יסורי מצפון

לביאה11

New member
יסורי מצפון../images/Emo10.gif

אמא שלי פעם בתור ילדה הייתי דבוקה לסינרה זוכרת אותי בגיל 3 מבקשת את אישורה ללכת לפיפי "אמא... יש לי פיפי" הייתי מנערת את שמלתה והיא הייתה אומרת "לכי תעשי" כמה מעניין שאנו זוכרים את הדברים הקטנים שמלווים אותנו כל החיים. היום היום היא יכולה להתקשר בזמן שלא נח לי ואל תגלו לה. אני לא עונה
אני מתבוננת על הצג ומתלבטת לענות לא לענות, לענות לא לענות לפעמים אני נשברת (בדרך כלל) ועונה לפעמים אני אוטמת אוזניים. נכון, היא אכזבה אותי מאוד, פעם אחת בחיים כשבפעם הזו הייתי זקוקה לה יותר מתמיד. והיא לא אשה רעה, אבל גם לא חושבת יותר מידי ואני נזכרת היום שהיא קרוב לוודאי מחכה לטלפון ממני ואני כל כך רחוקה. המצפון מייסר אותי אמא שלי תסלחי לי שאני כבר לא ילדתך הקטנה שחשבה שאת היא הדמות החזקה בעולם שתתמוך בגוזליה באש ובמים את לא
גם אני אולי לא הכי חזקה בג'ונגל אבל למען גוריי אני אהיה לביאה אמיתית אמא הכי עצוב לי בעולם שאני לא יודעת אם אני באמת אוהבת אותך. אבל אני מאוד מרחמת עלייך עצוב לי כשאני חושבת עלייך עצוב לי כשאני יודעת שאת שם לבדך אני נלחמת עם עצמי , מלחמת רגשות מנסה לזכור כמה אהבתי אותך בילדותי וחשבתי ש... אם יקרה לך משהו אני אמות. היום אמא אני אמות אם יקרה משהו לילדי אני כבר לא כל כך שלך אני גם לא כל כך שלי אבל אני כאן ואני זוכרת את מספר הטלפון שלך בעל פה וגם יודעת איך להגיע אלייך רק תני לי זמן תגלי אורך רוח אני לא שונאת אותך, חלילה אני פשוט קצת רחוקה. כאב לי אז , עדיין ישנה הצלקת כשיש צלקת האזור יותר רדום פחות רגיש, פחות פגיע. אמא רוצה להקדיש לך את השיר הזה אמא, שיר הערש ששרת מזמן רודף אותי לאן אברח לאן, אילו יכולתי הייתי שוכחת איך באתי לכאן. אמא, לא אוכל להמלט מכישופך, עיני חשכו פתאום. אילו יכולתי הייתי חוזרת אלייך היום. אמא, הו אמא איך בדמי בעמקי נשמתי דעתך נחושה. אמא, הו אמא את וגם אני בשנאה ואהבה בין כח וחולשה. אמא, איך רציתי שתחבקי ותלטפי ותאמיני בי, אילו יכולתי הייתי עוקרת אותך מליבי. אמא, אין לי בית בחדרי במיטתי ואין לי מנוחה, איל יכולתי הייתי בוכה עוד דמעה מלוחה. אמא, את יודעת, אני זקופה וחזקה, כמוך בכל מצב, אילו יכולתי הייתי רוצה להודות לך עכשיו. יש מי שמזדהה? אני מקווה שלא

יש מי שמזדהה ../images/Emo24.gif

אבל לא עם השיר המדהים הזה של ריקי גל (כבודו במקומו מונח) ובגלל שאני כל כך מבינה אותך, יכולה רק לעטוף אותך בחיבוק ולהגיד לך, שאם החלטת שכך את רוצה שיהיו היחסים ביניכם, גרשי את רגשי האשם, זה לא מועיל ואפילו מחטיא

לביאה11

New member
לא יכולה לגרשם

זה חזק ממני אני גם מרגישה שזה לא הוגן כלפיה היום היא זו שזקוקה לי ואני לא הרבה שם

vered 37

New member
מבינה מאד אבל לא מזדהה.

ראשית ריגשת אותי מאד בכתיבתך. מבינה מאד את תחושת האכזבה שלך כשהיית זקוקה לאמך והיא לא היתה שם בשבילך. כואב לי לקרוא שאת לא יודעת אם את אוהבת את אמא שלך , ועצוב לך ושאת מרחמת עליה. אנחנו יכולים לבחור חברים אך לא הורים. לאמא או אבא אין תחליף בעיניי . שתפי את אמך לביאה דברי לליבה ..גם אם הצלקת עדיין כואבת ונותר הסימן ..זה הזמן לסלוח . אל תוותרי על אמך. יש לך את הכוחות להשאיר מאחור את העבר , להיות כאן ועכשיו ולפי הקצב שלך להתקרב שוב. לא מזדהה לביאה כי אמא שלי היא החברה הטובה ביותר שלי. מעולם לא אכזבה. מסירות ונתינה , אהבה והבנה. זורמת איתי לאורך כל הדרך בטוב וברע ועל כך אומרת לה המון תודה , כי בלעדיה לא הייתי כאן עכשיו. לביאה מחזקת אותך ושולחת לך
ו-

לביאה11

New member
תודה על העידוד ורד

יש בי חומות היא מצטיירת לי אחרת היום צר לי שאני לא מעריצה אותה מקנאה באלה שיש להם אמא כזו שאפשר להישען עליה ברגעים הקשים. אמא שלי טובה ואוהבת אבל לא בזמנים קשים היא לא חזקה והיא אמא שלי ואני אמורה לקבל אותה כפי שהיא לזכור לה חסד נעורים אני נלחמת ברגשות

vered 37

New member
אל תלחמי

קבלי אותה כפי שהיא. כשהיית ילדה אמך הצטיירה לך כחזקה. עכשיו מצטיירת בפנייך אישה שונה לא חזקה. היא טובה ואוהבת ונותנת מעצמה כפי יכולתה. כל מה שאמך נתנה לך היא נתנה מאהבה , היא לא מצפה לתודה או לחסד ממך.היא אמא שלך. לביאה, גם אמא חזקה נשברת כשלבתה רע .היא לא עשויה מבטון. היא חווה את הכאב כאילו הוא אישי שלה.וגם ברגעים קשים היא יכולה להזדהות אבל לא בהכרח לעזור.

