ילדים קטנים

העיקשות לריב

א. "אולי להיות שמן לא בריא במיוחד, אבל זה בהחלט בריא להיות שמנמן" ב. לעשות דיאטה זה להודות באופן שיטתי ובתדירות יומיומית שאתה לא אוהב את איך שאתה נראה.

שמשון 2

New member
מה שאני מנסה להגיד זה

שלרוב בני האדם יש דחף טבעי מאוד ומולד להתרחק מאנשים - שמנים, בעלי נכויות, בעיות שמיעה, ראיה, מבנה גוף פחות ממושלם. הדחף הזה הוא לגיטימי מאוד משום שכל אמא היתה רוצה לשהצאצא שלה יהיה הכי בריא שהיא יכולה לגרום לו להיות, זאת על ידי מציאת הזכר הכי בריא שהיא יכולה. רק אדם שלמד לקבל נכויות שכאלה (כנראה משום שהוא עצמו כזה, או משלה את אצמו) יכול להתעלם ממראהו של האחר.

limilu

New member
אני חושבת שכן.

אני לא חושבת שלהירתע ממישהו שהוא שונה בכל צורה שהיא מהאידאל הפיזי/לא פיזי זה לגיטימי, אפילו אם זה מוסבר בדחפים והאינסטינקטים שלנו מאז תקופת האדם הקדמון. ד"א, מז"א "משלה את עצמו"? בקשר למה? מן הסתם אין בני אדם חסרי פגמים/מומים לחלוטין, אפילו אם לא ממש משמעותיים, אבל אני לא מבינה למה ישר ההנחה שאנשים שאין להם בעיות משמעותיות [מה זה?] לא יכולים להבין ולקבל אנשים שיש להם.

שמשון 2

New member
מה שתגידי...

אף על פי שאף אחד (כמעט) לא מושלם כולם צריכים לשאוף לשיא, אדם שלא מנצל את הפוטנציאל שלו בדרכים הבאות: הוא שמן, מעשן, משתמש מסמים, לא מתאמן בספורט, לא דואג לבריאות, מוותר על חינוך ועד. (המשותף לכל החטאים הללו הוא שהם נמנעים) כאן השיא: אני מסכים במידה רבה כי בהווה הנוכחי, אנו נאלצים וחייבים לקבל ביחס שווה וראוי כל אדם בעל מום בלי נמנע. אך במאה השנים הקרובות המצב ישתנה בלי ספק: ע''י ניצול ורתימת האפשרויות האין סופיות של ההנדסה הגנטית, נוכל להעלים מן העולם כליל את כל המומים הבלתי רצויים.

limilu

New member
אדם שלא מנצל את הפוטנ' הוא...?

לא סיימת את המשפט. וחטאים? אני לא מאמינה בחטאים. אתה יכול בבקשה להסביר לי את זה במונחים אחרים, כדי שאבין את זה טוב יותר? לא, לא, לא כמעט. אף אחד לא מושלם. מצטערת.

B a 7 a K

New member
אתה נוראי.

אני שונא שאנשים אחרים עושים את ההשוואות האלה, אבל הדיבורים האלה מזכירים לי פרופגנדה נאצית. ממש ככה. זהו, להפריד את הנכים וה"פגומים" משאר האוכלוסייה?! להחרים בעלי מומים גנטיים? צריך לכלוא אותך.

עופר 123

New member
חוסר סובלנות לשונה הוא מום שבהחלט ראוי להעלים

רק חבל שעדיין אין לנו את הכלים הטכנולוגיים להעלים את המום הזה מאנשים חיים. ע'

B a 7 a K

New member
בתור מה שאתה מגדיר "נכה",

תאמין לי שכל מי שנמצא איתי, כל אלה שהשארתי מאחורי וכל אלה שאני שמח לפגוש כל יום, מתעלמים מהצליעה שלי ואחרי כמה רגעים היא נשכחת. לעומת זאת, טיפשות היא נזק מתמשך שההשפעה שלו על האנשים שסביבך רק תלך ותגדל עם הזמן.

