יפה הרגת אותי.....

יפה הרגת אותי.....

נדחקתי לעמוד הקודם אז אני פותחת הודעה חדשה. התייעצתי כאן בלי סוף, וקיבלתי טיפים מעולים מהבנות. שלחתי חברה לחנות כפיות בק"ש כדי לקנות את החומרים ליצירת עוגת אנגרי בירד לבנה. היא צילמה תמונה של עוגה של יפה מהאתר עם הטלפון, כדי להראות למוכרת בחנות מה אנחנו רוצות להכין. מאחר שבחיים עוד לא התעסקתי עם בצק סוכר קיוויתי שהמוכרת תדע לאמר לה איזה כמויות של בצק סוכר לקנות. במקרה דפדפתי עכשיו אחורה ואני רואה הודעה של יפה שמתבר שפגשה את חברתי בחנות והראתה לה את התמונה של העוגה שלה... טוב עולם קטן, אותי זה הצחיק מאוד. חבל שלא הייתי שם גם, הייתי שמחה לפגוש אותך (-: עכשיו ברשותכן עוד שאלה כי אני מתחילה לחשוב שקצת הגזמתי עם התוכניות שלי לעוגה ראשונה..... אכן קנינו פיירקס. הקערה לא מאוד גדולה, קוטר בערך 22ס"מ. אפיתי חצי אחד שלקח איזה שעה וחצי עד שהוא נאפה. עכשיו נמצא בתנור החצי השני. אני אנסה להדביק את שני החלקים עם ריבה. זה בסדר? האם צריך לקבע עם שיפודים או משהו? תחזיקו לי אצבעות אני זקוקה להן..... תודה

עזרה בבקשה.....

שוב אני, תהיו סבלניות איתי, זו הראשונה שלי ..... טוב, אז אני בתהליכים עם הענגרי בירד שלי. עשיתי את המקור גם מבצק סוכר רגיל. אני מנחה שהייתי צריכה איזה חומר מקשה אבל אין לי ועלי להסתדר עם מה שיש. מהקור מלא ועל כן קצת כבד. האם עד הערב באויר הפתוח הוא יתייבש ויתייצב יותר? מאחר והעוגה לא תהיה שטוחה המקור יבלוט. האם צריך לשים לו שיפוד שיחבר בין המקור לעוגה? האם אוכל להחדיר את השיפוד שהמקור יהיה יותר יבש? האם מפעת היותו כבד אוכל להדביק אותו במיים או שיש טריק אחר? תודה לעונות יום נעים

sweetart1

New member
תשובה

בעיקרון לא צריכה להיות בעיה וזה אמור להתייבש עם הזמן... במידה וכבד מדי אכן את יכולה לתקוע את המקור עם קיסם קטן- כמובן להזהיר לגביו (שלא יתקע לאף אחד בגרון) כמו כן... תמיד את יכולה להניח איזשהו תומך (חתיכת נייר מגולגל...) מתחת למקור עד שיתייבש ויתייצב. דבר נוסף עם נשבר/ נפל לאחר ייבוש מלא- ניתן להדביק עם רוייאל איסינג (אבקת סוכר וחלבון ביצה) מצרפת לך תמונה של עוגה שהכנתי לפני חצי שנה לרעיונות והשראה- תהני ובהצלחה

העוגה מוכנה

היה לי כייף אדיר להכין אותה ואני ממש שמחה עם התוצאה תמיד פחדתי להתעסק עם בצק סוכר ואני שמחה לקיבלתי אומץ. זה ממש כייף. הזאהיר, יפה ועוגיפלצת תודה על העיצות הנהדרות, עזרתן לי מאוד. עכשיו שהעוגה מוכנה אני רואה שיש קצת סדקים בבצק סוכר. יש אפשרות למנוע זאת? האם עלי לכסות את העודה או להשאיר אותה באוויר הפתוח? אעלה תמונות יותר מאוחר שוב תודה לכל מי שעזר.

בכייף
ולגבי הסדקים...

