ילדים בחתונת שישי

ילדים בחתונת שישי

היי:)
אני אשמח להתייעץ לגבי חתונת שישי, אנחנו מאוד רוצים לעשות חתונת שישי בצהריים יחסית קטנה (180 איש) אבל בספירה בשתי המשפחות גילינו שיש לנו קרוב ל40 ילדים וזה יצא הרבה רעש ובלגן שלא ממש מתחשק לנו שיהיה בחתונה...
השאלה היא אם ניתן לעשות חתונת צהריים ללא ילדים? זה מקובל? מישהי נתקלה בבקשה כזאת?

iritki

New member
אם במשפחה הקרובה יש 40 ילידים אז לדעתי זה לא ייתקבל יפה

לבקש לא להביא את הילדים בעיקר שבשישי בתהריים אין מסגרות, מה גם שאם זה משפחה קרובה אז יכול להיות שיהיה עוד יותר רצון להביא את הילדים.
לדעתי עדיף לארגן להם "פעילות" בחתונה - למשל תא צילום או פינת משחקים או משהו כזה אפילו עם מפעילה ממש

זה לא במשפחה הקרובה זה ילדים של בני דודים

ילדים מהמשפחה הקרובה יש רק 3 והם בכל מקרה יגיעו.
להביא מפעילה או משהו בסגנון זה לא אופציה, אנחנו לא רוצים מסיבת גן. זאת חתונה מצומצמת ודבר כזה יתפוס יותר מידי נפח ותשומת לב.
לגבי המסגרות.. למה זה שונה בעצם מלקחת בייביסיטר בחתונת ערב? הרי גם בערב אין מסגרות....

זה מאוד שונה מבייביסיטר בערב

קודם כל - תלוי מה גיל הילדים, אבל מעבר לתינוקות (שאותם יש סיכוי שיביאו ללא קשר לשעת האירוע), ילדים בגילאים צעירים (עד בית ספר יסודי) ישנים ברוב השעות בהם אירועי ערב מתקיימים. כלומר ההורים איתם בבית, אוכלים ארוחת ערב, מקלחים את הילדים, ואז הבייביסיטר מחליפה את ההורים, ומרבית הזמן איתה הילדים ישנים.
בשעות הצהריים - אלו שעות העירות של הילדים. אלו השעות בהן ההורים מבלים עם הילדים. בייביסטיר בשעות הללו תצטרך לתת לילדים ארוחה, ולהיות איתם בשעות עירות.
מבחינת ההורים - ללכת לאירוע כאשר אתה מחמיץ בגללו שעה או שעה וחצי של שעות העירות של ילדך זה שונה לגמרי מאירוע בגללו אתה מחמיץ 3 או 4 שעות משעות העירות של הילד.
תחשבי שגם ככה ההורים רואים את הילדים שלהם משהו כמו 4 שעות בסך הכל במהלך יום רגיל (בגלל עבודה ושעות שינה).

זו החתונה שלכם, ואתם תעשו מה שמתאים לכם, אבל אם יש לכם הרבה קרובים / חברים עם ילדים בגילאים הצעירים - יכול להיות שהם לא יגיעו או יגיעו בהרכב חלקי אם הילדים לא יהיו מוזמנים

אז בעצם מה שאתן אומרות

זה שאם אני רוצה חתונה רגועה ורומנטית אז אנחנו נאלץ לוותר על החלום שלנו לעשות את זה בשישי?
&nbsp

ronitvas

New member
הילדים שלי בגילאים משתנים

ושלושה מהם מעל גיל 6... ביום רגיל של בית ספר הקטנים במיטות בשעה שמונה והגדולים בתשע..... בשעה שבע כולם כבר אחרי ארוחת ערב, כך שכן, באמצע השבוע מתנהלים אחרת.
חתונת שישי יש לה אופי אחר, רומנטי יותר, בלי שום קשר למה תביאו לשם או לא.
אבל, היא גם חתונה "משפחתית" יותר, כי באמת מגיעים בהרכב מלא.
אישית, הייתי מאוד מתבאסת להשאיר את הילדים בבית ולצאת לבד (אלא אם כן זאת חתונה שממש רחוקה מבחינת הקרבה).
אני ממש לא חושבת שילדים מהווים נטל. אני חושבת שילדים בחתונה עושים שמח. הם חלק מהמשפחה, למה לא להכליל אותם?
אני שמחתי מאוד שהיו אצלי ילדים בחתונה... אבל כל אחד עם השיקולים שלו, וזה בסדר.

