ימים ראשונים בתיכון.

תוליק

New member
ימים ראשונים בתיכון.

אחרי חצי שנה של איקקלומין קיבלתי את מבוקשי וסוף סוף "עלינו כיתה" ואני מקבלת מנוגן. קיבלתי כבר 3 זריקות והטוסיק שלי שמורגש עכשיו יותר מתמיד, מעורר אותי לחשוב. אז אולי מה שתשמעו עכשיו זה ההורמונים - אבל אולי זה משהו פנימי שצריך להתיחס אליו. אני זוכרת, זה היה קצת לפני ראש השנה כשהאיש שלי בא אלי ואמר לי שזהו, צריך לפנות למומחה פוריות שיטפל בנו כמו שצריך. אני לא רציתי. כל הזמן אמרתי ש"לי אין שום בעיה". הכאב בלראות על תוצאות בדיקות או הפניות את צמד המילים "infurltilty femail" היה גדול, גדול מידי. עכשיו אני נזכרת עד כמה היה לי קשה לקחת את האיקקלומין, לא בגלל הקושי לקחת 3 כדורים ביום או בגלל ההלם שבלגלות מהו US וגינלי ולמרות שזו תרופה מינורית ורק הצעד הראשון (כך התברר לי ) לי זה היה נראה סוף העולם. אני לא פוריה? אני?! וגם עכשיו, המעבר זריקות מהמם אותי, ההתקדמות היא שמדהימה ומפתיעה אותי כל פעם מחדש. זה והכאב שנובע מהצורך להודות שמשהו אצלי לא בסדר (היינו נשואים אז שנתיים - וכבר אי אפשר לומר ש"זה יעבור מעצמו"). האם אני לא אישה מספיק? אולי לא מגיע לילהיות אמא? אולי זה הטבע/אלוקים/כוח עליון שמונע ממני להיות בהריון כי לא אתפקד כאמא טובה… אולי עדיף לילדים שלי שלא יוולדו... עליתי כיתה. ובמקום להיות מרוצה שאני מטפלת בעצמי, אני מרגישה כאליו זה המקום האחרון שאני רוצה להיות בו. אני מוצאת עצמי חושבת - ממש לפני שהמחט נכנסת- למה לי כל זה? אני בכלל רוצה להיות אמא? אולי אני לא באמת רוצה והכל נובע מהלחץ של המשפחה ומהרצון העז כל כך של האיש שלי להיות אב. ואתן יודעות מה? אותו דבר הרגשתי כשלקחתי איקקלומין. אני חושבת, האם כל המרוץ הזה לאימהות מוציא את כל הכיף? האם כשאגלה סוף סוף שאני בהריון אשמח באמת או שפשוט אסמן וי על עוד מטרה שהשגתי בחיי? כי , לומר לכן את האמת, כרגע אני לא מצליחה לדמיין את עצמי צוהלת כשתגיע ההודעה על הבטא. כולם אומרים שכשזה יבוא, אני אשכח הכל. אבל העכשיו…העכשיו הוא שמציק לי. זה נורמלי בכלל להרגיש ככה? יש עוד שמרגישות שהמעבר הזה לטיפולים "רציניים" (וזה לא משנה אם זה להתחיל לקחת איקקלומין, זריקות, הזרעה או IVF ) אחרי הצהלה הראשונית של "או.קי סוף סוף עושים משהו כדי להגיע למטרה הנכספת" מרוקן גם אותן. כי אולי במהלך המרוץ - מתיאשים ומגלים שהמטרה כבר לא כל כך מפתה.

לי חן

New member
תוליקי

את כותבת: "האם אני לא אישה מספיק? אולי לא מגיע לי להיות אמא? אולי זה... כי לא אתפקד כאמא טובה" וכו´ אני לא מרשה לך לכתוב ככה... זה שקשה לנו להיכנס להריון, זה ממש לא אומר את כל הדברים האלו!!!!!!! להפך, זה רק אומר שהילדים שלנו "יותר יקרים" עבדנו או נמשיך לעבוד עליהם קשה... (בתקווה שלא נצטרך לעבוד עוד הרבה), וכמו שכבר אמרו לך, כשזה יגיע, זה יגיע בגדול, לא משנה הדרך למטרה זו. אני שולחת לך זר של
ו
ים לחיזוק, ותיראי שיהיה טוב
לי חן

