ילדים באים - מאהבה?

עוף כנף

New member
ילדים באים - מאהבה?

סוגייה שהעליתי גם בפורום השכן: בחיי זוגות נשואים הבאת ילד לעולם הינה החלטה משותפת או לעיתים,- ארוע לא צפוי עקב "אי-זהירות". בחיי פו"פ וג"ג, לעיתים קורה, כ"ל, הריון בשל חוסר זהירות, ולעיתים מצב של הריון לצורך "תפיסת" בן/בת זוג, ו/או "גניבת זרע". גבר או אשה שאחד מהם אינו משתמש במתכוון באמצעי מניעה ע"מ ליצור הריון שיאלץ את בן/בת הזוג להישאר איתו/ה. התפתחויות אפשריות: * בת הזוג מקבלת החלטה להמשיך בהריון, ובן הזוג אינו מעוניין להקשר לאשה בקשר כלשהו. - בני הזוג מסכמים על ניתוק קשר מוחלט בין הילוד לאב או - האם דורשת מהאב לקיים את חובותיו כלפי הילד. ** בת הזוג מקבלת החלטה להפסיק את ההריון אך בן-הזוג רוצה בתינוק * בני הזוג מחליטים להיות ביחד, ולהקים משפחה. והיה והקימו משפחה, שנולדה, כאמור מהריון "מכוון" של אחד הצדדים: ** הידיעה שהמשפחה נוצרה מהסיבות הלא-נכונות עלולה להעיב ולגרום לפרוקה או ** בני הזוג מתגברים על הדילמה ויוצרים חיי משפחה מאושרים אז, מה דעתכם על הנושא? יודעים מה החוק אומר?

כשילדים הופכים להיות כלי....

ולא כל כך משנה הסטואציה....כבר מאוחר מידי,,,,ההמלצה שלי בנושא פשוטה. יש מספר נושאים קטן שאין לך את האפשרות מלבד לסמוך רק על עצמך, אם השארת דלתות פתוחות אל תלין כשמגיע הגנב...

גניבת זרע

"הדין הישראלי אינו מכיר בטענה של "גניבת זרע" ועל כן מי שהוכח שהוא אביו של הילד, יחויב בתשלום מזונותיו" מתוך מאמר בכתובתhttp://www.digimedia.co.il/mabatim/man/yoetz-preda.htm ולמרות הדין הישראלי, לטעמי, גניבת זרע הנה מעשה נמוך מאד שיכולה אישה לעולל לגבר הבאת ילד לעולם צריכה להיות החלטה משותפת ומקובלת על שני הצדדים ולא, אינני מקבלת את האמירה "אם השארת דלתות פתוחות אל תלין כשמגיע הגנב... " (ומה אם אמרה לו שהיא מוגנת, שיקרה לו במצח נחושה רק כדי לבצע את זממה???) ואני תוהה לגבי החוק הישראלי מדוע כשפורץ גנב לביתך/מכוניתך - וגונב דבר ערך (חומרי או רגשי) ונתפס, מועמד לדין ובד"כ יוצא חייב ונענש על כך ובמקרה של גניבת זרע, כאשר מוכח מעבר לכל ספק כי האישה "השתמשה" בגבר לצורך הפרייתה, גנבה את זרעו !!! מתייחס החוק כפי שמתייחס ומחייב את הנפגע (הגבר הנשדד), מוצא אותו "אשם" וכופה עליו אחריות ומחוייבות שלא רצה/רוצה בהם

לא ממש מפה..אבל

החוק הישראלי לוקח את טובת הילד במקום הראשון. לילד שנולד מגיע הזכות לאבא, לאמא וכל צרכיו הבסיסיים. החוק דואג שיהיה מי שיתן את צרכיו הבסייסים. הילד שנולד איננו אשם אם אמו גנבה את הזרע ואיננו צריך לשלם על כך. גבר שזרעו נגנב הוא האבא של הילד, גם אם איננו רוצה בכך. זה נכון שהאם שגנבה (ואני מדבר על אחת שגנבה ורימתה במצח נחושה) מנצלת את החוק עד תומו, אבל האחרון שצריך להענש על מעשיה הוא הילד.... ןלצערנו, כשגבר מקיים יחסי מין אם אישה שאיננו מכיר היטב, זהו הסיכון שהוא לוקח על עצמו אם איננו מגן על עצמו מראש. יניב

