ילדים?!

guy1974

New member
ילדים?! ../images/Emo163.gif

היי אנשים ממש שקט היום בפורום, מה קרה עוד לא התעוררתם לשנה החדשה?
אחת ההודעות שקראתי העלתה בי תהייה/מחשבה מה דעתם של אנשים נוספים בפורום לגבי אימוץ/אם-פונדקאיות או כל דרך שהיא לגדל ילדים בעצמכם, והכוונה שלי היא לא לחוות דעת כללית כזו, אלא האם אתם רואים את עצמכם מגדלים ילד/ה? (לא חשוב מאיפה הגיע
) אני חושב שלגיל יש משמעות במקרה הזה ככה שיכול מאוד להיות שהבדלי הגילים כאן יעידו גם על צורת חשיבה שונה? או שלא?!
אתם מוזמנים להביע את דעתכם האישית, אני אישית בן 20 פלוס (+9
) ואני בזוגיות שנה ושלושה חודשים (ו-7 ימים
) ואני ממש ממש לא רואה את עצמי מגדל ילד/ה, כל מחשבה על הנושא ממש לא מסתדרת לי בראש, ומשפטים כמו "שיהיה לך דור המשך" ממש לא מדברים אלי, יכול להיות גם שיש חשיבות/משמעות באיזה גיל יצאתי/יצאתם מהארון? סתם מחשבות שעולות לי בראש, (עד שקוקי יחזור מהלימודים
) אולי אם יוצאים מהארון בגיל צעיר אז העובדה שיש זוגיות ובית שמקימים ביחד מגיע בגיל צעיר יותר, ואז מגיע הזמן לחשוב על ילדים? טוב, התחלתי לבלבל את עצמי עם מה שאני כותב ומה שאני מנסה לשאול, אז קדימה... תגובות

ז י ק ו

New member
נושא חביב..

אני בן 27 וחצי ובעלי בן 30 עוד חודשיים, אנחנו 3.7 שנים ביחד ויש לנו כלבה (היום היא בת 7) תחליף לילד.. חשבנו על ילדים, ואני יותר חשבתי על זה מאשר בעלי. אבל אני אישית לא מאמין בלגדל ילד במסגרת הומואית. הילד יצא עם תסביך או עם איזה שהוא בעיה נפשית עמוקה.. אולי החשיבה שלי נובעת מהחינוך שקיבלתי שילד צריך אמא ואבא. לדעתי ושוב לדעתי, ילד צריך לגדול עם אמא או אבא או שניהם, הוא לא יכול לגדול עם שני אבות או שתי אמהות.. יתכן ואי האמונה שבי נובעת מזה שאין לי את הכוח הנפשי שכרוך בזה: להתעמת עם הסביבה ההומופובית כלפי הנושא (מצטער, כן חושב לי מה אחרים חושבים עלי) ללכת לאסיפת הורים של הילד, ולשמוע ברקע: הנה האבא ההומו שלו".. לחגוג ביחד את יום האם, בלי דמות אמהית.. ויש עוד מיליון פחדים. לא יודע, אולי אני באמת נושא בורות עמוקה בתוכי. אז לגדל ילד ביחד עם עוד בחורה זה בא בחשבון, אבל לא לגדל ילד ביחד עם בעלי והכלבה.. כי זה צופן בחובו הרבה קשיים שאני כנראה לא מספיק מוכן להם. בארץ כמובן, בטח לא כולם יודעים, אין אפשרות לגדל ילד שהילד רשום על שני בני/בנות הזוג, הוא חייב להיות רשום על אחד מהם.. כך שאחד הוא אביו הביולוגי והשני סתם נספח, אפילו לא אפוטרופוס. זאת דעתי, אני מקווה שלא גרמתי למישהו כאן לשנוא אותי על דעותי ה________ (תשלימו בעצמכם). (אגב, כתבתי את זה בפורום הורות וכולם תקפו אותי שם, כנראה ששם לא היה המקום הנכון לומר את דעותי, מקקווה שכאן זה כן המקום)

Liroy25

New member
אני חושב שנושא הבורות באמת עמוק

מבלי לפגוע כמובן!!
לדעתי שווה לך לנסות להכיר את הנושא מקרוב, כי ממה שלי יצא ללמוד גידול ילד על ידי זוג הורים חד מיני רחוק מלהיות שחור-לבן.

