איזו שאלה
לפעמים זה נראה לי מאוד מוזר שמשווים בין יפן לסין - הרי מדובר בתרבויות ששונות לפעמים כחושך ואור, או, כמאמר הין-יאנג (INYOU ביפנית), כשמש וצל. מצד שני, רק עכשיו הוכחתי, בעזרת הין והיאנג, שיש גם הרבה נקודות משותפות לשתי התרבויות. בארצנו הקטנטונת, ובכלל במערב, שוכחים שבעצם קיימות שלוש תרבויות מושפעותת של סין (לפחות 3 גדולות, אם לא נכליל מיעוטים קטנים כמו הלן-טן בלאוס): יפן, קוריאה וויטנאם. כל שלושת הרתבויות הללו השתמשו בכתב הסיני (הקאנג'י, החאן-דזו, ההאנג'ה או איך שלא תרצו לקרוא לו), אם כי קוריאה וויטנאם כבר נטשו אותו ורק יפן נשארה עם הכתב. כל שלושת התרבויות הללו העתיקו המון מהתרבות הסינית בזמנן, חוץ מהכתב: אמנות, דת (בודהיזם מזרם המהאיאנה הסיני), מבנה שלטוני וכו'. בכל אחת השתלבו אלמנטים מהתרבות המקומית ומאוחר יותר אלמנטים מודרנים - ואם נחזור ליפן, אז הרי היום יפן יותר מושפעת מהמערב משאר היא מושפעת מסין. אז עכשיו אני אענה לשעאלה המקורית ואפסיק לזיין לכם את השכל.
למה דווקא יפן? האמת שכמו שרובכם בוודאי יודעים, אני מעוניין מאוד גם בסין (וכהוכחה את ההודעה הנ"ל אני כותב מצ'נגדו, ששמה ביפנית הוא SEITO, אם אני לא טועה). בעצם אני גם מעוניין מאוד בקוריאה, אבל לא היה לי זמן להתעמק בה במיוחד. אם ישאלו אותי איזו תרבות אני הכי אוהב, יהיה לי יותר קשה לענות. ברור שהיפנים יותר מעודנים מהסינים - אני מן הסתם לא אוהב שמעשנים סיגריות בתוך אוטובוס ממוזג, או כשיורקים ברחוב בקול רם. הסינים גם לפעמים חסרי-טקט באופן משווע, (האמת שגם היפנים יכולים לפעמים להיות מאוד חסרי-טקט, פשוט בצורה הרבה יותר... מעודנת). מצד, אני מודה שהנימוס היפני יכול להיות קצת יותר מדי בשבילי. בכל מה שקשור לתרבות... אני חושב שאני מעדיף את התרבות היפנית, ולאו דווקה בגלל שהיא יותר טובה (קשה לי להשוות) אלא שפשוט יש יותר תרבות אוטנטית כזאת מאשר יש "תרבות סינית". לפעמים אנשים שוכחים שהיתה בסין מהפכת תרבות, או בשמה המדוייק מהפכת חוסר-תרבות. המהפכה הזאת השמידה
טוטאלית תרבות מפוארת-לשעבר. היום יש הרבה יותר מודרני בתרבות הסינית מאשר בתרבות היפנית, וזה לא בגלל שסין יותר מודרנית מיפן (למרות שסין היא בהחלט מדינה אולטרה-מודרנית, כל עוד מדובר במרכזי הערים הגדולות), אלא פשוט בגלל שהיו המון רווחים למלא. טזהו, דבר אחרון, שבגללו אני בסופו של דבר נמשך ליפן יותר מלסין - השפה. אני יותר אוהב יפנית מסינית - היא נשמעת יותר יפה, והיא שפה יותר מעניינת.