ילד נושך בגן

נעה גל

New member
אני נוטה להסכים עם לאה - שמדובר

בהתחמקות של הגננת יותר מאשר תשובה רצינית. זו תשובה (שלצערי) ניתנת הרבה פעמים על ידי גננות ואני חושבת שהיא מעידה יותר על אוזלת היד של הגננת מאשר על היכולת של ההורים של אותו ילד (נו, באמת. יש הורים שאף פעם לא אומרים "לא"?)

michal@gal

Active member
מנהל
את שני הילדים צריך לחנך

ברור שאת הילד שנושך צריך ללמד שככה לא מגיבים אפילו שמציקים לו וחוטפים לו צעצוע. ואת מצדך צריכה ללמד את הבת שלך שלא מציקים לילדים אחרים ולא חוטפים להם צעצועים. נראה לי נורא ללמד ילדה קטנה שילד אחר הוא חיה והוא רע ואסור להתקרב אליו. תארי לעצמך שאמא אחרת תגיד לילד שלה לא להתקרב לבת שלך כי היא מציקה וחוטפת צעצועים?

איליטה

New member
זאת בעיה../images/Emo4.gif

גם בגן של הבן שלי יש ילד שנושך ולפעמים גם בני ננשך על ידיו. אמרו לי שפעם הגננת נתנה אולטימטום של 48 שעות (לאמא של ילד אחר)שיפסיק לנשוך או שיצטרך לעזוב את הגן. למרות שהבן שלי הוא הננשך לא הייתי רוצה להיות בנעלי האם של הילד הנושך. לא פעם שאלתי את עצמי מה היא יכולה לעשות או מה אני הייתי עושה אם הייתי במקומה ולמען האמת אין לי תשובה, לדעתי יכולת ההבנה שלהם בכל זאת מוגבלת ועל מנת שהם יבינו צריך להעניש אותם או להפעיל סנקציה שקשורה ישירות לנשיכה אחרת הוא לא יבין. אם אתה נושך = אתה לא משחק בארגז חול - קצת קשה להבנה אם אתה זורק חול על ילדים = אתה לא משחק בארגז חול - זה עונש שיש פה פועל ישיר למעשה. ועוד משהו ששמתי לב שהילדים הרבה יותר סלחנים, למרות שהבן שלי ננשך על ידי אותו ילד הוא עדיין אומר לי שהוא חבר שלו והוא משחק איתו. אני חושבת שלנו ההורים (ובצדק) מפריעות הנשיכות הרבה יותר, כי כשהבן שלי ננשך כאב לי הלב עליו שבוע שלם והוא חזר לשיגרה אחרי 5 דקות. שורת תחתונה תמיד יהיה ילד זה או אחר שנושך בגן, ואם לא בגן הזה אז באחר. סליחה על אורך ההודעה אבל באמת שאני לא מכירה פתרון חד משמעי לבעיה איליטה

לאה_מ

New member
האולטימטום הזה הוא אחד הדברים

היותר מטופשים ששמעתי מעודי, ואם זה מעיד על מ ש ה ו, הרי זה שוב על אזלת ידה של הגננת, ולא על כישוריה. חבל שיש גננת שמסוגלת להעלות דבר כזה על דעתה...

קשה לי עם סגנון הכתיבה שלך

כאמא לילד שנשך - אני מבטיחה לך שהילד שלי לא חיה! ומתוך נסיוני הדל הגלגל מתהפך והיום נוריאל חוזר ה-מ-ו-ן פעמים נשוך, או יש ילד במשפחתון שלו שתולש שיערות ומחריד לראות את זה. לכן קודם כל נשיכות לא קורות סתם, ואני היתי לוקחת את דברי הגננת בחשבון. נשיכות הם ביטוי לחוסר אונים שלהם, ביחוד כשאין להם יכולות ורבליות. בהחלט צריך לבקש מהגננת שתדבר עם הילד הנושך. אני סיכמתי עם בעלת המשפחתון שלנו שתרחיק פיזית את נוריאל כי ראינו שזה משפיע עליו - זה שהוא מורחק משאר הילדים הפריע לו. אם זה מה שגרם לנשיכות להעלם? אני לא בטוחה. אני חושבת שהוא פשוט גדל. עדין יש לו קטעים של להרביץ או לזרוק דברים בקטעי תיסכול. בפרוש את לא יכולה לדרוש הוצאת ילד. זה נשמע כאילו יש פה עסק עם עברינים...ואת גם לא יכולה לדרוש צורת טיפול מהגננת. את יכולה לבקש ממנה שטתפל בזה אבל רק האמא של אותו ילד יכולה להגדיר עם הגננת דרך מסוימת לטפל בעניין.

למעלה