ילדים זה כאן

שלום

אני אנסח את השאלה הזו בצורה הכי לאקונית אבל עומד מאחורי זה כאב רב וייאוש.אני יודעת שיכול להגיד שאני אצטייר כאמא רעה-אבל אני לא אעשה שום ניסיון להוכיח את ההפך-איש איש במחשבתו. קצת רקע: נעם מאובחן כבעל אוטיזם בתפקוד נמוך,פיגור שכלי,הפרעות התנהגות,בעיות רגשיות וADHD.האבחנה הקשה ביותר,שהורסת כל פעם מחדש באופן הכי ברוטאלי היא הפסיכוזת ילדות. לאחר תקופה של שקט ושל איזון נעם נכנס לשני התקפים פסיכוטים קשים שחייבו הפנייה למיון-מאז שני ההתקפים נעם לא מדבר-לא משמיע קולות צחוק או בכי.לא עושה דבר-יושב ובוהה בנקודה בקיר.שום דבר לא מצליח לחדור אליו-לא מוזיקה שיש לו אובססיה אליה,לא בני משפחה שמאוד אוהב,לא סרטים מצוירים-כלום.הילד סגור בתוך עצמו.לא אוכל לבד-אנחנו מאכילים אותו.יושב מול השולחן בלי תזוזה,שנתנו לו מזלג ביד הוא הפיל אותו-נאמר לנו ע"י הפסיכאטרית שכל מה שהילד ידע נמחק!וזו לא הפעם הראשונה שאנחנו מתמודדים עם הריגרסיה העצומה הזו. נעם יושב מרבית היום ומכה את עצמו-הפנים שלו מכוסות שריטות,הידיים שלו עם תחבושות שמכסות על נשיכות עמוקות שאותן הוא מוריד.הוא מסכן את עצמו ברמה איומה-מטיח את הראש בכל הכוח בריצפה,מנפץ עם הידיים והרגליים חלונות וכדומה. בישיבה מהירה שערכנו הוצע לנו לאשפז את נעם בבית חולים לבריאות הנפש.לא נוקבים בתקופת "החלמה".האשפוז נועד לבחון עד כמה הפסיכוזה חריפה ואז רק להתחיל לתת קוקטייל של תרופות. אנחנו לא יודעים מה לעשות.הציעו לנו בעבר ושללנו.והפעם כבר אומרים לנו שאין ברירה-אי אפשר לעזור לילד במסגרת הביתית הזו.שהברירה היחידה היא אישפוז ומהר.מדובר על ילד-שכמעט ולא מתקשר,לא מגיב,מנותק באופן כללי גם לפני ההתקפים מהסביבה.לא מודע לעצמו ולסכנות.לא מבין הוראות מורכבות מלבד 'שב' 'קום' 'קח'.לא יודע שהוא זה "נעם" כך שלא מגיב לשמו-ילד בתפקוד מאוד נמוך מה שמשולב עם רצת משכל מאוד נמוכה והתקפי זעם קשים מאוד. אנחנו מרגישים שהמערכת הרימה ידיים מהטיפול בנעם.החשש הכבד שלנו שלא ידעתו איך להתמודד איתו-מתממש.רצינו לשמוע ממכם קצת הורים שיש להם קצת נגיעה לנושא,שמבינים ואפילו טיפה שעמדו בסיטואציה דומה-אם אתם ייכולים לייעץ אודה לכם. חג שמח.

מומי123

New member
פניה להורי ילדים עם OCD

פנייתי מופנית להורים שילדם מתמודד עם הפרעת הOCD. אני מצטער על הסגנון הבוטה שבפנייתי אך ראיתי שחובה להגיד את הדברים בצורה מציאותית, ללא כל כחל וסרק, כי פניות מעודנות לא ממש העבירו את המסר כמו שצריך.