שמולה

New member
תעודת בגרות בצ´יק צ´אק../images/Emo127.gif

תראי תוליק, אני ממש במצבך... במשך שנה שאני יודעת שיש לי בעיה (והפנמתי זאת עמוק עמוק...) וכשתגיע הבטא המיוחלת - אני אהיה בעננים... וכל זה היה בשלב האיקקלומין... שודרגנו. זהו. כנראה שהשלב הבא הוא IVF (סופר די "סגור" על זה...
). אני חושבת הרבה פעמים: אולי משמיים מעקבים לי את ההריון והילדים שיבואו בעקבותיו כיון שאני לא אהיה מספיק מסורה אליהם? אולי נדרשת ממני קצל יותר סבלנות (שנבחנת בעת הזאת) ע"מ לגדל אותם? לכן, חשבתי לעצמי שאולי אחרי מעבר לIVF אני "אוכיח" שעמדתי במבחן ההשתדלות ואז סופסוף אוושע? אז אני מאחלת לך תוליקי שרק "קצת" יכאב לך מהזריקות והופס... הבטא תעלה ותעלה ויגיע ההריון הנכסף. מתפללת בשבילך תמיד!!!
שמולה

יוספה3

New member
כל ההתחלות קשות...

היי תוליק, אני אמנם לא מוכרת כאן, אבל כאחת שמכירה אותך אישית, אני מרשה לעצמי לרשום פה כמה דברים שמתייחסים ל"ימים הראשונים שלך בתיכון".. כשהדברים נאמרים הם משהו אחד, וכשהם נכתבים, זה משהו אחר. ואני מודה, צמררת אותי. ולא בגלל התוכן של הדברים, חס וחלילה, אלא בגלל הרגש העצום שאת מצליחה להעביר דרך אותיות ומשפטים. הכשרון הזה שלך... אבל עזבי עכשיו, בואי ננתח את מה שכבר כתבת, ונמשיך לנתח עוד קצת את מה שכבר נאמר בנינו: אני חושבת שהתחושה הזו של התרוקנות היא חלק בלתי נפרד מכל ענין הסבל של הטיפולים. נכון שהחלום של כל אחת מאיתנו הוא לקום בבוקר, להיזכר שהיא כבר מזמן לא קיבלה מחזור, לרוץ לסופר (סופר פארם
) ולראות פתאום, ממש פתאום 2 פסים כחולים. אלה הן נשים מליגה אחת... מעולם אחר.. ואצלנו, אצלנו זה כרוך בהרבה הרבה כאב ומאמץ. מי בכלל חשב שצריך להתאמץ כדי להכנס להריון? הרי מה, למדו אותנו בבילוגיה שזה ממש פשוט... והתחושה הזו, שפתאום מופיעה לנו משום מקום, שמגדירה לנו מחדש את כל השיעורים שלמדנו, באמת נותנת לנו זבנג רציני. המחשבה הזו ש"מי בכלל צריך את זה? ושטוב לי גם ככה, לחיות עם בעלי, רק שנינו.. עד עכשיו הייתי בנאדם בריא, ופתאום אני כבר עם בעיות??" עולה לא אחת, והיא מאד טבעית. אף אחד מאיתנו לא אוהב לחשוב או לחוות מצבים כאלה. גם אני עברתי את התחושות האלה שלך, של בשביל מה אני כל כך מתאמצת?? זה שווה את זה? הכל מושלם גם ככה.. אבל אני חושבת שיש לנו, לכל אחת מאיתנו, 2 קולות בראש.. אחד, זה אותו אחד שמתעורר לפעמים עם רצון עז לילד משלנו, זה שאנחנו בוכות בשבילו כל כך הרבה פעמים, ומדמיינות אותו יושב בשערי העדן ומחכה שיתנו לו אישור לצאת....את זוכרת אותו תוליקוש?? אותו אחד חמוד שיהיה דומה רק לך ולבעלך? את אותו תינוק שבשבילו את מזילה לפעמים דמעות של געגועים למשהו שעדיין לא נולד... אני מבטיחה לך שתחושה כזו לא באה מתוך לחץ של משפחה לנכד... ממש לא!! זה תחושות שלך לילד משלך, תוליק. ומה עם כל השאר? מאיפה זה בא?? אני מניחה שאלו הן מסכות מגן שלנו, מעין שק איגרוף, הכחשה זו תכונה שאנחנו מפתחים כדי להפוך לשקי איגרוף חזקים יותר. את לא מוצאת את עצמך צוהלת למשמע בטא כי זה עדיין לא כל כך מוחשי,הכל נראה לך עוד קשה וארוך...ולא אמיתי כל כך. אבל חכי.. תמשיכי לחתור, היבשה הרבה יותר מעניינת ממה שהיא נשמעת. נעשה לך "הנחה" ונגיד שההורמונים שלך משתוללים... אוהבת אותך
יוספה 3 שמכירה אותך מספיק טוב כדי לדעת למה בדיוק התכוונת בדברים שלך

