ילד מחוץ לנישואין.

ילד מחוץ לנישואין.

מה דעתכם בנושא הזה? גרושה, בת 23, כמהה כל כך לילד עוד מגיל 18.. 3 שנים ולא נראה מישהו באופק שאוכל לחלוק איתו את חיי ולהינשא בשנית. אני מאד רוצה להתחתן, אבל הוא עדיין לא הגיע. ומאידך, משתוקקת לחבק ילד, פרי בטני, בין זרועותיי.
יש כמה מועמדים פוטנציאליים. שעונים על כל התנאים בשביל אבא מקסים לילד. כמובן מבוססים כלכלית, והכל יהיה כתוב וחתום מול עו"ד. למה לי למנוע זאת? מה דעתכם על כך? האם באמת הילד יהיה מסכן כל כך שלא יגדל לצד אביו? (כמובן שיפגש איתו וכו'..) האם לחכות עד שאתחתן? ואולי זה יקרה עוד 5 או 10 שנים...? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

anatcom1

New member
שבת שלום

תראי ילד זה הדבר הכי כייפי בעולם אושר ענקי ואין דבר יותר יקר מזה אבל כאם חד הורית שגילדה ילדה לבד מגיל 4 חודשים יכולה לומר לך שזה לא פשוט בכלל יש קושי כלכלי ונפשי את מאבדת מעצמך המון ולא תמיד נותנת את המקסימום בשבילו..בגלל גילך הצעיר בכנות אומרת חכי קצת ...אבל כמובן מה שתבחרי בהצלחה

את עוד

מאוד מאוד צעירה בשביל להגיע למסקנה והחלטה לעשות ילד לבד לדעתי זה בכלל עוול לילד מראש לעשות אותו ללא אבא ו/או אבא שרק יהיה כספומט קחי לך עוד כמה שנים תמצאי את שאהבה נפשך וביחד תביאו ילד שניים שלושה שיהיה בהצלחה!

למרות גילי הצעיר

אני מרגישה מאד בוגרת ובשלה בשביל זה. ברור שרצוי ונכון מלכתחילה להביא ילד עם שני הורים שחיים ביחד, אבל האם זאת סיבה מספיק טובה בכדי למנוע זאת...? אני יודעת שאתן לו והעניק לו את כל האהבתי שעצורה מבפנים. ילד הוא לא פיתרון- אבל הוא בהחלט יכול לתת לי חיים חדשים וסיבה לחייך.

זה לא קשור

לזה שאת מרגישה בוגרת לגילך. ילד צריך שני הורים. נקודה. להביא ילד בצורה הזו זה עוול לילד. כנראה שאת עדיין לא מספיק בוגרת בשביל להבין את זה...

במילים האלו

את מתייחסת לילד כאל פיתרון למצב שאת נמצאת בו כרגע ילדים לא מביאים לעולם בשביל סיבות לחייך ולמצוא חיים חדשים ילדים הם לא חפצים וטיפול למצוקות

nooma13

New member
אני לא חושבת שאפשר

להתווכח עם מה שאת מרגישה. אבל את באמת עדיין צעירה. הדברים שהטרידו אותי בגילך היו המבחן המפלצתי שהיה, האם אספיק למשמרת הלילה והאם יש סיכוי שאסיים את הסמינריונית בזמן. אני חושבת שיעזור לך להעסיק את עצמך בדברים אחרים, בשביל עצמך: ללמוד, לעבוד, לטייל. כשיש ילדים זה כבר הרבה יותר מסובך לעשות את כל זה
להביא ילד לעולם לבד זו באמת החלטה כבדת משקל ורצוי לא לעשות את זה כלאחר יד.

ובכן, רבים האנשים שסוברים כמוך.

אך למרות גילי הצעיר, אין לי את הטירדות שהיו לכם בגילי. משום מה. אני לומדת, ואני יכולה גם להרות במקביל, לא רואה בכך שום בעיה (הלידה תיהיה בתום הלימודים) לטייל? האמת אין לי כ"כ עם מי. אני גרה כאן לבד. בצפון. וכל עולמי הוא במרכז (משפחה, חברים..) וכן, זאת בחירה שלי. אני רציתי את השינוי הזה. אני לא רואה מוצאת הרבה סיבות (ולמען האמת גם לא אחת) שימנעו ממני את החלטתי. אינך חושבת כך?

nooma13

New member
תראי...