iritki

New member
אם הרוב מעל גיל 6 הפעילות/מפעילה יכולה להיות שקטה

למשל פינת יצירה שבה מכינים הילדים ברכות וציורים לחתונה. או משחקי שולחן כאלה ואחרים.
אם יש מישהו אחראי בפינה כזו אז ההורים לא צריכים להיות עם הילדים שם ויכולים להתפנות לאירוע עצמו.
עוד פעילות אפשרית היא שהילדים (בטח הגדולים יותר) יכינו חלות לשבת שהם ייקחו הבייתה בסוף האירוע למשל.
הרעיון הוא שזה לא חייב להיות מפעילה כמו בקניון שצועקת שירים טיפשיים

מ י w ה י

New member
איזה רעיון מקסים!

ממש אהבתי את הרעיון של הברכות והציורים לחתונה!

את ממש לא צריכה לוותר, וממש לא צריכה להפעיל אותם

ילדים, מטיבם, מתלהבים מדברים. והם לא מתלהבים בשקט ורוגע.
אבל לא חייבים לבדר ולהפעיל אותם בכל רגע נתון.
מוזיקה מקפיצה - והם יצטרפו לריקודים
פינת ברכות - יקשטו ויכתבו לכם ברכות (אם "תגדילו ראש" ותכינו כמה דפים עם דוגמאות צביעה שמוצאות חן בעינכם, וטושים צבעוניים - בטוח יהיו ילדים שיצבעו ויקשטו לכם ברכות יפות)
הילדים שלי, לדוגמא, מאוד אוהבים להפריח בועות. אז בדרך כלל, אם מחלקים כאלו, הם יהיו אלו שיעמדו לצד השביל לחופה ויפריחו, או ליד רחבת הריקודים (כמובן שאנחנו שואלים איפה הזוג רוצים את הבועות, ומכוונים אותם לשם)
ותסמכו על ההורים שלהם. הורים יודעים לשים גבולות לילדים, ולתת להם להנות בלי להיות הפרעה או הסחת דעת.
וכמו שכתבה רונית - יש רמת קרבה שבה, שגם בחתונת שיש בצהריים, לא לוקחים את הילדים. אז בכלל לא בטוח שכל ה-40 ילדים יגיעו.

הגעתי מהראשי

לי נשמע שחתונה רגועה ורומנטית ללא ילדים מתאימה דווקא ליום שישי בבוקר (ולא בצהריים) בזמן שהילדים במסגרות ...

אבל החסרונות הבולטים של האפשרות הזו הם שניים:
זה פחות נוח לכם - כי זה מחייב התארגנות יותר מוקדמת ולחוצה.
זה עלול להיות פחות נוח לאורחים - כי הילדים מסיימים מוקדם את המסגרות ביום שישי, ואז יהיו אורחים שיעזבו מוקדם או יגיעו עם הילדים בכל מקרה.

