ילד מחונן

מצב
הנושא נעול.

bhs

New member
אבל זה רק ב3-4 ערים בארץ

המדינה מטפחת טוב מאוד
ולפעמים גם שוכחת את שאר הילדים לילדים מחוננים לדוגמא יש מלגות לאוניברסיטה באופן אוטומטי יש חוגי העשרה הרצאות אפילו פסיכולוג מוצמד לכיתות מחוננים וכן.. ילד מחונן בדרך כלל נולד מחונן הוא פשוט קולט דברים מהר יותר השכל שלו מפותח יותר משל אחרים יש כאלה שניתן לפתח את זה אצלם עם הזמן תסלחו לי שאני מתפרצת לפורום הזה שוב :)
אבל זה רק ב3-4 ערים בארץ
ילדים מחוננים שגרים באזורים "פחות יקרים" אין בהם השקעה של כיתת מחוננים. וכנראה שהולכים לאיבוד כי הם גם לא זוכים במילגות - פעם ראשונה ששומעת על זה! - אולי גם לי היה מגיע?

אני משערת שהיא מתכוונת

אבל זה רק ב3-4 ערים בארץ
ילדים מחוננים שגרים באזורים "פחות יקרים" אין בהם השקעה של כיתת מחוננים. וכנראה שהולכים לאיבוד כי הם גם לא זוכים במילגות - פעם ראשונה ששומעת על זה! - אולי גם לי היה מגיע?
אני משערת שהיא מתכוונת
למלגות לתלמידי תיכון שלומדים באוניברסיטאות.

לפרוייקטים אפשר להגיע

בכל תיכון בארץ אפשר להרשם לתוכנית
של לימודי אוניברסיטה?
לפרוייקטים אפשר להגיע
ע"י הרשמה לתיכון שבו יש פרוייקט מיוחד, אבל לרוב האוניברסיטאות (לא בטוחה לגבי בר אילן) אפשר להרשם פרטנית, ללא קשר לבי"ס (ואז יש לעמוד בדרישות שלהם, תעודה עם ציונים מסויימים או מבחני קבלה). המלגה המדוברת ניתנת לתלמידי האוניברסיטה הפתוחה (וגם לא ממש לכולם), לא יודעת מה קורה עם אוניברסיטאות אחרות.

Lady Aphrodite

New member
כן..

אבל זה רק ב3-4 ערים בארץ
כן..
כיתות מחוננים קיימות ב-3 או 4 ערים בארץ אבל לפי מה שאני יודעת, בכל הארץ יש כיתות דומות שמטפחות את הילדים לא פחות ואפילו יותר טוב כיתות מצטיינים למיניהם.. מדעים וכו' כו' כן, המלגות הם לתלמידי תיכון המדינה מודעת לכך שתלמידים מחוננים לרוב משתעממים בשיעורים הרגילים ונותנת להם אפשרות להרחיב את הידע שלהם באוניברסיטה כל מה שצריך זה לשאול גם לילדים שהם לא מחוננים יש מלגות.. לתלמידים מצטיינים

ציפי ג

New member
את יודעת מה

כן..
כיתות מחוננים קיימות ב-3 או 4 ערים בארץ אבל לפי מה שאני יודעת, בכל הארץ יש כיתות דומות שמטפחות את הילדים לא פחות ואפילו יותר טוב כיתות מצטיינים למיניהם.. מדעים וכו' כו' כן, המלגות הם לתלמידי תיכון המדינה מודעת לכך שתלמידים מחוננים לרוב משתעממים בשיעורים הרגילים ונותנת להם אפשרות להרחיב את הידע שלהם באוניברסיטה כל מה שצריך זה לשאול גם לילדים שהם לא מחוננים יש מלגות.. לתלמידים מצטיינים
את יודעת מה
אני ארים את הכפפה. נזמין מישהו ממשרד החינוך לחדש לנו על כל המלגות למיניהן. זה חשוב מאוד.

E s t e b a n

New member
קודם תגיד מה זה מחונן

ילד מחונן

יש לי שאלה שבאמת מעניינת אותי, לא בטוח שהיא דווקא מתאימה לפורום הזה, אבל בכל זאת... איך נולד ילד והופך למחונן? או שמא הוא נולד מחונן? אני פשוט קורא פה את ההודעות על הילדים המחוננים, וזה פשוט מדהים אותי! ממש עצוב שהמדינה שלנו לא יודעת לטפח ילדים כאלה כמו שצריך.
קודם תגיד מה זה מחונן
ואח"כ נאמר לך כיצד מתפתחים כאלה. התשובה תלויה -מאוד- בהגדרה של מחונן.

מצב
הנושא נעול.
למעלה