יסורי התרנגולת:

../images/Emo178.gif מה זה הדבר הזה?

והיא תשהה אצלכם 16 יום? כמה עברו כבר? נראה לי שתקבלי את גמולך בעולם הבא. ומה זה מחלות אוטואימוניות? נשמע מפחיד.

shellyland

New member
או בעולם הזה

מהתרנגול. נראה לי שמחלות המילה הזאת זה מחלות שקשורות בשיבוש פנימי של המערכת החיסונית.

חציחצי

New member
סליחה, אבל

למה זה מקובל (עליכם) שאפשר ליפול עליכם ככה, בלי לשאול, לתקופה לא קצרה ושלא מסיבות פיקוח נפש?! נחמדה או לא, כבוד מרוקאי או לא - אם לא מתאים לכם, אז תודה ושלום. אולי תסדרו לה איזה טיול מאורגן מחוף לחוף (על חשבון האח האמיד) לשבועיים? אם היא כבר באמריקה, שתראה אמריקה!

shellyland

New member
ונניח שזה לא מקובל? מה היא יכולה לעשות?

מדובר במשפחה עם ערכים טיפונת שונים מהערכים שלה ושל תרנגולה, וכל מחאה שלהם בהקשר הזה עשויה להתפרש לא טוב ולהביא עליהם את חמת המשפחה הקרובה והמורחבת. לפעמים מוטב לחרוק שיניים 16 ימים (וואו - זה המון!) ולא להמשיך לשמוע על זה חיים שלמים.

חציחצי

New member
אז זהו, שהשאלה היא באמת מה עדיף

(אישית - הבית שלי והפרטיות שלי קדושים, והמשפחה הקרובה והמורחבת נשלחה אחר כבוד לחפש לעצמה חיים, יותר מפעם אחת).

אטיוד5

Active member
זה מזביר כמה דברים

הבית שלי והפרטיות שלי לא רק שלא קדושים, הם אפילולא חשובים לי כל כך. כל מי שבא, ברוך הבא. תביאי את הדודה ההיא לפה. תגידי לה, תרנגולת, שאת מכירה אותי עוד מהפקולטה לחקלאות, והיא יכולה לנכש אצלי עשבים בחצר או סתם לשרוץ בבית ולשמש חברה לחתולים.

זה לא מקובל, והתרנגול גם חרג ממנהגו

והעיר על כך לאחיו (וגם קיטר לאימא שלהם, והיא התקשרה לאשתו של האח לצעוק עליה, והיה שמח). מבחינת הביקורים אין מה לעשות- ככה זה אצלהם במשפחה, ואני לא מתכוונת להילחם בזה כי אני די אוהבת את המשפחה שלו (חוץ מאנשים מסויימים). חוץ מזה על חוסר הנוחות היא בהחלט מפצה בבישולים. מבחינת האח, אני כבר התרעתי שאני לא מתכוונת יותר לשתוק על ההתנהגות שלהם.

אני אחכה לפרק 4 בו יסופר

איך בסוף הביקור, השאירה הדודה סך של 10000 דולר כאות תודה על הארוח והטרחה שגרמה לכם והזמינה על חשבונה מנקה ומבשלת לשבועיים הבאים. וגם אם לא - כשזה יגמר זה יגמר.