יניב? ../images/Emo24.gif לרגע התחלתי לשפשף

את העיניים ולבדוק שאני בפורום הנכון ואני כן ברוך הבא שמחה שיש לנו את הזכות בנוכחותך

בהמשך לדבריך

בהחלט מסכימה אתך כי טובת הילד קודמת לכל וכי הדאגה לצרכיו ולכל מחסורו צריכים לעמוד אל נגד עינינו בראש וראשונה. הילד אינו "אשם" בנסיבות הגעתו לעולם אבל !!! אם אמו לקחה לעצמה את ה"זכות" להחליט על הבאתו לעולם מבלי לשתף את בן זוגה בהחלטה, הרי שלהבנתי, כל החובות מוטלות על כתפיה (היא הרי אינה רוצה בקשר עם אותו בחור, היא רוצה רק את זרעו) אני הייתי מצפה למידת יושר מינימאלית כדי לתת לכל אחד מה"צדדים" את האפשרות לבחור אם מתאים לו/לה הרצון האמיתי מיחסים אלו ובל נשכח, עבור אישה שרוצה להיכנס להריון מבלי להיכנס למערכת זוגית, יש את בנק הזרע. תהליך לא מסובך ולא יקר אז למה לגנוב ????

בנגוד לדעתך יש לחוק את היכולת...

לתבוע צד זה או אחר על גניבת זרע או לחילופין מתן אינפורמציה שגויה מתוך רצון להכנס אשה להריון כנגד רצונה או שלא בידיעתה...מה שנכון הוא ששום תביעה שכזו, לא יכולה לפגוע בזכותו של הילד לשני הורים...ולתמיכה כלכלית של הצד הנפגע...החוק מבדיל כשמכריחים אותו בין זכויותיו של הילד ו"הרווח" שזה מביא לצד אחד,אינני מהדוגלים בהכנסת רעיונות לראשי אנשים אבל המשמעות של היכולת הזו מהותית הרבה יותר מהנראה במבט ראשוני.

החוק לצד האישה בלבד

לצערי, במקרה דנן (וגם במקרה של אישה המבקשת לבצע הפלה, בניגוד לדעתו של אבי הילד), החוק עומד לצד האישה ולגבר אין כל צד בעניין הסוגייה אינה זכותו של היילוד הסוגייה היא האם לאפשר לאמו להכריח את "אביו" להיות אביו רק בשל העובדה כי זרעו יצר אותו, גם אם לא רצה בכך והוא נגנב ממנו בדרכי מרמה כיום, לצערי, החוק אכן מחייב את האב בעל כורחו לשאת במזונותיו של היילוד ובכל מחסורו ובכך מעניש אותו פעם נוספת על שזרעו נגנב ממנו באשר לזכות הילד לשני הורים - זו כבר סוגייה בפני עצמה שעליה יכול להיפתח שרשור חדש וגדוש, שכן, כל ילד, מן הראוי שיהיו לו זוג הורים, אבל, המציאות מוכיחה כי גם במשפחות "רגילות" בהן יש שני הורים, לא פעם מוצא את עצמו הילד עם הורה אחד בלבד (גירושין, פטירת אחד ההורים ובמקרים קיצוניים - התנכרות של אחד ההורים לילד ואי הכרה בו) וגם כאן - "מן הראוי שיהיו לו שני הורים" - לא בהכרח תמיד נכון ראה כל האימהות מבחירה שלא נישאו (ואת ילדם קיבלו מתרומת זרע) ילד שגדל במשפחה חד הורית וטוב לו לעומת ילדים לשני הורים שגדלים בצל סכסוכים, מריבות ואפילו אלימות אבל, כאמור - נושא זה הנו נושא שונה לחלוטין ואולי יידון בפורום זה בעתיד ואני בדעתי נשארת אישה שגנבה זרע, עליה ורק עליה חלה כל האחריות לגבי הרך הנולד ואין להטיל כל חובה על הצד הנשדד והמרומה

החוק אכן מחיב את הבעל במזונות...

