יעוץ פסיכולוגי

mister xy

New member
../images/Emo45.gif היתה כתבה על זה בערוץ 10

ונדהמתי לראות איך שבנאדם מצהיר בפני כל עם ישראל שהוא חי על ציפרלקס. הרפואה הנפשית התקדמה מאוד וגם בנושא הזה החרדים נשארו הרחק מאחור בכך שהם מתכחשים לבעיות נפשיות ולא מבינים שמדובר בסך הכל בעוד בעיה רפואית שאפשר וצריך לטפל בה.

ראיתי פעם בסדרה

יומנה של זונת צמרת, שיש גברים שהולכים לזונה רק בשביל שתקשיב להם מעט. עכשיו אני מבינה שזה אכן גם מציאות.

הלכתי בכמה הזדמנויות

בחיי, האחרונה שבהם היתה פסיכולוגית חרדית (חוזרת בתשובה). אמנם לא באתי ספציפית על היותי אנוסה אבל כמובן שחלק מהשיחות נסובו על הקונפליקט מול המשפחה/הילד ועל נקודת המבט השונה בגלל שאיני מאמינה באלוהים, לזכותה יאמר שהיא זרמה עם זה יופי ולא ראתה בזה שליחות מאלוהים להציל אותי.... יש בזה יתרון עצום כי מי מכיר את כל התיסבוך החרדי אם לא מי שחי בפנים? ולגבי כיצד הם מציעים להתמודד, אני מאינה שזה כל כך אישי ותלוי סיטואציה שכדאי לך לבדוק את זה באופן עצמאי (ואם לא אז זו סתם חוויה לפגוש את עצמך דרך עיניים אחרות).

אגס 10

New member
חברה,אתם טועים בגדול

יעוץ פסיכולוגי זה לא ייעוץ פסיכיאטרי ! בחברה החרדית מי שהולך לטיפול פסיכולוגי יש לו כתם יש לו בעיה נפשית,צאו מזה,אלו שטויות של הדור הישן של הדור שלא מבין קידמה מהי ! כבר מזמן מזמן,ייעוץ פסיכולוגי נחשב לדבר שבנורמה בעולם המתקדם ! לא רק שאין בו פסול,מי שמרגיש שהוא זקוק לו ורוב העולם זקוקים לו,ולא הולך על זה,הוא בדיוק כמו חולה שלא הולך לרופא לייעוץ,או כמו איש עסקים שלא מתייעץ עם אנשי מקצוע בענייני עסקיו ! צאו מהסטיגמות המיושנות שגדלנו עליהם ! ייעוץ פסיכולוגי לאנשים שעוברים תהליכים בחיים,ולא משנה איזה סוג של תהליכים,הוא דבר נחוץ,כדאי,ומומלץ ! אנשים נאורים ומתקדמים,אנשים חכמים ונבונים,מטופלים אצל פסיכולוגים והוא דבר שבנורמה בחברה שפויה. וההוא ששאל מה ההבדל בין לשלם לזונה ללשלם לפסיכולוג,אין לי אלא לומר דבר אחד,אתה כנראה זקוק לפסיכיאטר.

mister xy

New member
כנ"ל לגבי טיפול פסיכיאטרי

אם יש צורך צריך לטפל במקום לסבול. ואני לא מדבר על אנשים במצב קשה אלא אפילו אנשים שסובלים מבעיות קלות של קשב וריכוז וכדומה, טיפול תרופתי יכול לשנות להם את החיים.

אגס 10

New member
ברור

רק הבהרתי שיש הבדל גדול בין ייעוץ פסיכולוגי לטיפול פסיכיאטרי, וייעוץ פסיכולוגי זה בכלל לא קשור לאיזושהי בעיה או מחלה זה בסך הכל שיפור החיים!אגב, לגבי הטיפול הפסיכיאטרי ברוב הרבדים בציבור החרדי המודעות לזה כשצריכים הרבה יותר גדולה מבעבר,לגבי ייעוץ פסיכולוגי נותרו שם הרחק מאחור כמו בהרבה דברים.

