ימות משיח...

אוראמת

New member
ימות משיח...../images/Emo189.gif

טליה, התייחסותם של המקובלים ועולם הקבלה אל עניין הגאולה היא עתיקת יומין. נדמה לי אם אנני טועה שתפיסת רעיון המשיח מגיע לראשונה מעולם הקבלה כדרך לבטא את השלמות שתתרחש בעולמנו לאחר שישכון בו המשיח. חכמינו אמרו תמיד שהמשיח יגיע על חמור לבן. למעשה, מכיוון שכל שפתה של תורת הקבלה היא שפה של סוד, לא הובן עניין זה כראוי. כוונתם של החכמים בעניין המשיח על חמור לבן הייתה לומר בהסתר שבימות המשיח כל החומר = חמור יזרח באור = לבן. יעני מה, התדר הדחוס של החומר יתעלה מאוד מאוד בימות משיח עד כי יהפוך כמעט כמו אור. עכשיו, השאלה החשובה לדעתי אינה מה אומרת תפיסת הקבלה על עניין הגאולה. השאלה הנכונה היא : מה נעשה אנו בימות משיח, מה יהיה תפקידנו אז? להלן ציטוט בעניין זה מתוך שיחה שקיימתי עם מורי האר"י הקדוש. מיכאל:"הנה באו להם ימות משיח והחומר הפך למזוכך כמו האור, הנסתר הפך גלוי והאהבה שורה בלב כל חי. מה עכשיו? נסתיימו המשימות? אם הכל הושלם ותם, נשאר לאן לשאוף? כיצד תבוא מהותה של נשמתי לידי ביטוי אם אין כל צורך בהשתנות יותר? האדם יחיה לנצח? ישוטט בגלקסיות? כיצד בעצם יראו חיינו בימות משיח?" האר"י : "שלום עליכם תלמידי החכמים! ואמנם החודש הזה חודש ניסן הוא חודש הגאולה. גאולה של הכל שהינכם, ובעיקר גאולתה של הנשמה הקוראת והכמהה לצאת מכבלי העבדות בם היא נתונה מדורי דורות. איכה תוכל להיות נגאלת אם נתונה בכלי קשיי עצמותה? הכיצד תוכל להכיל האור בבית כלאה? והנה בימות משיח הינה כולה מכילה את האור. ואותו האור משפיע על הגוף בו הינה משתכנת. ובמעשה לזאת תמיד שאפה. זאת הייתה תמיד משימתה לעשות. והנה לא תהיה לה יותר משימה לשאוף אליה. כאילו ייתמו כל שאיפותיה. ואולי תרדם היא? ואולי אפילו לא תהיה יותר? כי הרי באה היא בעבור העשייה, והעשייה הרי אך כדי להיות מתקנת ומשתנה דוהרת אל החדש שלא היה?! האם רק לזאת נוצרה היא? ואולי לא הייתה נוצרת כלל אם לא היה לה צורך בתיקון והשתנות? ואולי אין על כל זאת צורך כלל בימות המשיח? כי הרי משמעותם של ימות משיח הם שלמות אלוקית. משמע קץ הזמנים, אחרית הימים!!! אזי נשאלת שוב השאלה לשם מה נחוצה לה הבריאה? וכמה שתיסוב בשאלותיך אלו, אבוא ואומר לך יקירי שאלוקים נצטרך לו לזו הבריאה להיות מכיל את עצמותו המשתנה!!! מאחר וכך ימשיך הוא להיות משתנה תמיד לתמיד ושואף הוא עצמו להיות מאוזן תמיד. ימות משיח הם שלב חשוב באיזונו שלו. על כל זאת תמיד יהיה בשינוי, ותמיד יחזור להיות שואף להתאזן ולהזכירכם שלומד וצומח הוא מתוך ההגשמה שאנו, כי מגשים את עצמו דרכנו, בני ברואיו - כל בני יצירתו. בימות משיח ככתוב יהיה שלום ושלמות בכל וחומר יהיה כמותו של האור, ולך ולכמותך יבואו משימות חדשות. משמימות של השתנות בימות משיח. גם לזו ישנה חשיבות גדולה ועצומה, כאשר בראשיתה הוא ללמוד איכה להיות ולחיות בימות משיח. ולכל השאר, תופתע עד כמה שיהיה עסוק במשימה." בברכה, מיכאל.

שלום אוראמת

רציתי לשאול מה עם כל הכאב של העולם הזה? האם אתה מאמין שהכאב ילווה גם את "המשימות החדשות" של ימות המשיח? אותם ייסורים פיזיים ונפשיים או שמזה ניגאל?

