ילדונת ערביה,

נגה*

New member
ההיסטוריה חוזרת על עצמה

ותמשיך בכך, כל עוד אנו בני האדם מנסים לתפוס "בעלות" על אלוהים (כל אחד לפי בחירתו), וכולנו נלחמים על דעותינו, דתינו אמונותינו וכולנו טוענים שאנו היחידים, הטובים ביותר ועוד כאלה שטויות ואחרים, והכוונה לכל אדם, לאו דווקא ספיציפית לעם אחד, כמו יהודים, מוסלמים, או נוצרים וכ"ו... כל דת טוענת לאמת יחידה ולכן בוחרת בדרך של : אלימות, אכזריות, פראות, "מלחמת קודש" ועוד, מנופפים בדגלים כדי להצדיק אלימות מכל סוג, לרבות הרג . ולכן ילדונת ערביה יקרה: התנהגות החיילים אינה אנושית. האם אנושי יותר להתאבד ולהתפוצץ ולהרוג עוד הרבה נוספים איתך? הארמנים? אפגניסטן? הרבה דוגמאות ולצערי ללא סוף. לדעתי במקום למצוא מוצא לתיסכולים האישיים, הלאומיים וכ"ו .. אולי נמצא דרך לדו קיום אמיתי !??? כמנהלת פורום הייתי מצפה שתתרמי יותר לנושא דו קיום, ולא במה אישית לדעותייך האישיות שאין להן ולדו - קיום כל קשר. באור ואהבה נוגה.

ariegur

New member
אין לך זכות להשוות את חיילי צה"ל

לנאצים. לדעתי זו חריגה מכל גבול וצר לי שיש כאלה שמגינים כאן על דעה כזו. אני בכל אופן אעמוד על כך שתפוז יבהירו את עמדתם בנושא, אם הם בדיעה שמותר מעל דפי הפורום כאן לטעון שחיילי צה"ל מתנהגים כמו נאצים, או שהתנהגותם מזכירה את התנהגות הנאצים, או כל דבר דומה לזה, אחשוב על צעדי הלאה. בשורה התחתונה, לא יתכן שאדם בישראל ישווה את צה"ל לנאצים. אריה

תקשיב שוב...../images/Emo79.gif

ברור לך שבמילים כמו "אין לך זכות להשוות", אין שום סיכוי שתצליח לשכנע אף אחד בשום דבר, גם אם אתה מאמין בו (ולא רק אתה, גם אני). יותר הגיוני (מבחינתך!) להשאיר את הדברים על השולחן ולהוכיח לכל מי שרוצה לקרוא, שאין מקום להשוואה הזאת.

lir42

New member
מצטערת אם נתתי לך הרגה שאת

מבולבלת או מתוסכלת כל כך שמחה לראות ולשמוע - למרות גילך הצעיר שאת עיקשת על דעותיך ויודעת מה את רוצה לומר או לעשות! המשיכי כך שלך לירי

hunky@dory

New member
המחשבה עברה גם בראשי כאשר

ראיתי את התמונות. ילדונת ערביה, ישנה התחסדות גדולה מאד בציבור כל אימת שמזכירים את הנאציזים. אני מדברת כמי שמרבים ממשפחתה כל מה שנותר הוא תמונות בלבד כי הם נספו בשואה. ישנם משטרים דמוקרטים המקיימים אלמנטים של הפרת זכויות אדם משפילה ובוטה שהיו קימים בנאציזים. נאמר שהם מקיימים את אלפית האחוז ממה שקימו הנאצים. אלפית האחוז ממאגר ההשפלה וביזוי צלם האדם הזה. לא יותר. זה מזכיר אבל בהסתיגות.. בזעיר אנפין. יש לי בעיה אחרת עם מה שכתבת... הבעיה היא התחושה שבעוד לחלק ניכר וגדול ומשמעותי בציבור היהודי ישנה הזדהות עם מה שעובר על העם הפלשתינאי, נדמה לי שבעם הפלשתינאי משתמשים בשואה בצורה צינית, כדי לנגח את היהודים משני כיוונים א.בגלל שעברתם את השואה אתם יכולים לכבוש אותנו? ב.השוואת הכיבוש לשואה. אני לא חושבת שהבעיה היא שכתבת את ההודעה כי זכותך המלאה ואין צורך להתנצל. אני כן חושבת שטוב שכתבת את ההודעה כי היא פותחת סוגיה כאובה- אם יש לי ביקורת על הצד הפלשתיני הביקורת נובעת מחוסר אמפטיה וחוסר הבנה לצרכים שלנו כעם יהודי. בעוד שחלק ניכר בציבור שלנו מקיים מנגנון ביקורת עצמית ואמפטיה עם הצד השני : עמירה הס, שולמית אלוני וכו´ - קשה לי למצוא בצד שלכם את השולמית אלוני או את העמירה הס או מישהו שיטיף לאנשים שלכם כמו ששולמית אלוני מטיפה לאנשים שלנו או כמו שאורי אבנרי מטיף לאנשים שלנו, להפסיק את הפיגועים ולהפסיק לשאוף בדיבורים ובשאיפות להשמדת מדינת ישראל ענבל

