יכולת שבילים

פרארי1

New member
טרנסאלפ חדש עולה 70K

אם בכל זאת תחליט שגם יד שניה זה אפשרי, תקבל לא מעט עודף מהתקציב שלך ויכולת שבילים עדיפה על הורסיס. אם תרד עוד טיפה בשנתונים, עד 2007 יוצר הטרנסאלפ 650, שיודעי דבר אומרים שמתאים יותר לשטח מה-700 שהחל את דרכו ב-2008. אפשר למצוא כלים שמורים עם קילומטרז' סביר באיזור מחצית התקציב שלך. אם תרכוש קצת מיומנות בשטח, תוכל לרדת איתו גם לטיפה יותר משבילי קק"ל מהודקים, אותם גם המג'סטי שלך אוכל בקלות.

guye2

New member
בעלים שמח של Transalp xl 700

שם לב לנושא הגלגלים, בווי-סטורם,וורסיס הם יצוקים, קצת בעייתי בשטח. לגבי הטראנסאלפ. אני רוכב בערך 1-2% מהקילומטרז שלי בשטח, הוא נותן יופי של תשובה בטיולי מועדון שבילים וטיפה יותר. זהו הכלי הראשון שלי בשטח, הוא נפל אבל לא נשבר. בכביש אם שיוט 130 זה נוח לך, שטח שבילים וקצת זה בשבילך אז לדעתי יחסית למחיר זהו הכלי המושלם. עשיתי איתו את עכוזי הברזל ומספר טיולים של יומיים בשטח והוא אכל הכל כמו גדול.

gray

New member
אם אתה מעוניין ביכולת שבילים-חפש כלי מתאים

נכון שגם עם מזדה 3 נוסעים בשבילים, אבל זה יכול לעלות ביוקר, ובסופו של דבר הוא אופנוע כביש. מספרים לך על מהלך המתלים הארוך שלו, וזה נחמד והכל אם אתה יורד מדרכה, באמת חמוד כזה, אבל הוא ארוך יחסית לGS 500, וקצר מאוד יחסית לדו"ש מתון מאוד. קח את הטרנסאלפ שהוא כלי דו"ש מאוד מתון, ממש לא אופנוע שטח אמיתי (אבל יודע את העבודה בשביל ומפתיע לטובה גם מעבר) או הF650 שגם הוא לא דו"ש אלה יותר פאן דו"ש הם עדיין הרבה יותר מותאמים לרכב בשטח הרבה יותר מורסיס. אפשר לעשות שביל מהודק לאט לאט כדי להגיע לאיזה פינת קפה, אם תנסה יותר-תמצא את עצמך משלם ביוקר די מהר, עם כלי שבסופו של דבר נותן הרבה פחות גם מבחינת החוויה. נמשך למה שקורה מחוץ לכביש? תקנה אופנוע מתאים.

אתה סגור ב-100% שבתגובה הזו

היתכוונת לאופנוע בשטח ולא אופניים, כן? סתם שיהיה ברור...

gray

New member

Ridcully

New member
היות ואני לא חובב שטח ובאמת המטרה שלי היא

להגיע לנקודה X אני מאמין שאני אסתדר ברור שעדיף שיהיה "סכין שמתאימה לסטייק שאוכלים" אבל אנחנו גם חיים בעולם האמיתי שבו חייב להתקיים האיזון בין רוצה-יכול-צורך אמיתי- עומק הכיס

gray

New member
באותו סכום יש כלים יותר מתאימים

אם אתה רוצא ורסיס בכל מחיר-שיהיה בכייף.

Ridcully

New member
פשוט אני מקבל הצעה יותר טובה לטרייד אין

אצל היבואן שלו ... זה הסיבה

gray

New member
החיים מלאם בפשרות

מצא חן בעינך? עסקה טובה? לא משנה מה תקנה-תמצא את עצמך מתפשר מתי שהו. אם תגביל את עצמך יהיה בסדר. תזהר מאוד בשמירה על הגבולות, מי שניסה להפוך אופנועי כביש לאופנוע שטח תמיד גילה בסוף שהמהנדסים של היצרן ידעו דבר או שניים יותר ממנו בתכנון אופנועים.