אוראמת

New member
בענין הכאב...../images/Emo189.gif

מנגינה שכזו, אין אני בר סמכא לומר דברים שאין בידיעתי לומר באופן מוחלט ובודאי שלא בעניין ימות משיח שעדיין אנו ממתינים להם. יחד עם זאת אוכל להעריך מניסיוני, הבנתי, והקשר שלי עם האלוקות שכוונתו של האלוקים בזמן ימות משיח היא בודאי לאפשר לכל הנשמות שתהינה על כדור הארץ לחוות את מצב האחדות, את מצב ההארה. מכאן, הסברה המקובלת ביותר כתשובה לשאלתך היא שמרגע הופעת מצב משיח על כדור הארץ יבליח האור האלוקי בכל בני האדם וישחרר אותם ממצב האשלייה והנפרדות כמו גם הכאב והייסורים. בברכה, מיכאל.

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo51.gifעל ההסבר../images/Emo45.gifמיכאל../images/Emo189.gif../images/Emo13.gif

שוב ישנה כאן הקבלה עם מה שקורה מבחינה קוסמית- הכניסה של פלנטת
אל תוך חגורת הפוטון, שמתרחשת בשנים האחרונות, גורמת לאור רב יותר ומסנוור לחדור אלינו. מה שמבליט יותר את הצללים וגורם לאנשים מסוימים ממש 'לרדת מן הפסים', היות שהתנודות מהירות עתה הרבה יותר והחומר א-כ-ן מתעדן. זה עדיין אינו השלב בו הגענו לתודעת משיח- תודעה שבעצם כולנו אחד (ועל זאת כמדומני נאמר במקורות:"כל ישראל ערבין זה לזה"- אלא שלדעתי יש מקום להרחבה: "כל האנושות ערבין זה לזה") ברגע שנגיע לתודעת משיח, ישתרר שלום. כי בתובנה שהכל אחד, לא יתכן שתהינה חילוקי דיעות ולא יתכן שתיהינה מחלוקות, מריבות, קונפליקטים,מלחמות וכד'.אז כמו שנאמר"במהרה בימינו'. יחד עם זאת, משתרבבת כאן האמונה שהכל משתנה ושהאלוהות זקוקה לבריאה על מנת שדרכה האלוהות תלמד את עצמה ואת עצמתה וכאן, אנו חלוקים. לדעתי כל עוד ישנה הבריאה, כל עוד קיימת תחושת הנבדלות, לא תהיה גאולה. L&L TALYA

אוראמת

New member
טליה יקרה ../images/Emo189.gif

חשוב שאבדוק איתך את סוגיית הבריאה על פי דברייך. את אומרת : "לדעתי כל עוד ישנה הבריאה, כל עוד קיימת תחושת הנבדלות, לא תהיה גאולה." בודאי שהנני מסכים שכל עוד קיימת תחושת נבדלות הרי שאין גאולה. מה שאנני מבין זה מדוע את אומרת כל עוד ישנה הבריאה..? האם לפי דברייך בימות משיח לא תהיה יותר בריאה? ורק אז ורק כך תוכל להתרחש גאולה? אודה לך אם תחדדי העניין. בברכה, מיכאל

Tal_Ya_Tal

New member
OK אור אמת. כשאני מדברת על בריאה

אני מדברת על כך שהאחדות המוחלטת 'מחלקת את עצמה' ומאצילה את עצמה על ידי יצירת המכלול. אמנם זהו מצב שנובע מהאהבה המוחלטת, שטבעה הוא הנתינה. אך על מנת לתת, יש צורך שיהיה למי לתת וכך נוצר הפירוד, נוצרת הנבדלות.הבריאה במשמעותה כיצירה, נוצר ריבוי, שהוא ההיפוך של האחדות. אני אישית מאמינה שיצירה,האצלה עצמית נובעת מצורך בהאדרה. ברגע שתהיה אחדות, איך יכולה להיות בריאה? שהרי לברוא זה להוליד משהו החוצה מתוך עצמך. כך לפחות אני רואה זאת. 'הקורס בניסים' רואה את הבריאה אחרת. על פי ה'קורס' הבריאה היא מכלול מחשבותיו של אלוהים. זוהי פעולת האהבה המוחלטת. נתינה מוחלטת. רק האהבה יכולה לברוא. ורק בצלמה היא. זהו מאפין של האהבה הבלתי מותנית, שהיא האנרגיה של היצירה. הבריאה היא ההיפוך של האשליות, כי היא אמיתית. הבריאה היא מצב, שבו כל חלק הופך לשלם. זהו הרצון האלוהי במצבו הנצחי. אך אני עדיין רואה את הבריאה כחוסר שלמות
L&L TALYA

למעלה