ים המלח

ים המלח

שלום. היום, בשעור גיאוגרפיה בבית הספר שלי, המורה שלנו אמרה שככל שיורדים בגובה כך הטמפרטורה מתחממת. אבל זה אומר שים המלח צריך להיות המקום החם בעולם, והוא לא... היא לא ידעה לענות לי למה, אבל אולי אתם תוכלו? בתודה מראש, גל

אולי אני יוכל לעזור

זה נכון מה שהיא אמרה אבל יש מקומות שבהם חם הרבה יותר גם בגובה של מעל 0 כמו הודו ואפריקה אני בטוח שיוכלו לעזור לך בפורום מזג האויר

תודה רבה../images/Emo140.gif

שאלתי את השאלה שלי גם בפורום מזג האוויר, אולי יוכלו להרחיב את תשובתך. ושוב, תודה רבה!

itamarmos

New member
תשובה לרוחות הלילה

אז ככה . בגדול יש חוק נכון שאומר שככל שנרד בגובה הטמפרטורה תעלה , אך במקביל יש עוד מספר חוקים שמשפיעים על הטמפרטורה. לדוגמא : ככל שנתקרב לקו הרוחב 0 , הטמפרטורה תעלה . ז"א שיש קשר לקו הרוחב עליו את נמצאת . בקווי רוחב שליד קו המשווה רמת הקרינה גבוהה יותר ולכן חם יותר . אם הייתי שם את ים המלח בגובהו הנוכחי , על קו הרוחב של מדבר סהרה , אז ים המלח היה המקום החם בעולם בממוצע של שעות היום . (את צריכה לדעת שהמקום החם בעולם בממוצע רב שנתי נמצא ביערות הגשם , שם פער הטמפרטורות בין היום ללילה או בין החורף לקיץ כמעט ולא קיים - תמיד חם שם!) לסיכום: בקו הרוחב עליו יושב היום ים המלח , בערך קו 30 , אין מקום שחם ממנו .אך בקווי רוחב אחרים יש מקומות חמים ממנו , גם אם גובהם מעל גובה פני הים . אם לא הייתי מספיק ברור , תוכלי להירשם לפורום באתר של מועדון הדמלין. אחד מהפורומים , הוא פורום לימודים , שם תוכלי להתעדכן בעולם הסובב . ניתן להכנס מהאתר : www.demlinclub.cjb.co.il אגב , לפי השאלות כאן ,אני מניח שאוכל לענות לכל השאלות הנוגעות לגיאוגרפיה . אשמח לעזור. איתמר .

mesty

New member
היי איתמר

שלום לך איתמר, אני בדיוק לומדת לברות בג"ג, ואני מתחרפנת כבר אני אשמח לשלוח לך שאלות - או שאולי תתקיל אותי אתה בשאלות. כי אני מרגיש שאני יודעת את החומר "אבל"... תוכל להפנות אותי לאתרים לימודים בתחום

itamarmos

New member
ל-mesty

עדכני אותי , מה החומר שנדרש ממך לבגרות , אלו תחומים ? מזה"ת ? צפון אמריקה ? גיאולוגיה ? מה ? ואז אולי אני אוכל לשאול אותך שאלות שקרובות לשאלות שיהיו בבגרות. לילה טוב

../images/Emo32.gif בגרות

דבר ראשון ברוכים הבאים לכל המצטרפים החדשים לפורום, נראה שתהיה התעוררות בשבועות הקרובים לקראת הבגרות. אנחנו פה בשביל לעזור לכל מי שצריך עזרה, ניתן לפנות גם במסרים אישיים. בהצלחה לכולנו

Hagit 171

New member
התשובה לשאלתך..

מה שהמורה שלך אמרה נכון..אבל אפשר גם להבין את התאוריה שלך. אבל מה שכנראה המורה שלך שכחה להגיד או שהעניין פרח מזכרונך זה שלא קובעים לפי פרמטר אחד, ז"א גובה הוא אחד הדברים שמתחשבים בהם לקביעת טמפ' אבל לא רק..יש מרחק מקו המשווה (ככל שמתרחקים מקו המשווה האקלים נהייה קר יותר) ומרחק מהים שהוא גורם ממתן טמפ'. שמחתי לעזור...

למעלה