ילד ברצף האוטיסטי

yuliyuli1

New member
זאת גם הדעה שלי

אם הוא ילד שרגיל להיות במסגרת תומכת ועם ילדים שגם להם יש צרכים מיוחדים, נשמע לי ששילוב במסגרת רגילה יכול להיות קשה מידי (גם לכם וגם לו).

schlomitsmile

Member
מנהל
ההורים הם האפוטרופסים של הילד
אנשי המקצוע והמערכת יכולים להמליץ את המלצותיהם,
אבל חובת וזכות ההחלטה עלינו ההורים.
&nbsp
אם לדעתך/ם ייטב לו בכתת תקשורת,
זכותכם לעמוד על כך,
והוא יקבל כתת תקשורת.
יתכן שבסביבה מכילה יותר, הוא יהיה רגוע יותר.
&nbsp
לדעתי שווה לצור קשר עם מחנכת כתת התקשורת הרלוונטית,
להפגש איתה, ולנסות להתרשם האם תפיסתה החינוכית ודרכי עבודתה
יתאימו לבנך.
אם תגיע למסקנה שכן- לא לוותר, לדרוש שישובץ בכתת התקשורת.
&nbsp

ימימה

New member
משהו לגבי הצחוק

אני לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אני יכולה להגיד לך שהרבה שנים הבן שלי היה צוחק במקומות הכי "לא מתאימים" - למשל כשכעסו עליו או כשהאח שלו היה נפגע ובוכה. לקח לי זמן להבין שצחוק אצלו הוא תגובה של חרדה ולחץ. זה מאד מבלבל וגם לא קל להתייחס לזה ככה, כי כשאחיו הקטן נופל ונפצע ואני ממילא לחוצה מהפציעה והוא עומד וצוחק - זה בעיקר מרגיז וקשה מאד לזכור שבעצם זה לא לעג אלא תגובה ללחץ שהוא חווה וצריך לתמוך אותו ולא להתרגז עליו.
כבר כשהיה קטן ומישהו היה מניף אותו לאויר או כשהיה נדרש לעשות פעולה פיזית שהפחידה אותו - היה צוחק וזה ממש לא היה מהנאה, וגם את זה לקח לנו קצת זמן ללמוד. אנחנו רגילים שצחוק מביע משהו אחד וכשהוא מביע משהו הפוך לגמרי (פחד במקום הנאה, לחץ במקום לעג) - קשה לנו לקבל את זה ועוד יותר להגיב בצורה מותאמת. אבל כמו בציטוט ששלומית הביאה - זו שפה אחרת, וצריך ללמוד אותה.
תבחני את הצחוק של בנך, ותראי אולי גם אצלכם יש לזה שורשים כאלה?

schlomitsmile

Member
מנהל

צחוק כתוצאה מלחץ וחרדה

קורים גם אצל נ"ט.
סתם לידע כללי.

נתקלתי בזה לצערי המון פעמים.

ימימה

New member
מסכימה לגמרי

אין ספק שצחוק "לא במקום" יכול להופיע אצל הרבה אנשים. עדיין כדאי לבדוק אם זה המקרה אצלם, זה יכול לשנות את ההתייחסות שלהם למצבים שזה קורה אם יתברר שזו תגובה "לא מותאמת" ולא לעג או התרסה.

dina199

New member
בדיוק כך

צחוק לא מחייב שמשהו מצחיק או שאדם לועג חמשהו.
זו יכולה להיות תגובה גופנית (בדיוק כמו בכי) כשלא יודעים איך לבטא רגשות במצבים מסויימים

למעלה