקח המון זמן, בין שעה וחצי לשעתיים כל חצי. קיררתי לגמרי. חתכתי ליישור את החלק העליון ועם השאריות ריפדתי קצת את ראש הכיפה כדי לקבל עיגול יותר מושלם. (לקערה יש משטח בבסיס). הנחתי את שני החלקים אחד על השני (שחכתי לשים ריבה בינהם אבל נראה שהעסק ייציב). עטפתי בניילון נצמד ושמתי קצת במקרר. הנחתי את הכדור על קערת מרק הפוכה (אין לי משטח עבודה ייעודי) וציפיתי בריבה שחיממתי במיקרו. רידדתי את הבצק. (המרשלג שצבעתי בלילה לפני עם ג'ל extra red) ועטפתי את הכדור. את האף והעיניים פיסלתי לחוד. האף היה קצת כבד ופחדתי שהוא ייפול אז קיבעתי אותו עם שיפוד עץ לתוך העוגה. יש שני דברים שעדיין לא קיבלתי עליהם תשובה ואשמח לשמוע. לא ידעתי אם צריך להשאיר באויר הפתוח או לכסות. הרגשתי שהבצק מתייבש, נהיו קצת סדקים במקור אז עטפתי בניילון נצמד. האם יש דרך למנוע את הסדקים והאם צריך לכסות את העוגה עד להגשה?

שווקית

New member
עוגה מהממת ממש אהבתי ביג לייק

למעלה