ז י ק ו

New member
אני מנסה..

אני פעיל בפורום הורות גאה ומנסה ללמוד את העיניין מקרוב מסכים איתך על קטע של בורות אבל מאידך קיים בי קושי להתמודד עם העיניין

תגובה לזיקו../images/Emo153.gif

היי זיקו. קראתי את התגובה שלך ולא יכולתי שלא לענות. אתה לפעמים מפתיע אותי בשמרנות שלך !!! ממש מחריד. אתה באמת חושב שילד זקוק לאבא ואמא? אני יודע שיש לך הורים ולי גם יש הורים שהם אבא ואמא, כאלה רגילים, כמו הרבה הרבה הורים אחרים. ולמרות העובדה הזאת, תראה מה יצא מאיתנו...לא שאנחנו כ"כ גרועים, אבל בכל זאת, אנחנו משתייכים ל-10% באוכלוסיה (לטוב ולרע...) . האם אתה חושש שאם לך ולשובבי שלך יהיה ילד/ה שתגדלו יחד, יהיה רע? הוא/היא יגדלו בצורה לא "נכונה"? אני אישית מאמין שאתם תהיו הורים ניפלאים, מסורים ואוהבים. ובאמת, אני רואה את הכמויות האהבה שאתם מעניקים לפארקי...אז גם ילדים להורים רגילים גדלים עם תסביכים ועם כל מיני "בעיות נפשיות עמוקות", והיום לשאול את השאלה איך לחגוג את יום האם...זה באמת מצחיק, כי ברור שאפשר למצוא פיתרונות לכל שאלה ! אז קדימה....תתחיל להזיז את ה... והופ. ב-ה-צ-ל-ח-ה.

ז י ק ו

New member
אה...תרשה לי לחדד את הנקודה

אמרתי שילד צריך או אבא אחד או אמא אחת או שניהם אבא ואמא ביחד לא מסתדר לי (כן תגיד שאני טמבל) שלילד יש שני אבות או שני אמהות כן אני יודע שיש זוגות כאלה כאן בארץ אבל אולי להם זה מתאים, אבל לא לי... אתה מגדל ילדים למופת עם אישה וזה כבר סיפור אחר לגמרי, ואת זה אני בהחלט לא פוסל!!!

Liroy25

New member
השאלה המתבקשת היא

האם זה באמת משנה מי נותן לילד את התמיכה והאהבה? האם מגיע בצורה שונה כשמדובר בזוג הורים חד מיניים, בזוג סטרייטים או בהורה יחיד? ברור לי שלך ספציפית זה לא מסתדר, ואני מכבד את זה. השאלה נובעת מתוך נסיון להבין את הדעה שלך.

ז י ק ו

New member
לסיכום ../images/Emo48.gif

לירוי, אנחנו נפגש כבר בבית יולדות עוד כמה שנים יחד שם כבר נחליף מתכונים של מטרנות, ונתווכח איזה סניף של טיפת חלב טוב יותר ואולי גם הילדים שלנו יזכו לשחק יחד בגן הציבורי שליד ביתינו... הכל עיניין של גישה, אני כנראה יותר מקובע מאחרים אבל אני מניח שזה יעבור לי לאט לאט תוך כניסתי והבנתי את הנושא: נושא הורות גאה.

ח מ צ י ץ

New member
ילדים!

