יעוץ לעמיתים

מונה222

New member
עבודה בפלאפון

מישהו יכול לספר על העבודה? האם כדאי ללכת לשם? איך התנאים? האם דרוש ידע מוקדם? האם זה רק מתן שירות או גם מכירות?

grassalice

New member
שאלה לנציגים פרונטליים של אורנג'

כמה כיף למצוא כזה פורום!
עברתי על הפורום כמה פעמים ומצאתי חלק מהתשובות שחיפשתי, אבל על חלק מהשאלות נורתי בלי מענה...=( אם תוכלו לעזור לי, זה יהיה מעולה:) אז ככה- לפני שבועיים הייתי במיונים של אורנג' (ביום הכתום..), התקשרו אליי אחרי כמה ימים, והלכתי לראיון אצל מנהל הסניף בעיר שלי. אתמול התקשרה אליי מישהי מאורנג' ואמרה לי שהשלב הבא בהתליך יהיה להגיע שוב לראש העין ולעשות מבדק מהימנות תעסוקתית. מישהו כאן עבר את התהליך הזה? יש מצב שלא לעבור את המבדק הזה? הבנתי שזה מבדק סטייל 'שאלון 300' מהצבא.. זה נכון? זה נכון להניח שמי שהגיע עד השלב הזה נמצא כבר 99% בתוך הקורס, או שזה עוד משוכה רצינית שצריך לעבור? ובקשר לקורס: הקורס קשה? כמה חבר'ה נושרים במהלך הקורס? במהלך הקורס מקבלים משכורת מינימום ולינה בת"א, נכון? מה בקשר לנסיעות מהצפון הרחוק עד למרכז? זה יצא לי משהו בסדר גודל של 500-600 שקלים לכל הקורס.. אני מקבלת על זה איזשהו החזר? ועוד שאלה לחבר'ה שמבינים בנושא הספציפי הזה: מבחינת משכורת, מה עדיף: דיילת קרקע בחו"ל באל-על או נציגה פרונטלית באורנג'? תודה, תודה ושוב
(כמה כיף שיש פורומים וקומונות כאלו בתפוז- הכינו אותי מכל הכיוונים גם לדיילת אוויר באל על וגם לנציגה באורנג':)

נותן שירות בפוטנציה ../images/Emo3.gif

שאלה לי אליכם, האם מישהו נהג לעבוד/עובד כיום כפקיד קבלה במלון? נראה לי שזה הפורום הכי מתאים...
מחר יש לי ראיון לתפקיד הנ"ל, ורציתי לדעת מה שואלים בדר"כ? אני משער שבעיקר לגבי האנגלית... יש לי אנגלית טובה מאוד, אבל משום מה אני חושש שאני לא טוב במונחים... מתי Mr ומתי Mis, ומתי Madame וכו'... בכל מקרה, אשמח אם תכתבו לגבי כול פיסת מידע כל שהיא. נוסף לזה, איך צריך להתלבש?
אין לי חליפות או משהו בסגנון.
כלומר, תכננתי ללבוש ג'ינס ופולו חלקה בצבע כחול כהה, זה הכי "רשמי" או "ייצוגי" שיש לי.
מה נראה לכם? כנ"ל לגבי גילוח: חובה להתגלח עם תער, או שאפשר להשאיר זיפים קטנטנים? (מובן שלא יער עבות
, אלא יותר כמו יום אחרי הגילוח. זה פשוט גורם לי להיראות מבוגר יותר, שכן אם לא, אני נראה ממש כמו תינוק בן שנה.) וזהו בערך. אה, ואם זה לא הפורום הנכון בסופו של דבר, אשמח גם לשירות העברות קטן.
תודה!

justme100

New member
שלום,אני חדשה פה וצריכה את עזרתכם

אני עובדת בשירות די הרבה זמן ובעוד שבוע אני מתחילה קורס לנציג בנקאי בבנק "דיסקונט", האם למישהו יש פרטים על המוקד ? תנאים , שכר ,קידום? למרות שאני אחשב כעובדת בנק לא כל כל הסבירו לנו על התנאים ודבר נוסף שמדאיג אותי זה שרק התחלתי ללמוד ונראה לי שלא ניתן להתקדם בבנק ללא תואר ועד שאני אסיים..... אולי עדיף לנסות את אורנג' שמעתי שהחברה מעולה וקידום מהיר לטובים? מחכה לשמוע את דעתכם וערב טוב

justme100

New member
היי , לדעתי עדיף לך לבחור בדילות

עבודה מדליקה וחברה מצויינת , אבל כפי שאני יודעת אין דיילות קערקע בחול מטעם אל על רק דיילות אוויר או בטחון

