ילד לא רצוי

מיכל@ל

New member
ילד לא רצוי

בפורום "חינוך לגיל הרך" בתפוז [מומלץ ביותר !]ראיתי דיון מענין בנושא "ילד לא רצוי". אחרי ההפתעה הראשונה,שאלתי את עצמי אם גם הורים מאמצים יכולים להרגיש ככה לפעמים,שהילד "לוקח" כל כך הרבה אנרגיות עד כדי כך שההורה ישאל את עצמו אם היה כדאי לאמץ. מה אתם אומרים ?

לימור111

New member
אני קוראת את הפורום ההוא

וראיתי גם את הדיון הזה. למען האמת, שמעתי לעתים קרובות מהורים, ביולוגיים בעיקר, שהילד מוציא להם את הנשמה, שהפריע להם בקריירה וכיוצא בזאת. כשהנשמה הקטנה והמקסימה שלי צרחה במשך שעה לפני שעלינו על המטוס באוקראינה, ואנחנו לא ידענו למה ומאות אנשים הסתכלו עלינו כאילו אנחנו רוצחים את הילדה, אמרתי, למה היינו צריכים את כל זה. זה לא אומר שאנחנו לא שלמים לגמרי עם האימוץ. אני מתקשרת כל חמש דקות, להורי, לבעלי, לאמא של בעלי ולחברים נבחרים כדי לספר על החוכמות הקטנות של הילדה הכי נהדרת בעולם שלי. אמרה לי מישהי שאימצה, והיא לא חברה בפורומים הללו, עוד כשבדקתי עמותות ואת האימוץ בארץ, שיש רגשות קשים בין הורים לילדים, כולל בין אמהות לתינוקות. אגב, היא פסיכולוגית. ואני חושבת שאין להתעלם מזה. כשקרן צרחה אני הרגשתי נורא. הרגשתי כעסים עליה. רק אחרי התייעצויות עם חברים ועם אנשי מקצוע הבנתי מה קורה לה ולמדתי להתמודד עם הצרחות בצורה נכונה יותר, ואז פרקתי גם את הכעסים שלי. אם כדאי היה לאמץ? וודאי וודאי. לומר שלכל הורה יש רק רגשות של אושר כל הזמן, כולל ברגעים קשים, נראה לי מוגזם לחלוטין, להורים ביולוגיים כמו להורים מאמצים. אבל כיוון שזה רק טבעי, ממשיכים הלאה, וחיי היומיום מביאים לנו את רגעי האושר הקטנים והגדולים, וגם רגעים קצת פחות טובים... אם נצפה לכך שהכל יהיה רק אהבה, אושר ןעושר, בוודאי נתבדה.

מיכל@ל

New member
אהבתי את הסיפור של לפני הטיסה ../images/Emo13.gif

אני לא מתכוונת לכעסים ולתחושה שהילד מסוגל להוציא אותנו מדעתנו
היתה לי תחושה שבין המילים בהודעה היה משהו אחר,עמוק יותר. כעסים,ריבים,אי הסכמות וכו הם חלק בלתי נפרד במערכות יחסים,כולל [ובפרט] מערכות יחסים עם ילדים,אבל אני תוהה אם מישהו ממש עמד בפני תחושה של חרטה על האימוץ,של משהו לא סגור שמלווה את צמיחת הילד ולא מרפה.

לימור111

New member
לא שמעתי על דבר כזה

כמאמצים אנחנו משקיעים הרבה אנרגיות עד לאימוץ, הרבה רגשות, מחטטים בתוך תוכנו פנימה, ועוברים תהליכים פיזיים ונפשיים לא קלים. לכן, אולי בניגוד להורים ביולוגים שהריון בא להם לעתים בצורה לא מתוכננת, מוקדם מדי או בעיתוי הלא נכון, אנחנו בוחרים את העיתוי ובדרך כלל האימוץ בא מאוחר יותר מאשר מוקדם מדי בשבילנו... אם אהבת את הסיפור על שדה התעופה, נזכרתי כשהאכלתי עכשיו את האוצר היקר ביותר שלי, שלאחר שהיא נרגעת מהרעב ומפתחת בי מידה רבה יותר של אמון שאמשיך להאכיל אותה כמו שצריך (בגלל שיטות ההאכלה שם זהו סיפור לא פשוט שייקח הרבה זמן לסלקו), היא שמה את היד שלה בפה שלי, כדי שאנשק אותה. הרגל שהתפתח כבר באוקראינה, ואז נזכרתי בערב קשה במיוחד שהיה לנו שם. בעלי ובן הזוג מהזוג השני אתו נסענו נאלצו לנסוע לקייב, כדי להתייצב לשנייה בפני הקונסול הישראלי, ובת הזוג השנייה ואני נשארנו עם הילדים בבית הילדים. באותו יום שני הילדים כנראה לא הרגישו טוב, ושניהם פצחו בבכי ובצווחות מדי פעם, והדביקו זה את זה כל פעם מחדש. בסוף היום, לאחר שבילינו שם כ- 14 שעות סוחטות ביותר, חזרנו למלון. בדרך פיתחנו לנו פולקלור של הומור שחור מאוד. (מכאן, לא למאמצים אניני טעם). התבדחנו על כך שנקנה לילדים בית דירות באודסה (עולה כמה עשרות אלפי דולרים בודדים) ונבוא לבקר את הנכדים, ועוד כהנה וכהנה שטויות שגרמו לנו ולמלווים להתגלגל מצחוק. אחרי אותו יום נהגנו לומר לאוצר שלנו, שאם לא תתנהג יפה אנחנו נחזיר אותה. כמובן, שהיא לא שמה על כך יותר מדי. הרי ברור לה שאנחנו בכיס הקטן שלה...