איילה ג

New member
שלום לכולם

מה שלומכם? אני צרכה חומר או כל מידע על מחלות נפש אצל ילדים.אם מישהי יודעת גם לתת שמות של מחלות זה יהיה נהדר. תודה רבה

wwwtoto

New member
ילד בן 12 עם הפרעה דו קוטבית

שלום לבני בן ה-12 יש הפרעה דו קוטבית. הוא מטופל תרופתית וגם נפגש עם פסיכולוגית על בסיס שבועי, אך קשה מאד להתמודד עם השינויים הקיצוניים בהתנהגות שלו (למרות התרופות, שממתנות אך לא מצליחות לבטל את התופעה). אני מחפשת עוד הורים במצב דומה, בכדי שנוכל לתמוך זה בזה. בתודה מראש!

רונאסטל

New member
בבקשה עזרה... אני אבודה ומבוהלת

בני עוד מעט בן חמש, מזה מספר חודשים הוא עסוק באובססיביות ברחיצת ידיים, הוא מוצץ אצבע וכל הזמן מביט על ידיו ורוצה לשטוף אותן על מנת לוודא שהן נקיות. אני ממש ממש לא מההיסטרים לנקיון וניסיתי להסביר לו שדווקא הידיים שלו נקיות, ושאפילו מעט לכלוך זה בריא כי אחרת נהיים חולים, ניסיתי לאסור עליו לשטוף ידיים אבל רואים שזה ממש מטריד אותו. עד כאן הכל טוב ויפה, לא חשבתי להתעסק עם זה יותר מדי אבל לאחרונה קרה דבר שמלחיץ אותי ביותר. אבי, בגיל 62 (!) חטף התקף פסיכוזה, הוא לא מפסיק לדבר, דברים ללא הגיון, אינו ישן וכמעט ואינו אוכל (כי הוא מדבר ללא הפסק), הוא מתנדנד בין אהבה אדירה לכולם לבין מחשבות פארנואידיות וכרגע עוד לא ממש הצליחו להרגיע אותו גם במינונים מאד מאד גבוהים שהיו אמורים כבר להשפיע עליו. (היום החלטנו סופית לאשפזו) שאלותי: האם מישהו נתקל בהתקף כזה בגיל כל כך מבוגר? האם יש קשר בין שני המקרים? (גם לאבי חלק ממה שהוא עושה נשמע כפייתי, כמו כתיבה על פתקים, ודיבור אינסופי על אותו נושא שוב ושוב). ואני כל הזמן בוכה.

oritsh3

New member
מעוניינת לדבר עם הורים שילדהם

עברו או עוברים אשפוז פסיכיאטרי בבית חולים "נס ציונה",בני בן 7 אמור להתשפז שם ואני מאוד רוצה לקבל פרטים ובמיוחד מהורים שנמצאים במצב שלנו. מודה לכם מראש, אורית.

