יסורי מצפון

לביאה11

New member
יש פה הגזמה פראית לגמרי

אני פוגשת אותה לעיתים מדברת איתה מידי פעם בטלפון בשבילה זה אף פעם לא מספיק אני לא "הילדה הרעה" נהפוכו, אני רק קצת יותר רחוקה ומעט טעונה.

מצטערת אם לקחת...

את דבריי רחוק משכוונו. דברת על ייסורי מצפון...הגבתי לך עליהם. מה העומק...כמה העומק...רק את יודעת. מבטיחה לא להגזים יותר להודעותייך

לביאה11

New member
זה לא ממש מנחם אותי

ממש לא. אני חושבת שקשר טוב עם ההורים נותנים לנו המון כח. את הכוח שלי אני שואבת ממקורות אחרים ועדיין חבל לי

Rinattt

New member
יקירתי...

יסורי המצפון שלך לא באו סתם, את יודעת שאמא שלך צריכה אותך ואת לא שם בשבילה מספיק, נראה לך שהיא צריכה יותר ממה שאת יכולה לתת. מזלך שזה הדבר היחידי שהיא מצפה ממך, ולא זקוקה לך ליותר מכך, אני הייתי מתעלית על עצמי ומספקת לה מה שהיא מבקשת, במידה ואני לא יכולה כל כך הרבה הייתי מסבירה לה, (עסוקה 12\7 כמו שרשמת). אבל לא מתעלמת! רשמו לך כאן הרבה דברים על לסלוח ולשכוח, כדאי ורצוי לדעתי לאמץ את זה, ולמה? כולנו בני אדם, גם את, וגם את מסוגלת לטעות עם אחד מילדייך, היית רוצה לקבל יחס דומה? כדי להבין את הצד השני צריך להעמיד את עצמנו באותה סיטואציה, אז נכון שלא תעשי אותה טעות כמו שהיא עשתה איתך, אבל את או אני או כל אמא אחרת טועות מידי פעם עם הילדים, לפעמים אמא לא עוזרת כדי לתת לילדים שלה להתמודד, לפעמים מחוסר הבנה, לפעמים מחוסר ברירה ואמצעים, יש אלפי סיבות... אבל לאמא תמיד סולחים, בפרט אם זו אמא שטיפלה ואהבה במסירות, (גם אם לא הייתה מספיק חזקה, לא כולן אותו הדבר). גם אם נרשמו לך כאן דברים שהעלו את יסורי המצפון שלך, זה בכדי לגרום לך להבין שאת טועה, וזה שכתבת כאן ואת מודעת שאת טועה זה כבר טוב, מה שנותר לך זה רק לתקן את הטעות, ואת יודעת את הדרך...

לביאה11

New member
תודה מתוקה שלי... התקשרתי

אליה לפני חצי שעה היא כל כך שמחה שהודתה לי שהתקשרתי. אני מתכוונת לשנות את המצב ואני יודעת שבשביל זה צריך כח ויש לי... עד גבול מסויים כמובן אבל אני מבינה שעם שיחה קצרה איתה היא תבין. תודה בובה

תמי דקל

New member
לביאה יקרה,

כתבת כל כך יפה. ממש ריגשת אותי ואני מזדהה בהחלט עם הכאב שלך, עברתי חוויות לא נעימות עם הורי. גדלתי ממש בסביבה עוינת והרגשתי כל חיי שאני יתומה, בעוד שהורי עדיין בחיים. אבל.... למדתי למחול. אני לא שכחתי את העבר, אבל אני לא שומרת טינה, כי אני שומרת את הכוחות לבני ולי. אני לא משקיעה במערכת היחסים איתם כפי שהשקעתי בעבר. היום אני שמה את בני ואת עצמי בראש סדר העדיפויות. נכון שמדי פעם אימי מתלוננת שאני לא באה לבקר אותם מספיק. אבל הבהרתי לה חד משמעית שאני אגיע לביקורים רק כשיסתדר לי ואני לא אקרע את עצמי כדי להגיע אליהם. כדי שאני אוכל לבקר אותם, אני זקוקה ממש להכנה נפשית. זה מורט אותי לגמרי, במיוחד אם אבא שלי לא במצב רוח מרומם. אני עושה רייקי לפני כן, כדי לא להפגע מהם שוב ושוב. ממש כך. אני לא ברוגז, כי לדעתי, ברוגז לא מניב תוצאות. אנו לא יודעים מה יקרה מחר. ואם חס וחלילה מחר יקרה משהו, אני הייתי רוצה להרגיש נעים גם להיות איתם. אני מקווה שאת מבינה אותי. אנו זקוקים לחיבוק שלהם גם אם אנחנו בני 40 ו-50, והם כנראה לא קולטים את זה מספיק. אמא שלי כל הזמן דיברה על החיות שהיא מאוד אוהבת ואיך האמהות דואגות לגורים שלהם. פעם אמרתי לה שחבל שהיא לא דאגה לנו כמו לחיות. יחד עם זאת, אני מודה לה על האהבה שהיא העבירה לי לחיות. אני מסתכלת עליה בחמלה וסולחת לה, כי אחרת אני לא אוכל להמשיך לחיות אם לא. אני אומרת לעצמי שהיא עשתה את המירב שהיא רק יכלה בתנאים שהיו לה, והיו לה תנאי מחייה לא קלים. אסור לנו לשכוח, שגם הילדים שלנו יכולים להעביר עלינו ביקורת על איך שאנחנו מגדלים אותם!!! הבן שלי כל הזמן אומר לי שאני שמרנית מדי. אוקיי. בסדר. אני בדיעה שלמה על דרך החינוך שלי. ואני משוכנעת שכשהוא יגדל הוא עוד יודה לי, אבל זכותו להביע את דעתו, כפי שאני מביעה את דעתי על איך שאמא שלי גידלה אותנו. הכל לגיטימי. גם להרגיש רע זה בסדר. אין כאן נכון או לא נכון. אנו צריכים רק להבין דבר חשוב אחד - שהכל בא מבחירה שלנו. נכונה או לא נכונה רק הזמן יגיד. גם הכעס שלנו זה בחירה. אנחנו יכולים לבחור גם לא לכעוס. לתת לזה לחלוף לידנו - ואז הרווח כולו שלנו. אני יכולה להבין שאולי יהיה לך קשה לקבל את חלק מהדברים שכתבתי, וזה מובן. את לא חייבת. אני יכולה רק להגיד לך שהשיטה הזו עובדת. המאמץ לשנות גישה שווה כדי שאנחנו נוכל לחיות חיים מלאים ומרגשים. קבלי
גדול. ומאחלת לך בהצלחה. תמי

