ימ"ל 1024

atypique

New member
אני בעד שתאוששי אותו!

תכיני לו קפה. זאת ההתמחות המקצועית של רוב חיילות משהב"ט והימ"לים. עלק אמא, אבא ומשפחה, כולם שם זקנים ממורמרים שעושים את המוות לחיילות שלהם (וזה מצחיק לראות את זה כל פעם מחדש).

Amazing18

New member
יא ממורמר

היית פעם חייל במשהבט שאתה מדבר? אז בוא אני אחדד לך מ' נושאים : א. בכל משרד תלויה המודעה מהעיתון שחיילות יותר לא מכינות קפה. ב. הבוס שלי תמיד מזמין אותי לשתות, כל בוקר פק"ל. ג. אם היו עושים לבנות ת'מוות לא היה ביקוש לשרת ביחידה הזו, ובטח שלא היו ביחידה הזו 600 ומשו בנות תחת פיקודם של קצין וקצינה. ד. אנ'לא יודעת על אילו ממונים אתה מדבר, אבל הממונים שלי עושים בשבילי מעל ומעבר, מעבר להרגשה שזה בית שני שלי - אני יודעת שתמיד יש לי לאן לפנות והם מיד עוזרים.

PopPy

New member
../images/Emo45.gif

אני אומנם לא פקידה אבל 99% מהחיילות ביחידה שלי ששייכת למשהב"ט פקידות, ואף פעם לא נתקלתי במישהי שהכינה קפה למפקד/בוס שלה (יש אצלנו גם וגם), גם כשמדובר ברמה של תא"לים, אזרחים על תקן תא"לים וראש אגף על תקן של אלוף..

atypique

New member
..

א' - אה טוב, אם יש מודעה, אז זה בטוח אומר שלא עושים את זה. ב' - נו, בטח שהוא יזמין את מי שעושה, אחרת זה ממש לא מנומס. ג' - יש לא מעט בנות מהשכבה שלי במשהב"ט, אולי 10% מרוצות. מצטערות על היום שעברו את הסב"ט. כאילו שיש ברירה באמת, למי שעובר את המיונים (וגם חלק שמקבלים את זה בבקו"מ). מכיר כ5 מקרים שניסו לוותר על הקבלה לתפקיד, ולא הלך להן. ה' - טוב, אז כנראה נפלת טוב, או שיש לך יכולת שכנוע עצמית טובה. מה אני אגיד לך. העיקר שאת מרוצה.

EmGee

New member
מה את מערבבת שטויות שלא קשורות

אין שום קשר לתקן שהיה פעם לבוסים שם או ליחס שהם נותנים ביחס לקצינים שיש בצבא או לאיפה יותר כיף לשרת. מי שמשרת במשרד הבטחון זה מישהו שהצבא "השאיל" למשרד הבטחון אחרי שרובם (לא כולם) עוברים טירונות ולכן הוא זכאי לכל הזכויות שחיילי צהל צריכים (כמו רגילות, טיפול רפואי וכל זה), אבל זה לא הופך אותם לחיילים מן המניין והקטע עם המדים, זה תלוי ביחידה יש יחידות עם מדים משלהן (כמו מג"ב שזה ימ"ל לכל דבר) יש כאלה שמשרתים שם על אזרחי ויש כאלה על מדים צבאיים. ואחרי ההודעה האחרונה שכתבת אני לא הייתי נכנס לפן האישי, כי גם אם אני טועה בויכוח הזה, את יצאת אחת המטומטמות וזה לא היה במטרה להעליב.

Amirmel

New member
אתה טועה

שירות בימ"ל הוא שירות בצבא. ויש גם מפקדים (גם אם הם רחוקים ופחות משמעותיים לעומת הצבא). כל החובות שחלות על חיילים חלות גם על מי שמשרת בימ"ל. שירות במג"ב הוא יציאה מהצבא - החייל עוזב את הצבא, מפסיק להיות חייל והופך להיות שוטר. מקום שבו זה בולט זה בהעמדה לדין: חיילים (כולל מהימ"לים) עומדים לדין בבית דין צבאי. שוטרי מג"ב - בבית משפט אזרחי.