מרב.

New member
תוליק חתוליק,

זה לא שהמרוץ מוציא את החשק או הכיף שבאימהות, אני חושבת שהוא פשוט גורם לנו להתעסק ולהתחבט מוקדם יותר עם שאלות שממילא עולות בזמן הריון ואולי גם אחריו. במקום לגלות שאת בהריון במפתיע לאחר 4-5 חודשי נסיונות ואז להתעמת עם חששות ופחדים שנמצאים בכל אחת ואחד- כי זה אכן משהו כבד משקל- אנחנו מתמודדות עם זה כבר עכשיו, ונאלצות לבחון שוב ושוב את הרצון שלנו מול הקשיים הנפשיים והפיזיים- האם זה שווהנ? האם אני עדיין רוצה? התשוקה של תחילת הנסיונות נמשכה אצלי כמה חודשים, ואח"כ עברתי ל"מוד הפעלה" אחר, כי אי אפשר לרתצות כל הזמן על מתח גבוה, זה מעייף מאוד נפשית. אז מדי פעם שאלתי את עצמי, ולא- התשובה לא באה מאליה, לפעמים גם הרגשתי שאולי אני לא רוצה בכלל ויכולה להפסיק לגמרי את המרוץ הזה לזמן מה- אבל הפרטנר האהוב, כוח האנרציה, ו-כן, כנראה גם שאיפה וכמיהה שטמונה לה עמוק- גרמו לי להמשיך. טבעי כ"כ לחוש כ"כ- ואני יודעת שזה יעבור, כמו שאני בטוחה שגם בהריון עצמו תמצאי את עצמך מתמודדת עם רגשות ופחדים וחששות שממש לא תיארת לעצמך שיכולים לצוץ בזמן טיפולי הפוריות. אז תוליקית, הרגישות שלך ללא ספק תעשה אותך אמא נפלאה- אמא מודעת וחושבת, ועדינה להפליא. אני מקוה שבעוד חודש או פחות תצמאי את עצמך מביטה בפני שני פסים חיוביים על מקל ותוהה אם עלייך לצרוח בשמחה או לבכות מאושר... המון הצלחה, מרב

יוספה3

New member
מרב,

כתבת כל כך יפה את מה שרציתי אני לכתוב..... זה בדיוק זה!!! יוספה

תוליק

New member
מרב, אמרתי לך כבר פעם שאת אישה

חכמה? את מבטאה את עצמך כל כך יפה, ותמיד כשאני קוראת תשובות שלך עולו לי דמעות בעיניים - כי את קולעת אל חוט השערה, לתוך המוגלה שבפצע ומרפאה הכל (סליחה על הדימוי). תודה, תוליק

עמית@

New member
תוליק.

