ימי מחלת ילד

הילית111

New member
ימי מחלת ילד

ימי מחלת ילד היי לכולם יש לי תנוק בן 8 חודשים ואני עובדת משרה מלאה שאלתי במקרה של מחלת ילד חס וחלילה ואני נשארת איתו בבית אז אני אמורה לקחת אישור מחלה רגיל מהרופא ואז מבחינת המשכורת החישוב הוא כמו ימי המחלה שלי ? כלומר יום ראשון לא משלמים על השני אחוז מסויים וכו' או שלגבי ימי מחלת ילד יש חישוב אחר של התשלום בשבילי? ואם אני מנצלת את ימי המחלה של ילד האם זה מנוכה מימי המחלה השנתיים שלי או שיש מספר ימי מחלה מסויים שמגיע לי לפי החוק בגין מחלת ילד שלא קשור לימי מחלה שלי האמא ? תודה מראש!

חבר משק

New member
חיפוש זריז באינטרנט מעלה ש...

באפשרותך לנצל עד 8 ימי מחלה של הילד - על חשבון ימי החופש שנצברו לך: מאתר הכנסת: "חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד) (תיקון מס' 6), התשס"ב-2002* 1.בחוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד), התשנ"ב-1993(1) (להלן - החוק העיקרי), במקום סעיף 1 יבוא: "היעדרות בשל מחלת ילד 1. עובד שעמו ילד שלא מלאו לו 16 שנים, זכאי לזקוף בשל מחלת ילדו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו, ימי היעדרות במספר ובתנאים אם התקיים אחד מאלה: (א) בן זוגו הוא עובד ולא נעדר מעבודתו מכוח זכאותו כאמור, או שבן זוגו הוא עובד עצמאי שלא נעדר מעסקו או שעסק במשלח ידו בימי היעדרות העובד - עד 8 ימים בשנה; (ב) הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית של העובד, או שהעובד הוא הורה יחיד של הילד - עד 12 ימים בשנה; בחוק זה, "הורה יחיד" - כהגדרתו בחוק משפחות חד הוריות, התשנ"ב-1992(2)." * נתקבל בכנסת ביום ו' באב התשס"ב (15 ביולי 2002); הצעת החוק ודברי הסבר פורסמו בהצעות חוק 3108, מיום כ"ה באייר התשס"ב (7 במאי 2002), עמ' 460. (1) ס"ח התשנ"ג, עמ' 134; התשס"א, עמ' 219. (2) ס"ח התשנ"ב, עמ' 147." מאתר של עורך דין: "עובד זכאי לזקוף עד 8 ימים בשנה של היעדרות בשל מחלת הילד (עד גיל )16, על חשבון תקופת חופשת המחלה שנצברה אצלו. הזכאות של העובד לחופשה זו הינה אך ורק במידה ובן זוגו עובד ולא נעדר מעבודתו עקב מחלת הילד. (הגדלת מכסה של ימי מחלה מ- 6 ל- 8 ימים בשנה הינה החל מ- 1.7.2001)."

shno

New member
העדרות מעבודה בגין מחלת ילד

את יכולה לקרוא את סיכום החוק בעניין כאן. אם יש לך שאלות נוספות בנושא - את מוזמנת לשאול (אמנם דיני עבודה אינו התחום הראשי שלי, אבל אני עוסק גם בזה), ובכל מקרה - יש את פורום דיני עבודה ששם בוודאי ידעו לתת לך תשובות מוסמכות בעניין.

למעלה