מצד אחד, נראה שהשקעת בזה הרבה מחשבה. נראה שזה משהו שאת מאוד מאוד רוצה ושאת די סגורה על זה. מצד שני, פרסמת כאן שאלה ונראה שאת בכל זאת רוצה חיזוקים ומעוניינת לדעת מה אחרים חושבים על זה. דעתי היא - לחכות. כל עוד אין בעיה פיזית להכנס להריון יש לך לפחות עוד 10 שנים בהן תוכלי לעשות את הצעד הזה. אלו עשר שנים שבהן הכל יכול לקרות. אבל בסופו של דבר זו ההחלטה שלך. מעניין אותי - למה את גרה רחוק מהמשפחה, ומה הם חושבים על זה?

פשוט, היה בא לי לשנות אוירה!

לשכוח קצת מכל מה שעבר עלי, להיות עצמאית... ו... לפתוח דף חדש. הרחק מכל הבלאגן וחוסר ההצלחה שידעתי בעיר מולדתי. הוריי קיבלו את זה לאט לאט, והבינו אותי. ואף עזרו לי בכך... לגבי ההריון, אני יודעת שזה יהיה השוק של החיים שלהם! הם יקחו את זה קשה! אבל אני ילדה גדולה, שכבר אין לה כח לרקוד לפי החליל של כולם... בסוף הם ישלימו עם זה. כי אחרי הכל אני תמיד אשאר הבת שלהם

זה נשמע

כאילו את עדיין תקועה בשלב המרד בהורים את לא חייבת להסכים איתי ייתכן ואני טועה אך יש לי תחושה חזקה ביותר שכל המעבר לצפון, העזיבה של הבית, הנישואין, הגירושין ועכשיו הרצון להביא ילד לבד כל זה מגיע ממקום של מרד בהורים ולהראות להם שאת יכולה יש דרכים אחרות לעשות זאת בגילך אין לי ספק שאת כבר ילדה גדולה ובטוחה שאת יכולה לגדל ילד לבד עד שלא נמצאים שם בפועל לא באמת יודעים עד כמה העניין מורכב ולא פשוט בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שבה תבחרי

יש אנשים

שגם בגיל 25 וגם בגיל 35 עוד לא עברו את השלב הזה אין קשר לגיל במקרה הזה יש קשר לבגרות נפשית אני לא מתיימרת להיות פסיכולוגית ואשת מקצוע בעניין רק מתוך הדברים שאני קוראת אצלך זה הרושם שנוצר אצלי ייתכן שאני טועה ייתכן שאני לא ייתכן שאת לא באמת מודעת לזה ולכן ההצעה של התייעצות עם איש מקצוע תהיה מאוד רלוונטית לעניין

זה נכון מה שאת טוענת,

אבל לא לגבי. אני בחורה שמאד מודעת לעצמה. אני בוגרת. ואני ממש אבל ממש לא בשלב המרד בהורים... ההפך מזה הוא הנכון. אני בקשר טוב איתם. ואני אוהבת אותם. ועברתי מזמן את שלב המשחקים...

nooma13

New member
את נשמעת

מאוד בוגרת לגילך. תקחי בחשבון שאם את מחליטה להביא ילד לעולם, את תזדקקי לכל עזרה שתוכלי לקבל. יכול להיות שתצטרכי לחזור לגור קרוב למשפחה, ורצוי גם שבכל זאת תזכי בתמיכתם לפני שתעשי את הצעד. שיהיה לך בהצלחה בכל החלטה שתקבלי, תשתדלי רק לדאוג לכל הפרטים, קטנים כגדולים, כדי לאפשר לילד או לילדה את כל מה שהם צריכים ויותר.

בחייאת

אין לך את הטרדות שהיו לנו בגילך? את לא מטיילת כרגע כי אין לך עם מי ובשביל למלא את החלל הזה להביא ילד זה הפתרון? את באמת לא מוצאת אפילו לא סיבה אחת למה זו תהיה טעות לעשות זאת? תאמצי בינתיים כלבה ו/או חתולה שימלאו את הזמן הפנוי את יכולה אפילו גור חתולים שזקוק להזנה כל שלוש שעות מבקבוק זה יתן לך מושג קלוש וקטן ביותר מה זה לגדל תינוק לבד . . .

למעלה