EmGee

New member
מג"ב זה ימ"ל ע"פ ההגדרה שלו

מי שמשרת במג"ב או בשח"ם עומד למשפט אזרחי וחקירות נגדו מתבצעות במח"ש כי זה הנוהל במשטרה, וזה מחליף את המשפט הצבאי. אבל בלי לחפור יותר מידי: ימ"ל=יחידה מחוץ לצבא - עובדה מוגמרת. איך אתה מסביר את הטענה שלך ש"שירות בימ"ל הוא שירות בצבא."?

EmGee

New member
מחוץ לסד"כ של הצבא

איך ההבדל הזה בא לידי ביטוי?

Amazing18

New member
אתה רציני?

אתה באמת מתכוון לכל מה שכתבת? לא הופך אותנו לחיילות מן המניין? אז החוגר הוא כאילו, ומספר אישי הוא דמיוני? והמדים הם סתם מגן הסוואה כדי שלא ידעו איפה אנחנו? אתה חי בסרט ילד, סרט רע. לידיעתך, כלל יחידות צה"ל ["קצינים אמיתיים"] כפופים למשהב"ט, צה"ל לא היה יכול להתקיים ללא המנגנון הזה, אז אם אתה כל כך מבין, היית גם מבין שמי שכבר לא משרת על מדים אלא על אזרחי - נמצא בתפקיד טוב מאד. אין לי מושג אילו סיפורים האכילו אותך בבית, אבל אתה באמת אדיוט גמור [ופה אני נונתנת לעצמי ת'זכות להכנס לפן האישי]. חיילות ימ"ל הן חיילות לכל דבר. נקודה. חלים עליהן תורנויות, מטווחים, אבטשים, אה ותתפלא... גם אצלנו עושים דו"ח 1!

EmGee

New member
תרדי מהעץ שלך ואל תתנשאי

את זורקת עובדות לא חשובות שאולי גורמות לך לחוש את עצמך שאת משרתת במקום טוב, אבל אין לזה שום קשר לויכוח. ברגע שתפתחי יכולת הבנת הנקרא ותרבות ויכוח תעני לי, עד אז תהיי יפה ותשתקי.

Amazing18

New member
כן , "המפקד".

אתה איבדת כל עניין לויכוח המיותר הזה. אתה זה שיצא בהצהרות מרובעות על הגדרת המילה ימ"ל. אתה צודק, ימל היא אכן יחידה מחוץ לצבא, אבל לא מוגדרת ככה בפועל, פשוט תכניס לך לראש. חיילות ימ"ל נקראות ככה בשל העובדה שמדובר בגוף מדיני ולא צבאי. הן כפופות "כאילו" למדינה עצמה ולא לדרג הצבאי, אבל בתכלס כפופות ישירות לקצינה [סרן]. אתה צריךלהבדיל בין משמעות המילה למימושה בפועל. זה הכל. אם תעשה את זה, אתה תפתח יכולות הבנת הנקרא יוצאות מן הכלל. שיהיה שבוע נפלא.

שכחתי בכלל שהשרשור התחיל מהשאלה הזו

.. בכל אופן, כן- אפשר לשכוח מהקיצור... ובנוגע לוויכוח הזה על מהות התפקיד ביחידת ימ"ל משהב"ט אני לא חושב שיש פה בכלל מקום למתחכם הזה GEE להתווכח עם 3 חיילות בימ"ל. סייג לחוכמה שתיקה- תאמץ..

crimson17

New member
אין קיצור לחיילות ימ"ל

בתור עוד קורבן של 1024 ביררתי את הנושא ופשוט אין. ככה זה .

למעלה