../images/Emo5.gif ../images/Emo201.gif

נראה לי ממש חוצפה לא לברר איתכם מראש לכמה זמן אתם מוכנים לארח ופשוט לקבוע לכם עובדות, אבל עושה רושם שהתחשבות אינה הצד החזק של האח של התרנגול. כמו שזה נראה אנחנו עוד צפויים לשמוע לא מעט סיפורים עליו ועל משפחתו... אצלנו זה הולך ככה: פעם בשנה מגיעים אלי אח שלי, אשתו השניה ובנם מגולת קליפורניה, ואליהם מצטרפים שני ילדיו מנישואיו הראשונים ואימנו המשותפת. אוכלוסיית הבית צומחת מארבעה לעשרה, אין מקום בבית שלא מתגוללים בו חפצים ובגדים, ורעש ומהומה, הכיור תמיד מלא, ואח שלי אף פעם לא מציע לשלם על משהו בעצמו (לחרדתה של אמא שלי, שנוטה לשלם במקומו). הוא תמיד מודיע מתי הם מגיעים וכמה זמן ישארו (בד"כ שבוע), ולוקח את העניין כמובן מאליו. אב הבית נכנס בתקופה הזו לדכאון קשה, הבנות מאושרות מזה שבני הדודים פה, ואני תמיד קרועה בין הצורך שלי בפרטיות ושפיות, לבין השמחה שבלהיות עם המשפחה המורחבת הנעדרת שלי. חוץ מהאירוח וההתעסקות האינסופית בקניות והאכלה וסידור, מוטלת עלי גם המשימה לשעשע את כולם ולמצוא יעדי טיולים ו/או מסעדות, כי אחרת נמצא את עצמנו תקועים בבית כל הזמן. אני ממש לא מסוגלת להגיד להם "לכו לבית מלון, קמצנים", אבל נראה לי שאחרי הלידה הצפויה ואחרי השיפוץ העניין יפתר מעצמו. אבל - זה עם אנשים קרובים שאני אוהבת. אני ממש לא מעלה בדעתי אירוח של בני משפחה מדרגה שלישית ועוד לתקופה כזו.

אטיוד5

Active member
יש מלון בנירית?

יש מלון בצור יגאל? יש מלון בטירה? יש מלון בכוכב יאיר? יש מלון בכפר סבא? יש מלון בראש העין? ואם היה, וזה עולה להם 1000 ש"ח ללילה לכל המשפחה, 7000 ש"ח לשבוע שהם נמצאים בסביבה, זה נראה לך סביר כשיש אחות שאפשר לשהות אצלה? ועוד אחרי ששילמו לא מעט כסף רק כדי לטוס הנה. את לא חייבת לשעשע ולמצוא להם טיולים ומסעדות. שידאגו לעצמם, את רק תייעצי אם ישאלו אותך. תגידי תודה, לפחות הילדים שלך שפויים - שמחים כשבני המשפחה באים לבקר. וזה שאח שלך לא מציע לשלם זאת בושה. אנחנו נוחתים בארהב אצל גיסתי ומשלמים לא רק עלינו אלא גם עליהם לפרק הזמן שאנחנו שם, בדרך כלל שבוע וחצי.

אתמול במקרה דיברתי איתו.

באוקטובר (חג ההודיה) הם נוסעים למלון לכמה ימים ללאס ווגאס. בסוף דצמבר תחילת ינואר (חג המולד וראש השנה) הם נוסעים לסינגפור ותאילנד. בפברואר כבר יש להם מקום באיזו ספינת אהבה בכיוון מקסיקו. נראה לך סביר שלדודים מאמריקה חסר כסף או שזה סתם נח להתעלק על האחות? אני כן חייבת לשעשע אותם, כי הם לא ממש דואגים למצוא לעצמם תכניות, ואז כולם נשארים פה ומטפסים על הקירות משעמום. ואנחנו דווקא כן רוצים לעשות דברים ביחד בתקופה שהם פה. אנחנו כולנו שמחים כשהם באים לבקר, אבל זאת שמחה שמהולה בלא מעט קושי. הילדים הם באמת אלה שנשארים שפויים, אבל זה בעיקר בגלל שלא הם נושאים בנטל.

אוי, איזה אהבלה אני.

היה נדמה לי שאתה העלית את נושא הכסף. אבל כיוון שאתה תמיד צודק ואתה חייב להוכיח לי שאני ממש לא בסדר ושאני לא אוהבת את המשפחה שלי, אתן לך להגיד את המילה האחרונה:

כי חלוקת החדרים תשתנה.

כרגע יש לנו שלושה חדרים שמוסבים לחדרי שינה כשהם מגיעים. אחרי השיפוץ והלידה רק אחד מהם יוכל לשמש כחדר לאורחים.