צריך ללוש טוב עם מעט קורנפלור/ אבקת סוכר. כדאי גם שהעוגה תהיה מרוחה בקרם המקשר לפני תחילת הציפוי (כלומר- שהעוגה תחכה לבצק הסוכר ולא להיפך). מתה כבר לראות את העוגה
עוגי

היי, זו יפה. באמת עולם קטן.חחח

חבל באמת שלא היית בחנות, גם אני הייתי שמחה לפגוש אותך. אכן פגשתי את החברה שלך, שאלתי אותה אם את מקרית שמונה והיא אמרה שלא. מאיפה את? איפה קנית בסוף את הפיירקס, ראיתי שהיא יצאה בסוף בלי קערה מכפיות. אני מקווה שתעלי תמונה של העוגה כאשר תסיימי אותה, מעניין לראת. אמרת שצילמת תמונה של עוגה שלי, לא הבנתי, מאיפה צילמת ואיזה עוגה. אני הראיתי לחברה שלך עוגה שהכנתי השבוע כי היא אמרה שאת צריכה לעשות כדור. היום אני צריכה לעבוד על עוגה בשביל מחר. זו עוגה לתאומים, בן ובת, לחגיגת בר מצווה של הבן. בכל אופן חברה של האמא רוצה להפתיע אותם באולם וביקשה שאכין משהו. מחר אחרי שאסיים אעלה את התמונות. מקווה שיצא לי יפה. דרך אגב, איך יוצאת האפיה בפיירקס, מאיפה קנית אותו בסוף.ואיזה מתכון של עוגה הכנת? ביי בינתיים, שיגעתי אותך.חחח

הי יפה

התמונה שצילמתי היא לא של עוגה שלך, היא תמונה שמצאתי ברשת כדי להבין מה זה אנגרי בירד ואיך אני מתמדדת עם העניין. סיימתי עכשיו, נהניתי בטירוף ואני ממש אוהבת את התוצאה אעלה תמונה יותר מאוחר. בסוף היא חזרה לכפיות וקנתה את הפיירקס. השתמשתי במתכון של עוגת שוקולד ליום הולדת שמצאתי ברשת. זה עם השתי כוסות מיים. לא אשתמש במתכון הזה שוב, לקח בערך שעתיים לאפות את העוגה. הייתי צריכה לאפות בחום נמוך כי הקערה עמוקה מאוד ובחום גבוהה הלמעלה נשרף, בקיצור ווג'ארס. בהצלחה עם העוגה לתאומים היא בטוח תהיה מושלמת.

היי, זו יפה. הכנתי כמעט את כל מה שאני צריכה ב

בשביל העוגות למחר. יצא מדהים התאומים. אחרי שאני אגמור את העוגה אני אעלה תמונות.

sweetart1

New member
העוגה מהממת

גם המפה. יש לי כזו אני משתמשת בה לכל יומולדת

אכן עוגה ראשונה (-:

תודה על המחמאה. מעולם לא התעסקתי עם בצק סוכר למרות שזה תמיד סקרן אותי. אפילו היתה לי פנטזיה ללכת ללמוד קונדיטוריה באופן מסודר. שנים אני מתעסקת באומנות מסוגים שונים, כך שהרבה ניסיון בפיסול בחומרים שונים, בניית קונסטרוקציות, תדמיתנות, תכנון וכו עזרו לי. שאלתי הרבה שאלות והסתכלתי על הרבה סרטונים ביוטיוב כדי ללמוד את הנושא לפני שקיבלתי אומץ להתחיל. היה ממש כייף נהניתי מכל רגע.

תקשיבי, העוגה מדליקה ברמות. כל הכבוד

אני לא מאמינה לך שזו עוגה ראשונה, ועוד כדור.חחחח מהמם ביותר. תגידי, כשאת מחברת את חלקי הכדור, איך החלק התחתון מחזיק מעמד. זה לא מתפרק? נראה לי מה זה בעייתי להכין עוגת כדור. חצי עוד אפשרי אבל שלם.... בכל אופן, כל הכבוד. גם אני סיימתי כעת את העוגה לתאומים שחוגגים בר מצווה (בן ובת) אני יותר מאוחר אעלה את התמונות של העוגה. ושוב - כל הכבוד. אהבתי.

שכחתי לשאול לשמך.

אני לא אקרא לך ממשיכה בחיי....חחח למה בחרת את השם הזה. איפה את גרה.

למעלה