אני לא חושבת שזה מחייב

כלומר, אם באים ילדים לאו דווקא מוותרים על האווירה הרומנטית. ילדים יכולים להיות שקטים, להעסיק את עצמם, לרקוד, לאכול או סתם להרדם על הכסאות (כמו שעשיתי בהתמדה בכל האירועים שגררו אותי אליהם כשהייתי בגיל הזה, כולל החתונה של אמא שלי).
לא חושבת שיבואו לך ונדליסטים שיתחילו להשתולל על הרחבה ולשפוך על דודות מרקים... בדרך כלל הילדים כבר מכירים את הנסיבות ויחסית מודעים לאיך להתנהג. וכמו שאמרו פה בתגובה אחרת - אם מדובר באירוע שקט ללא מסיבת ריקודים אפשר לציין את זה בהזמנה וההורים כבר יכניסו את זה לשיקול. ועוד משהו חכם שאמרו פה בתגובות - לעשות שולחן פשוט עם נייר וצבעים, יכול להיות לציור ברכות ויכול להיות סתם ככה להעסיק את הילדים, והם כבר יעזבו את כולם בשקט (מה גם שאם להורים לא בא שהילד ילכלך את עצמו יכול להיות שזה יוביל למצב שהם אפילו יפקחו עליהם יותר ממה שתכננו).

לאני2306

New member
אנחנו התחתנו בשישי בבוקר בלי ילדים

כלומר היו 3, 4 ילדים כמו שכתבת, שהם חלק מהמשפחה הקרובה ביותר, אבל כל היתר הגיעו בלי. חלק מהאנשים אמרו בעצמם שנראה להם שלא ממש יצליחו לרקוד או לאכול עם הילדים לידם. לאחרים שהתלבטו אם להגיע עם הילדים, אמרנו שזה ארוע קטן ואינטימי והיינו רוצים שהם יהיו איתנו על הרחבה והאם זה בסדר לבקש שיגיעו בלי הילדים. זה התקבל בהבנה. יכול להיות שהיה לנו קל לעשות את זה כי היו סה"כ 90 אורחים, אנשים קרובים שיכולנו לדבר איתם פתוח על הנושא. אבל אני מסכימה איתך, 30-40 ילדים זה הרבה.. צריך למצוא איזה דרך אלגנטית לבקש שיבוא בלי.

elinoket

New member
אני לגמרי מבינה אותך

אצלי בחתונה ממש לא רציתי ילדים ולכן שלחתי הזמנה זוגית לבני דודים שלי וקרובי משפחה יותר רחוקים.
אבל זאת היתה חתונה בערב.
אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה כי זה גם ככה אירוע מצומצם אז סביר להניח שזה אנשים שחשוב להם להיות באירוע שלכם והם יערכו מראש עם שמטרף.
אני יכולה להגיד לך שמי שרוצה להביא את הילדים יביא אותם לא משנה מה (אני שלחתי הזמנה זוגית לקרובת משפחה והיא הביאה את 4 הבנות שלה כי היא לא רצתה להשאיר אותן לבן בבית (זה ששתיים מהן כבר בוגרות ויכלו לשמור על הקטנות לא עבר לה בראש כנראה....)
לדעתי תעשי מה שנראה לך נכון, תמיד יהיה שיקול שיפגע באורחים אי אפשר לנהל את החתונה לפיהם.

יסמין 78

New member
יש לנו במשפחה חתונה שמוגדרת בלי ילדים

גם קרובים מאוד (יהיו רק אחיינים מדרגה ראשונה), אז איזו קרובת משפחה נידחת הודיעה שהיא מביאה לחתונה את הבת שלה שעוד דקה מתגייסת. זה אחרי שאמרו לה שמדובר בחתונה בלי ילדים (והאמת? היה צפוי מאוד, זו מישהי שמתאים לה לעשות שטויות כאלו).

haych

New member
אפשר להבין אותה

כשאומרים לא להביא ילדים מה שעובר בראש זה לא להביא ילדים קטנים-מהסיבות שמנתה פותחת הפוסט. אף אחד לא חושב על ילד בגיל 18 כמטריד באיזושהיא צורה.