מיכל@ל

New member
ה"חוויות" האלה משנות את הדרך

בה מביטים על החיים. לימורי - נורא נורא חשוב הקטע של היניקה,זה משפיע אחר כך על הדיבור ועל היכולת לעבור למזון מוצק,כדאי לתת לה להתמודד עם יניקה ולא לעשות לה "חיים קלים " עם פטמה שהכל נשפך ממנה כמו בבתי יתומים. למאיה היתה ממש בעיה עם היניקה וכדאי לשים לב לזה. בברזיל היתה לנו חוויה הפוכה משלכם,שם התינוקות פשוט לא בוכים,זה אחד הדברים הכי מזעזעים שראיתי בחיים שלי... תמסרי נשיקת לילה טוב לקרן אור שלכם

ענבל*

New member
בענין ההומור השחור

נורא מזמן היתה כתבה בעיתון על מאומצת מפורסמת אחת. דבר אחד בלבד אני זוכרת מהכתבה הזו. המאומצת, כילדה, אמרה לאמא שלה שהיא תחפש לה הורים אחרים, ואמא שלה אמרה "בסדר". היא סיפרה שלא היה דבר שיכול היה לפגוע בה יותר מתגובה כזו. הומור שחור, אם חייבים, שרק לא יהיה בסביבת הילדים. אמנם שלכם קטנה, אבל ילדים מבינים מילולית, בדיוק את מה שנאמר. עוד לא מבינים בהפוך. האמא ההיא לא התכוונה לשום דבר רע, והילדה בילתה שנים אח"כ על ספת הפסיכולוג. כדאי להגיד את מה שבאמת בלב.

דיאנה*

New member
ילד רצוי

אני אישית לא יכולה להעלות על דעתי שימוש במינוח כזה. כמו שכתבתי לדליה, שום דבר בקשר שביני ובין הבת שלי אינו מובן מאליו עבורי. אני יכולה לחזור מן העבודה תשושה ומחוסלת, וברמזורשבדרך לחשוב על החיוך שלה שימתין לי בפעוטון ו- הופ יש לי כוח להתחיל לבלות יחד את שעות אחר הצהריים שכוללות גם את העייפות שלקראת השינה והתזזית שמגיעה יחד איתה. זה לא שלא קשה ושאין רגעים קשים ורגשות קשים, ולפעמים נפלטת לה מחאה קשה לנוכח עוד חבילה של מגבונים לחים שפורקה לה בשנייה שבה סובבתי את הגב אל הטלפון שצלצל. אני גם לא מאוהבת ברגעים שבהם צלחת האוכל הופכת לכובע והחביתה נדחפת לה לאוזן ונמרחת על השערות. אני מבקשת ממנה די והיא בתורה צועקת לעברי דאאאייייייייייי כשאני מזיזה אותה ממגירות המטבח שקורצות לה כל כך או מאסלת בית השימוש המרתקת. ובכל זאת כשאני כותבת את הדברים (והקטנה ישנה לבטח במטה) אני לא יכולה להפסיק לחייך במין גאווה שכזו עד שהפה נדחף לו לעבר האזניים והלחיים שבאמצע מוחות וכואבות על המקום הצר שנותר להן. יחד עם זאת אני חושבת, שבעיקרון, הורים מאמצים אינם שונים מהורים ביולוגים בתחושות. אולי אצלנו יש רגישות רבה יותר לביטויים. אצל רובנו זמן ההמתנה היה ארוך יותר והיה יותר זמן לחשוב ולהתכונן לרגע בו נהפוך להורים, אבל כנראה שזה לא תמיד מספיק. הכרתי כבר גם משפחה מאמצת שם האב, שהתאכזב מרות מבנו, כינה אותו "בן-זונה"! ואנחנו כולנו הכרנו כאן את שירונת שעברה ועוברת גם היא חוויות לא פשוטות כלל ועיקר. ולימורי - רב ההבדל בין הומור שחור שצוחק יותר על חוסר היכולת שלנו להמציא פתרונות ולהקל על קשיים ובין אמירות קשות רציניות ופוגעות באופן אנוש.