היו ימים באמצע טיפול של הפרייה שאמרתי לעצמי שאני בכלל לא רוצה - לא את זה- לא זוגיות- לא כלום רוצה להיות אדם שלא חושב על כלום- רוצה לרוקן את המוח ואת המחשבות- רוצה לא להיות. וזה נראה לי הכי טבעי שיש- אני קוראת אותך מאז שנכנסת לפורום ואני יכולה להבטיח לך שזה לא רק האיש שלך שרוצה להיות אב- זו את - והוא- ביחידה משלכם שרוצים כל כך את פרי הבטן הזה. וזה ממש לא קשור ל"להיות אישה מספיק" או למה ש"מגיע" לך או לילד שלך- זה פאק של הטבע או של החים האלה ואת בתור אישה והוא בתור גבר תתמודדו איתם כפי שהיייתם מתמודדים עם כל כאב או שמחה שבאים בחיים הדפוקים האלה- אני לא רוצה שתרגישי לא כשירה ברור שאחרי כל עלייה את מרגישה את מלוא העייפות ואת מלוא הנטל של ה"עשייה" הזו- ואני יכולה להבין שלךפעמים את לא רוצה יותר- לא שמחה- אדישה. אני בטוחה שכשתגיע הבטא ויגיע התינוק תצהלי- אבל זה לא אומר שתפזזי כל הדרך לשם בשדות פורחים

תוליק

New member
צודקת.

והבנת בדיוק את המסר שניסיתי לשדר על העייפות, והעול של "להמשיך". תודה.

דנית26

New member
../images/Emo24.gif

היי תויק.. אצלי המחשבות היו משהו כמו, מגיע לי כי אני לא בסדר, או שזה "עונש" על דברים מסויימים שלא עשיתי "כשורה" או...לא חסר הרי הגעתי למסקנה במירוץ הקצר שלי, שאין חוקיות , לא קשור באמונה , אין דבר כזה מי פחות ראויה להיות אמא ומי ראויה יותר.. חושבת שלכל אחת כאן זה יקרה בסוף, אני מסתכלת על הצדדים החיוביים, על זה שלעולם לא אקח הכי חשוב לי בעולם
כמובן...
כמובן מאליו כי התאמצתי עבור זה. הערכתי למדתי בכל המסלול המייגע הזה. כל אחד במסלול חייו עובר קשיים מסויימים, יש כאלה בזוגיות, ישנם בקריירה, ישנם מבחינה כלכלית, וישנם פוריות לדעתי יש לקחת את הכל בפרופורציות ולחשוב על זה כאל תהליך חולף.

א י נ ס

New member
תוליק זה כל כך טבעי

כל הרגשות שלך כולם.... את כולם עברתי על בשרי. וכשעשיתי טיפולים הרגשתי שזה כל כך לא טבעי כל התהליך הזה, שכנראה שזה לא צריך לקרות בכלל... הכל טבעי. הכל קורה לכולן כנראה. את הולכת להיות האמא הכי נהדרת בעולם. וגם את יתמהמה, בוא יבוא, בוא יבוא!!! קחי חיבוק הזדהות ממני.

תוליקי, כל כך מבינה אותך...

ואפילו מזדהה, גם לי לפעמים עולים כל מיני מחשבות (בעיקר בלילה) שאולי בעצם למה לא מצליח לי כל כך הרבה זמן ואולי מישהו למעלה לא רוצה עדיין לתת לי תינוק ושואלת את עצמי למה? ולפעמים זולגות דמעות שאולי זה לא בשבילי, שאולי לא אתפקד כראוי כאמא... אך אני משתדלת גם לחשוב לחיוב ולמחוק את כל השלילי ולראות את כל האמהות שנהנות מילדיהן ורוצה גם.... ולפעמים חושבת מה פתאום הקב"ה לא ירצה לתת לי ילד, והרי לנשים מסויימות הוא נותן בכמויות ובעצם הן באמת לא יודעות להיות אמהות, איך הפתגם אומר: "אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים".. תוליקי רק רציתי לשתף אותך בזה שגם לי קורה וגם לי יש מחשבות אבל רוצה לחזק אותך שבעצם כן מגיע לנו להיות אמא (ולבעלים להיות אבא) ועוד תראי שכשזה יגיע כל כך תשמחי שנראה לי שבעצם תשכחי מכל המחשבות האלה שעלו לך... רוצה לתת לך
ענק ענק לעידוד עוד יותר גדול.... ולאחל לך רק
מכל ה-
ד.

כמי שעושה בגרות בפעם השניה...