ובצדק לטעמי.....אך היכולת לתבוע את האישה על מרמה וזדון נשארת בעינה,,,וכבר יש תקדימים, החוק מחיב את הבעל לילד, אך ורק לילד.

העקשנית

New member
גניבת זרע או גניבת ביציות?../images/Emo95.gif

יש כל מיני מצבים שבהם אשה יכולה להכנס להריון, והגבר שאיתה יטען לגניבת זרעו. במצב שבו בני הזוג נשואים-גם יכול להיות מצב שבו האשה כופה על בעלה יחסי מין, ו"גונבת את זרעו", כולל בעודו ישן, כי היא מחליטה שהיא רוצה ילד, או ילד נוסף. לא תמיד הבאת ילדים היא מתוך הסכמה של שני בני הזוג. יש גם מצב של אונס מצד הגבר-שבו גם יש כניסה להריון-וזה אולי המצב ההפוך מגניבת זרע.-זה אולי גניבת ביצית-כי יש הריון-בלתי רצוי לאשה-ויש כל מיני מצבים לגבי התייחסות הגבר לתינוק שנולד.(בדיון אחר) יש מצבים שבהם בני הזוג מנהלים מערכת יחסים, שיכולה להביא לכניסה להריון-ואז כשהאשה נכנסת להריון-הגבר מתנער מאחריות וטוען-היא גנבה את זרעי. יש לדעתי מקרים בהם צריך לחייב את הגבר במזונות-ויש מקרים שלא. כל מקרה לגופו. החוק-לא מתחשב בגברים-אלא רואה רק את טובת הילד ואת הצרכים שלו.

מקרה כואב מאוד

קראתי את הבחור בפורום השכן הסיפור התחיל ברגשותיו ובפנטזיות החיים שלו ואז הם מתנפצות בגלל "טעות" קטנה שמביאה לו ילד לעולם ועוד ביום כמו אתמול. אני בחרתי להגיב לו באישי לעזור לו הרבה אי אפשר כי הוא בסלט שהכין לעצמו או שהכינו לו אבל בכל מקרה הוא שם והוא זה שיצטרך להתמודד. עצוב עצוב עצוב לעשות ילדים ככה סתם ללא סיבה או מהסיבה הלא נכונה.

amigor

New member
צהריים טובים!../images/Emo42.gifחברים

מה שזרעתה תקצור, זה הייבול כמו שאמרת מוצאת, יצטרך להתמודד אני רואה שחזרת לאיתנך, ודואגת לאחרים, יפה נהדר! שימרי מקום בליבך לאושרך ולבקש תמיד. עכשיו הווה יהיה עתיד לכן זכרו תמיד צריך לחשוב על מה שיש ומה שאין - יש לבקש בלי לבקש, תמתין לשוא אז.. בואו נבקש עכשיו. שתהיה לכם שבת שלום ומתוקה בתקווה להמשכים יפים. עמי

עמי אהלןןןןןן../images/Emo24.gif

נו ואיך נראה לך שלא ? בטח בטח אני כאן באיתניניניני אחלה שבת עמי ולכולם

עקשנית שאלה בבקשה......

איך אפשר לגנוב זרע תוך כדי שינה ?? סתם שאלה שעלתה ..... למה הוא היה בעילפון ??? יש מצבים ויש מצבים הצדק איתך ..... אבל מה היא המסקנה ???? צריך לגנוב זרע ?? צריך לאנוס את האשה ?? צריך להיתחשב ?? ומה הם היחסים ?? קבלי תיקון כמה שאלות.......