לאמא המודאגת

אני עצמי אם לילד עם אותם תסמינים של הילד שלך בני היום בן 23 גם אני חשבתי כמוך חששתי והאשמתי את המערכת ואני מבינה לליבך בני אושפז בבית חולים גהה יש שם מחלקה לילדים אחת הטובות בעולם אם לא הטובה ביותר ואני רק יכולה ללהגיד לך שיצא מישם טוב שם איבחנו את תומר (שמו של בני ) שם איזנו את תוושם גרמו לתומר לאהוב את כול מה שנמחק לו תומר אושפז שם כמה פעמים עד גיל 19 כול פעם הגיע עם רגראסיה של המחלה וכול פעם העלו אותו על דרך המלך אני מכירה עוד פרופסור אחד בבית חולים בבאר שבע שמומחה לאיזון תרופתי לילדים וגם הוא עשה פלאים בבן שלי אני ממבינה לליבך שבית חולים פסיכיאטרי לא נישמע טוב בחברה שלנו אבל טובת בנך יותר חשוב מימה שחושבים אחרים בבית לא תהיה לך שום אפשרות לעזור לבן שלך וזה מינסיון שלי תומר היום בםן 23 וחצי ונכון שהוא שוהה במוסד וזאות מיסיבה אחת ויחידה תומר בני אובדני וחיב להיות בפיקוח רפואי 24 שעות ביממה תומר מגיע לחופשות של סופי שבוע כולשבועים וכול חופשה של חג הוא מגיע לכול החגים ושוהה בבית יורד למטה בחור מאוד חברותי ואהוב על אנשים שמכירים אותו הרבה זמן וכאלה שרק הכירו אותו כול זה רק בזכות אותם אישפוזים שתומר אושפז בבית חולים גהה במחלקת ילדים ופעם אחת בגיל 18 בבית חולים בבאר שבע לולא העזרה התמיכה והלמידה והנכונות לעזור לתומר ולא להפוך אותו לעוד מיספר סאסיטי שהמטרה העומדת למול עיני הרופאים ולכול הצות הטיפולי הוא לשקם את תומר ולהביא את תומר להיות חלק מהחברה עם בלימידה פורמלית של גן ילדים ובית ספר יסודי ואף להביא את תומר לבגריות וכול זה במסגרת של בית החולים בכול פעם שהיה מאושפז ואם בתמיכה לנו המישפחה שהיתפרקה בעקבות מחלתו של תומר וקבוצת תמיכה לבני הגדול מתומר לדעת להתמודד אם אח בעיתי שחולה במחלת נפש בשבילי הם מלאכים שנתנו לי הרבה כוח וכלים להתמודד ועזרו לתומר והעלו אותו על איזה שהיא דרך אז על לך לחשוש מיבתי חולים שימי את כול הסטיגמות בצד וצאי לדרך חדשה שלנגד עניך זה לעשות לבן שלך את הדבר הטוב ביותר וגם לבני ביתך דעי לך דבר אחד יקירתי שכול מה שתעשי היום בשביל הבן שלך רק יוביל אותו למקום יותר טוב 9

סמסרה1

New member
אולי

יש בויינט פורום בריאות הנפש ושם אפשר לשאול כל מיני שאלות ואנשי מקצוע עונים וגם מתפרסמים שם כל מיני עמותות של הורים או של משפחות פגועי נפש וכד'. בהצלחה. הרבה בריאות.

leef

New member
כחי טיפ

התקשרי לפרו"פ קרסו בערוץ 104.5 תעלי לו את השאלה בדרך זו גם תקבלי תשובה מקצועית ממוסמכת וגם תעזרי להרבה אנשים שיש להם בעיה דומה להאזין לכך . הטלפון של הערוץ 057,4000103 יש שם מענה אוטומטי מנותב אפשר גם להשאיר הודעות ולבקש מהמערכת לחזור אליך .

oritsh3

New member
תודה leef על תשובתך,אך

פרטים מגורמים מקצועים כבר קבלתי,וכרגע אני מעוניינת לקבל פרטים מהורים שעברו או עוברים את זה,ולצערי הרב אין באפשרותי גם להאזין לרדיו במשך היום מכיוון שבן שלי נמצא באי שקט נפשי תמדי ויש לי ילדה קטנה נוספת. אבל בכל אופן טוב לדעת שיש כזה דבר כמו שכתבת. אני מודה לך, אורית.

את י יכולה לפנות במסר אישי

יש לי בן שהתאשפז שם כמה פעמים את יכול הלהשאיר במספר טלפון ביתי אני יצור איתך קשר

זריחה 2

New member
רונאסטל

מקווה שאביך מרגיש יותר טוב,אין לי ידע בנושא וכל מה שנותר לי זה לחזק אותך ולאחל לכם רק בריאות..

LIHILM

New member
מקוהו שאבא שלך ירגיש טוב יותר

ונסי לדבר עם הילד שלך, לשאול אותו למה הוא שוטף את הידים, לאיזו מטרה.. קרה משהו מיוחד לפני מס' חודשים? התיעצת עם מישהו בענין? באזו תדירות הוא שוטף ידים?