עלית לראשי, ראי הוזהרת

( ולא עם כותרת רגועה ורומנטית, מתנצלת לבשר לך...
).
עכשיו, את יכולה לעשות הכל, כמו כל דבר בחיים, אבל לכל דבר יש מחיר, אם את מוכנה לשלם אותו בעבור חתונה בלי ילדים ( לא ברור לי למה ההנחה שחתונה בלי ילדים תהייה רגועה ורומנטית) , לכי על זה. העצה שלי, כמו שאמרו לך כבר למעלה - תזמיני, תדאגי למפעיל שישאיר את הילדים מחוץ למתחם של האירוע.

ישראלים מאוד לא אוהבים לשמוע שהילדים שלהם זה סוג של מטרד...

ובמיוחד חתונה של שישי בצהריים נחשבת להזדמנות פז להפגיש בין כל הבני דודים...
לדעתי את עלולה גם לפגוע ברגשות של אנשים אם תגידי במפורש שהילדים שלהם לא מוזמנים וגם להפסיד הרבה אורחים שכן היית רוצה לראות שם.
אני מסכימה עם קודמיי: אם חשוב לך חתונה בלי ילדים, תעשי אותה בערב (באמצע שבוע) וככה גם בלי שתצהירי שילדים לא מוזמנים, סביר להניח שרק מעטים יגיעו עם ילדים. אם חשוב לך חתונה בצהריים, תארגני פינת ילדים (להשכיר מתקן מתנפח עולה סך הכל 200-400 ש"ח).

haych

New member
פויה תפוז! איזו כותרת מגעילה הם נתנו לזה בראשי

לדעתי את נכנסת פה לפינה מאוד בעיתית.
את אומרת שבמשפחה הקרובה יש שלושה ילדים ושהם בכל מקרה יגיעו. אז מעבר לזה שיש הורים שיעלבו מהבקשה שלך לא להביא ילדים, זה עוד יותר לא נעים להגיע ולראות שיש אנשים שכן מגיעים עם ילדים.
אני יכולה להגיד לך שלפני כמה שנים היה אירוע במשפחה אצל בני דודים שלי (נראה לי שברית או משהו כזה) ורצו לעשות אירוע מצומצם אז אמרו להורים שלי לא להביא את הילדים (אני הכי קטנה והייתי בערך בת 20...). כשההורים שלי הגיעו-הם ראו שהבני דודים מהצד השני כן הגיעו עם הילדים (באותם גילאים כמונו), ואבא שלי לא דיבר במשך שנים עם בת דודה שלי בגלל שלבני דודים של צד א' היא אמרה לא לבוא, ולצד ב' כן... בהורים לילדים קטנים זה יכול מאוד לפגוע.
לדעתי הכרזה כזאת תגרום לזה שאנשים לא יבואו-או כי הם פגועים או כי אין להם סידור לילד (ובחתונה קטנה כל אורח שלא מגיע יותר מורגש) או שאנשים יגידו שזה מה יש, ויבואו עם הילדים למרות ה"איסור". (כמובן שיהיו גם את אלה שיגיעו בלי).

ואני לא מבינה את הרעיון של חתונה שקטה ורומנטית... לא תיהיה לך מסיבה בחתונה? אם אתם עושים חתונה סטנדרטית, אני לא רואה למה ילדים הם אלה שיעשו את ההבדל. הרי תיהיה מסיבה, מה זה משנה עם על הרחבה מתרוצצים גם ילדים? גם ככה יש בלאגן ושמחה (ואני לא חובבת גדולה של ילדים, אז אין כאן נסיון להגן עליהם...). אם מדובר באירוע בסגנון קוקטייל עם מוסיקת רקע שקטה-אני יכולה להבין אותך וזה דבר שלדעתי יש מקום לנכון לציין גם על הההזמנה.
בגלל שהחתונה שלך קטנה ממילא ולכן אני מניחה שבחרתם בפינצטה את האורחים שלכם-חבל לקחת את הסיכון לחיכוכים.
מה שכן, במידה ומדובר על חברים קרובים שלכם או של ההורים, אפשר לרמוז כבדרך אגב ולקוות שהרמז יובן.

למעלה