יעוץ בקשר לגיוס

יעוץ בקשר לגיוס

אני מתלבת אם כדאי לי להתגייס, אני כבר בן 21 ובינתיים לא התגייסתי, בגלל שאין לי שום השכלה חוץ ממה שלמדתי בישיבה, נראה לי שבגילי זה קצת מאוחר להיות 3 שנים בצבא, ואז אחר כך להתחיל עם בגרויות וללמוד לימודים גבוהים.. אפשר לבקש קיצור בשרות? האם אפשר לפנות להל"ל שיעזרו לי ויתנו לי כוון איך לפעול?

ברוריה2

New member
אתה מוזמן להתקשר להל"ל שם תוכל

לקבל ייעוץ בכל הנושאים הללו. בהצלחה! 1-700-70-70-73 (אם זכרתי נכון)

מראה מקום

כמה לינקים סיפורו של שבתאי צבי סיפורו של במבי באנגלית סיפורו של מוטלה1 בכלל, אני ממליצה בחום לעשות חיפוש בפורום על מילים שקשורות בנושא (כל נושא!) - התוצאות מרנינות! >ספל חמאה נגד להשלים בגרויות ולימודים גבוהים<

אחר

New member
וואו

אולי נמנה אותך להיסטוריונית של הפורום?

אני מרשה לעצמי לייעץ ../images/Emo34.gif

אחרי שהייתי קצין שלישות. לדעתי עליך להתגייס למרות גילך (שהוא לא כ"כ מופלג). הצבא פותח בפניך אפשרויות ותחומי עניין רבים. תוכל להנות משלוש שנות שרות ואולי אף להתקדם (קורס קצינים וכו´). זאת ועוד, הצבא נותן לך אפשרות במהלך השרות הצבאי, ללמוד ולסיים בגרויות על חשבונו. חבל לא לנצל.

גל נעים

New member
מסכים לדיעה הזו.

בתור אחד ששירת ביחידת עילית, אני יכול לספר שהצבא נותן המון, נותן אפשרויות בלתי נדלות למקורות ידע, וכמובן-אופציות ללימודים גבוהים באונ´ למתאימים, קורסים מגוונים שיוכלו לשמש אותך גם בעולם האזרחי, ו-"נקודות הזכות" על כך ששירתת את מדינתך נאמנה. <גל ממליץ להתגייס לצה"ל-כי זה אנחנו,בליבותינו ובדמינו!>

אבזץ

New member
זיל ותהיה אגואיסט גמור

ואל תכנס בך רוח שטות-רוח הפטריוטזם, אני רציני ומתכוון לכל מלה. כמה סיבות טובות להתגייס. 1) צה"ל אינו ערוך ומוכן לקלוט בחורי ישיבה (נכון שאתה כבר לא) 2) צה"ל הינו גוף גדול וכבד בירוקרטי (האמא של הבירוקרטיות) ואין לו משאבים להתמודד עם בעיות פרט, הוא- הצבא לא רואה אותך, הוא רואה מס´ (מס´ זה *קב"א ופרופיל) והמס´ לא תמיד חזקים, לכן אם אתה רוצא שיתיחסו אליך כפושטק משכונת התקווה בגיל 18 , או הלוואי ובמקרה הטוב!? כילד שמנת מרמת אביב ג´ תתגייס ומהר. 3) אם אתה מזוכיסט, יש לך בהחלט סיבה טובה מאוד להתגייס. 4) אם אתה רוצא מאוד לרדת מהארץ ולא מסוגל נפשית כי נשאר בך זיק של ציונות תתגייס. 5)כנ"ל במקרה שהוצע לך ג´וב שמן אצל ערפאת, חיזבלאה, או כל גורם עוין. *קב"א : קבוצת איכות מין סולם דרוג איכות המלש"ב-מיועד לשרות בטחון, הקב"א מושפע בין היתר ממספר הנפשות החיים בביתך, רמתך המתמטית כפי שנקבעה במבחן הפסיכוטכני ועוד. לעניות דעתי שום דבר וחצי דבר מבין אלו לא מייחד את בחורי הישיבות. ואם תמצי לומר- יגעתי בתורה ומה יהי עליה? תורה תהא מונחת בקרן זווית, עד שיבוא מישהו בעל שאר רוח וישנה ולו במעט את גישת צה"ל למלשבי"ם החרדים בהווה ובעבר, ועד אז, ולו רק כאקט מחאתי אל נא תתגייס!

אתה היית בצבא?

לי דווקא יותר נראה שאני כן רוצה להתגייס כי חשוב לי בשביל להתארות בחברה חילונית לשרת כמו רוב החילונים. אני לא מבין למה אתה כזה נגד. אם אני לא אתגייס אני חושב שארגיש כל החיים שפיספסתי משהו. אני חושב שאפשר גם להתגייס ואם זה לא מסתדר, לקצר את השרות.

