יעוץ פסיכולוגי

יעוץ פסיכולוגי

כפי שאני מבין, חלק ניכר מחברי הפורום פנו ליעוץ פסיכולוגי. מאד מעניין לשמוע חוות דעת של פסיכולוגים ביחס למצבינו, מה הם ממליצים וכיצד הם מציעים להתמודד. מי שיש לו ניסיון בכך, אשמח מאד אם ישתף אותנו בתובנות שעלו כתוצאה מהטיפול.

זה לא אמור להיות בשושו?../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif

שכחת שלא מדברים כל כאילו דברים ברבים, זה יכול להזיק לתדמית הנקיה והבריאה של המשפוחע...הרי רק חולי נפש הולכים לפסיכולוג
.

עץ שתול

New member
בשביל מה זה נחוץ?

מה זה יכול לעזור לנו? ומדוע זה חשוב דוקא לאנוסים? מה היעוד והשליחות של הפסיכולוג?

בתור אחד שמתעסק בתחום

ברור שלפסיכלוג יש הרבה מה לתרום, וכן, למרות שאנחנו עדין חרדים מנטלית, מותר לנו לקבל שיש לאנשים רבים מה למכור לנו, ולמרות שאנחנו למדנו בישיבה 12 שעות ביום עדין יש אנשים שהתמחו במקצוע שלהם יותר מאיתנו ולא צריך להתבייש בזה, אתה צודק בשאלתך שזה לא חשוב דוקא לאנוסים, אלא לכל אדם שמתמודד עם קונפליקטים קשים כגון אלו בחיים, ולמרבה הפלא גם לפסיכולוג יש יעוד ושליחות לעזור לאנשים שמתמודדים עם קשיים, ולא רק לרבנים ולעסקנים יש את היעוד והשליחות הזאת.

סתם מעניין,

מהיכן אתה שואב את המידע שחלק ניכר מהפורום פנו לייעוץ פסיכולוגי?

ברור לא?!

כבר נכתב כאן בעבר ע"י כל מיני מישוים שאנשים שחוזרים בשאלה הם דפוקים (הביאו לכך סימוכין מהמשפחות המתפרקות בעקבות החזרה בשאלה). עכשיו, מה עושים אנשים דפוקים??? הולכים לפסיכולוג.

עץ שתול

New member
ואני אנוס דפוק דופק ונדפק גאה../images/Emo6.gif

נראלי גדול מדי בשביל פסיכולוג!!!

למה זה תאמר כך?

האם אתה סבור שפסיכולויה הינו תחום אוניברסלי, וכל פסיכולוג יכול להבין את המורכבות של כל בעיה בהתעלם מהתרבות המסויימת שלו? האם פסיכולוג בישראל לטפל במטופלים סינים או הודיים, ללא השתלמות ארוכה בתרבותם אופיים ואורח חים? אני, חושב שגם לגבי החברה החרדית, למרות כל המחקרים הקיימים על אופי ותרבותה של החברה החרדית עדיין קיימים פערים ואיזורים לא ידועים.

רק פיסיכולוג חרדי לא יבין

כי הפסיכולוג החרדי מנסה להבין מה גורם לך לחשוב על דבר שהוא ברור כשמש שהוא לא נכון. לעומת זאת פסיכולוג חילוני מבין שבן אדם יכול לחשוב מחוץ למסגרת ומתמקד בקשיים שלך ולא בדעות שלך.

mister xy

New member
פסיכולוג חילוני לפחות מחויב להיות אוביקטיבי

משא"כ חרדי. אם היתה אפשרות למצוא פסיכולוג אנוס זה היה טוב.

למעלה