רונאסטל

New member
תודה. אבא שלי קצת יותר רגוע

אבל לא חזר לעצמו. מקווה שזה יקרה מתישהו. הבן שלי אומר שהוא פוחד למות, כששאלתי למה הוא אמר שהוא לא רוצה להפסיק להיות חי (כלומר הוא די מבין את משמעות המוות). הוא לא כל כך שוטף ידיים כמו שיותר הוא מסתכל עליהן ובודק אם הן נקיות, או שואל אותנו אם הן נקיות ואם הוא יכול להכניס אותן לפה, בעיקר לפני שהוא רוצה למצוץ אצבע. הוא דווקא אוכל עם הידיים בלי בעיה. בינתיים קבעתי תור למכבי טבעי בשאיפה שנצליח למגר את החרדות כשהן עוד קטנות.

י ו נ ג

New member
שלום רונאסטל

אני שמח לשמוע שקבעת פגישה בעניין בנך. נראה כי בנך סובל מחרדות (הפחד למות) ומציג התנהגות קומפולסיבית (כל עניין הניקיון), שמהווה בדרך כלל הגנה בפני החרדות. במקרים כגון אלו, חשוב שהטיפול בחרדות ובמקורןיעשה כמה שיותר מהר, מאחר ואכן יש להן נטייה לתפוח. אני לא בטוח שבמכבי טבעי תמצאי מענה לבעיה (לאיזה מומחה בדיוק אתם הולכים שם?), אבל אולי אני טועה. המלצתי היא לקבוע תור לפסיכולוג/פסיכיאטר ילדים, דבר שאפשרי אף הוא דרך קופת החולים. בהצלחה

jinjetta

New member
שלום לך,

בד"כ, למיטב ידיעתי, לא מאבחנים מחלות נפש אצל ילדים, מחשש לסטיגמה, אבל באופן כללי הם יכולים לסבול מתופעות שונות כמו דכאון, חרדה, התקפים פסיכוטיים, הפרעות אישיות וכו', והאבחון עשוי להיות רק עניין של זמן. יש כאן קישור לאתר האקדמיה האמריקאית לפסיכיאטריה של ילדים ונוער, יש בו מידע רב על הנושא

מועדים לשמחה...

אז רציתי לומר לאם המודאגת ששיתוף פעולה הוא הדבר הטוב ביותר. עדיין מחלת נפש היא אחד מהדברים האיומים ש"נוחת" על בנאדם.אבל למי שצפה בסרט "נפלאות התבונה",יכול היה לראות את פרופ' ג'ון נאש מגיע לגדולות. הוא היה מודע לכך שתקשורתו עם הזולת היתה לקויה.ובכל זאת היו לו חברים ואשה שתמכה בו,והוא בזכות גאוניות והתמדה זכה בפרס נובל.אני רק מבקש לציין שבתקופה שפרופ' ג'ון נאש חלה בסכיזופרניה,לא היו תרופות וטיפולים מתקדמים כיום.אין מרפא טוטאלי למחלת הסכיזופרניה,אך ישנן בשוק תרופות המקלות והמסירות את המצב הפסיכוטי.אני כבר ציינתי כאן את הפלא של אחת מהתרופות הללו(Risperdal),ישנן עוד.אני זוכר שכשאושפזתי לפני 5 שנים,זו היתה התרופה שבזכותה והתאמתה לי השתחררתי מביה"ח,ולשמחתי מאז ועד היום לא שבתי לשם-לביה"ח(טפו,טפו,טפו). לאמא המודאגת אומר לסיום,היי אופטימית,או כמו שאמרו פעם 'אין יאוש בעולם'. ב ה צ ל ח ה וחג סוכות שמח

אמא מודאגת ../images/Emo24.gif

אני אישית לא יכולה לייעץ לך כי אחי אושפז בגיל הרבה יותר מבוגר מבנך, אני מאוד מבינה את החששות שלך כי גם לנו היו להבדיל... אבל רק לאחר הצעד שעשינו הבנו כי לא הייתה ברירה אחרת וזה היה הפתרון הכי טוב לאותה תקופה קשה שעברנו איתו . אני מאחלת לך הרבה כוח וחג שמח רויטל.

למעלה