ילדונת ערביה,

ariegur

New member
ילדונת ערביה,

לפי דברייך, אם אני מבין אותך נכון, את מבינה לליבם של הפלשתינאים שרוצחים ישראלים כאן. אומנם את קצת מסתייגת, יעני "לא מצדיקה" אבל מבינה. ההשוואות בין חיילי צה"ל לנאצים צריכים לדעתי להביא את מנהלי "תפוז" להעיף אותך מהפורום ובודאי שלא לאפשר לך לנהל פורום כלשהו. אני דורש ממך להתנצל מייד על ההשואה הזו !!! אריה

lir42

New member
צר לי שאני עונה במקום ילדונת אך לא

הבנת נכון. ילדונת לא מבינה לליבם של מרצחים היא נגד כל פעולת טרור היא חושבת שמה שקרה - המקרה עם אותם חיילים החזיקו 45 דקות בגם ובקור פלאסטינים ללא ביגוד והיא נגד זה והמקרה הזכיר לה סיפורים מבית ילדותה על מה שסבתה עברה בשוואה והיא ראתה לנכון לומר זאת.היא לא עשתה שום השוואה. במקום להתנפל כך כמו שעשית ולרצות "להעיף אותה" אני חושבת שיכולת לפנות אליה בצורה אחרת יותר עדינה ולא מול כל הפורום שלך לירי

ariegur

New member
אני הגשתי תלונה כנגד ילדונת ערביה

להנהלת הפורום ואני מצפה לתגובתם. שום "סיפורי סבתא" לא יכולים להביא לכך שמישהו ישווה את חיילי צה"ל לנאצים. לירי, אני מבין היטב את הנקרא, אני כלל לא בטוח שאת מבינה. אריה

אתה טועה ובגדול!

חבל מאד להתחיל לרדת לרמה של תלונות.. מה הם, האו"ם?? השקפה קצת יותר אובייקטיבית לא תזיק לך... מה לדעתך הם יעשו? ישנו את דעותיה? בדיוק! הם לא יוכלו לעשות זאת. מה התועלת בכך שאסור יהיה למישהו להביע את דעתו? ומה תהיה התועלת בפורום שמטרתו השמעת דיעות מתונות בלבד?

SHRIMPINION

New member
חבל

חבל שאתה(מי שהתלונן) רץ להתלונן לפני שאתה מדבר עם ילדונת אישית לפני(דרך התפוז מסרים). להתלונן כי יש לבן אדם דיעה שונה משלך זה קטע מטופש!

תקשיב.....

נדמה לי שרצית לראות כאן יותר ערבים...? דע לך, שאילו היה כאן רוב ערבי בפורום, היית שומע דיעות רבות מהסוג הזה, ואף קיצוניות מהן (אמנם לא בהרבה, מפני שאין הרבה לאן להקצין אחרי שמוצאים יסודות להשוואת ישראל לנאצים, או לאמירות כמו "ישראל אינה דמוקרטית יותר משכנותיה"). אילו היה כאן רוב ערבי, היית מגלה עד כמה נהנה חלק מהם לגלות כיצד כל איזכור שלהם לנושא השואה, מצליח לפגוע כל כך עמוק בנימי נפשם של ישראלים.... כמעט אפשר לקרוא לזה "נשק השואה"... בתקופה האחרונה החל חוג רחב למדי בציבור הערבי לקרוא תיגר על הדמוקרטיה במדינת ישראל. נאומו של בשארה בסוריה, והתבטאויותיו כנגד הממשל הישראלי, יותר משהועילו לקידום מעמדם של ערביי ישראל, הם סייעו להם לפרוק קצת את המתח. רבים מהם נהנו עד מאד לגלות, עד כמה הדברים מצליחים להרגיז את הציבור היהודי בישראל.... מה בעצם המסר שלי אליך? לפני שאתה מתרגז, מגיב ומנסה לשלול את עצם הטענות, נסה לחשוב: א) מי אמר את הדברים ולאיזו מטרה? ב) האם ישנו נזק ממשי לבטחון המדינה או לבטחונך האישי כתוצאה מהחופש לומר דברים כאלה? בקיצור, אלה דברים שלא שווים את תשומת הלב שהם מקבלים. קאפיש?

ariegur

New member
עופר - אני חולק עליך

ראשית, לא כל ערביי ישראל משווים את צה"ל לנאצים, ויש ערבים רבים מערביי ישראל שמזדהים עם המדינה וחשים כאזרחי המדינה. בשארה, שהוא נציג ערבי בכנסת, מקומם עצמו על חלק לא קטן של ערביי ישראל שכן הוא לא מייצג את בעיות ערביי ישראל בארץ כפי שהם היו מצפים ממנו. יש לא מעט בעיות לערביי ישראל בארץ - והנה נציגיהם בכנסת מיצגים את הרשות הפלשתינאית ואת החיזבלה במקום לפתור את הבעיות כאן. אסור לנו, היהודים כאן, להסכים בשום פנים ואופן שתיעשה איזו השוואה בין צה"ל לנאצים. ואני איני מתכוון לשתוק בנושא זה. התלוננתי להנהלת תפוז, לא ברור לי בדיוק מה אני יכול לעשות בנושא, אך כאזרח המדינה אעשה כל דבר שביכולתי כדי למנוע מאזרח המדינה להשוות בפומבי את חיילי צה"ל לנאצים. זו חריגה בוטה מכללי ויכוח נאותים. אריה

זכותך...