העקשנית

New member
../images/Emo6.gifתשובה למלאך האש-../images/Emo8.gif

כמו שלוקחים זרע מאדם שמת-לא שמעת על זה? יש גברים שכשהם ישנים-עומד להם מתוך שינה, אז יש נשים שרוצות ילד , והן מנצלות רגעים אלו, ופשוט עולות על הבעל. כן, כן, יש גם נשים שאונסות את בעליהן,(לא אני חלילה) כמו שיש נשים שמכות אותם. עכשיו הבנת , ברוך? לא צריך לגנוב, לא לאנוס, וכמובן שרצוי להתחשב, ולעשות הכל בהסכמה. אבל-נדמה לי שאם זה היה כך במציאות- היו הרבה פחות ילדים בעולם. לא סתם הגענו לדור ילדי המבחנה וההפריות.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif עקשניתתתתתתתתת

תגידי ואחריי זה הוא באמת לא התעורר????? D:- את קורעתתתתת אותייייי מצחוקקקקקקקקקק אבל הבנתי את כונתך......חחחחחחחחחחח

*יערית

New member
ויש את הצד השני...

עד כה לא הגבתי .. אך לגבי אישה שעולה על בעלה בלילה ובכך משיגה את מבוקשה יש לי מה לומר.... אני הכרתי את ההפך....גבר שמנסה לעבר אישה מבלי לשאול אותה.... את האמת שהוא הצליח ..הוא לא שאל לרצונה...זה מצב שנכפה עליה.... אז לכל מטבע יש שני צדדים ..אולי זה שנמע נדיר..אך גם זה קיים!

העקשנית

New member
יעריתוש-זה בהחלט לא נדיר!../images/Emo10.gif

מה שאת מתארת קורה ועוד איך, ובמיוחד במגזר החרדי-אבל בהחלט לא רק!! כך שרוב המקרים קורים אולי כפי שתארת, והמיעוט- בדרך שאני תארתי, אבל בשני המקרים-זהו אונס!!! זו דעתי! מה שכן-אשה, שנכנסת להריון לא רצוי-יכולה לנסות לעשות הפלה, ואילו גבר-שהריון נכפה עליו-כרגע-אין לו הרבה מה לעשות.

טוב תשמעו

לא בא לי להיות רצינית אז רק תדעו לכם שראיתי וגם יש לי מה להגיד כשיבוא לי

יודעת בגדול מה החוק אומר

למרות שהאמת שהחוק אינו מעניין אותי בכלל,אותי דוקא מעניינת כאן שאלת המוסר,המוסר הפנימי (ולדעתי מוסר אגב הוא משהו מאוד אישי ולכל אחד אמות מוסר משלו) ועל כן תשובתי היא דעתי האישית. ויותר מכך אודה ולא אבוש,שתשובתי גם נובעת מנסיון אישי. נכנסתי להריון מחברי (הריון שלא תוכנן מראש ולא אכנס לסיבות),אהבתי אותו,מאוד אך לרגע בכלל לא שקלתי להשאיר את ההריון (וברמת העקרון אגב אני מתנגדת להפלות). בישרתי לו את הבשורה המרה עבורי והנפלאה עבורו,הוא מצידו רצה את המשך ההריון ואף אמר שהוא מוכן לקחת את הילד אליו,לגדל אותו. לא חיינו יחד וגם לא תכננו לחיות יחד (וכפי שכבר הספקתם להכיר אותי ,איני מתכננת חיים משותפים גם בעתיד).לטעמי ילד זקוק לזוג הורים,כששניהם מוכנים ובשלים לגדל אותו יחדיו וכאשר זה אינו המצב רצוי ועדיף מלכתחילה ,לא להביאו לאויר העולם. דנו בנינו במצב והאב המאושר ,למרות שנאלץ לוותר על חלומו נתן בידי את ההחלטה הסופית ואמר שיתמוך בכל החלטה שלא תהיה. הלכנו יד ביד לועדה להפסקת הריון, קיבלנו אישור ו... באותו ערב העובר נפל באופן טבעי. סוף טוב הכל טוב. (הבאתי אמנם סיפור אישי ,אך בו בעצם מסתתרת דעתי).

למעלה