ילד רביעי

פוקוס4

New member
ילד רביעי

אנו משפחה ל- 3 ילדים. את הילדים הבאנו לאחר נסיונות רבים וכן ההריונות היו מאוד קשים.
ההריונות היו אחד אחרי השני והיה המון לחץ. לאחד הילדים הייתה בעיה שנדרשה טיפול אינטנסיבי אוך ומיגע. עכשיו שהילדים גדלו בעלי רוצה להביא עוד ילד ולא מכון לשמוע לא ולא מוכן לשמוע את דעתי אך אני לא רוצה בשום פנים באופן עוד הריון וילד. הדבר יוצר חיכוחים רבים ואף ריחוק וכל הסבר שלי לא מתקבל... מה ניתן לעשות ?
תודה

תעשי מה שאני עשיתי

שלחתי אותו למאהבת. הזכרתי לו שהוא מחזיק אותה בשביל כל מה שלי לא מתחשק...

(אין לי מושג מה היא אמרה לו, אבל ממני הוא לא ביקש יותר עוד ילד)

סטנגה Joe

New member
נראה לי

שילד מביאים יחד.
את חייבת לדבר איתו ויחד תחליטו מה יהיה.
אתם, ולא הוא.

תביאי לו פתק מהרופא

שבגילך (41 אם הכרטיס נכון) ובמצבך (לאחר 3 הריונות קשים), הריון נוסף הוא הריון בסיכון גבוה לך ולעובר ועלול לסכן את בריאותך הפיזית והנפשית.
חוץ מזה אני חושבת שתשבו יחד, תקשיבי לו, תזדהי איתו, תגידי לו שגם לך היתה פנטזיה של 4 ילדים (אפילו 8) אבל אחרי כל הקשיים עם שלושת הילדים שלכם, את סוף סוף מרגישה עכשיו קצת הקלה ורווחה ולא רוצה להחזיר את עצמך לשנים הקשות ההן אלא דווקא להתקדם, להיות פנויה וסבלנית לילדים שיש (וגם אליו ואליכם כזוג) וגם לפנות קצת תקציב במקום למטפלת וגנים - לרווחת המשפחה ושאת מבקשת ממנו שיבין אותך. תנסו יחד לתכנן עתיד טוב וחוויתי לכם ולילדים : טיול משפחתי לחו"ל? לאמץ כלב? להקים גן ירק? - הכל יותר זול ופחות תובעני מעוד תינוק...

דברי איתו

דברי איתו,
אם הוא רוצה לעשות איתך עוד ילד, כנראה שאוהב אותך ולכן יקשיב לך.
החכמה אינה רק להגיד אלא להגיד בדרך שהוא יוכל להקשיב לה.
את אישתו ומכירה אותו טוב מכולנו.
ואם דיברת וניסית והוא לא מקשיב, למה לעשות איתו ילד?
תרמי!
נועז

פוקוס4

New member
ילד רביעי

תודה לכולם על התשובות אכן דיברתי איתו והסברתי לו על ההריונות הקשים שהיו לי-לנו ואף על כך שאני לא רוצה עוד ילד ושהוא צריך להתחשב בי וברצון שלי אם הוא עדיין אוהב אותי ושיש לנו משפחה מקסימה ושנתפח את מה שיש. הזכרתי לו את התקופה הקשה שהייתה לנו עם הילד והטיפול האינטנסיבי אפילו דיברתי על המצב הפיננסי שעוד ילד יכביד עליו... הוא לא מוכן להקשיב לכלום הוא עומד על שלו ואף מאיים ללכת מהצד... אני מבינה את הרצון שלו למשפחה גדולה אך אני לא מסוגלת לחשוב על עוד הריון למרות שאני ממש אוהבת ילדים ואולי משפחה גדולה זה באמת כיף - הוא לא מוכן להקשיב לשום דבר הגיוני (ולשום דיבורים על ייעוץ) ... ?!

מריוס זכריה

Member
מנהל
הוא מאיים ללכת מהצד... מעניין

לא עניתי לך קודם כי אכן לא חשבתי, ועדיין אינני חושב שהמשבר הוא באמת סביב הילד הרביעי. זה רק תירוץ. אם יורשה לי להציע ניחוש, הוא מחפש משבר, ומחפש את הדרך החוצה, בין אם זה לפירוק מלא ובין אם זה "רק" להתאווררויות. החוק הראשדון כשרוצים ליצור משבר זה למצוא סיבה שנשמעת טוב, ואין שאין שום סיכוי שהיא תיענה. אז כשביבי רוצה ליצור משבר הוא מבקש מהפשלתינים שיניחו טלית ותפילין, כי זה נשמע מאוד יהודי וציוני, וכשבעלך רוצה ליצור משבר, הוא מבקש את הדבר האחד שהוא יכול להיות בטוח שלא תסכימי לו. ואז כשהמשבר יבשיל, הוא כמובן ייצא צדיק גדול.

אני לא יודע מה עובר עליו, אבל מה שזה לא יהיה, זה לא מבשר טובות לזוגיות. ברור גם שהוא רוצה ייעוץ זוגי. הוא רוצה משבר זוגי...

