פויה תפוז! איזו כותרת מגעילה הם נתנו לזה בראשי
לדעתי את נכנסת פה לפינה מאוד בעיתית.
את אומרת שבמשפחה הקרובה יש שלושה ילדים ושהם בכל מקרה יגיעו. אז מעבר לזה שיש הורים שיעלבו מהבקשה שלך לא להביא ילדים, זה עוד יותר לא נעים להגיע ולראות שיש אנשים שכן מגיעים עם ילדים.
אני יכולה להגיד לך שלפני כמה שנים היה אירוע במשפחה אצל בני דודים שלי (נראה לי שברית או משהו כזה) ורצו לעשות אירוע מצומצם אז אמרו להורים שלי לא להביא את הילדים (אני הכי קטנה והייתי בערך בת 20...). כשההורים שלי הגיעו-הם ראו שהבני דודים מהצד השני כן הגיעו עם הילדים (באותם גילאים כמונו), ואבא שלי לא דיבר במשך שנים עם בת דודה שלי בגלל שלבני דודים של צד א' היא אמרה לא לבוא, ולצד ב' כן... בהורים לילדים קטנים זה יכול מאוד לפגוע.
לדעתי הכרזה כזאת תגרום לזה שאנשים לא יבואו-או כי הם פגועים או כי אין להם סידור לילד (ובחתונה קטנה כל אורח שלא מגיע יותר מורגש) או שאנשים יגידו שזה מה יש, ויבואו עם הילדים למרות ה"איסור". (כמובן שיהיו גם את אלה שיגיעו בלי).
ואני לא מבינה את הרעיון של חתונה שקטה ורומנטית... לא תיהיה לך מסיבה בחתונה? אם אתם עושים חתונה סטנדרטית, אני לא רואה למה ילדים הם אלה שיעשו את ההבדל. הרי תיהיה מסיבה, מה זה משנה עם על הרחבה מתרוצצים גם ילדים? גם ככה יש בלאגן ושמחה (ואני לא חובבת גדולה של ילדים, אז אין כאן נסיון להגן עליהם...). אם מדובר באירוע בסגנון קוקטייל עם מוסיקת רקע שקטה-אני יכולה להבין אותך וזה דבר שלדעתי יש מקום לנכון לציין גם על הההזמנה.
בגלל שהחתונה שלך קטנה ממילא ולכן אני מניחה שבחרתם בפינצטה את האורחים שלכם-חבל לקחת את הסיכון לחיכוכים.
מה שכן, במידה ומדובר על חברים קרובים שלכם או של ההורים, אפשר לרמוז כבדרך אגב ולקוות שהרמז יובן.