לימור111

New member
אפרופו ההומור השחור

שחלף-עבר לו כאשר נחתנו בארץ, עכשיו יש לנו אמרות משעשעות חדשות, שמביעות את שליטתה הבלתי מעורערת של אוצרנו במשק הבית, ובכל פינה מפינות חיינו. שנינו, בעלי ואני, אנשי מקצוע, הוא מנכ"ל של חברה ואני אשת מקצוע חופשי ורגילים לרמה גבוהה ביותר של סמכויות ואחריות אישית, ופתאום הגוזלית הזאת, פחות מחמישה קילו, מכתיבה לנו כל צעד (ואנחנו נהנים מזה פחד). ואני חייבת לסיים בנימה של גאווה, הפשושית, בת ארבעה וחצי חודשים בסך הכל, כבר מתהפכת מהגב לבטן. מאתמול, בכל פעם שאני הופכת אותה לגב, היא חוזרת ומתייצבת על הבטן תוך שניות, ומנסה לזחול! הניסיון לזחול לא חדש אצלה, אלא שעכשיו הוא רציני ביותר. אם עד אתמול היא נסתה לזחול והתחילה לבכות כעבור שתיים-שלוש דקות, עכשיו היא נחושה לגמרי בהחלטתה. מנסה, בוטשת בידיים וברגליים, לא מצליחה, נחה כמה רגעים, ומתחילה מחדש. מה תגידו על זה?

הזוג

New member
דיאנה, את בטוחה שאת כותבת על ילדתך

החמודה? כי אצלינו זה ממש אותו הכיף: מגירות במיטבח דיסקים וקלטות ווידאו ועוד פעילויות נהדרות. אך זה נפלא, אם כי זה גם מעצבן לפעמים קצת.

דיאנה*

New member
לגבי הדיסקים והקלטות ומכשירי החשמל

לפני שעברנו דירה הלכתי עם הקטנה לנגר להזמין שידה סגורה לטלוויזיה, לוידאו ולמערכת. ביקשתי ממנה לעמוד ולהושיט יד למעלה, ומן הנגר ביקשתי למדוד ולהוסיף עוד 20 ס"מ. אז בינתיים אנחנו לא מגיעים לטלוויזיה ושאר מכשירי החשמל ועמם הדיסקים והקלטות שמורים להם מאחורי דלתות הזכוכית. מקווה שכשתשלים את הגובה החסר תדע להתייחס ביתר נימוס לכל הכפתורים הללו...

הזוג

New member
רעיון מצוין, אבל חוששני ששלנו כבר

למד לגרור כיסא קטן עם זה מאוד נחוץ לו. עדיין לא השתמש בו כדי להגיע לארון הגבוה יותר. החמוד גם ממהר לעשות נו נו נו עם האצבע כלפינו ברגע שהוא עושה משהו אסור. בקיצור באמת כיף לנו.

English

New member
נזכרתי בהתחלת האימוץ שלנו

התחלת ההורות היתה לי די קשה, בעיקר שאת ארבעת החודשים הראשונים העברתי עם הבן בח"ול והייתי מנותקת מהסביבה התומכת שיכלה להיות לי בארץ. הבן היה מתוק נורא אבל התעורר המון בלילות והיה נרדם חזרה רק עם נענועים נמרצים על הידיים. הייתי מותשת מבדידות ועייפות ואני זוכרת מחשבות של "בשביל מה הייתי צריכה את זה". נוסף על זה הרגשתי שזה לא פייר שאחרי כל הטיפולים הקשים והליך האימוץ המתמשך עוד יש לי תינוק קשה. אולי הייתי נכנסת למעגל של האשמה עצמית שהיה מחמיר את המצב, אבל למזלי אם מאמצת אחרת שהיתה שם אמרה לי שזה בסך הכל גירסת האימוץ של דכאון אחרי לידה. מאיזושהי סיבה זה עזר לי לקבל את זה שזה בסדר לכעוס ולהרגיש ככה ומצאתי את הכוחות לצאת מזה. כשאתה סולח לעצמך על הכעס אתה פנוי יותר לנסות לפתור את הבעיה. אגב, בעיית השינה המשיכה עוד הרבה זמן בארץ, וגם בעיות עם אוכל(גם שלי סירב לאוכל מוצק הרבה זמן). בדיון בפורום הורות דיברו גם על איפה הרשויות בכל זה ואיך לא שמים לב למצוקה. מנסיוני, למרות שנסיתי להתייעץ בטיפת חלב, האחות פשוט לא קלטה את המצוקה שלי ולא התייחסה למרות שאמרתי בגלוי שיש לי בעיה. בסוף הגננת הפנתה אותי למישהי והפנו אותנו לטיפול של יחידה של משרד הבריאות שבתקופת ייעוץ קצרה עזרו לנו פלאים. גם הם ובעקר אנחנו ראינו את השיפור המהיר ועכשיו (טפו טפו) הכל הרבה יותר טוב.

