יכולת שבילים

Ridcully

New member
יכולת שבילים

מה ידוע לכם על יכולת שבילים של ורסיס? כלמור לא מדובר על נסיעות שטח מטורפות אלא שבילי עפר מהודקים

כל אופנוע יכול

כמובן שיהיה יותר קל ונוח עם כלי יעודי, אך גם לורסיס אין בעיה הודות למהלך מתלים ארוך וישיבה זקופה. אם רוב הנסיעות הם על שבילים אז עדיף כלי שיותר מותאם, בסופו של דבר הורסיס הוא אופנוע כביש.

Ridcully

New member
רוב הנסיעות הן

בין עירוניות אבל נחמד שיש את האופציה מידי פעם לרדת לשביל פעם ב..

katangilis

New member
אין בעיה עם שבילים מהודקים

אבל לא הייתי עושה זאת על בסיס יומיומי יש גם צמיגים לוורסיס שקצת יותר מתאימים לשבילים מישלין אנאקי 2 קונטי' טרייל אטאק כמובן שאין בעיה להוסיף מגן סעפת + רשת רדיאטור

קותי

New member
עכשיו אני יכול לענות לך על זה

בסוף השבוע האחרון ירדתי עם הורסיס לשבילים. מצד אחד, הצמיגים שיש לי הם צמיגי כביש לגמרי והם כמובן לא הכי מתאימים לעניין. התחושה הייתה לא כל כך יציבה כשרכבתי כמו בכביש. ברגע שנעמדתי על הרגליות, כמו ברכיבת שטח, הכל השתנה וההרגשה הייתה מצויינת. המתלים עם המהלך הארוך יחסית - נתנו תחושה של יציבות. הכידון המאפשר ישיבה רכונה רק מעט - אפשר רכיבה בעמידה. התשובה לשאלתך היא: הורסיס יכול בהחלט, ובצורה סבירה ביותר, לרדת לשבילים. עכשיו נשאר רק לך לשאול את עצמך אם אתה יכול

מיצו

New member
כל אופנוע יודע לרדת לשבילים

השאלה המהותית היא מהו ההבדל בין הבולמים, המהלך שלהם, יכולת האחיזה של הצמיגים בתוואי הקרקע, המיגונים השונים למכלולי האופנוע כמו רדיאטור, גחון וחלקים חשובים, מה קורה במקרה והוא נופל (האם כולו נשבר לגמרי או שזו רק שריטה וממשיכים), תנוחת הרכיבה והיכולת של כל המכלולים האלה לספוג את תנאי השטח לאורך זמן מבלי להישבר או להיסדק או להתקלקל. לא הייתי מעז לנסוע באותה צורה אגרסיבית אפילו על שבילי קק"ל סלולים עם CBR1000RR כמו שהייתי עושה עם וורסיס, ולא הייתי מעז עם וורסיס כמו שהייתי מעז עם ויסטרום, ולא הייתי מעז עם ויסטרום כמו שהייתי מעז עם אדוונצ'ר 990 שהוא, לעניות דעתי הצנועה, האופנוע הדו-שימושי עם יכולות השטח הטובות ביותר מבין כל הקרנפים בנפח 800 ומעלה הקיימים היום בשוק.

Ridcully

New member
והלוואי והיה לי כסף לדבר כזה...

אבל לצערי המשפט : i reject your reality and subsatitue it with my own לא עובד פה

gray

New member
טרנסאלפ יתן תשובה הולמת

נותן מספיק בכביש ויותר בשבילים. F650 של BMW גם.

מיצו

New member
אם אתה מדבר על חדש, אז זה דבר אחד

אבל אם אתה מוכן להתפשר על משומש, תתפלא מה אפשר לקנות. אגב, על איזה תקציב מדובר?

Ridcully

New member
יש מספר ענינינים שקשורים לבחירה

1. אני רוצה לשדרג ממג'סטי 2. יש לי איזשהו תסביך שבדו-גלגלי אני מעדיף כלי שאני יודע בדיוק מה ההיסטוריה שלו ובעיקר חדש (תסביך מהילדות-לא היו צעצועים חדשים) 3. בגדול התקציב הוא 65-67K בהנחה שאני מקבל 25-24 על המג'סטי שזה ריאלי בעיקר רק בטרייד אין

מיצו

New member
אתה לא היחיד עם התסביך הזה

אני איתך באותה סירה ולכן לא אנסה לשכנע אותך שמשומש יד ראשונה בן כמה אלפי ק"מ זה בדיוק אותו דבר כמו חדש בניילונים רק בלי ירידת הערך. אני יודע את זה, אבל יחד עם זאת אין סיכוי שאקנה משומש. את הטנרה בדקת כאופציה? ומה עם הטרנסאלפ? שניהם נעים סביב המחיר שלך.

Ridcully

New member
טנרה בהחלט אופציה

אבל היות והגובה מושב שלו הוא 865 מ"מ הוא קצת בעייתי מבחינת גובה, למרות שהורסיס גם יכול להיות בעייתי. לגבי הטראנסלאפ שזה הונדה עם אני לא טועה כי פשוט אצל מטרו (ומורשיו) אני מקבל הצעה מפתה על טרייד אין

רותםב

New member
אני 1.63. מסתדר גם עם הוי סטרום

וגם עם 690. כנראה העניין בראש. רכישת ביטחון וכו'.. לא לכולם זה עובד. בהצלחה.

רותםב

New member
מי אתה בכלל? יבחוש בן שלולית

חכה חכה תיכנס לי בין הכוונות עוב , גג קטן בכדור- סל עליך ואני מבסוט.

למעלה