באמת שקט בפורום! אני אישית, כרגע בחיים שלי, לא יכול לראות את עצמי מגדל ילד או ילדה משלי. הסיבה העיקרית לכך היא שאני צעיר מדי, ואני עדיין ילד שמגדלים אותו. אבל מעבר לזה, בשלב יותר מאוחר של חיי אני כמעט יכול להגיד שאני בטוח שארצה לגדל ילד אחד לפחות. כשאעשה את זה ברור לי שזה יהיה אחרי שאני נמצא עם בן\בת זוגי בקשר ארוך ועמוק כדי שאוכל להיות בטוח במליון אחוז שהפרטנר שלי לגידול וחינוך הילד הוא הכי טוב בעולם בשביל זה. אני לא חושב שיש קשר לגיל בו יוצאים מהארון, קשה לי לקשר את זה לעניין, ועצם זה שיוצאים מהארון מוקדם לא בהכרח מבטיח שיש זוגיות והקמת בית מהר יותר.. יש לזה עוד הרבה מאד כיווני מחשבה פרובלמטיים למדי. אותי למשל מטריד האם אני רוצה שהילד שלי יוולד לתוך מציאות בה שני הוריו גברים. מה זה יעשה לו חברתית כשיגדל, ואיך זה יעצב את האישיות שלו. מפחיד אותי לדעת שזה עלול להשפיע עליו באופן לא טבעי. העניין הזה מורכב למדי, וצריך לעבור על כל הכיווני מחשבה בעולם ולהבין טוב טוב איפה עומדים לפני שרצים להביא איזה תינוקי. אחר כך לתקן טעויות זה סיפור, וזה יכול להכאיב נורא. בינתיים, אני מגדל את ה
שלי שהוא קטנטני וחמודי. ואפילו בן זוגי שיחייה התחיל לחבב אותו להתייחס אליו מדי פעם
חזק ואמץ מתוקי :) זהו בינתיים, נראה לי.. חמציץ

amet

New member
ווואוווו מותק........

אוף חתיכת נושא הפלת עליי אחרי יום לימודים ארוך מאוד (לירוי אתה לא לבד
. טוב אז ככה. אני לא יודע אם יש קשר לגיל בו יצאת מהארון, אך אני סבור כי יש קשר לגיל שלך, ובמיוחד להתפתחות האישית של כל אחד. אני כן רואה את עצמי מגדל ילד, אני כן רוצה שיהיה לי בן או בת. לא אכפת לי שהתינוק יגדל אצל האם, ונעשה הסדר של ביקורים וכאלה, אני עוד לא בקי בכל התהליך הזה......
. ויש לי שאלה אליך קוקי וגם לכם החברים?! מה יהיה אם אני ארצה ילד, זה יפריע לך, איך אתה חושב שתגיב? תחשוב על זה ותודיע לי

guy1974

New member
אתה מחזיר לי? ../images/Emo3.gif

"מה יהיה אם אני ארצה ילד?" הפוך על הפוך אהה....
נכון לכרגע כפי שכבר אמרתי, אני לא רואה את עצמי מספיק בוגר בשביל להתחייב לגדל ילד וזה גם לא כ"כ מדבר אליי, בנוסף המחשבה של להכניס מישהי להריון ושהילד יגדל עם האמא לא הכי נראית לי... חסר לי כאן את השותפות שיש בלגדל אותו ביחד, אני ואתה, אני חושב שזה אחרת אם זוג מאמץ ילד, כי באימוץ "הבעלות" על הילד שווה עבור שני בני-הזוג. אולי זה יהיה קצת קיטשי, אבל אם מסתכלים על לינזי ומלאני מהכי גאים שיש, לינזי (אם אני לא טועה) היא האם הבילוגית, ומציגים שם את עמדתה של מלאני שהיא לא האמא הביולוגית ושהיא מרגישה אי-שיכות לפעמים, כמו בפרק שהיה שלקחו את גא´ס לבית-חולים ושאמרו לה בפרוש שהיא לא יכולה להכנס כי "מי היא עברו"? - וזו רק דוגמא. בנוסף, דעתי האישית שזה מאוד מאוד קשה יהיה לילד עצמו לגדול בבית-ספר, צבא או כל מקום אחר שההורים שלו הם אבא ואבא... כן, בקטע הזה אני אולי Old fashion אבל אני חושב שהחברה, ובמיוחד ילדים, הם מאוד אכזריים והילד יזכה להרבה כינויי גנאי, ירידות והסתלבטויות למינהם.(כל הלא מסכים עם דעתי מוזמנים להרגע
) ולשאלתך, קוקי, אני חושב שכרגע אני לא נמצא במקום שחושב על כך מספיק ברצינות, באופן כללי אני לא רואה את עצמי מביא התנגדות לכך שיהיה לך ילד עם מישהי אחרת, ואולי ההפך, אולי זה שאני לא רוצה בילד זה סוג של פחד מהתחיבות, ואולי יהיה לי יותר קל עם "הידיעה" שזה לא באמת שלי, אבל "יתאים" לי כן להיות שותף בגידול של הילד, בחינוך ובכל מה שקשור לכך... (אני ילמד אותו לעשן סמים ואתה תלמד אותו על סקס
)