בהמשך לדבריך

אנחנו גדלנו בחברה נטולת הסתה ולכן לפחות חלק מאיתנו מסוגל לחוש אמפטיה כלפי החברה הפלסטינאית שבאמת לא שפר עליה מזלה. אצלם, עד כמה שלמדתי, השנאה כלפינו מושרשת עוד מינקות ולכן לא תמצאי אפילו אחד שמסמפט אותנו (ואם יש כזה הוא מסתכן אצלם בנידוי). את השנאה הם דואגים לייצא אל כל אחיהם הערבים. לפעמים אני רואה ראיונות עם אנשים בעירק, איראן וגם בפקיסטן הרחוקה וכולם מביעים שנאה עמוקה כלפינו. אז אני שואל את עצמי, מילא הפלסטינאים, אבל מה עשיתי לאותו פלח באיראן או פקיסטן (אלפי קילומטרים מאיתנו) שהוא כל כך שונא אותי? לילה טוב

הפוך - השנאה מתחילה מאיראן ומעיראק

ומכל הדיקטטורות האלה. מה הפלא? אסור שם להביע ביקורת כלפי הממשל - אך הסתה כנגד ישראל היא מצווה.. אתה מתפלא שאת כל הקיטור מוציאים כולם על ישראל?.. אם כבר משהו מעורר אצלי גיחוך, זו האופנה החדשה בעולם הערבי, להשוות בין הדמוקרטיה הישראלית לדמוקרטיה הסורית...

אבו-דני

New member
גם אני רוצה להיות שמאלני

--- גם אני רוצה להיות הומניסט....גם אני רוצה להיות סוציאליסט גם אני רוצה להיות נחמד בעיניי הגויים הנאורים גם אני רוצה להיות חבר בתנועות מעוטרות סרטים על הראשים.. להות היפי עם מלא כוסיות מעורטלות לידי..... אבל...אבל כדי שיהיה כל האמור לעיל כדי שכל זה יהיה יעיל עליי להיות!!! פשוט להיות!!! והמבין ( לא שמאלנים ) יבין

אבו-דני

New member
כמה רחוק אני מוכן להיות שמאלן

--- שמאלן אני מוכן להיות בענייני סין זה מובן שמאלן אני מוכן כשחיי אינם בסכנה מכיוון שאת שחיי חשובים יותר מלהיות נחמד זה העניין ואם בני נמצא במצב סכנה קטנה האם אפציץ את כל השכונה? לא רק שאפציץ את כל השכונה אלא את כל הסביבה .. ואם אפגע בנשים ילדים כמו ילדים תמימים לכאורה חפים מפשע לא אחוס גם... אפילו שאגונה בכל העולם אפציץ ללא אבחנה אהרוס ללא חדווה יען חיי בני שווים זה עובדה יותר מחיי ליר או ילדה ערביה או כל מתחסד "נחמד" שמאלני אחר נקודה

אבו דני - אתה משורר?

אני חושב שאתה מתבזבז כאן בפורום. אתה צריך קהל רחב יותר. תוציא ספר שירים ותנצח אפילו את שי עגנון.

גם זה חלק מהאופנה השוררת

במדינות ערב. כשהיה קשה (למשל כלכלית) תמיד אמרו השליטים - זה בגלל הציונים. מה הקשר של זה לציונים? אללה יודע! אבל ההמונים הנבערים תמיד קיבלו טיעונים כאלו. ההסתה נגדנו היתה האספירין שהמנהיגים נתנו לעמם. זה מראה שוב באיזו סביבה פרימיטיבית אנו חיים.

all

New member
כל עוד......

יכניסו מטענים במכוניות תופת - יבדקו להם את המכוניות! יכניסו פצצות בתיקים - יבדקו להם את התיקים! יכניסו חגורות נפץ על גופם - יפשיטו אותם! אני ממש לא מבין מה כאן הבעיה? איפה אתם רוצים שחיילי צה"ל יחפסו חגורות נפץ על מתאבדים??? בארנק???????? ואת ילדונת ערביה, התעלי על אוטובוס כשאת רואה בחור ערבי שכל גופו מגולח עולה לפנייך???

כל עוד האוטובוס שהתפוצץ היה רחוק

מהבית שלה - היא תמשיך לתמוך בחמאס. אולי גם אח"כ... מי יודע... זה תלוי בה ולא בי.

למעלה