אם את מבקשת ממני להסתכל בכדור הבדולח שלי, מה שאני הוא רואה הוא אחת משתי האפשרויות הבאות:

- או שאתם נכנסים לכמה שנים של יחסים קשים, רעים, עם בגידות (ולא אתפלא אם זה כבר קרה, ועכשיו זה רק סיפור הכיסוי)

- או שאתפם נפרדים.

מאחר ואת אם ל-3 לא נראה לי שתלכי לאופציה השניה, לכן את נשארת עם אופציה מאוד לא נעימה.

לכן אני ממליץ לך אישית ללכת לייעוץ כדי לראות איך אך את מתמודדת עם המשבר הזה. מה שכנראכה יצטרך לקרות בטיפול, במידה ואת מסוגלת לכך, זה שאת תגדלי מה שקוראים אצלנו כאן "ביצים גדולות".

פוקוס4

New member
ילד רביעי

תודה על התשובה הכנה... בגידות אכן קרו אך אין לי גב כלכלי ועם 3 ילדים אני עדיין פה.... מקווה לטוב

מריוס זכריה

Member
מנהל
בקיצור, בחור אינטליגנטי

רוצה לבגוד ושאת לא תבואי אליו בטענות.
ככה הוא גם מעסיק אותך בעניין אחר, וגם משתיק אותך בעניין ההוא.
הוא עושה לך בית ספר.

פוקוס4

New member
ילד רביעי

יאמר לזכותו / לרעתי שהוא תמיד רצה עוד ילד כבר שנולד השלישי ואני משכתי את זה (הינה הוא יעלה לגן חובה, כיתה א....) אולי הוא באמת רוצה עוד ילד אבל אני לא רוצה...

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה לא סותר

זה שהוא באמת רוצה ילד רביעי זה לא אומר שבמקביל הוא לא עושה עליך מניפולציות.

אם היה ספק כלשהו בעניין, האיום "אם לא אז אני אבגוד" (בייחוד על הרקע שכבר ממילא הוא בגד כבר) מראה את המניפולציה שבדבר.

וכמובן זה שהוא לא רוצה ייעוץ....

הוא לא רוצה

עוד ילד, הוא רוצה לנהל מאבק ולנצח אותו בדרכי טרור. רוצה לכופף אותך ולהכניע ללחצים ולרצונות שלו. ומאחר שאת כל כך מתבצרת על הילד הרביעי זה המקום להביס אותך <זה גם מחליש אותך פיזית ונפשית> בגדול.
את לא רחם מהלך. את גם צריכה לקחת אחריות על ילדיך הקיימים. אם ההריונות קשים וקיימת סכנה לבריאותך, ואם את לא חפצה יותר בילדים, ולא רוצה 'טעויות' או 'מסתננים' כי הוא עושה הכל כדי שזה יקרה - קושרים את החצוצרות בלי לדווח לאף אחד ושימשיך לנסות במלוא המרץ. את תשתפי פעולה עם הנסיונות ותתמכי בכישלונות. ואם אחרי הכל הוא רוצה ללכת - זה כי הוא רוצה ללכת.

אייבורי

New member
מסכים עם מריוס

ולכן את חייבת להסכים לרצון בעוד ילד
ולדרוש לפחות שני ילדים.

נשמע שיש לכם בעיה אחרת

שלום יקרה,
נשמע שהקושי שלכם הוא לא ילד רביעי או לא, אלא בעיית תקשורת קשה. יש לכם קושי לשוחח על היחסים שלכם, על הצרכים שלכם, ולראות אחד את השניה בעיניים אוהבות.
כדי שילדים יוכלו לגדול בסביבה טובה ובטוחה הם צריכים הורים שיש ביניהם תקשורת טובה.
מציעה לך ללכת לייעוץ לבד.... הרבה פעמים זה עוזר.

הרבה פרטים חסרים

למה נראה לו שאיום של ללכת מהצד הוא הגיוני באופן כלשהו?
אז כן, יהיו לו 4 ילדים אבל משתי נשים ובית מפורק ומאהבת מהצד- בקיצור חלום המשפחה הגדולה בגרסא הכי גרועה שיכולה להיות.
כך שהאיום הזה הוא בלי רגליים ובלי שיניים.
לא כתבת בכלל איך הוא מתפקד בתור אבא?
מה המקום שלו בבית מבחינת הורה?
כמה מקום וחשיבות תופסת ההורות שלו בזהות העצמית שלו?
איך מערכת היחסים בניכם כזוג? עד כמה הזוגיות לכשעצמה מספקת בלי קשר לילדים?
הפרטים האלה מאוד חשובים בשביל להתחיל הבין את הרצון העז שלו בעוד ילד.
אולי תפרטי קצת יותר?

פוקוס4

New member
ילד רביעי

אנחנו עובדים מאוד קשה והוא במיוחד עד שעות מאוחרות בין לבין יש את החוגים, חברים טיפול בילדים שנופל עלי אך אנחנו לא יוצאים לבלות / בתי קפה בגלל העומס כלכלי וכן עייפות (שלא לרוב ישן כל השישי שבת) הוא אבא טוב לילדים ושיש לו זמן הוא לוקח אותם לטייל/ מקדיש להם....

למעלה