amet

New member
אני לא מאמין

שאנחנו מדברים על זה. זה לא שאני לא מרוצה להפך אני אמוד מרוצה. לא אכפת לי מה חינכו אותנו או לא, לא אכפת לי אם זה דור ההמשך וכו´, אני רק יודע שכשאני משחק עם האחיינים שלי אני במקום אחר, כשאני רואה ילדים אחרים ליבי נפתח עד להרגשת התעלות. וכמו שאמרתי אני רוצה ילדים אולי לא מחר או מחרתיים, אבל בהחלט זה יושב לי בראש. כאשר קראתי את ההודעה ייש חשבתי כי שמעת את השיחה שהייתה לי עם אחותי ביום בולדת שלי. היא שאלה אותי אם אני מרוצה וטוב לי?! אמרתי לה שכן, היא שאלה אם אני כבר השלמתי עם העובדה שלעולם לא יהיו לי ילדים?, אמרתי לה למה לא יהיו? מה אני לא יכול להכיר מישהי ויחד איתה....... הסברתי שאפשר גם לאמץ, אבל זה קצת מפחיד אותי, אולי אחרי שאני אבדוק את הנושא ובדוק איך ולמה וכמה אז אני אדע יותר...... בנושא החברתי, נכון אולי יהיה לו קשה אבל עם הורים עם מודעות קצת יותר רחבה ממה שהיה להורים שלנו אני מאמין שנוכל לתמוך בו ולתת לו את המקום הכי טוב שרק נוכל. אי אפשר לתכנן להביא ילד ולתכנן את התוצאות\השלכות שיהיו לו, גם היום ילדים להורים סטרייטים "חוטפים" לא פחות ילדים זה ילדים. בנושא החינוך: אם אני רק אראה פיסת נייר גלגול ליד הילד שלי אני
אותך. בנושא המין תהיה בטוח שהוא יהיה כמו אביו
באהבה ענקית לך קוקי -"הילד" שלי

1Shir

New member
בלי כל קשר למשפחה חד או דו מינית

אני חושבת שזה בסדר גמור לא לרצות ילדים. החברה מחנכת אותנו שלכל אחד צריכים להיות ילדים, כי "זו דך הטבע", "חייב להיות דור המשך", "זו משמעות החיים", "הדבר הכי יפה בעולם". אני אומרת-אל תחשבו על ילדים רק כי החברה דוחקת בכך, זה בסדר גמור ומותר לעבור מהעולם גם בלי להשאיר צאצאים למזכרת. מי שזה מתאים לו, בכיף ובשמחה. מי שלא, שלא יתבייש בכך. זו דעתי.

Liroy25

New member
../images/Emo45.gif

כאן לדעתי טמון אחד היתרונות בלהיות הומו, מבחינתי לפחות. כי ברגע שהסביבה הקרובה מודעת לעניין יותר בדרך כלל הלחץ בצורה משמעותי אם לא לגמרי בכל הקשור להבאת ילד לעולם. אני עושה השוואה ביני לבין הסביבה הסטרייטית שמולה אני יכול להשוות - אנשים שלמדו איתי בתיכון. רבים מהם נשואים וחלקם הלא מבוטל הביא כבר צאצא או שניים לעולם. לדעתי האישית זה נובע יותר מתוך האמונה ש"ככה כולם עושים אז גם אנחנו" בעוד שבעולם ההומואי הערך או הצורך הזה בגלל כל הקשיים המלווים בהולדה/אימוץ ילד הרבה פחות בולט.

ELP

New member
ילדוד´ס

אני אישית ממש רוצה ילד, יהיה לי עם מי לשחק
זה משהו שאני ממש חושב עליו הרבה, אם הייתי במצב יציב יותר עם עבודה יציבה וכו´ אז הייתי כבר מתכנן.

Liroy25

New member
ילדים? תן לי קודם כל להתחתן!