שלום לך! אנחנו התחלנו ישר עם מה שאת קוראת "טיפולים רציניים". מצב הזרע של בעלי לא נתן מקום להתחבטויות. כך הגענו, כמעט מייד, ל IVF. חשוב לי להגיד לך שלאורך כל הדרך לא הקדשתי כל חשיבות לזה שהבעיה אצלו. אנחנו כזוג לא מצליחים להרות וזה מה שחשוב. הרופאים ידאגו לפתור את הבעיה הרפואית-טכנית ואנחנו נדאג לזוגיות שלנו. את אישה! ושום איקאקלומין או מנוגון או IVF לא יקח לך את זה. הרגע כמעט הכי מאושר בחיים שלי היה הרגע בו קיבלתי תשובה חיובית לבטא והרגע המאושר ביותר היה הלידה של בתי. אני בכיתי כמו ילדה קטנה. בכיתי מתקווה לעתיד ובכיתי על כל השנים שעברו בניסיונות. כששמתי את הלחי שלי על השערות השחורות שלה וכשהדמעות שלי הרטיבו את הלחיים שלה, ידעתי שהכל היה שווה. עכשיו כשהיא בת 3 ואני אחרי שנתיים נוספות של IVF (התחלתי שוב כשהיתה בת שנה), אני יודעת שאני מוכנה לעשות הכל, כדי לחוות את האושר הזה פעם נוספת ותאמיני לי שלא קל לי. אני מסתכלת עליה ישנה ואני מוכנה לסבול את כל המחטים, השאיבות, הניתוחים, מצבי הרוח ואפילו את הפצעים על הפנים. אני מאחלת לך שהדרך שלך תהיה קצרה ושתזכי לחבוק תינוק במהרה.

תוליק

New member
אני רוצה לענות על חלק קטן.

וזה חלק שהיתה לי הרגשה שלא הדגשתי מספיק בהודעה המקורית. וודאי וודאי שאני לא מרגישה אשמה. אנחנו לא יודעים בוודאות מדוע אנחנו לא נכנסים להריון, אבל כפי שלי לא היה משנה אם הבעיה היתה בבעלי, כך אני יודעת שלבעלי לא משנה שכרגע מתמקדים בי. ואני מסכימה עם מה שכתבת "אנחנו כזוג לא מצליחים להרות" מלבד הנקודה הזו, באמת אין כמו ניסיון של משיהי כמוך - שעברה טיפולים והצליחה ומנסה שוב כדי להבהיר לי את הנקודה, אבל אני חושבת שעד שלא אהיה בנעלים אלו - לא אוכל לדמיין את ההרגשה.

פישון

New member
אני מאד מבינה את הרגשות.

גידלו אותי לחשוב שכל דבר שארצה אוכל לעשות, אם רק אתאמץ מספיק, והנה לא. אמרתי לעמית (וחטפתי על הראש, בזמנו) אני חושבת שחלק מ"תוצאות הלוואי" של הטיפולים הן שיש לנו יותר מדי זמן לחשוב. חברותי וגיסתי שנכנסו להריון בנסיון ראשון הגיעו הרבה פעמים ללידה בלי לחשוב יותר מדי, בלי לתכנן. בלי לעבור איזה תהליך עם עצמך שמרשה גם לך להיות את, ומקבל גם את הילד שיצרת כאדם נפרד עם יתרונות וחסרונות. חלק מהתהליך הזה, שבסך הכל מקרב אותך לעצמך, הוא גם הספקות והעייפות-עד-לאדישות. אני דווקא חושבת שהטיפולים חזקו אותי במובן של "מה שלא הורג מחשל" ואני לא מתכוונת לייעץ למישהי על בעיות פוריות כדרך לשיפור החוזק הנפשי. מה שכן, אני יודעת שיש לנו חוזק אישי וזוגי, שהאושר הגדול הזה שהוא הילדה שלנו רק נהנה ממנו. אני יודעת שאחרי מה שעברנו, לא בכי בלילה הוא מה שישבור אותנו ולא התקפת כאבי בטן. לפי דעתי זה חלק ממה שעושה אותי (ואת כולנו) לאמהות טובות. ולגבי כוח עליון: למה את מקבלת את כל טיפולי הדיאליזה, השתלות, עירוי דם, כאילו לאנשים הללו "מגיע" לחיות ולך לא "מגיע" להיות אמא? מגיע ועוד איך מגיע.

תוליק

New member
זה ממש נכון!