Ridcully

New member
מסכים

זה גם משהו שאני מודע לו בחיים, ברור שאני לא הולך לעשות ממנו מפלצת שבילים/שטח... פשוט פה ושם שביל מהודק היטב במהירות נמוכה... ככלל אני בעצמי לא משתולל ומשתדל לא לקחת סיכונים מיותרים בכביש... מספיק מסוכן להיות רוכב גם ככה

dtvet

New member
זו סיבה לקנות אופנוע שפחות מתאים לך?

לדעתי ממש לא! עדיף שתמשיך לנסות למכור את המגסטי לבד או שתתפשר מעט על הסכום שתקבל עבורו בטרייד מאשר לקנות אופנוע חדש לכמה שנים שהוא לא מתאים לך ןלציפיות שלך ממנו, אתה סתם תתבאס ואז כשתנסה לבצע טרייד-אין על הורסיס(לאופנוע שבאמת תרצה) אתה תפסיד הרבה יותר כסף מאשר בטרייד על המגסטי. אגב, דבר נוסף, זה בדר"כ מתחיל ב"רק קצת שבילים מהודקים" ומהר מאוד אולי תרצה (הרבה) יותר מזה, קח את זה בחשבון ותבין שהורסיס לא יתן לך יותר מזה(גם את זה בקושי, כמו כל אופנוע כביש בעצם) מה שיחזיר אותנו לנקודה הקודמת בהודעה שלי.

בנדיטון

New member
היית בהונדה וקבלת הצעת מחיר על המג'סטי?

לא זכור לי פשוט... אני ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן על הורסיס ועל הטרנסאלפ, כך תוכל לקבל החלטה בצורה הכי נכונה.

אם פי 3

New member
לנסיעת שבילים אקראית - אפילו ג'וימקס מתאים

לפני שמתנפלים עלי פה - נכון, ג'וימקס הוא כולה קטנוע, ובטח לא מתאים לרכיבת שטח ממש, אבל אם פעם צריך/רוצים, זה בהחלט אפשרי, ויעידו מי שטייל איתי בשבת האחרונה - בה עברנו בשבילים ברמת עבירות קלה-בינונית (ממש לא רק עפר מהודק היטב) וה-JM הסתדרו שם לא רע ונדמה לי שלא נדרש מהדו"שים האמיתיים להתפשר יותר מדי בשביל להתאים את עצמם.

kramberg

New member
אין לך מושג כמה שאין לך מושג.

רק בשביל ליידע אותך, נסיעת שבילים היא מתכון בטוח לסתימת פילטר האוויר הגם ככה מסריח של הג'וי מקס, אם יש הפתעות צריך הרבה יותר נסיון מאשר נדמה לך כדי להשאר על הגלגלים.

gray

New member
עזוב, שביל של 200 מטר

ורצים לספר בפורום "רכבנו בשטח עם ג'וימקס".

פרארי1

New member
יותר בכיוון של כמה קילומטרים

שבילים מהודקים, בחלק מהדרך פודרה לא עמוקה. אמנם לא אתגרי עבירות היסטריים, אבל בהחלט לא משהו טריוויאלי לקטנועים.

אם פי 3

New member
זה אתה כותב כי היית שם?

לא, לא רכיבת שטח עמוקה - כתבתי- דרגת עבירות קלה, בחלק אולי קצת יותר מורכב - חצץ לא מהודק, צמחיה על השביל וכד'. הרבה יותר ממאתיים מטר. ולא, זה לא היעוד, אבל יצא שזה היה המסלול הפעם - והסתדרנו. וזה בדיוק מה שביקש כותב ההודעה המקורי - לא כלי לשטח, אלא כלי שמסתדר גם אם נופל עליו איזה שביל לא סלול באופן אקראי.

בנדיטון

New member
אז לפי הגדרתך, כל קטנוע מתאים למה שהוא צריך?

או רק ג'וימקס?
ברור שקטנוע יכול לסוע בשבילים כמו שמזדה 3 גם כן יכולה. מה הקשר? הוא מחפש אופנוע דו"שי בעל יכולות כביש גבוהות וזיקה לשטח.

למעלה