ילדינו בסכנה

ילדינו בסכנה../images/Emo129.gif

רציתי לשמוע מה דעתכם על משהו שעבר במוחי, אולי בהשפעת הרום מהטיש אתמול.
לפני כמה שנים ראיתי סרט וידאו של הופעה של אמנון יצחק ביד-קליקקו. זוועה. אני משוכנע, שמה שמאפשר לאנשים מסוימים לחזור בתשובה היא העובדה שחוסר הידע שלהם בענייני "יהדות" גורם להם לקנות את כל מה שהם שומעים, בלי אפשרות לביקורת. עכשיו אני מגיע ל"ילדינו". (זו תהייה תיאורטית כרגע, אין לי אפילו בת זוג). אני מניח שאם הילדים שלי ילמדו בחינוך חילוני, הידע שלהם ביהדות יהיה קטן. כשלעצמו, זה לא ממש מפריע לי (חוץ מהעובדה שהם יפלו בשאלות במליונר...) אבל האם העובדה הזאת לא תעמיד אותם בפני סכנת המחזירים בתשובה ? מה שאני שואל, בעצם, הוא - האם ואיך אפשר להקנות לילד ידע ביהדות באופן שיגן עליו מפני אמנוניצחקים ויאפשר לו גם כן לקצוץ בנטיעות ? <קוצץ חושב לקרוא לילדיו: מֶתיה לבן, איניה לבת>

MAYA20

New member
שמות יפים,

סלח לי על שאני מתעלמת משאר הודעתך. אני אקרא לילדי: איוולת (שם לבת עם טאש צרפתי) וג´ריקאן (לבן, בקיצור ג´רי) אני סומכת על זה שאם התדרדרות ההשכלה בארץ, שאר הילדים לא יבינו את משמעות השמות וישאר רק הצליל שלהם...

מיכל25אב

New member
מה הילדים שלך עשו???

יש בי"ס טוב ליד בר אילן-הוא אמנם נחשב דתי- אבל אין סיכוי שילדיך יצאו דתיים משם..בטח אם הם לא דתיים מלכתחילה

חי אדר

New member
דרך השכל

לדעתי הדרך של אמנון יצחק מורידה את האדם לדיוטות התחתונות ביותר של ההכרה השפויה. הדרך לגבור על זה הינה לימוד של ההגות הרציונלית ביהדות, כגון רס"ג ובפרט הרמב"ם. דרך השכל היא הדרך שבה יגיה האור להצילם מדרך חשוכה זו. אישית אני נתקל לא אחת בחוזרים בתשובה הללו. ואני תמיד עומד משתאה עד לאן חוסר השפיות עשוי להוביל את האדם. נראה לי כי צריך לקרא לחוזרים בתשובה הללו, החוזרים בדרך אמנון יבכה.

אל חשש

לדעתי, האנשים שחוזרים בתשובה בגלל הרצאותיו של אמנון יצחק הם קבוצה מאד ספציפית בעם, אני חוטאת בהכללות אבל נראה לי שאלו אנשים בעלי רמה סוציו- אקונומית נמוכה, ובנוסף, אנשים שבאים כי הם רוצים לקבל את מה שיש לו לומר בלי הרבה וויכוחים ותהיות. לכן, קוצץ יקר, הסר דאגה מלבך אם תקנה לילדים שלך את הכח לחקור ולדרוש הם לא יגיעו בסופו של דבר להרצאותיו של אמנון (ובכלל, מי יודע איפה הוא יהיה עוד עשרים שנה). בדבר הערכים היהודיים, אתה יכול ללמד אותם, מחוץ למסגרת בית הספר, כל מה שאתה רוצה שהם ידעו ביהדות, אמנם, עבודה קשה, אבל, שווה כל רגע. <כבשה מדברת כאילו היא מבינה משהו בחינוך ילדים...>