grassalice

New member
דיילת ביטחון../images/Emo98.gif

כן, התפקיד שאני מדברת עליו הוא דיילת ביטחון- האלו ששואלות אם ארזתם לבד, רק בחו"ל..:) אבל זה ככה מבחינת משכורת? כי אני יודעת שבאורנג' אפשר להגיד לאזור ה8,000 ש"ח בחודש, אולי 7,000. אפילו אם המשכורת של אל על היא כזו, השאלה היא מי מממן לי את השהות שם: שכר דירה והכל... כאן בארץ זה מסודר (אני אצל ההורים, אבל מותר לי: אני בת 20:) אבל שם זה עלול ליצור לי חור בכיס... אוי, דילמות, דילמות..

זה לא נקרא דיילת

אלא ע קב"ט, או סלקטורית בפי העם. את צריכה להיות בת 22 עם נסיון של שנתיים בעבודה עם אנשים (שירות בצה"ל נחשב שנה מתוך השנתיים) עם אנגלית ברמה של שיחה ורצוי גם שפה נוספת (צרפתית, רוסית, ספרדית, גרמנית, איטלקית וכו הכל יתרון) העבודה מתחלקת לשניים - עבודה ספציפית בתחנת אל על. שם הכל תלוי בתחנה. את המשכורת מקבלים בדולרים. תחנת לונדון לדוגמא לא שווה כל כך את זה כי דמי המחייה שם מאוד גבוהים. לעומת זאת בתחנת בנגקוק דמי המחייה נמוכים. כמות העבודה גם משתנה. בתחנת ניו יורק יש המון עבודה לעומת זאת בתחנת בודפשט יש הרבה פחות כי יש הרבה פחות טיסות. האופציה השניה היא להיות בייס ישראל, לשבת בישראל ולנסוע לאן ששולחים אותך לתגבורים, שם המשכורת טובה יותר ועובדים יותר בהתאם לתחנות ששולחים אותך. אל על מממנת לך את בתי המלון ואת מקבלת גם משכורת מסויימת על הימים שאת נמצאת בהם בחו"ל ללא תלות בכמות העבודה שעשית. אחת הבעיות העיקריות עם זה זה שאת סטנד ביי בטיסות ואז את יכולה לחכות ימים שלמים לפני שאת חוזרת לארץ. בכל מקרה תנאי הקבלה מאוד קשים. הם מעדיפים אנשים עם נסיון קודם בתחום (אנשים שעובדים ברשות שדות התעופה בתפקיד) ואת מחוייבת לשנתיים בתחום השירות וכמובן מעל גיל 22 שאת לא עומדת בתנאים אלו. אני ממליצה לך לפנות לרשות שדות התעופה ולנסות להתקבל לסלקטורית בארץ, את יכולה להתקבל בגילך והם לא דורשים את אותו נסיון שאל על דורשים. את צריכה להיות בעלת ת. בגרות ות. שחרור מצה"ל, את צריכה אישור בריאות ואישור שאינך עיוורת וצבעים ושוב כמובן אנגלית ברמה גבוהה של שיחה. בעבודה את נתקלת באין ספור טיפוסים. כאן, כמו באל על רוב העבודה היא עם ישראלים אבל גם יש עבודה עם המון המון זרים וסיפורים מאוד מעניינים. העבודה מאוד מתגמלת, הן מבחינת שכר (את בשקט יכולה לעבור את ה-6000) והן מבחינת התנאים (תלושי מזון, הסעות שגם עליהן את מקבלת החזר נסיעות, בונוס חודשי על הגעה לעבודה ואחוזי שכר גבוהים בשבתות חגים ולילות)

grassalice

New member
קריטריונים, ו: קריאה לכל האורנג'ים!

קצת פחות קריטי לי הקריטריונים המשתנים כמו גיל, ניסיון בעבודה וכו', כי יש לי טיפ-טיפונת פרוטקציה ברשות שדות התעופה שיכולה לסדר אותי כמו שצריך, וגם אם לא, אלו דברים שאני יכולה לצבור ולגשת לתפקיד רק אחרי שצברתי אותם. אני מניחה שאת המבחנים שלהם אני אעבור, אם עברתי את אלו של אורנג', אבל זו תהיה הנקודה הבעייתית מבחינתי. לפי מה שהבנתי ממך אני צריכה להגיד לפרוטקציונר שלי שאני רוצה להיות סלקטורית בחו"ל כשהבסיס שלי הוא בישראל. הוא באמת אמר לי משהו כזה, אבל טוב לדעת שזה מה שמביא יותר כסף. תודה רבה, עזרת לי המון:) - - חבר'ה של אורנג'! אתם כאן? לא יזיקו לי תשובות לשאלות ששאלתי... אני קצת לחוצה מהמבדק הזה