לרצות אני רוצה, ואולי אני היחידי שעדכני לעכשיו רוצה גם ילד מאומץ שיגדל עם בן זוגי לחיים שיחיה. ממה שיצא לי לראות, על פי זוג ידידות של הנסיך למשל שכן מגדלות שני ילדים ועדכני לעכשיו אין שום בעיות בנדון. יכול להיות שהחברה אולי כן מחנכת אותנו למשפחה והמשך הדור, ויודעים מה? אין לי שום בעיה עם זה! אתמול בערב למשל הייתי בחתונה של דודה שלי, ובין ריקוד אחד למשנהו הייתי עסוק בלפנטז איך החתונה שלי תראה - בגן אירועים, מוקף באנשים שאני אוהב, DJ, מתחת לחופה נשבע אמונים לאהוב ליבי...קיטשי אני יודע. (ועוד על הבוקר!
) אבל כזה אני רוצה! אני רוצה ילד בהמשך הדרך - לראות אותו גדל, ללמד אותו לרכב על אופניים, לקחת אותו לגן, לכיתה א´, לבכות ביחד איתו כשהילדה הכי יפה בכיתה הלכה עם ילד אחר, לשרוף את האוטו של האבא של הילד שהרביץ לו. ללוות אותו ללשכת הגיוס ולהתייפח כמו פולניה טובה... גם אני רוצה! יחד עם זאת עדיין קצת מוקדם לי..עוד לא מרגיש שהתבגרתי לגמרי ושאני מוכן להקריב ולוותר על הרבה דברים שגידול ילד דורש בשלב זה של החיים. אני אומר את זה תוך מבט על זוג חברים סטרייטים שהתחתנו מוקדם, וניהיו הורים בגיל 24. יש להם זוגיות נהדרת וילד מקסים, וגם אני רוצה כאלו חיים! אבל כרגע זה בהחלט עדיין קצת מוקדם לי.

Yaron40

New member
מהזווית המיוחדת שלי ../images/Emo122.gif ../images/Emo23.gif

היי המעניין הוא שלמרות שהייתי נשוי הרבה שנים וכלל לא ידעתי או חשבתי שאני הומו, לא רציתי ילדים עד גיל מאוחר. ממש הייתה לי התנגדות פנימית חזקה לעניין עד גיל 30 בערך, ואז כן רציתי. ילדים זה דבר נפלא. זה סוג של קרבה ואהבה שאי אפשר להשוות לשום דבר אחר. אבל זו גם מחויבות עצומה ובלתי נתפסת. כדוגמה קטנה - כל הם משבשים את סדר היום ה"טבעי" (כיף לאילו שיכולים לקום בקלות עם הנץ החמה), ומיד אחר כך ההורים עוברים למצב של חוסר שעות שינה כרוני (פיכס). לכן כדאי לשקול טוב לפני שנכנסים להתחייבות כזו. ביי ירון

amet

New member
אני מאוד מקווה

שלא אני ולא אף אחד אחר יהיה מכון לבזבז את חייו על שינה, ושזו בכלל לא תהווה בעיה. שינה זה מה שמטריד אותנו, האם אנחנו ישנים כלכך טוב, שאנחנו נצטרך לחשוב פעממים אם להביא ילד לעולם או לא, כי הוא מתעורר באמצע הלילה. אני בכל אופון מעריך את עצמי קצת יותר, ומוכן לא לישון כמו שצריך בלילות הרי זה משהו זעובר וחולף עם הזמן. ידעתי בחיי תקופות לא קלות של חוסר שינה וחוסר שקט נפשי, אני יכול לומר שאני מחוסן כלפי זה. ואני בטוח שישנם עוד רבים מבני האנוש כי הם לא ישנים בדיוק כמו שני מלאכים בלילות...... (קצת הרגיז אותי הגישה שלך) מבלי לפגוע באופן אישי. אמט

Yaron40

New member
היי אמט ../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif

טוב אין לי מה לומר אלא: קרא עוד פעם את ההודעה שלי, בזהירות. אני נוהג לכתוב קצר ותמציתי. מה שהבנת פשוט נוגד את תוכן ההודעה שלי. אני בעד ילדים, אבל צריך לקחת בחשבון את האחריות הגדולה הכרוכה בהתחיבות כזו. לילה טוב ירון

assafcohen1

New member
as time passes by

i start to like kids less and less. does it have anything with me being gay? i used to think that i want two kids, but now, 23 years old, it seems so far. i do believe though, that if i decide to have kids i will not have problems raising them in Israel, with the enviroment opinions. assaf

למעלה