PaDF00t

New member
נראה לי שאפשר לומר את זה בצורה אחרת

הרי ידוע שהשמנה היא לא דבר בריא, יש אחוז שומן רצוי או משהו כזה, נכון? והרי ברור שבנאדם ששומר על כושר/אכילה נכונה ויש לו מבנה גוף "תקין" נקרקא לזה הרבה יותר בריא מבנאדם שמן/רזה... יש אנשים שככה זה מבנה הגוף שלהם, למשל אלו שאנחנו מכנים "שחיפים" הם פשוט כאלה, לא משנה כמה הם יאכלו ואלה שהם "שמנדוזים" (חח נו
) אז הם פשוט שמנים, זה המבנה. וגם אני שמעתי, שממחקרים וכל זה, יש לנו דרכים שטבועות בנו מעצם היותנו בעלי-חיים לכל דבר, ואנחנו בוחנים בני זוג פוטנציילים לפי נתונים חיצוניים, זה משהו שטבוע בנו, נראה לי. קיצור >< כמובן, אין לי בעיה, מי ששמן וטוב לו עם זה, זה דיוק כמו מי שמעשן וטוב לו עם זה. רצוי לא להיות, אבל אם לו זה לא מפריע אין סיבה שלי זה יפריע (במקרה של סיגירות מפריע רק א הוא עושה י את זה מול הפרצוף
)

עופר 123

New member
חוק גודווין התגשם

כינויים לא לעניין כמו שצצו פה - נמחקו. מותר להתווכח, להסתייג, לדון עד מחר על הכל, אבל צריך להשאיר את הדברים כדיון ולא לכנות אחרים בכינויים מימים חשוכים. אה, כן. חוק גודווין.
עופר

מצטערת, אבל ברגע זה אני לא מוצאת הקבלה

אחרת למה שהוא כתב, וזה אכן מזכיר במקצת את עיקרון הנאציזם. והוא פשוט טרול. לענות לטרולים זה תמיד כיף

B a 7 a K

New member
זה אומר שגם ההודעה שלי הולכת להימחק?

אני לא השתמשתי בשום כינוי, אבל עשיתי הקבלה דומה. שני אנשים שמשתמשים בה זה כבר די מחייב. לא? טוב, היא די מתבקשת.

קטיה ט

New member
האמת היא

ילדים תמימים, אבל לא במצובן המלאכי של המילה, להפך התמימות הזאת וראית העולם המעוות והלא מפותחת הופכת את האכזריות הממוצעת שיש בכל אחד להרבה יותר גדולה וארסית. בדרך כלל זה מופנה כלפי ילדים אחרים אבל בישראל זה גם כלפי מבוגרים , בגלל שרוב הילדים לא מחונכים לתת כבוד לאנשים מבוגרים יותר, והילדים שרואים שההורים מפחדים מהם (מפחדים לצעוק או חלילה להכאיב או לעשות משהו שאיזה רשות יכולה לראות בו כהתעללות) הם חושבים שגם המבוגרים האחרים מפחדים מהם. לא מחובתך לחנך אותם, זה לא הילדים שלך פשוט תתנחמי בעובדה שלא את זאת שסובלת אותם בבית.

אני בדרך כלל צוחקת יחד איתם

אבל בפנים, עמוק בלב, זה עדיין כואב. כואב שכך החברה שלנו מגדלת ילדים. שכבר מגיל צעיר הם "לומדים" מה יפה ומה לא. מה הנורמה ומה נחשב שונה או מוזר. הרי את הכל הילדים שואבים מהסביבה. אף תינוק לא קם בבוקר וחושב לעצמו, "וואלה? השמנה הזאת ממש מגעילה/מצחיקה/מוזרה/ראויה לפגיעה..." הם אולי יראו בעיניים שיש יותר רזים ופחות שמנים אך הם לא יעלו על דעתם באופן עצמאי שצריך להתייחס אליהם בצורה שונה!

זה בהחלט כואב

ואיכשהו יצא שאני הילדה (ילדה. בת. לגבי בנים אני לא יודעת) הכי שמנה בכיתה ובכל זאת חברות שלי מנסות לשכנע אותי שהן שמנות, ושזה רע.

למעלה