אבל בחו"ל זה לא רשות שדות התעופה

ולכן זה לא יהיה לך יעיל. בכל מקרה גם אם יש לך את הפרוטקציות הכי גדולות בעולם את עדיין צריכה להיות מינימום בת 22 או אם נסיון בתחום בארץ. ושוב, בחו"ל זה אל על ולא רש"ת לכן שום פרוטקציות בעולם לא יעזרו לך. (אני אישית לא הייתי מתלהבת כל כך מפרוטקציות, צריך להיות טוב במה שאתה עושה ולא שיגישו לך הכל על מגש של כסף)

grassalice

New member
לא צריך להתרגז...

אוקי, לא צריך להתרגז... לא זילזלתי במבחנים של אל על, אבל אני מניחה שהם פחות או יותר באותה רמה כמו של אורנג', ואם הם יותר קשים אז אני פשוט אצטרך להשתדל יותר. פרוטקציה יכולה לעזור הרבה, ואמנם יש לי אותה ואני אפילו לא אהסס להשתמש בה במקרה הצורך. לא הגישו לי שום דבר בחיים על מגש של כסף וכשמגיעה הפעם האחת שבה זה כן מוגש לי, מי אני שאסרב? אני לא יודעת מה איתך, אבל אני צריכה לחסוך כסף בשביל האוניברסיטה ואין לי הורים מיליארדרים שישלחו אותי לשם. אני לא אבחל בשום אמצעי (חוקי, חוקי, תירגעי..) בשביל להשיג את הכסף הזה, ואם זה אומר פרוטקציה, אז זה אומר פרוטקציה. תודה בכל אופן על המידע היעיל, אני אעזר בו.

grassalice

New member
אה, ו...

נכון שרשות שדות התעופה היא כאן בישראל, אבל האחראים על האבטחה בדוכנים הישראליים בחו"ל הם אותם חבר'ה בדיוק: חטיבת האבטחה ברשות שדות התעופה. כל מערך האבטחה של חברות התעופה הישראליות (בכל העולם כולו..) כפוף לחטיבת האבטחה של רשות שדות התעופה, יוצא מכאן שמה שהם אומרים, הולך. אם אני לא אתקבל לאורנג', אני אבדוק את זה מקרוב. אני מקווה שאני לא אצטרך..

אז זהו שלא מדוייק

מי שאחראי על כל זה זו יחידה מאוד מסויימת בשב"כ, מי שמעביר את ההסמכה זו רשות שדות התעופה. אבל מי שאחראי על קבלת העובדים ועל העבודה עצמה הם אל על ולא רשות שדות התעופה. אני לא יודעת מה איתך, אבל אני קורעת את התחת שלי מספיק קשה בעבודה שעבדתי עוד יותר קשה על מנת להתקבל אליה (כי הידע נובע מהעבודה שאני עובדת שם) וזה לא נחמד להצליח בזכות עצמך בדברים האלו ואז לגלות שאלנשים יש את המסלול הקל רק בגלל שהם מכירים שם משהו. בניגוד לעבודה במכירות שיש עוד הרבה כאלו כאן מדובר על הביטחון של האנשים ושל המדינה ותסלחי לי שאני לוקחת את העבודה שלי קצת ברצינות כי אם אני אפשל אני לא אאבד לקוח, אלא אני אאבד מטוס עם 400 נוסעים עליו

מותר לי

New member
../images/Emo2.gif באמת../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

זה אומר שיש לי סיכוי באורנג'?
וחדשות טובות: אני אמורה לצאת לשיקוף בזמן הקרוב

מותר לי

New member
כך קוראים להם אצלכם?

אצלינו קוראים להם בשם הפשוט והנדוש: משקפים תודה

kerikeri25

New member
עובדי אורנג, סליחה שאני מציקה לכם

מישהו יודע מה השם של מנהל משאבי אנוש בחברה ??תודה

את מוזמנת להציק חופשי

גם כי מגיע להם וגם כי הפורום נועד בין היתר לסייע אחד לשני (אפשר להגיד שאנחנו סוג של פורום תמיכה). רק בקשה קטנה - להבא לשרשר...

bell boy

New member
ורק לי יש פרוטקציות במחסן הלוגיסטי

שלנו
מישו רוצה ממיר כסוף?

למעלה