Rinattt

New member
לסלוח פירושו להמשיך לחיות...

ללא כעסים ויסורי מצפון... לכעוס זה להאשים את עצמך על טעות של האחר... צודקת בכל אשר אמרת... זו הדרך הבריאה ביותר... לדעתי... אהבתי מה שכתבת...

לביאה11

New member
תמי יקירתי../images/Emo140.gif

אני מסכימה לחלוטין עם כל מה שאמרת ואת יודעת מה? כשאני קוראת את כל התגובות פה אני מבינה שבעצם המצב שלי הרבה יותר רגוע מהאחרים זה לא מנחם אותי חלילה אך מביא אותי לחשוב שאם אחרות עברו דברים יותר קשים וסולחות אזי אני צריכה להעריך את איך שהיא גידלה אותי בעצם. אימי נתנה לנו אהבה ענקית היינו מוקפים באהבה שלה כל הזמן עד שהבנתי שתמיד הייתה גם הפליה אומנם הבנתי את זה מאוחר יותר מכיוון שהתחיל גם יותר מאוחר אבל הבנתי גם שהיא בעצמה לא יודעת איך לתת אהבה לארבעה ילדים. זה היה גדול מידי עליה. אימי ואבי התגרשו כאשר הייתי בת 14 ואחי הקטן בן 8 ואני שמחה מאוד שהעליתי את הנושא כאן נוכחתי שיש פה אנשים שיכולים באמת לעזור
תודה תמי

תמי דקל

New member
היי לביאה

בהחלט כן, תמיד יש משהו בשרשורים שמדליק אצל כל אחד מאיתנו איזו נקודה אפלה. את יודעת קראתי את מה שכתבת עכשיו, ואני רואה כאן מספיק סיבות כדי לא לאבד את הקשר עם אמא שלך. לי מספיק שכתבת "אימי נתנה לנו אהבה ענקית. היינו מוקפים באהבה שלה כל הזמן...." זה בשבילי עולם ומלואו לביאה. את יודעת למה? כי תמיד נתנו לנו הרגשה שנולדנו בטעות. לי לפחות גם אמרו זאת בריש גלי. את העבודה שלי אהבו, את החריצות שלי אהבו. תמיד אמרו עליי "אמא קטנה" "אשת חיל" למרות שרק הייתי ילדה אבל מה לעשות נולדתי בטעות. ועם זה גדלתי. עם הרגשה של מיותרת. לא נאהבת. ורק הפורום של לנדמרק עזר לי להתגבר על כל המכשולים שיצר הדימוי העצמי הנמוך שהיה לי. אבל לא עוד. יתרה מזו. אמא שלי אף פעם ולא אבא שלי, עד עצם היום לא אמרו לי שהם אוהבים אותי או את האחים שלי. ואת היית מוקפת באהבה הענקית. זה עולם ומלואו. תחשבי לרגע איך ילד היה מרגיש בלי העוצמה של אהבת הורה. איך הילד שלך היה מרגיש, בלי שתאמרי לו שאת אוהבת אותו? תעריכי את מה ששיש לך, כי את לא יכולה להעריך את מה שאין. יש לך מספיק עבור מה להגיד תודה. ככל שתפתחי את הלב כלפיה במיוחד היום שהיא זקוקה לך, כך תקבלי חזרה. ואל תשמרי בלב, הוא לא יכולה לנחש מה את מרגישה. תהיי אותנתית, ותרוויחי בגדול. לביאה - לא סתם קראת לעצמך לביאה - לכי תכבשי את העולם!!!!
תמי

