ילדים דוגמנים...

יעל י

New member
ילדים דוגמנים...

בן ה 10 שלי רוצה להיות להשתתף בפרסומות,להיות דוגמן.
אין לי שום כוונה ללכת לשלם אלפי שקלים על מה שנקרא "בוק" .
אני לא כ"כ בעד וזה ממש בא ממנו אז...
הבטחתי לו לנסות לבדוק איך מקדמים את הרעיון שלו,הבקשה שלו.
רעיונות/עצות מישהי?

3תיתי

New member
לדעתי, כדאי לעשות את "מבחן ההשקעה"

ללכת לסוכנות דוגמנים. אם הם יסכימו לעשות לו בוק ולהשקיע בו מכספם, כנראה יש בו משהו מיוחד, ואולי כדאי ללכת על זה. אם את צריכה לשלם בעבור זה שאולי יעבוד, תרדי מזה מיד. אישית, לא הייתי מסכימה שילדי ילכו לדבר כזה. זה לא נראה לי בריא וטוב לנפשו של ילד.

שקדייה

New member
בכנות? לא הייתי עוזרת לו.

לא כל רעיון, גם אם בא מהם הוא רעיון שאני מוכנה להיות שותפה לו.
בעיני כל הסיפור הזה של ילדים דוגמנים הוא זוועתי לגמרי, ואין שום סיכוי שהייתי עוזרת למישהו מהם בעניין.
אגב, גם כשהצעות הגיעו לפתחנו דחיתי בלי בכלל לשמוע במה מדובר.

מירי,

New member
כתבה שיטחית, בלי יותר מדי דוגמאות.

ובכל זאת היו שם כמה דברים נכונים.
אבל קשה להביע דיעה על כתבה כ"כ מגמתית, אני משערת שבעייני חלק מההורים אני נחשבת אמא דוחפת ואם זה היה הכיוון שהילדים שלי היו בוחרים....

מירי,

New member
שאולי הוא יביא רעיונות איך לקדם?

ואם הוא עדיין צעיר ולא יודע איך אז....
&nbsp

adif11

New member
אני בהחלט יכולה להבין את הרצון של הילד

זה בדיוק הגיל שבו מתחיל להיות להם חשוב איך להיות "קול" בעיני החבר'ה
וזה בהחלט מקסים בעיני שיש לו כזה בטחון בעצמו ובמראה שלו.
את הבנים שלי זה לא ענין אבל אם מישהו מהם היה מביע ענין הייתי עוזרת ולו רק כדי
לא לגדוע את היוזמה המתוקה באיבה.
איך עוזרים ? אני באמת לא יודעת.
נסי לברר עם סוכנות דוגמנים או באינטרנט ושיהיה בהצלחה

ו י ק י 3

New member
להשתתף בפרסומות? אולי הוא בכיוון יותר של משחק..

&nbsp
אוהב להיות במרכז הבמה?
הייתי מנסה לתעל את זה קודם לחוגי דרמה למיניהם ולראות איך זה מתפתח משם.
דוגמנות נטו לא הייתי מנסה לקדם...אפשר לשלוח תמונות יפות לחברות מובילות כמו הוניגמן, קדס וכו',
הם מחפשים לקטלוגים הרבה פעמים, אם הוא ימצא חן בעיניהם הם כבר יצרו קשר, לא הייתי עושה שום בוק.
&nbsp
הגדולה שלי קיבלה הצעות אבל לא עשתה עם זה כלום וגם אם תעשה בעתיד זה יהיה יותר בתור חוויה חד פעמית,
היא בחורה עם הרגליים על הקרקע ואני סומכת עליה, אבל היא בת 18

אני נגד. ומחזקת ההצעה של תיתי.

למרבה הצער, גם הבת שלי רוצה "להיות מפורסמת". לא ממש אכפת לה במה. זמרת, שחקנית, דוגמנית. ילדים רבים חושבים על הכיוון של דוגמנית - כי זה נראה להם הכי קל. יותר קל מללכת לבית ספר למשחק או לקחת שיעורי פיתוח קול.

אני מאד נגד, ומסרבת לשתף פעולה בכל דרך.

אבל אם את מוכנה - אני מחזקת ההצעה של תיתי. אם תמצאי זוכנות שתשקיע בכם ולא תדרוש שהאתם תשקיעו בה - אפשר לנסות.

