ימים קשים.

• פותח הנושא ab85
  • פורסם בתאריך

ab85

New member
ימים קשים.

שלום לכולם. בעקבות לילה קשה מאוד החלטתי לנסות ולשפוך את ליבי כאן מול דמויותיכם הווירטואליות. (כאילו שזה מהווה תחליף לחיים האמיתיים). מצבי הוא מורכב לאין שיעור, ואין זה השעה והמקום והיכולת לספר את סיפור חיי הארוך והמייגע. אני בן 24. אני גר בבית הוריי. מנסה להתמודד עם הזדקנותם של הוריי. עם מצבו הנוראי של אחי הקטן שגדל בדיוק כמו שאני גדלתי. בית מלא עצבות, עצבים, חוסר שמחה. כאב. אין לי שום אפשרות לתאר את רמת הכאב שאני מרגיש כרגע. התהליכים שעברתי בחיי הקצרים כביכול, הם תהליכים ארוכים ומייגעים שבסופו של דבר הצלחתי להתקדם במקצת. יש לי חלומות. יש לי תקוות. יש לי כל כך הרבה דברים שאני רוצה להספיק בחיים. אבל זה כל כך קשה. אינני מסוגל להתעסק בעצמי. כל הזמן אני טרוד על הוריי, מה יהיה איתם. אני דואג לאחי הקטן. לא מסוגל לקבל קצת שקט ושלווה. קצת מנוחה. אני מרגיש שעוד רגע אני נחנק. אני מנסה לצאת מהחיים עליהם גדלתי . הדבר ארוך ומורכב כל כך. משפחה דתית. כך קוראים לזה. בין היתר. אני לא מסוגל להמשיך לחיות בתוך המסגרת הזאת. זה מצב שבו אין לך את מי לשאול. אף אחד לא יגיד לך מה לעשות. כל כך הרבה מטענים אצורים בפנים עמוק עמוק. הכל נשחק. האם יגיע היום בו אזכה להתאהב? האם יגיע היום בו אמצא את המישהי שפעימות ליבי יהלמו בחזקה למראה? מישהי שאוכל להכניס אותה אליי פנימה. מישהי שבאמת תרצה להיכנס. מישהי שבאמת תמצא בי משהו מעבר. חלומות ותקוות. הכל מחזיק אותנו. אנחנו בורחים לאינטרנט, לטלוויזיה. לסרטים, לעולמות אחרים. הכל כפיצוי רגשי אל האמת הכואבת ממנה אנו כל כך פוחדים. אני מקווה להתעורר מחר אם קצת יותר אנרגיות. לקום בבוקר ולנסות למחוק הרגל אחד בראייה המושרשת בתוכי. לראות שאולי יש משהו אחד יפה שאוכל לשים אליו לב בבוקר. האם אוכל להביט אל השמיים? לראות את הציפורים? לחייך? ליצור? לנגן? להגשים? לאהוב?

ברוך הבא אל הפורום ../images/Emo24.gif

אני חושבת שיש לנו את הבחירה בחיים אם להסתכל על החיים בצורה אופטימית או פאסימית והבחירה הזאת מאפשרת לנו סוגים שונים של חיים. אם תחליט לקום בבוקר ולחייך- זה אולי יהיה מלאכותי בהתחלה, אבל זה יחלחל אל תוך חייך. אי אפשר לשנות את כל עולמך בין רגע, תנסה אולי לחשוב על יציאה מהבית, שינוי אווירה-אולי לימודים, אולי נסיעה לחו"ל, אולי להתייעץ עם הרב שלך. מקווה שתמצא את דרכך.

לחיות עם גבולות ברורים

לצערי החיים במשפחה דתית כלומר חיים בתוך המגבלות המוגדרות של קיום המצוות וזה לא עושה חיים קלךים להורים , אני משוכנעת שהנישואין היו בשידוך מכירה את החיים של הקהילה ששומרת על המצוות והיא לא קלה כלל עבור המאמין החופש האישי לעשות מה שרוצים לא בדיוק קיים, יש שיפוט של החברה סביבך גם בד אמותיך אבל אם תגור בקרב החברה "האחרים" תוכל להרגיש חופשי משיפוט של הקהילה שסביבך האם אתה מסכים למה שאני כותבת? אני ארחיב מאוחר יותר כרגע צריכה לקום לארגן כמה דברים בבית שלי אל תתיאש, שם מבטחיך בבורא ובקש ממנו שקט ושלווה תתחיל לשמור על שקט פנימי , ותראה שהשלום שאתה תוביל יתן לאח דוגמה אישית

תתחיל לעבוד עם עצמך

אתה צריך להתחיל לעבוד עם עצמך תחייך ותצחק אפילו שאתה עצוב זה לא יעבוד תוך יום אבל בעוד כמה זמן זה ישפיע גם עליך אישית וגם על הסביבה שלך לא הבנתי למה אתה כל-כך דואג להורים ולאחיך איזה בעיה יש איתם בכל זאת ודאי שהבעיה והדאגות הם לא ביגלל הדת והראיה שיש הרבה דתיים שהם מאושרים ואפילו יש הרבה שהם מאושרים ביגלל הדת ובכל המגזרים יש אנשים עם בעיות ודאגות (אם אתה בישיבה ויש לך בעיה עם הישיבה אפשר ליפתור את הבעיה או לעבור לישיבה אחרת) אם תרצה אני מוכן לעזור לך גם דרך מסרים או iCQ המספר ICQ שלי הוא 403671311

wall e

New member
ומה המצב עכשיו?

אני מבין שהיו לך חיים קשים וגדלת בבית הרוס. החיים מטלטלים אותנו ממקום למקום, יש כאלה שיותר קל להם להתמודד ויש כאלה שפחות. וגם כשסוף סוף מגיעים אל השקט, אנחנו לא באמת התגברנו. נשארות צלקות, "מטענים", שצריך לעכל ולהבין. ומטענים צריך לפרוק. עם שדים צריך להתמודד. אני מציע למצוא דרך לפרוק את מה שאתה מרגיש, חבר/חברה/עזרה מקצועית. השאלה שלי היא האם יש עכשיו ממש בעיה שמפריעה להתמודד, ושגורמת לך להרגיש ככה. בעיה אמיתית. או שאולי אין סיבה אמיתית. אני לא זוכר מי אמר פעם "הפסקתי להיות מאושר ברגע ששאלתי את עצמי האם אני מאושר". ואם אין באמת בעיה שמפריעה לנו להיות מאושרים, אז למה לחשוב שלילי - תחשוב טוב יהיה טוב. אני יודע שזה שחוק אבל זאת האמת, הכל סובייקטיבי. ואם יש בעיה ספציפית - אולי תוכל לפרט? אין צורך לספר כל פרט ואולי אינך מעוניין בזה, אבל ככל שנידע יותר כך נוכל לייעץ יותר טוב ולהבין איך אתה מרגיש.

למעלה