לאן נעלמת ? ../images/Emo24.gif

טוב, אולי אמנוניצחק זו דוגמה לא טובה. בכל אופן, יצא לי להיתקל בחוזרים בתשובה לאו דווקא שעונים על אותם סטריאוטיפים, ושלא נהו אחרי מחב"ת מסוים. הבעיה שלי היא שאני לא רוצה להקנות "ערכים יהודיים", כי אני לא מאמין בערכים הללו. אני רוצה להקנות ידע שיאפשר להם להתמודד עם חזרה בתשובה. <קוצץ מדבר על חינוך ילדים, כשהוא עדיין ילד בעצמו (25)> <קוצץ לא שוכח את הקרב עם בן הרב
>

אני כאן, קבל גם ../images/Emo24.gif

עבר עליי שבוע נורא עמוס, אבל אני קוראת ומתעדכנת בקורה כאן כל הזמן. שוב, כפי שאמרתי, לא נראה לי שתהיה לך בעיה להקנות ידע שאתה רוצה שיועבר, אם אתה פתוח מספיק וסגור על דרך חייך בטח לא תתנגד אפילו לתת לילדייך לקרא כמה ספרי קודש שעונים על הדרישות לעמידה מול המחזירים בתשובה.זו נראית לי דרך לגיטימית לפרוש בפני הדור הבא את כל הקלפים ולתת להם לבחור את הדרך הנראית להם ביותר, כפי שאתה עשית. ======= גם בן הרב לא שוכח את הקרב, הוא משחיז ציפורניים <ומצליח לא רע> אז, כדאי להתכונן!

בן הרב

New member
ככה בלי לשים לב אני הוא נושא השיחה

אז נתחיל עם "אמנון תמנון" רצה הקב"ה ולוויתי רכב מחבר, (פשוט מאד שלי בתיקון אחרי תאונה) היה לו שם קלטת של תמנון יצחק, יום שישי בלילה אני נוסע למסעדה, (זו שאכלתי בה טריפה) ואני שומע את "כבוד הרב" מחרבן לאנשים את המוח, אבל שמעתי שם משהו שאהבתי, בחורה אחת שואלת את "כבוד הרב" , איך זה שאין נשים פוסקות הלכה? איך זה שנשים אסורות בלימוד התורה? ועוד? בקיצור פנימיסטית, נו נו אתם צריכים לשמוע איך הוא קודם משפיל אותה על השאלה, ואחר"כ מנסה לבלבל במוח איזה שהוא הסבר מפוקפק, אבל!! וזהו הדובדבן, כשהבחורה לא הסכימה איתו, פתאום כל ה שוויון נשים בדת שהוא תמיד מנסה למכור נעלם, הוא אומר לה אין מה לעשות ככה אלהים ברא אותכם! ונותך לה את כל הקטעים השובניזם שלו (אלו שהוא תמיד מסתיר) ולקראת הסוף הוא מתחיל לשיר "אשת חיל" איזו צביעות! איזה פרדוקס! כשהבחורה מנסה לעמוד על שלה, הוא משתיק אותה ומעביר נושא, אז אני אחזור יותר מאוחר עם מספר הקלטת שגם אתם תהנו/תתעצבנו! בענין הידע שאני רוצה להנחיל לילדים שלי אז הנה הסקופ שלי לא אכפת לי אם הבן שלי יהיה רב לא אכפת לי אם הבת שלי תהיה רבנית כל מה שאכפת לי זה שהם יהיו מה שהם בחרו להיות בלי שטיפות מח וזיוני שכל אבל עם כל זה אני רוצה שהם ידעו על המקור שלהם ושלא יהיו עמרצים בכל מה שנוגע ללאום שממנו הם באים <בן הרב שומע איזשהו קומפלימנט בין השורות> ========================== אני מוכן ואתה מוזמן לדו קרב

מסכים עם ה"סקופ"

אם ילדיי יחזרו בתשובה לאחר חשיבה אמיתית - שיהיה. אני לא אשמח, אבל לא אשב עליהם שבעה. אבל המציאות היא, שחזרה בתשובה נובעת פעמים רבות מבורות. וזה מה שמדאיג אותי. <קבענו בשש אחרי המלחמה?>

אוקסימורון?