אצלי הילדה בגיל 10 רצתה להיות שחקנית

אני הצעתי חוג דרמה, אבל הגברת רצתה טלויזיה/קולנוע. אמרתי לה שתחפש לבד הזדמנויות באינטרנט ואני אאשר (או לא) ואם צריך אז אסיע.
פתחה הילדה בחיפוש עצמאי, מצאה חידון טלוויזיוני לילדים, בדקתי ומצאתי שהחידון איננו מזיק, הסעתי אותה לאודישן והתקבלה! המשיכה לרצות עוד, מצאה סרט סטודנטים, שוחחה עם המפיק, אחר כך גם אני שוחחתי, ראיתי כי טוב ושוב הסעתי לאודישנים. הפעם לא התקבלה. המשיכה לחפש, ביקשה שארשום אותה לסוכנות שחקנים אבל כאשר התברר שזה עולה כסף ירדה מזה... אחר כך חיידק הבמה קצת דעך והיום חוזר שוב אבל לשמחתי בנגינה (חולמת להיות רוק-סטאר). אני במקרים כאלו לא עוצרת אותה אבל גם לא עובדת בשבילה. מסתבר שאם משהו מספיק חשוב להף היא מתאמצת בשבילו ומוצאת את הדרך.

אין לי מושג, אבל אני לא רואה בזה

דבר פסול או בעייתי - כל עוד את שם כדי להשגיח שהכל כמו שצריך, נראה לי לא בעייתי, כאמור.

נטלי22

New member
אני הלכתי בזמנו עם הבן שלי

לכמה אודישנים דרך הסוכנות של לבנה חכים. הם לא לקחו לי כסף על בוק, ורק הייתי צריכה להעביר להם במייל תמונה באיכות טובה של הילד, אבל מצד שני הלכנו לכמה אודישנים ולא יצא מזה כלום.
יכול להיות שגם ככה הוא לא היה מתקבל (הוא אמנם יפיוף, אבל לא תמיד שיתף פעולה באודישנים - היה ילד קטן), אבל יכול גם להיות שזה בגלל שלא היו לנו מספיק קשרים...

בכל מקרה אם את מוכנה להשקיע קצת זמן ואנרגיות של ריצה לאודישנים, בלי יותר מדי הבטחות שזה יעבוד - ממליצה לך ליצור קשר טלפוני עם הסוכנות של לבנה חכים (זה ברחוב שיינקין בתל אביב. אפשר למצוא את הטלפון בחיפוש מהיר בגוגל), והם יתנו לך כתובת מייל אליה לשלוח את התמונה/ות.

בהצלחה

אני נגד הרעיון באופן עקרוני אבל עוד יותר מזה נגד הרעיון של
להוציא כספים על זה.
מצטרפת למה שהציעו לך - לפנות לכמה סוכנויות ולראות האם יש אודישנים וכדומה שיכול לגשת אליהם, דברים שלא צריך להוציא עליהם כסף. ברגע שמציעים לך לעשות לו בוק על חשבונכם - להגיד יפה שלום וללכת. מאוד קל להיגרר למלכודות האלו ולהוציא אלפי שקלים על חלומות באוויר.
אגב, אני לא נגד הרעיון שהוא יעבוד (לא עכשיו, עוד כמה שנים) ושהוא יחסוך כסף לבוק כזה, אם זה מה שהוא רוצה. אבל אז זו צריכה להיות ההחלטה שלו להוציא את הכסף על דבר כזה, ונדמה לי שאחרי שיעבוד קשה והרבה זמן כדי לגייס את הסכום, הוא יחשוב על זה פעמיים. הרבה יותר קל להוציא את הכסף שלנו על דברים כאלו.