לימור111

New member
אולי יש למישהו עצה...

סיפרתי קודם בגאווה מופרזת איך אוצרי מתהפכת על הבטן ומנסה לזחול. למרות שהיא קודם התהפכה כמובן מהבטן לגב, נראה שאת המיומנות הזאת היא כבר שכחה. בשעות האחרונות היא מתהפכת לבטן, מנסה לזחול במרץ, ואחרי כמה זמן מתעייפת ומתחילה לזעוק לעזרה. הבעיה היא שהיא התחילה לעשות זאת גם במיטה, ואחרי שאני משכיבה אותה לישון יש פתאום זעקות עולות ויורדות ואני רצה כדי למצוא שכן, היא שוב על הבטן. בדרך כלל באיזו שהיא פינה של המיטה שאפילו אני מתקשה לחלץ אותה ממנה. והבעיה הגדולה יותר היא שאחרי כמה פעמים כאלה היא פשוט נכנסת לטרנס של בכי וצרחות שנמשכות זמן רב וקשה מאוד להרגיע אותה. ניסיתי לעזור לה ללמוד איך להתהפך חזרה אבל זה לא ממש עובד. מה עושים?

מיכל@ל

New member
אולי זה יעזור...

למאיה שמתי "קיבועון" [לא זוכרת איך קראו לזה],זה מין מתקן ששמים על המיטה והוא דואג לכך שהתינוק ירדם על הצד [רואים שכבר אין לי תינוקות
] וישאר שם. וחוץ מזה,היא תלמד להתהפך לך כל כך מהר שאפילו לא תביני מאיפה זה בא לך...
תדעי לך שהילדים האלה שרוצים לעשות הכל וצורחים מזעם כשהם לא מצליחים,הם הילדים הכי מוכשרים וחכמים,אז תתנחמי

לימור111

New member
נדמה לי שקוראים לזה מיקומון

או משהו מעין זה. אבל זה כבר לא יעזור, היא גדולה מדי ופעילה מדי. היא גם יודעת להתהפך מהבטן לגב, אבל כנראה שלא מקשרת בין שני הדברים. בכל אופן, כנראה שזה לא היה העניין. היא בכתה היום שעות כי כנראה כאב לה משהו. שיניים? בטן? כל מיני אפשרויות באות בחשבון. הלב נקרע... אבל זה כנראה מתאים יותר לפורום חינוך לגיל הרך...

מיכל@ל

New member
אני חושבת...

שכדאי שנתחיל להכניס גם את הבעיות והשמחות היומיומיות הקשורות לגידול ילדים,בנוסף כמובן לעצות הטובות מפורום חינוך
קשה לי לעשות את ההפרדה בין החיים ה"רגילים" של הילדים שלנו לבין נושאי האימוץ,הם מתערבבים זה בזה ,הם מענינים,מסקרנים והופכים את הקהילה שלנו לקהילה אמיתית שמשתתפת בכל מכלול החוויות . חשוב לי וטוב לי לשמוע על הגוזל הקטן של הזוג,על קרן אור שלכם ועל כל שאר הגוזלים
חוץ מזה - איך הסתדרתם בסוף עם האוכל ? את ממשיכה לתת לה מזון מועשר ?

לימור111

New member
גמרנו מיד עם המזון המועשר

היא מקבלת שפע של ויטמינים וברזל, והורדנו את המזון המועשר מייד, כאשר התחילו כאבי הבטן הקשים. בינתיים היא עולה כתופחת וכבר התחלנו לקרוא לה שמיינה, או סופגנייה. קיבלנו ילדה רזונת עם רגליים מקלות, ועכשיו יש לנו סופגניה קטנה ומתוקה, שאפשר לאכול את הלחיים שלה (וזה מה שאני עושה כל הזמן), עם פולקעס שמתחילים להיות דומים לפולקעס שלי

למעלה