אצלנו זה ממש אחרת.

בילדותי, הבית שלנו היה אכסנייה קבועה לאינספור אורחים מחו"ל. אמא שלי היתה (כמעט) היחידה ממשפחתה (הענקית) שעלתה ארצה, וקרוביה הרבו לבקר אותנו. לפעמים גם הקרובים של קרוביה. לפעמים גם החברים של הקרובים של קרוביה. במיוחד היו באים אלינו בני נוער, שבאו לארץ לתכנית חודשית/תלת-חודשית/שנתית, ובשבתות נהגו ללון אצלנו עם עוד 2-3-4 מחבריהם הקרובים. אני זוכרת את התקופות האלה כתקופות בהן הבית היה מתמלא מהומה ושמחה. הם ישנו בסלון, בחדר שלנו, איפה שרק היה אפשר לשים מזרון. לאבא שלי היתה נפש של מדריך תיירים מתוסכל, והביקורים האלה היוו עבורו הזדמנות להפגין את כישוריו. כשגדלתי ונסעתי לשם בעצמי, כמובן שכולם גמלו לי באירוח דומה. אלא שהבתים שלהם ענקיים ובכל בית גרה משרתת שעושה את כל הבישולים והכביסות והסידורים המעצבנים שמביאים איתם אורחיפ שכאלה. הבנתי שזה סוג האירוח שהם רגילים אליו ולכן אמא שלי הקפידה לתת להם כזה. נכון שזה הרג אותה, אבל גדלנו על איזה ערך לא ברור שקשור בהכנסת אורחים, הן מצד אמא שלי והן מצד אבא שלי. היום, אני נוהגת באופן דומה. אני אוהבת כשבאים אלי אורחים וממש לא אכפת לי כמה הם. אחת לכתה שבתות אני פותחת את ביתי לקבוצה (בד"כ 4) של נערים ונערות מברזיל, שנמצאים בארץ בתכנית שנתית, ואין להם איפה להעביר את הזבת. אני אוהבת את זה. בשבתות האלה הבית מתמלה שמחה והמולה. אני מגיעה לתחילת השבוע עייפה אך רצוצה ובכ"ז לא מוכנה לוותר על החווייה. החינוך הזה טבוע בי עמוק.

זה באמת נשמע נהדר,

וזה באמת מה שהייתי רוצה להרגיש, ולפעמים זה גם ככה. והאמת היא שאני נורא מבינה אותו ושקשה לו. שני הילדים הגדולים שלו חיים פה בארץ והוא בא לבד עוד לפחות פעמיים בשנה לבקר אותם (למעשה זה מטעם העבודה שלו), וגם אז הוא (ואמא שלי, והילדים שלו) מתארחים אצלנו. ברור שהוא לא יכול להיות אצלם בביתה של האקסית, ואמא שלי גרה בחיפה שזה רחוק מדי מכולם, ורק אנחנו נשארנו. אבל מבחינתי זה נורא מורכב. הוא האח היחיד שלי, וגם ככה המשפחה שלנו נורא קטנה, וככה יוצא שהילדים שלו הם בני הדודים היחידים של הבנות שלי, וחוץ מהפעמים האלה אנחנו לא ממש נפגשים איתם. אני ממש לא יכולה לתאר כמה שמשפחה קבועה וקרובה חסרה לי- לחגים, ולימי הולדת, וסתם ככה לשעתיים מדי פעם. במקום זה אני מקבלת אותם במנות גדושות ואינטנסיביות מדי. אני לא רוצה לנשום לרווחה כל פעם שהם הולכים, אבל זה מה שקורה. הם מצדם גם מזמינים אותנו לבוא אליהם, אבל לא סביר שאת כל חופשות החו"ל (הלא כ"כ מרובות) שלנו נקדיש דווקא לנסיעות לקליפורניה. עשינו את זה פעם אחת, נהנינו, ודי. אני מבינה שגם זה הופך את העניין לבלתי הדדי שלא באשמתם... מורכב כבר אמרתי?

למעלה