גם אני בדיוק כמוך שולל את ההשוואה, אבל אני בכל זאת חושב שהדרך הנכונה להתמודד עם תופעות כאלה היא לשמור על קור רוח ולשכנע בטיעונים נגדיים הולמים. ואגב, תופתע אם תגלה עד כמה גדול חלקם של ערביי ישראל שהיו מזדהים לחלוטין או כמעט לחלוטין עם ההשוואה הזאת..... לפחות עם היבטים מסויימים שלה..

lir42

New member
זכותך להתעצבן ולהתלונן

על כל מה שאינו נראה בעיניך. ההשוואה לא היתה אחד מול אחד. ולפי הבנתי לא היתה השוואה מה שהיה זה איזכור שמקרה מסוים הזכיר סיטואציה אחרת מסיפורים. לכן אני חולקת על דעתך בקשר לתלונה. מקווה שהבנת אותי לירי

all

New member
אם החכים הללו מייצגים את ערביי

ישראל או לא, נראה בבחירות הבאות. ולי נראה שהם מאוד מייצגים אותם ואף "מתונים" (עד כמה שהדבר נשמע מצחיק) מאנשי הדת שלהם.

all

New member
עופר טעות חמורה בידך

אני אדבר עם ערבי שמכחיש את השואב. אני אדבר עם ערבי המשווה את חיילי צה"ל לנאצים. אני אדבר עם כאלו שרוצים מדינה פלסטינית מירדן עד הים. אבל כל המחזיקים בדעות כאלו לעולם לא יוכלו להיות מנהלי פורום לדו קיום בדיוק כמו שחבר "קוקלוסקלאן" לא יכול להיות מנהל פורום "שחורים לבנים" בארה"ב. אנא ממך תבדיל, לכתוב הודאות מותר לכולם, להיות מנהל פורום דו-קיום מותר רק לאדם הדוגל בזה באמת!

אתה מדבר על עניין אחר לגמרי....

ואתה גם צודק לגמרי, אבל איך אומרים - יש רצוי ויש מצוי...

all

New member
בין ערביי ישראל

"יש רצוי אבל אין מצוי". ולי נראה שאם לא יתאפסו בקרוב, יש לנו עוד "נוקבה" בדרך. אולי זה לא קל להיות מיעוט, ועוד יותר לא קל להיות מיעוט שארצו (בכפיה) נלחמת נגד אלה אחיו שמנסים להשמיד אותה. אינני דורש מהם להילחם למען הארץ הזו, מאידך גם לא אתן להם להילחם נגדה ולצאת מכל העניין ללא פגע. גם אם הם נלחמים בחילות לא קרביים כמו חייל מודיעין, חייל קשר או חייל הסברה של הרשות הפלסטינית, הם ישלמו על זה מחיר!!! אין דו-קיום בזמן מלחמה, יש להוציא את הפורום הזה לחופשה עד תום הקרבות.

lir42

New member
צר לי לאכזב אותך

אני מבינה מאד את דבריה והיא לא השוותה כלל את חילי צהל לנאצים. חבל על תלונתך אין בה שום שחר. שלך לירי

תשמעי, טעות גם בידייך..

דיעותיה של ילדונת נמצאות בברור בצד הפלסטיני. מספיק לחבר 1+1 כדי להבין זאת.

lir42

New member
אני לא מתיימרת להיות צודקת

יכול להיות שאני טועה יכול להיות שאני טועה אני אומרת רק מה שאני אישית הבנתי מדבריה צר לי על תלונות צר לי לרדת לרמה שכזאת. אני לא הדוברת של ילדונת היא תצטרך להסביר את עצמה. אל תשכח שלילדונת לא קל. היא באה מעולם מעורב. שלך לירי

לאף אחד לא קל - גם לי לא

ואני אומר את מה שהבנתי מאותם דברים, בשילוב עם כמה וכמה דברים אחרים שנאמרו בעבר.

אתה יכול להתלונן למי שאתה רוצה...

אני אמרתי את מה שאני חושבת.. ואני חושבת שבשיל זה יש את הפורום, והוא מעניק במה חופשית לכל מי שרוצה.. נכון שאני מנהלת פורום אך דעותיי תמיד היו קיצנויות ומי שבחר אותי ידע זאת. אני לא מצדיקה שום אלימות ושום פעולות טרור, אך אני יכולה להבין מאיפה זה בא.. זה שאני מבינה לא אומרת שאני תומכת אני מבינה את עמדת החילים אך אני בהחלט לא מסכימה איתם אני מבינה את המחבלים אך אני בהחלט לא מסכימה איתם. אני לא אמרתי שכל חילי צהל הם חילים נאצים.. אלא האקט של חילים שעושים עוול לכל אדם חי, מזכיר לי את פעולות הנאצים וחבל שעם שעבר שואה נוראית ישתמשמש באמצעים דומים.. כדי לנקום בעם אחר ולרדוף אותו. מקווה שהבהרתי את עמדתי אני לא אתנצל בפני אף אחד.. אני אמרתי את דעתי ואני בטוחה בדבריי... אני לא רוצה שתקבלו את דברי.. וכמו שעופר אמר שבגלל זה אין ערבים כי מתקיפים כאן כל מי שלא דומה לכם בדעותיו ודווקא אתה ביקשת כל ערבי כל הזמן. ולליר החמודה תודה שאת מגינה עליי... אך הבהרה לכולם אני לא מרגישה שאני מבולבלת או מתוסכלת.. אני גאה בהורי וגאה במי שאני.. שבת שלום לכולם... וחבל לי שמה שקורה כאן... פשוט נורא.. כי אנשים מבקשים שלכולם תהיה אותה דעה ואותה נקודת מחשבה... שלכם... ילדונת..

למעלה