כה אמרה ורדה רזיאל ז'אקונט

זכיתי לשמוע אותה ברדיו למשך כשנה, בתחילה זה היה חדש לי ונחה עלי רוח הליברליות והשיחרור מדיעות קדומות והסכמתי לכל מילה של הכהנת הגדולה, ואמרתי לעצמי חבל על כל רגע שאני לוקח לוקח תרופות נוגדי דיכאון ואו ממריצים למיניהם, למה לא להשביח את היומיום שלי? עבר מספיק זמן מאז, בו התעניינתי איכשהוא בנושא והבנתי שהעסק לא פשוט כלל, אמנם התרופות הללו אינם פוגעים במיידי אך קלות הדעת בנטילתן, בדגש על מקרים קלים - לא קליניים כדיכאון קל או עצבנות נשלטת, עלולה להזיק יותר מאשר להועיל , לדוגמא, הסתכלתם פעם על עלון המצורף לתרופה? כשאי שתשימו לב לכך לב שפרוזק מוריד את החשק המיני בין היתר ויש שם אלף אזהרות למניעת התאבדות מה שלא ראיתי במרשם המוקסיפן משום מה. בנוסף, נקודה שעמדו עליה בפורומים שונים, בעיה שהיא פילוסופית ביסודה אך לא ניתן להתעלם ממנה גם למי שלא מתעניין בפיסלוסופיה, הטענה בכללותה היא שהאדם נבנה מחויותיו לאורך כל ימי חייו, לטוב ולרע, זה מה שמחשל אותו זה מה שיוצר את העומק של אנשים מבוגרים וחכמים, התרופות הללו מאפשרות לאדם לברוח מגורלו בקלות ולא לחוות באמת את הדברים שהוא עובר אותם, תסתכלו על כך ככביש ארוך שבנוי כולו ממעקפים, תניחו את בעיית המימון בצד ותחשבו היכן אתם מרגישים יותר בטוחים בככביש שבנוי על הקרקע או במעקפים מפותלים וארוכים?.

mister xy

New member
ורדה רזיאל ז'קונט כבודה במקומו מונח

ועם כל הכבוד, לא בטוח שהיא צודקת בזה שהיא שולחת כל אדם שני לטיפול פסיכיאטרי, אני מניח שיש מי שחולק עליה בזה.

אפרופרו פסיכולגיה

זה סותר בסתירה מוחלטת את עובדת היום האדם נתון לבחירה, לפי תורת הפסיכולגיה הכל ידוע וברור מראש, וכן לפי תורת הפסיכולגיה אין בכלל את המושג של השראת הנפש, (לפני שהלכתי ללמוד את זה ההורים שלי דחפו אותי לשאול רבנים האם מותר ללמוד את זה, ורבי שכבר מכיר אותי אמר לי "אני סומך עליך שתדע לסנן את הדברים ולדעת מה לקבל ומה לא".

קטונתי

להתווכח עם מי שלמד פסיכולוגיה אבל אני בכל זאת לא רואה פה סתירה, לא מדובר בשחור לבן, יש מסגרת נתונה של תכונות של בן אדם שלפיה הוא פועל אבל עדיין יש מרחב תימרון בתוך המסגרת הזאת. בנוסף לכך ברגע שבן אדם מודע לעצמו ולתכונותיו הוא גם יכול לפרוץ את המסגרת מעט מעט תלוי עד כמה הוא רוצה.

מה זה שונה מסוגיית ידיעה ובחירה?

הרמבם בעצמו מודע לכך שהאדם לא נולד כטבולה ראסה (גם מבחינת גורלו וגם מבחינת הסביבה בה הוא גדל). אך זה אינו סותר בהכרח את נושא הידעיעה ובחירה (עיין בלינק המצורף http://he.wikipedia.org/wiki/בחירה_חופשית) ככל שהבנתי הסיבה להתמודדות הבעייתית של החברה הדתית עם הפסיכולוגיה היא ה"מתירנות המינית" שהזרמים המובילים בפסיכולוגיה ובראשם פרויד (לעומת יונג) מתמקדים בו, הדת מתמודדת עם הגישה הזו כדרכה בקודש בעצימת עין ודחיית החדש למרות שהוא מועיל.

באמת אחד התנאיים ללמודי אלו

על פי מורי ורבי היה, רק לא פרויד. אבל לא נראה לי שזו הסיבה היחידה, אלא נראה לי שהסיבה היא באמת כמו שכתבתי, שבמשך כל התאוריה שלו הוא מפריך את הטענה שלאדם יש את יכולת הבחירה,(כמובן שזה רק גרם לי לרצות יותר לדעת מה היא התאוריה שלו).

למעלה