maysher

New member
ועוד משהו, מנסיון הרבה ילדים שמתקבלים

לפרסומות הם בעלי קשרים לפרסומאים/מפיקים/תמשיכי את הרשימה
אני קיבלתי בזמנו הצעה מחברה להגיע עם הילדה לצילומים לאיזו פרסומת. אז נכון שהקטנה שלי מתוקה והייתה אז חייכנית מדופלמת אבל לחברה שלי היה פשוט נוח לפנות אלי כי הילדה הייתה בגיל המתאים והיא גם הכירה את האופי של הילדה וידעה שזאת לא תבהל ממצלמות ומאנשים זרים וכנראה תשתף פעולה (אז חיפשו פעוטה וזה כמובן שונה מילד בן 10) ואגב, אז סירבתי.
ולא מזמן היינו באיזה מקום וראיתי בפרסומת ילדים שאני מכירה. ובמקרה גם ידעתי שהאמא שלהם היא פרסומאית. אמרתי אחר כך שראיתי את הילדים שלך בפרוסמת והיא אמרה שכן, שהיא הפיקה את הפרסומת והביאה את הילדים שלה לצילומים.
אני לא מדברת על פרוייקטים גדולים, שם אולי עושים אודישנים יותר רצינים אבל אז בטח גם יש הרבה תחרות והרבה יותר קשה להתקבל. גם דוגמניות מבוגרות ויפות שעובדות כבר בתעשייה מספרות כמה קשה לקבל דחיות. לא כולם בר רפאלי שמוזמנות באופן אישי לצילומים. הרוב נאלץ לרוץ בין אודישן לאודישן כדי לקבל קמפיין.

tomi32

New member
מעניין אם יש הבדל בין הורים לבנים להורים לבנות בנושא הזה

מסקר קצר בסביבתי זה כנראה לא בדיוק אותו הדבר.

מה כוונתך? שהורים לבנים בעד והורים לבנות נגד? או הפוך?
אני אמא לשני בנים. אני נגד. אני חושבת שלו הייתי אמא לבנות, הייתי עוד יותר נגד באופן אפילו קיצוני יותר.

tomi32

New member
דעתי דומה לשלך

גם לי יש רק בנים ואשמח מאד אם התחום הזה לא ימשוך אותם.
כל התעשייה הזו מאד לא לרוחי, אבל כשאני רואה באיזה גיל מצפים מבנות למכור מיניות (אגב, לא רק דוגמניות, אלא גם בתחומים אחרים כמו שירה), אז זה מחזק את ההתנגדות.

האמת שאני בכלל נגד עניין ה"מפורסמות" הזה. ילדים רוצים להיות
מפורסמים. במה? למי אכפת. העיקר להיות מפורסמים. אז לא הולך בתחום X - עוברים לY. לא הולך בY - עוברים לZ.. אין עניין של כשרון, של יכולת, של עבודה קשה, של השקעה.. להיות מפורסם. בעיניי זה נוראי, בעיקר בגלל סוג המבוגרים שילדים כאלו עלול להפוך להיות.
בעניין הזה אין לי אלא להפנות לנאום של אשטון קוצ'ר, שהוא באמת חכם, ולדעתי כל הורה לילד שרוצה "להיות מפורסם" חייב להראות אותו לילד שלו:
&nbsp
http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=28026

אם יש ילד יפה, זה לא שונה מכשרון אחר

במובן שאנשים אחרים נהנים מהכשרון שלו (במקרה הזה, מהיופי שלו). אני לא רואה בעייה במימוש הכשרון הזה בצורה של דוגמנות.
זה מאוד דומה לזמרים, למשל. יש זמרים שיש להם פשוט קול יפה - ואני מאוד שמחה שהם בחרו להיות זמרים, כי אני יכולה ליהנות מהקול שלהם. אפשר ללמוד ולפתח את הקול, וכו', אבל העניין המהותי הוא הקול שלהם, שהוא משהו שהם נולדו איתו. לצדם יש כאלה שרוצים להיות זמרים אבל יש להם קול רגיל, או אפילו קול לא משהו - וכנ"ל בתחום הדוגמנות. אלה יכולים להיכנס לתחום או לא, אבל הקהל נתרם פחות מנוכחותם. במקרה כזה, באמת לא משנה אם הילד יבחר להיכנס לדוגמנות או לא.
אבל ילד יפה או אדם שיש לו קול יפה - העובדה שהם נכנסו לתחום תורמת לכולם, לא רק מספקת את יצר הפרסום שלהם. אנשים נהנים להסתכל על דברים יפים ולשמוע דברים יפים - ואם במקרה נולדת ואתה שייך לאחת הקטגוריות האלה (ויש לך הורה שיכול להגן עליך מפני ניצול, וכו'), למה לא ללכת על זה?

למעלה