אחי תתגיס, אנחנו באותו גיל נאכל

את אותו חרה יחד, בכלל אני לא רוצה לסבול לבד. סתאאאאאאאם אחי, אני לא מבין בענינים האלה, אני רק יודע שאני מתגייס עוד מעט ואתם תהיו חייבים להסתדר בלעדי לי זה יהיה נורא נורא קשה להיות בלי אינטרנט. אם בא לך לבכות יחד, תתקשר ונבכה על מר גורלינו. שטויות אחי.

אבזץ

New member
שבתאי אנ´לא מאמין אתה מתגייס!?

למה, ולמה? מה נפל עליך? חבל על דאבדין ולא משתמטין !!!

אבזץ

New member
להתערות זה יפה.

הא לך כמה עובדות על הישראלי החדש: 1) כ-45% מבני עמנו- החילונים לא משרתים בצבא מסיבות שונות: אי התאמה, פרופיל רפואי נמוך ועוד, בעוד שבעבד היו אלה מתנדבים לצה"ל. 2) הגיוס לצה"ל הוא כבר מזמן ואף היום- עת הפטריוטיזם גואה אינו בקונצנזוס הישראלי- עיין ערך סרבנים, ועוד. 3) ללא ספק ובלי קשר לסעיף 1 ו-2 תואר אקדמי ממוסד אונברסיטאי מכובד יערה אותך בקלחת הישראלית, הרבה יותר משהצבא יסנצ´ר אותך וזה בדוק! הבן, ידידי, ללא ספק אני חושב שהצבא והשירות בו חשובים אך, מה לעשות ישנם דברים חשובים הרבה יותר. חשוב שתדע זאת, ולא תחיה באשליות. רגע לאחר השיחרור כל הבעיות שלך היום תחזורנה ובעוצמה רבה יותר- שהרי זקן אתה בשלוש שנים. יחד עם זאת ישנם מסלולים יחודיים בצה"ל המאפשרים ללמוד תוך כדי שרות- בגלל אופי השרות בשמרות וכו´, כמו כן קימת אפשרות לדחות בשנתיים את הגיוס ע"מ ללמוד לבגרות, חשוב על זה! ועמוד על שלך! זה הרבה יותר ממגיע לך! נ.ב : האפשרות האחרונה -השלמת בגרות בטרם גיוס, תפתח לפניך אפשרויות רבות יותר ואיכותיות לאין ערוך בצה"ל חשוב גם על זה! מצד שני: אולי כדי לקבל תפקיד פחות איכותי ולהשלים תוך כדי השרות את הבגרות ולהתחיל ללמוד לימודים אקדמיים עוד בהיותך נער. מצד שלישי: אולי אתה כ"כ גאון מוכשר ובבגרותך תשכנע את צה"ל להפוך אותך לרמטכ"ל בלי כל בגרות וכו´. מצד רביעי: אולי אתה רוצה ללכת ולהלחם למען ארץ ישראל השלימה -בחזית, ובעוד שלוש שנים ללכת ללמוד ופער הגילאים לא משחק אצלך תפקיד כלל וכלל. מצד חמישי: אולי אתה בכלל לא רוצה ללמוד. מצד שישי: מגיעה שבת... אני לא מכיר אותך ואת רצונותך, רק דבר אחד חשוב לי שלא תחייה באשליות. ואני מבקש סליחה אם בלבלתי אותך יותר.

Le Fay

New member
ואם אתה הולך להשתחרר

על סעיף נפשי, אל תשכח לעשות רשיון נהיגה לפני כן. כי בלי שום קשר לתואר אקדמי, בלי רשיון נהיגה תמיד תרגיש אאוטסיידר.

אבזץ

New member
רשיון נהיגה יש לי ב"ה

עכשיו אני עובד על רשיון נפשי... רק שלא יאשפזו אותי. <פעם הייתי סכיזופרן, היום אנחנו מסתדרים ביחד יופי...>

Le Fay

New member
התכוונתי ל"כטוב ליבו"...

<וזה שאתה פרנואיד, עוד לא אומר שלא רודפים אחריך>

אבזץ

New member
מה זה ישנם עוד אנשים כאן!?

מה זאת אומרת הגברת!? פויה לה...

גוראריה

New member
לא מדוייק

המשתחרר על פרופיל רפואי 24 ומבקש רשיון נהיגה תעריך בחינת כשירות מרופא מטעם משרד התחבורה אם אתה לא חולה נפש באמת אתה תעבור את הבחינה .

למעלה