הכל, אבל ביחוד דיבר אלי הקטע עם הזמן שיש לנו למחשבות. וזה נכון שאת המחשבות שיכלו להיות לי בהריון (אפילו, תתפלאי מה אעשה אם יוולד לי תתינוק פגום חו"ח)אני חושבת עכשיו. זמן המחשבות הזה אמנם עושה צרות אבל הוא טוב כי הוא מאלץ אותי לחשוב ולא להמשיך את מירוץ החיים והשגרה, במובן הזה את צודקת שטיפולי פוריות מחזקים את החוזק הנפשי, הרי אם היתי נכנסת להריון בשנת הנישואין הראשונה זה היה "כמו כולם". כמו כולם להתחתן, כמו כולם ללדת מייד, לעשות עוד ילד, לקחת משכנתא ואין לך זמן לעצור ולחשוב ולהעריך את החיים שלך. אני מאמינה שההמשברים שאני עוברת, עד כמה שהם קשים, מחזקים אותי. תודה על התשובה שלך. תוליק

קט קט

New member
תוליק היקרה...../images/Emo42.gif

כל כך נדעת לליבי, וגם כל התגובות שבאו אחרי. אני כ"כ חושבת את אותן מחשבות, כל הזמן, כל היום וכל הליל. גם אני לא מבינה מה אני עושה פה בכלל, ואיך זה יכול להיות שכולם סביבי נכנסות "במקרה" להריון, וחברה אפילו אמרה לי ש"זה פשוט לא יכול להיות שנכנסתי להריון, כי אפילו לא קיימנו יחסים בזמן"... מה תגידי על זה, ממש נס משמים... בכל אופן, עברתי עם עצמי ועם המצב הזה המון שלבים ושינויים, ואני חושבת שאני נמצאץ עכשיו במקום קצת פסימי, אבל עם זאת מקבל. מקום שבו אני מרגישה שזה שהצלחתי לעבור את השנה וחצי האחרונות עם בן זוג מקסים ותומך, שהתגלה כסלע איתן בכל הנודע להישברויות והתמוטטויות - זה כבר היה שווה. אני אמנם לא חושבת ש"צריך" לעבור משהו כזה כדי להתחשל, אבל בכל זאת זה מחזק, ובכל זאת אני בטוחה שנהיה אמהות מוצלחות כפליים. לגבי - האם אנחנו באמת רוצות את כל זה: גם לי היו מחשבות דומות, ואני חושבת שזה גם וגם. גם בגלל הסביבה והסבים וסבתות, אבל גם בגללנו! כלומר, נראה לי שזו תהיה תשובה מתבקשת ותמימה מידי לומר שזה הכל בא מעיינות האמהות הבלתי נדלים והמולדים שלנו - אנחנו חיות בחברה מסוימת, ויש סביבנו אנשים מסוימים, וכל זה משפיע. כשאני רואה מישהי בהריון, אני כבר לא בטוחה אם אני באמת רוצה להיות אמא או שזה רק משהו כמו "אני רוצה גם כזה"... בכל אופן, זה שילוב. אני לא חושבת שאף אחד מ-מ-ש יודע מה זה ואם הוא רוצה את זה עד שלא מחזיקים את היצור הזערורי בידים ומבינים שזה היה בעצם מה שעמלנו בשבילו כ"כ הרבה זמןץ זה היה ארוך.. בכל אופן - תרגישי טוב, ותתעודדי, ויהיה בסדר. באמת. קט

תוליק

New member
אני מקנאה בך על היכולת לדמיין

מה תהיה התחושה ל"החזיק את היצור הזערורי בידיים". הכי רחוק שהגעתי ודווקא יש לי דמיון מפותח מאוד , הוא לאיך אסדר את החדר שלו/שלה. אני מפסיקה מייד כי נראה לי שזה רק עושה לי כואב הדמיונות הללו, ולכן אולי אני לא ממשיכה לדמיין את המגע, את הריח... זו בכלל שאלה אחרת - עד כמה "בריאות" הפנטזיות הללו, שאני בטוחה שלכולן יש אותן.

yala85

New member
שלום לך תוליק

אני לא טובה בלהתבטא אבל אני מאחלת לך שתצליחי כמה שיותר מהר ושתרגישי טוב.

למעלה