או איך שקוראים לזה... (משפט המכיל בתוכו סתירה פנימית) "יחזרו בתשובה לאחר חשיבה אמיתית" - אם הם יחזרו בתשובה סימן שהחשיבה שלהם לא הייתה אמיתית, ואם הם יחשבו באמת, הם לא יחזרו בתשובה. הגדולה תהיה לקבל אותם ואת זכותם לטעות ולחזור בתשובה. >אתאיסט, שהבן שלו הולך ללמוד לרבנות בשנה הבאה<

מסכים חלקית ...

אם הבן שלי ילמד את הרמב"ם, נניח, וישתכנע לקיים תומ"צ - שיהיה. כמו שאמרתי, אני לא אהיה מרוצה מזה. אבל אם הוא ישתכנע לקיים תומ"צ בגלל שהוא שמע את אמנון יצחק - זה כבר סיפור אחר. למקרה הראשון התכוונתי כשאמרתי: "לאחר חשיבה אמיתית". אבל נראה לי שזה דיון היפותטי משהו, כי רובם ככולם של החוזרים בתשובה (שאני מכיר, לפחות) לא חזרו בגלל חשיבה אמיתית. כמה אני אקבל את ילדיי אם הם יחזרו בתשובה ? אני מקווה שאני אקבל אותם במאה אחוז, אבל אני לא רוצה להפריח פה הצהרות. אתה יודע, אין לי עוד ילדים ...

הי, הפעם הגזמת

"רובם ככולם של החוזרים בתשובה (שאני מכיר, לפחות) לא חזרו בגלל חשיבה אמיתית"? אני לא מאמינה שמתוך כל האלפים שחוזרים בתשובה אין לפחות כמה עשרות או מאות שחזרו מתוך חיפוש מעמיק ודרישת כל, או רוב, התשובות שהיו להם על הדת. <ואל תשכח לעדכן אותי בעניין הקרב, אל תשכח שיש לי חלקיקון בעניין>

חי אדר

New member
מהי אמת

השאלה היא מהי חשיבה אמיתית? אם ההנחה היא שאין אמת אבסולוטית כיצד אם כן נקבעת חשיבה אמיתית? מה שעשוי להיות בעיניו של א´ אמת בעיניו של ב´ אינו אמת. כעיקרון כל אדם רואה בדרך שבחר את האמת. ולכל דרך אפשר למצא ראיות ותימוכין. כך שבפועל האדם נוטה אחר מה שנראה בעיניו כטוב. אם כתוצאה של חיפוש עצמי, או מכל סיבה אחרת.

אני אסביר את כוונתי לכבשה ולחי

קודם כל, סייגתי את דברי לגבי החוזרים בתשובה שאני מכיר. אני לא מכיר את אלפי החוזרים בתשובה, אלא רק מדגם קטן שלהם. אני לא מקבל את ההנחה שאין אמת אבסולוטית, אבל זה לא שייך לדיון הזה. ב"חשיבה אמיתית" בתכוונתי לחיפוש אמיתי וביקורתי. אם אדם חוקר באמת את הסוגיה על כל צדדיה, ומגיע למסקנה (המוטעה, לדעתי) שאלוהים קיים, שהוא נתן את התורה וכו´ - זו החשיבה האמיתית שאליה התכוונתי. החוזרים בתשובה שאני מכיר, לא עברו תהליך דומה אפילו. <כבשה - נראה לך שאנחנו נערוך את הקרב שלא בנוכחותך ? הרי את צריכה לשפוט בין שנינו!>