ערסlight

New member
יסורי מצפון

את בחברה טובה מאד. לכולנו [טוב, רובנו הגדול] יש חשבון עם הורינו. החשבון הוא בעיקר עם ההורה שכשהיינו קטנים בחרנו לחכות אותו כבחירה אינטואיטיבית להישרדות טובה יותר [כפי שראינו אז...] ככה שטחי. אני מנחש שאמך החדירה בך לאורך שנים את התחושה שאת לא בסדר. את כנראה תקועה בתחושה הזו. [שהמאפיין שלה הוא "יסורי מצפון" והגרוע... שאת מסכימה איתה.] זהו דפוס מעגלי שכמעט אי אפשר להשתחרר ממנו. כשאנחנו קטנים, חסרי אונים ותלויים לחלוטין בהורה, ההורה הוא אלוהים. ככל שאנחנו גדלים אנחנו מבינים שמי שחשבנו שהוא הכל... הוא לא. אנחנו חווים בגידה, נטישה, זייוף, התנשאות ועוד ועוד. [עבדו עלינו]. את החוויות האלה [מאז] אנחנו חיים כל חיינו. רובנו מורדים בהורים. [בד"כ גיל ההתבגרות]. זהו תהליך בריא מאין כמוהו בו ילד מתבגר שובר את הכלים, חושף את אזלת היד של הוריו ומנסה לפרוק את המטען המצטבר במשך השנים. רובנו לא מעזים ללכת עד הסוף וחיים עם השאריות. אלה שעדיין שימרו קשר תלותי עם ההורה [או מה שיותר נפוץ, בחרו בבנזוג שמזכיר את ההורה וממשיכים לשחזר] אפילו צוברים מטענים נוספים. הדרך הנכונה והפשוטה יחסית זה לפתוח את כל החשבונות, לשים על השולחן הכל, לדבר את זה, לבכות ולצרוח, להגיע לפורקן וגם להגיע אולי, לחמלה וסליחה המיוחלים. הדרך הזאת אינה מעשית לרובנו. ההורה עצמו [שגם הוא היה פעם ילד] לרב לא ישתף פעולה. זה ידרוש ממנו לבטל את כל פועלו ולערער את יסודות חייו. רק מיעוט זעום יסכים להתמודד עם זה. יש דרכים עוקפות ומסורבלות יותר. [ויש מגוון גדול של סדנאות וכאלה שחלקם עשויים לעזור]. אבל לא רק. כל אחד ודרכו. בכל מקרה זו דרך כואבת, מיוסרת, נחושה וארוכה [עם פרס גדול בקצה]. היתר יתבוססו בשלולית על המוות. והילדים של פעם הם ההורים של היום.

לביאה11

New member
אהבתי כל מילה שלך../images/Emo140.gif

אימי אף פעם לא נתנה לי להרגיש שאני לא בסדר אני איומה אם אני לאט אזכור לה חסד נעורים. בילדותי היא שמרה עלינו כמו אמא לביאה שנותנת אהבה, לא חינוך. אימי תמיד החמיאה לי והייתה אוזן קשבת לכל בעיה או גחמה שלי. זוכרת שאהבתי כל כך לשיר והיא, היא הייתה הקהל שלי כל ילדותי. תמיד הייתי יפה בעיניה, למרות שמי שהייתה יותר יפה הייתה אחותי אבל בשבילה הייתי יפה חכמה ומוכשרת מאוד. אבי למשל מתוך שבעת ילדיו (על פי שמועות) אוהב אותי במיוחד. אני מאמינה שהוריי מעריצים אותי לא היא זו שנתנה לי להרגיש לא בסדר. תודה ערס

לביאה אני מזדהה ואפילו מצדיקה

נכון- אמא יש רק אחת וגם אבא- נו אז בגלל זה צריך להקריב את החיים, לא! כל אחד צריך לחיות את חייו וכן- להיות שם אחד בשביל השני(משפחה זו משפחה), אבל לא בתובענות. והכי חשוב לביאה- בלי אשמה - האשמה הזו לא מובילה לשום מקום. יש תקופות בחיים, וצריך לקבל את זה שלא תמיד יש לנו את היכולת להיות בסדר עם כולם כולל ההורים שלנו.

לביאה11

New member
מסכימה איתך גילי

על כן אנו צריכים למצוא את שביל הזהב על מנת להיות שלמים עם עצמנו. אני חושבת שאני כבר בדרך... הנכונה. תודה גילי

לביאה11

New member
לקבור לא אוכל.... זה שם

אבל לסלוח ולקבל ולהכיל אני מוכנה לנסות אני כבר בדרך. תודה אגוז

למעלה