מיKה

New member
היא לא אחרת

אולי רק קצת מתבגרת...ואין לי מושג מה הרקע לקרע בינך לבין אמך אבל מנסה לכתוב מהמקום שלי. כשאנחנו ילדים קל לנו לאהוב ללא סייג מפני שאז אנחנו חסרים את השיפוטיות והציפיות הגבוהות... במקרה שלי לפחות הבנתי שנוח לי להיות בצד הכועס ומאשים במקום הזה הכי קל כי אין צורך להתמודד עם העובדה שאמא שלי היא ככל בני האדם. גם מאכזבת לפעמיים. הבנתי שהצדדים באישיותה של אימי איתם בחרתי להילחם ואותם בחרתי לא לאהוב ...היו שם כל הזמן, וזו רק אני שהתבגרתי והפכתי שיפוטית ומצפה. ושהיא לא חייבת להיות המראה שלי...אלא יכולה להיות ממש בפני עצמה ואני ממש בפני עצמי...ואני לא חייבת להעריץ אותה, והיא לא חייבת להיות לי למשענת...ומה שבטוח היא בכלל לא צריכה להיות חזקה ועמידה בהכל, רק מפני שהיא אמא שלי. היא זו היא. ברגע שהתנערתי מכל אלו והתחלתי לקבל אותה כמו שהיא, וכמו שאני מקבלת כל בן אדם על חסרונותיו ויתרונותיו...ברגע שקיבלתי זאת, חושבת שאז היתה זו הנקודה שהתחלתי לחיות יותר בשלום עם עצמי ואיתה גם, ומה שעוד קרה הוא שברגע ששיחררתי את הכעס והציפיות התחלתי לאט לאט לגלות את הצדדים שכן ניפלאים באישיותה גם כאמא וגם כבן אדם... בשביל השקט שלך, תני דרור לרגשות האשם נסי לקבל ולכבד אותה בדיוק כמו שהיא. לא חייבת להיות שם אהבה גדולה , או חברות צמודה...אפשר למצוא את האמצע. אפשר אם רוצים.

לביאה11

New member
אימי מכבידה עלי מאוד

בנוכחותה , לצערי הרב בשבילה ביקור של שעה זה לא ביקור היא לא עובדת ואני לעומת זאת עסוקה 24/7 וכשהיא זקוקה לתשומת לב כל כך הרבה אני פשוט עייפה. אני לא ברוגז איתה אני כבר לא כועסת אבל מאוד רחוקה זה חזק ממני

מיKה

New member
טוב

לקחתי את זה למקום אחר לגמרי. למקום שלי. ובחזרה למקום שלך
תני מה שאת מרגישה שאת יכולה לתת...ועם זה תשלימי. מאמינה שלרגשות אשם על דברים שאין ביכולתנו לשנות יש להקציב לא יותר מחמש דקות בשבוע. קל לומר קשה לבצע, אבל בזה מאמינה.

לביאה מקסימה מזדהה איתך ../images/Emo24.gif

מכירה אמא כזו ואפילו יותר . אבל אל לנו לשכוח אמא יש רק אחת , אמא אי אפשר להחליף מתי שנוח לנו , קחי עצם וכמה שתנסי להוציא ממנו את הבשר לא תוכלי תמיד ישאר שאריות של בשר על העצם , כך גם אמא . קחי את הזמן שלך בסוף תחזרו להיות כמו שאז >מקווה שכך יהיה <

לביאה11

New member
הלוואי שאת צודקת

ככל שעובר הזמן אני מבינה יותר מכירה אותה יותר , והיא... היא לא נעשית חכמה יותר אלה תלותית יותר וחלשה יותר אני אעבוד על עצמי

maof

New member
ולכן נאמר..........

אמא אחת יכולה לגדל עשרה ילדים אבל.....עשרה ילדים לא ידאגו לאמא אחת. לביאה צר לי עליך.....אל תישכחי אמא יש רק אחת. מעוף

לביאה11

New member
לא בזה מדובר מעוף

אמא שלי עדיין מסתדרת לבד ואף אחד לא יתן לה לרעוב או לסבול. למען אבי למשל אני עושה כל מה שירצה אין מצב שהוא יצטרך משהו ואני לא אהיה שם למענה אני גם עושה מה שאינני עושה הוא... לבקר אותה יותר ולהתקשר אליה יותר. זה מה שהיא מבקשת בעיקר

maof

New member
לביאה אני לא שופט אף אחד....

כל אחד כדרכו ומחשבתו יעשה, כל אחד עומד מול בורא עולם עם חשבון הנפש שלו מעוף

לביאה11

New member
מעוף, בבקשה, אל תנסה לעשות

לי נקיפות מצפון יש לי מספיק. ואני מבינה מאין זה בא לך לכן אינני יכולה לשפוט אותך ואתה לא אותי אני יודעת שזה שגוי אני יודעת שזה לא נכון אני יודעת שאני מכאיבה אני יודעת אני יודעת לכן אני כאן ואני כותבת את זה.

maof

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo35.gif

לא בדיוק הבנתי אם צחקת או שהתכוונת למשהו אחר מעוף

למעלה