ידו בכל

New member
קצת כפירה בעיקר

אני אישית סבור שאדם לא נהייה דתי בעיקבות חשיבה עמוקה וגילוי האלוהים וגם לא נהייה חילוני בעקבות חשיבה עמוקה על אי קיומו של אלוהים. שני הקצוות באים ממקומות כנראה אחרים, שקטונתי מלהציג משנה סדורה לגביה. אני חושב שיש שדר חזק מהמערכת הדתית הסגפנית האומר שאם אתה עוזב את העולם הדתי זה בגלל שאתה אדם חלש שבוחר בחיים "נוחים, קלים, משועבדים לעולם החומר ותאוותך הבזויות". נראה לי, שיש נטיה אצל אלו שחוזרים בשאלה להראות אומנם יצאתי מהדת אבל רק בגלל שחשבתי הרבה ולא בגלל שאני פושטק או משהו. לי אישית לקח זמן להשתחחר מתפיסה זו, ולהבין כי היה עדיף ( לפחות לי אישית )להיות חילוני מצרכי נוחות וללא מחשבה יתרה אלא הסתמכות על אינטואיציה בלבד. מעולם לא חזרתי בתשובה אז אינני יודע מה גורם להם לעשות את צעדם אבל ממבט מרוחק אני חושב ששינוי בחייהם היה קורה בכל מיקרה ואם לא לחזרה בתשובה דתית אזי הם היו מחפשים אמת אחרת. בכל מיקרה אני מכבד את האמת של כל אחד ומאמין מאד בחופש הפולחן.

צריך לתת חיסון נגד שטיפת מוח

שני בני כבר בוגרים יחסית (18 ו - 13.5) ואני נוטה להאמין שהם כבר מחוסנים. מגיל צעיר השתדלתי לחנך אותם לחשיבה עצמאית ורציונלית. אני משוכנע שלא רק שהם לא יחזרו בתשובה, אלא גם לא יתפתו לכל מיני כתות אחרות המשעבדות את האדם לכת ולמנהיגיה. הם מכירים את השקפתי האתאיסטית. הם נתקלו בדוגמאות שונות של הגיחוך בדברי המחב"תים ובנוסף יש להם קרובת משפחה שחזרה בתשובה בצורה מוטרפת לגמרי והם רואים את התוצאה. למרות כל האמור לעיל עדיין מתגנב ללבי לעתים החשש שהם יחזרו בתשובה כאנטי להשקפת עולמי. אגב, דן מלר שלוחם במחב"תים מאז הפילו ברשתם את בנו אמר לי שבזמנו , בשנות ה -70 וה - 80 לא היתה מודעות לסכנת המחב"תים ולא הכינו את הילדים לכך.

לא מסכים + שאלה

לי הייתה תקופה ארוכה שבה לא האמנתי, ולמרות זאת נשארתי דתי, לא בגלל האינרציה אלא מטעמי נוחות. יצאתי כי לא יכלתי כבר לחיות בשקר. לפי התרשמותי, יש לא מעט חברים בפורום שג"כ עברו תהליך דומה. הסיבה שיצאתי היא בפירוש בגלל אתאיזם. לא הבנתי בדיוק את עניין האינטיאיציה שהזכרת. תוכל להסביר ? השאלה היא: לפי השקפתך על חזרה בתשובה, האם תנסה לחנך את ילדיך באופן שלא יחזרו בתשובה ? אם כן - איך ?

ידו בכל

New member
אינטואיציה

מדובר על אינטואיציה לחיות חיים חילונים שהם הרבה יותר טבעיים וחסרי סגפנות ותובענות כמו אורח החיים הדתי. רוב העליה מארצות המזרח התחלנה. רוב היהדות האירופאית התחלנה ב 200 שנים האחרונות וזה לא קרה עקב זה שכל אחד ואחד חשב הרבה. המשיכה אל האור היא גדולה ולא ניתן היה לעצור אותה. אני חושב שרוב החילון היה מתוך אינטואיציה ולא מתוך חשיבה מעמיקה. את ילדי אני אחנך כחילוניים לחלוטין. ירצו לחזור בתשובה אחלה העיקר שיהיו מרוצים ויבחרו לחיות את חייהם. אם הם ינסו לעשות לי טרור בבית מקומם לא איתי גם אם הם ילדי.

למעלה