למה זה יציק לך?
כי היה לך חלום על ארבעה? כי את מרגישה שהיית רוצה משפחה גדולה יותר? כי את רוצה למרות ועל אף הקושי להנות מגידול של עוד ילד/ה? או כי סתם נראה לך שזאת הנורמה סביבך או שסבתא לוחצת?
תשאלי את עצמך מה המקור הפנימי של הרצון, ובהתאמה, מה מקור ההתנגדות. כשיהיו לך הנתונים כהוויתם, תחליטו.
וכתגובה ל"תשפכו מה שבא לכן" - משפחה גדולה זה כיף (לרוב). הקושי הוא ממש לא רק שנתיים שלוש, אבל גם הכיף לא. הרבה מעניין ההנאה מילדים היא הגישה שיש לך כלפי הנושא. אני רואה יחס כמעט ישיר בין יחס של הורים כלפי עניין ההורות והיכולת שלהם להסתדר בפועל (למעט כמובן במקרים של ילד חולה, אסון כלשהו, או משהו שלא יכלו לחזות מראש, שאלו גם שיקולים שאת יכולה ואמורה לשקול).
נשים (אני מדברת על נשים כי קל לי, אבל זה נכון גם לגברים) שלוקחות את עניין ההורות בקלות, ומתייחסות לכל העניין בפרופורציות, מצליחות להתמודד יותר בקלות. כמו בכל דבר בחיים, גם הורות נובעת מהגישה. את יכולה לראות אימהות לילד אחד או שניים שלא יוצאות מהבית בשעת ההשכבה, שנשארות שנה וחצי בבית עד שהן מרגישות שהן יכולות לחזור לשוק העבודה, ושמתלבטות שעות איך לנסוע לחופשה בהתייחס לאפשרות שהתינוק יבכה בדרך (זכותן), ואת יכולה לראות אמא לחמישה ששומרת על עצמאותה במקביל, שבאה עם כל הילדים בכיף לכל מקום שנחמד להם, ומסתדרת עם ההשלכות. את יכולה לראות גם את ההיפך. כך שיותר מהמספר ה"יבש", זה יותר קשור לאיך את מתייחסת לריבוי משימות ולאתגרים. כי זה מה שזה בעיני. הרבה אתגרים במקביל, עם אפשרות לסיפוק אדיר בצידם. השאלה היא אם את רוצה ללכת על זה או לא, וכמה ביכולתך לעשות זאת בהתבסס על המצב הקיים (מצב אישי, זוגי, כלכלי).
את יודעת מי את ועם מה את יודעת ויכולה להתמודד. אם את יכולה ורוצה - אז למה לא?