ילדים זה שמחה

בד"כ, בהחלט.

עובדת איתי מישהי שאין (וכבר לא יהיו לה) ילדים. בכל פעם שאחת מאיתנו מספרת על קשיים עם הילדים, היא מסננת בחיוך "ילדים זה שמחה". לא יודעת למה זה מעצבן אותי.

עם כל הקשיים ילדים הם שמחה.

זה מעצבן אותך כי היא מגמדת את הקשיים שלך ולא מגלה אמפטיה וכאילו רומזת לך...מה את מתלוננת.

"קשה אבל כייף"

ככה סיכמה זאת חברתי, שילדה לראשונה (ולאחרונה) בגיל 39. זה נשמע לי תיאור שמתאים לרוב הדברים *המשמעותיים* בחיים. כמו: לימודים באוניברסיטה, עבודה מאתגרת וספורט. קשה אבל כייף.

טופז2

New member
../images/Emo127.gif חייבים..

לקחת אחריות על הכוח שאנחנו נותנים לאחרים בעולם שלנו (ולקחת מחוייבות להחזיר את הכוח הזה אם זה קורה). מכיוון שכשהכוח אצלך לא מרגישים פגיעה כה גדולה מהאדם האחר..

Marinette

New member
אולי גם כי זה שחור-לבן להחריד

מהתגובה שלה ניתן להבין שחוויה שלא מורכבת רק מהנאה ושמחה בלתי-פוסקות, איננה שווה. יעני, אם בחרת במשהו ואתה שלם איתו ומפיק ממנו הנאה, אסור לך לעולם להודות בקושי כלשהו שכרוך בו, גם לא קושי רגעי. וזאת גישה, איך לומר? ילדותית-משהו.

זו בדיוק הראייה הפושה והמרעילה

שגורמת להמון קשיים אצל נשים, במיוחד אחרי לידה. את אמורה להיות קורנת, מחייכת ועולצת, ואסור להודות בזה שאולי גם קצת קשה, ושמשהו עצום עבר כרגע (ובמהלך החודשים הבאים, והשנים הבאות) עלייך, על גופך, על הזוגיות; גם ההורמונים צועקים את שלהם, אבל - לא. את אמורה להיות אמא אווזה חייכנית. לולא זו היתה הראייה, היה לנשים קל יותר, וייתכן שאפילו חלק מהמקרים (הקלים) של דכאון אחרי לידה, היו נמנעים.

שלמה ל

New member
ללדת ילדים / יוסף עוזר

ללדת ילדים / יוסף עוזר כשיעקב אבינו נמלט עם נשותיו וילדיו הם השאירו את המשקפים במקום סתר ואת הנעלים ואת הצמות ושני זהב. עבדה שלא מצאו אותם עד היום. רק אחרי שנים הם התגלו כלם מסודרים יפה ביבשת אחרת לכן כשאומרים לי שיהודים צריכים ללדת פחות ילדים אני לוקח משם זוג משקפים כדי לראות מי המדבר ואני רוצה לתת לו שן זהב כדי להשתיק את תאותו התבונית לחסכון. אני אומר לו צא, הבט השמימה וספור את ששת מיליוני הכוכבים, כי תוכל לספר אותם תספר לאט את הנעלים. תוכל לספור רק חצי ולהכפיל בשתים.

מוּסקט

New member
כנראה היה לי מזל

ומעולם לא נפגשתי עם האמירות הללו. גם מעולם לא הייתה לי התלבטות לגבי "עוד אחד" כדי לסגור שלושה. שניים הספיקו לי, תודה.

למעלה