יעוץ בקשר לגיוס

גוראריה

New member
אין נמוך מ21

וגם אים ילך על כל הקופה =נפשי לא יהיו לו ממה לחשוש כל כך חוץ מלשמוע אותכם זועקים לו- משתמט אחד

גוראריה

New member
טעות

או הפחדות מכוונות ? לעודד צעירים שלא מעונינים בלשרת ? יעבור את אותה בחינה של רפואי אפשר לבדוק את זה !!

פרופיל נפשי אינו מונע ../images/Emo34.gif../images/Emo104.gif

ממך לעשות רשיון נהיגה. לאחר שאתה מוצא פרופיל נפשי, עליך לפנות למשרד התחבורה, ואתה עובר מבחנים די טיפשיים כדי לבדוק שאתה לא באמת חולה נפש, ואז נותנים לך לעשות רישיון נהיגה. זה שפרופיל נפשי מונע ממך לעשות רישיון נהיגה, זו בסה"כ אגדה.

מצד שביעי

לא לכולם מתאים לעשות דווקא בגרות, ויש כאלה שלעשות בגרות לפני צבא זה גם לא מתאים. אני לא אומרת כן או לא צבא, אבל יש כאלה שלוקח להם זמן להבין מה קורה מסביבם (אחרי היציאה לשאלה). מייד קופצים עליהם: "בגרות! בגרות!". אולי עדיף שיעשו משהו אחר- לעבוד, לעשות קורס מחשבים, להתגייס ואז עם קצת יותר נסיון חיים ואיפוס למצוא משהו שהם רוצים לעשות בחיים. בהחלט עדיף להתגייס לצבא עם תעודת בגרות, אבל גם אם לא, תמיד אפשר ללמוד לקלף תפו"א, לספור זבובים בשק"ם, ללמוד איך להסתדר עם מנגנונים בירוקרטיים אטומים, ואולי אפילו לעשות רישיון נהיגה (תמיד רציתי להיות "נהגת בוס" זה נשמע כל כך סמכותי ועם זאת ריחני).

נתונים לא מדויקים מעלים לי את הסעיף

כבר הרבה זמן מסתובב הנתון השקרי על 45% מהחילונים שלא משרתים וזה פשוט סילוף שקרי שהחרדים נהנים להפיץ. הנתון הזה כולל את כלל הציבור. מתוכו כ - 20% ערבים, 10% חרדים, עשרות אחוזים מהנשים הדתיות לאומיות והמסורתיות לא משרתות (רובן עושות שירות לאומי) . הנתון לגבי הציבור החילוני מסורתי הוא פחות מ - 10% ובזה נכללים החולים פיזית ונפשית,בעלי פיגור שכלי, הנכים ואחוזים בודדים של מתחזים. נא לדייק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אבזץ

New member
תוכו זרק קליפתו אכל!

לא המשל עיקר אלא הנמשל, תתיחס לגופו של דיון ולא לסטטיסטיקה זו או אחרת ואם במשל עסקינן, מי כמוך יודע מה מצב-הגיוס, הבט ימין שמאל קדמה וימה וראה, שאל את בנך -כמה מהשכבה התגייסו וכמה לא, תשאל אותו! וגם אם כולם התגייסו במחזור זה או אחר, נו באמת, זה כמו שהיה בזמנו-בחייך!

סידארתא

New member
השביזות מעבירה אותך על דעתך

אם תלך ברחוב, ובידך חפיסת שוקולד, והנה בצער רב וביגון קודר נגמר השוקולד ונשארת עם העטיפה בידך, ותעלה בלבך התשוקה להשליך פסת נייר מיותרת זו מעליך (לאחר שברכת ברכה אחרונה כמובן), אך אבוי - אין פח זבל בסביבתך הקרובה! והנה תראה מולך על גביי המדרכה חתיכת נייר ומעליה קליפת בננה, ולצדדיה חלקי אשפה נוספים אשר השליכו עוברי אורח שלפניך, האם יהיה הגון מצדך להוסיף את האשפה שלך אל הזוהמה שברחוב, או שמא אתה, שהנך אדם הגון והגייני יותר מאותם עוברי דרכים נלוזים, תמשיך בדרכך עם אותה העטיפה עד אשר תתקל בפח אשפה אשר יבלע בשמחה ונקיון לבב את הזבל שלך? ותן לצטט משפט שאיש אחד חכם כתב לא מזמן: "לא המשל עיקר אלה הנמשל"

aviבר

New member
דעתי בנושא

בתור אחד שהיה לוחם בסדיר ובקבע והצבא שינה אותי ועזר לי מאד אני ממליץ לך להיתגיס ולאחי קרבי שאתה יכול כי הצבא רק בונה את האנשים ואופך אותם לחילים שהם אנשים סוג א. הגיל לא משנה בצבא לאפך לפעמים יש אנשים בגיל שלך שיותר קל להם כי יש להם יותר נסיון בהרבה דברים הרבה הצלחה

אבזץ

New member
הי אתה כאן!? לא ידעתי! סליחה

יחי צה"ל, ותחי מדינת ישראל. הפרחים לצה"ל. הפירחחים כבר שם. בברכה טוראי אבזץ.

אהבתי את "בברכה טוראי אבזץ"

לדעתי צריך להחליף את שם הספר החייל האמיץ שוויק. אתה יודע..

ברוך הבא אבי

איזה יופי שאתה כאן. מקווה שנרגיש פה את החיוך הקבוע שלך. ועכשיו לנושא הדיון: אין ספק שהמוטיבציה לשרת אצל חלק מהצעירים נמוכה מאשר היתה בזמני, לפני 30 שנה. זה נובע מכמה סיבות: א. ישראל איננה אותה חברה מגוייסת שהיתה פעם. כבר בזמני זה התחיל להשתנות לכיוון של יתר אינדבידואליזם. ב. יש חלק ניכר מהציבור היהודי בישראל ( לפחות 30% שמסתייג בחריפות ממדיניות הממשלה ולא מבין למה צריך לשבת בשטחים. רבים יותר לא מבינים מה יש לנו לעשות בהתנחלויות. ג. תחושת האפליה (למה חרדים וערבים לא נותנים 3 שנים למדינה כמוני) מעצימה את חוסר הרצון לשרת ועם כל זה אני מסתייג מדעתו של לייזר (שאגב, למיטב ידיעתי היה פטור משרות עקב תאונה שבה נפגע ברגלו) וחושב שכל יוצא בשאלה, רצוי שישרת בצבא כחלק מתהליך הסוציאליזציה בחברה הכללית.

למעלה