ילד בן 11

אגב - אני ממליץ לך ללמוד מסרטי טבע

אצל החיות, האמא היא המאמנת האולטימטיבית לילד. אנחנו בני האדם, איבדנו קצת מהחוש ונותנים כח רב מדי לאחרים (גננת, מורה) שיאמנו את הילד לחיים במקומנו.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עבודה לשינוי

הי אפרת, קשיי קשב וריכוז הם תורשתיים בדרך כלל, לכן לא מפתיע שלאביו של הילד יש תופעות דומות, אפילו צפוי. כאם לילדים בעלי קשיי קשב וריכוז, אני מכירה את התחושה שהיינו רוצים שמישהו יעזור לילד ויתקן אותו. כמה חבל שזה לא אפשרי. כדי שאימון יסייע, צריכה להיות מוטיבציה של הילד לשנות דברים. המוטיבציה היא כבר חלק גדול מהפיתרון, כי אז הוא מגויס ומפעיל את המשאבים הפנימיים שלו כדי לחשוב איך לעשות דברים באופן יותר טוב. בכל מקרה, גם אם הוא מגויס לענין, נכון לעשות מהלך משפחתי בו כולם נרתמים למסגרת משותפת (למשל מעבירים את האחריות על סידור החדר אליו, ולא מעירים על זה, או לחילופין עושים סדר בחדר ביחד פעם בשבוע, או כיוון אחר שאתם בוחרים ביחד). חשוב שתהיה תקשורת בתוך המשפחה, למשל: "כשאתה לא מסדר את החדר אי אפשר לנקות אותו, מה אתה מציע שנעשה?" ואז יכולים להיות גם פתרונות משותפים שכולם מגוייסים אליהם. במיוחד אם הילד לא מגלה מוטיבציה, חשובה השותפות המשפחתית במהלך שהופכת את הענין לנושא משפחתי ולא זורקת עליו את העבודה. האם במקום לסדר לו את הילקוט את יכולה לסדר את הילקוט יחד איתו (גם אם זה לוקח יותר זמן)? נשמע שכל האחריות לסדר ולארגון שלו עברה אלייך, וצריך לחשוב איך להעביר את האחריות אליו (בלי להפיל עליו יותר מדי). יש הרבה דרכים לגשת לנושא, מאוד כדאי להגיע לכמה פגישות אימון/הדרכה עם מישהו שמתמחה בזה.

אפרת37

New member
ענבל, תודה

אנחנו נתחיל בקטן, אני אתן לו לסדר את הילקוט ואראה שהוא הכניס הכל. בנושא החדר אנחנו נחליט מתי הוא מסדר ואני אשתדל לא להעיר (אם אני אצליח). אני אדבר איתו בקשר למחויבות לאימון ונראה מה הוא חושב על זה. אני יעדכן. תודה לבנתיים. אפרת

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך לעשות את השינוי

אני מסכימה עם איציק - יכול להיות רווח מלתת לו לעשות לבד את הדברים ולא לגונן עליו מפניהם. זה לא התפקיד שלך לכעוס עליו שלא הביא ציוד לכיתה, זה התפקיד של המורה. סוג האחריות הזה שאת לוקחת מביא אל היחסים הרבה כעס, ולא תמיד נשאר מקום לחום וקבלה. להעביר אליו אחריות ולא לקחת על עצמך הכול זה שינוי גדול. אני מציעה לעשות אותו באופן משותף עם הילד ועם אביו. נסו לקבוע לעצמכם כללי התנהגות וחוקי בית - למשל: הילד מסדר את החדר בעצמו. את מזכירה לו פעם אחת (אם זה מה שאתם קובעים). את לא מעירה לו. אם לא סידר לא מנקים את החדר. בלגן שלו שנמצא בסלון ומפריע לך את שמה בחדר שלו או בשקית "עודפים". המטרה: שהכללים יקבעו ביחד, ולא ללחוץ עליו עד שהוא מסכים. אם הוא מבקש תזכורת את מזכירה, אם לא, לא. גם את צריכה להיות מסוגלת לחיות עם הכללים - אם את לא יכולה שלא להעיר, תסכמו שאת מעירה רק פעמיים למשל. עדיף לקבוע משהו שכולכם תעמדו בו. אל תצפי שהוא יעמוד בהסכם שאת לא רוצה לעמוד בו. לאי קיום הכללים יש "תוצאה טבעית" - לא עונש. החדר מבולגן, אי אפשר לנקות. זו התוצאה הטבעית של המעשה. עוד משהו חשוב - עידוד. למצוא כל הזמן את החלק הקטן שהוא כן עשה וכן הצליח בו. הוא סידר חצי חדר - נפלא. הוא שם שני ספרים בתיק- מעולה. לראות את חצי הכוס המלאה, גם זו רק עשירית כוס. כל כך קל לראות את הכוס הריקה עם ילדים כאלה. בהצלחה.

אפרת37

New member
העניין הוא שאני רואה הרבה מהכוס המלאה

הוא ילד מקסים עוזר עם האחיות שלו באמת אחלה ילד ובגלל זה אני רוצה לעשות לו "חיים קלים". אני יעביר אליו את האחריות לגבי סידור התיק והחדר. נקווה שיצליח לי...

למעלה